Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روزنامه دیلی میل،  محققان دانشگاه واشنگتن در آمریکا با ابداع این روش،   «آجرهای قرمز» ساده را به واحدهای ذخیره انرژی تبدیل کردند. این آجر هوشمند که تولید آن تنها ۵۰ پوند هزینه دارد، می تواند در آینده به عنوان  مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار گیرد و برق ساختمان ها را تامین کند.

آجر قرمز یکی از ارزان ترین و رایج ترین مصالح ساختمانی در جهان است که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد، اما هزاران سال است که تنها به همین روش مورد استفاده قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان با افزودن یک پوشش پلیمری رسانا به نام PEDOT به این آجرهای قرمز، توانستند آنها را به یک وسیله ذخیره انرژی الکتریکی که به «ابرخازن» معروف است، تبدیل کنند. این کار واکنش پلیمریزاسیون را آغاز می کند و آجر را به «اسفنج یونی» تبدیل می کند که برق را ذخیره و هدایت می کند.

آنها در این مطالعه یک آجر شارژ شده را به یک لامپ ال ای دی متصل کردند و مشاهده کردند که این لامپ روشن شد. محققان می گویند، در آینده می توان خانه ها را با استفاده از نسخه جدید آجر ابداعی آنها ساخت و از این آجرها می توان برای روشنایی لامپ ها و تامین انرژی دیگر وسایل الکتریکی در خانه ها استفاده کرد.

شیمیدان هایی که این فناوری جدید را  ابداع کرده اند، ادعا می کنند که تنها ۵۰ آجر در یک دیوار ساختمان می توانند به مدت ۵ ساعت روشنایی اضطراری را تامین کنند.  

نویسندگان این مطالعه ادعا می کنند که دیوارها و ساختمان های ساخته شده از آجر در حال حاضر فضای زیادی را اشغال می کنند که در صورت داشتن هدف دوگانه، می توان از آنها استفاده بهتری کرد.

آنها می گویند که این روش جدید ذخیره انرژی بر روی آجرهای معمولی یا بازیافتی نیز عملی است.

یافته های این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

برچسب‌ها انرژی برق پروژه ساختمانی مصالح ساختمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انرژی برق پروژه ساختمانی مصالح ساختمانی انرژی برق پروژه ساختمانی مصالح ساختمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۰۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ابرخازن با ساندویچ کردن یک ژل بین دو لایه گرافن

به گزارش خبرگزاری مهر، تصور کنید اگر تلفن شما همیشه روشن باشد و داده‌ها را پردازش کند، باتری آن چه مدت دوام خواهد داشت؟ سه ساعت؟ یک ساعت؟ نسل بعدی ادوات الکترونیکی نیازمند این نوع پردازش‌ها بود یعنی به صورت دائمی لازم است که کار کنند که این به معنای نیاز به مصرف دائمی انرژی است. باتری‌های فعلی توان تامین چنین نیازی را ندارند.

ابرخازن‌ها می‌توانند مقادیر بیشتری انرژی را در همان فضای قبلی باتری‌ها ذخیره کنند. یکی از مشکلات ابرخازن‌ها فقدان قابلیت انعطاف‌پذیری آن‌ها است. به تازگی محققان دانشگاه دوک و موسسه فناوری ماساچوست، موفق به ساخت ورق‌های گرافنی شدند که علاوه بر استحکام بالا از انعطاف‌پذیری نیز برخوردار هستند. این گروه نتایج یافته‌های خود را در نشریه Scientific Reports منتشر کردند.

گرافن از لایه‌ای اتم‌های کربن به ضخامت یک اتم ضخامت ساخته شده است. برای ایجاد ابرخازن، این گروه لایه‌ای از ژل منعطف را بین دو ورق گرافن به صورت ساندویچی قرار دادند. با این کار ساختاری منعطف برای تولید ابرخازن ساخته شد.

چنین ابرخازنی اگر نیاز به خم شدن داشته باشد گرافن به راحتی می‌تواند تغییر حالت دهد. ساختار ساندویچی گرافنی را می‌توان تا هشت برابر حالت اولیه خود کشید بدون این که عملکرد آن دستخوش تغییر شود. نتایج نشان داد که تا هزار بار می‌توان این ساختار را کشید و دوباره صاف کرد بدون این که آسیبی ببیند.

این تیم اعلام کرد که این ساختار گرافنی قادر است حسگرها و باتری‌ها را نیز متحول کند. آزمایشگاه‌های دیگری نیز در حال حاضر روی گرافن کار می‌کنند. به عنوان مثال، در دانشگاه جورج واشنگتن، محققان گرافن را با نانولوله‌های کربنی مخلوط کرده تا جوهر ایجاد کنند. این جوهر عملکردی شبیه به همان ژل را در تحقیقات محققان دانشگاه دوک دارد.

طبیعت فوق‌العاده نازک گرافن باعث می‌شود که استفاده از آن برای لوازم الکترونیکی پوشیدنی مناسب باشد. فناوری پوشیدنی می‌تواند روزی مستقیم در لباس ما بافته شود یا در بدن ما تعبیه شود. برای چنین کاری، گرافن بسیار مفید و موثر است.

کد خبر 6080701 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • آتش سوزی مرگبار کارگاه ساختمانی در تهران/ ۶ کارگر جان باختند+ جزئیات
  • آتش سوزی کارگاه ساختمانی در تهران ۶ کشته داشت
  • افتتاح یک واحد تولید باتری در گرمسار با حضور وزیر صمت
  • صدور و تمدید ۹۹ فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد در چهارمحال و بختیاری
  • تولید ابرخازن با ساندویچ کردن یک ژل بین دو لایه گرافن
  • تامین ۳۱ درصد منابع درآمدی منطقه ۱۵ اصفهان با صدور پروانه‌های ساختمانی
  • کمای سیاستی بازار مسکن
  • ساختمانی که برخلاف اصول مهندسی ساخته شد
  • با این روش باتری لپ تاپ رو زنده کنید (فیلم)
  • چگونه باتری ماشین را شارژ کنیم؟