Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@00:31:34 GMT

با اسنپ دکتر همیشه به پزشک دسترسی داشته باشید

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۰۸۵۶

با اسنپ دکتر همیشه به پزشک دسترسی داشته باشید

چگونه به اسنپ دکتر دسترسی پیدا کنیم؟

شما می‌توانید با ورود به سایت اسنپ دکتر و ثبت نام در این سایت از خدمات گوناگون این سایت بهره‌مند شوید.همچنین با ورود به وب‌سایت اسنپ دکتر می‌توانید نرم‌افزار (اپلیکیشن) آن را دانلود کنید و بر روی تلفن‌های همراه خود نصب کنید. علاوه بر آن از طریق وب‌سایت اسنپ دکتر می‌توانید به وبلاگ آن وارد شوید و از اطلاعات آن درباره بیماری‌ها و داروها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چگونه پزشک خود را از اسنپ دکتر انتخاب کنیم؟

اگر در رابطه با مسایل سلامتی سوالی دارید می‌توانید وارد سایت اسنپ دکتر شوید و با توجه به سوالتان دسته‌بندی مرتبط را انتخاب کنید. در این صورت فهرستی از پزشکان فعال در اسنپ دکتر برای شما نمایش داده می‌شود. شما می‌توانید با توجه به نظر کاربران و همچنین امتیاز پزشک مربوطه که به صورت ستاره‌های طلایی مشخص شده است پزشک مورد نظرتان را برای دریافت مشاوره آنلاین انتخاب کنید. این مشاوره می‌تواند به صورتی تلفنی متنی و یا ویدئویی باشید. همچنین برای انتخاب درست و بهتر می‌توانید از توضیحات پروفایل پزشک استفاده کنید.

راه های ارتباط با دکتر اینترنتی:

بعد از اینکه بررسی کردید و پزشک خود را انتخاب کردید. از طریق پروفایل پزشک می‌توانید می‌توانید یکی از راه‌های ارتباطی شامل: مشاوره متنی، مشاوره تلفنی و مشاوره ویدیویی را انتخاب نمایید.

چه زمانی می‌توانیم با دکتر اینترنتی خود ارتباط برقرار کنم؟

سامانه اسنپ دکتر این امکان را برای کاربران خود فراهم کرده است که با ورود به پروفایل پزشک مورد نظرشان در صورتی که پزشک آنلاین باشد همان موقع مشاوره تلفنی بگیرند و با زدن دکمه تماس با پزشک یا روانشناس گفتگو تلفنی داشته باشند. در صورتی که پزشک آفلاین باشد کاربران می‌توانند درخواست مشاوره تلفنی بدهند تا پزشک کمتر از بیست و چهار ساعت با آنان تماس بگیرد همیچنین در پایین صفحه کاربران می‌توانند ساعاتی که پزشک قادر به اارائه مشاوره آنلاین می‌باشد مشاهده نمایند. تا در ساعات مناسب بتوانند بهترین ارتباط و دریافت اطلاعات را از پزشک خود داشته باشند.

هزینه پزشک آنلاین خود را چگونه پرداخت کنیم؟

کاربران سامانه بعد از انتخاب نوع مشاوره‌ای که می‌خواهند از پزشک خود دریافت کنند مبلغ مشخص شده را پرداخت می‌کنند و پس از آن می‌توانند از مشاوره و خدمات پزشک بهره‌مند شوند.

اسنپ دکتر و حفظ حریم شخص:

با پیش آمدن بحث ارائه خدمات آنلاین در هر زمینه‌ای اولین سوالی که در ذهن کاربر نقش می‌بندد این است که "چگونه اعتماد کنم؟" و کاربران از جهت به اشتراک‌گذاری اطلاعاتشان در فضای مجازی نگرانی دارند.

سامانه اسنپ دکتر این اطمینان را به کاربران خود می‌دهد که شماره تماس و جزییات مشاوره هایشان کاملا محفوظ می ماند. همچنین برای حفظ حریم شخصی کاربران ارتباط کاربر با پزشک از طریق یک شماره واسطه صورت می گیرد.

چگونه از اعتبار پزشکان فعال در سامانه اسنپ دکتر مطمئن شویم؟

پزشکانی که در اسنپ دکتر مشغول فعالیت و ارائه خدمات هستند دارای شماره نظام پزشکی هستند که در پروفایل هر کدام از پزشکان قرار گرفته است و مورد تایید سازمان نظام پزشکی می‌باشند. برای کاربران این امکان وجود دارد که اطلاعات درج شده در پروفایل پزشکان در سامانه اسنپ دکتر را با اطلاعاتشان در وب‌سایت سازمان نظام پزشکی تطبیق دهند و از اعتبار پزشکان اطمینان حاصل نمایند.

اسنپ دکتر رضایت شما را تضمین می کند:

سامانه اسنپ دکتر این امکان را برای کاربران ایجاد کرده است که در صورت عدم رضایت از مشاوره و خدماتی که توسط پزشک آنلاین ارائه شده است پس از بررسی دقیق مبلغ واریزی آن‌ها به حساب کاربریشان بازگردانده می‌شود. به نوعی می‌توان گفت که ارائه خدمات همراه با گارانتی می‌باشد.

همچنین در صورتی که مشاوره شما نیاز به پیگیری داشت شما می‌توانید از طریق پیام متنی و عکس با پزشک خود در ارتباط باشید.

اپلیکیشن اسنپ دکتر

چه سوالاتی را میتوانیم از اسنپ دکتر بپرسیم؟

این سامانه در 33 موضوع مختلف آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه مشاوره آنلاین می‌باشد. این عناوین را در ادامه مطلب معرفی خواهیم کرد و به اختصار توضیح می‌دهیم.

1) کرونا ویروس:

در این روزهای کرونایی که بهترین کار در خانه ماندن است. در صورت مشاهده علائم مربوط به بیماری کووید19 می‌توانید به این بخش در سایت یا اپلیکیشن مراجعه کنید و با پزشکان متخصص صحبت کرده و از مشاوره آنلاین استفاده کنید.

2) مشاوره و روانشناسی:

این بخش شامل هفت زیرمجموعه با این عناوین است: اضطراب، افسردگی و مسائل فردی - ازدواج موفق و روابط زناشویی پایدار- مشاوره جنسی - فرزند شاد و سالم - دوران بلوغ و نوجوانی - ترک اعتیاد - موفقیت شغلی و تحصیلی - مشاوره توانبخشی.

3) روانپزشکی و سلامت روان:

در اسنپ دکتر از متخصص اعصاب و روان ، روانپزشک می‌توانید درباره موضوعات زیر مشاوره بگیرید: اضطراب – افسردگی – دوقطبی – پانیک اتک – ترس – فوبیا – وحشت زدگی – اختلالات جنسی – انحرافات جنسی – OCD –ADHD - اختلال وسواسی اجباری – اسکیزوفرنی – اختلالات خواب – پارانویا – مانیک – مانیا – شیدایی – داروهای اعصاب و روان – اس اس آر آی – عوارض داروهای اعصاب – داروهای روانپزشکی – تفاوت روانپزشک و روانشناس – تاثیرات دارو روانپزشکی – کم اشتهایی عصبی – پرخوری عصبی – اختلال شخصیت – اختلال خواب – بیش فعالی – اختلالات خلقی فصلی – PMS – سندروم پیش از قاعدگی – وابستگی به دارو – اعتیاد به دارو – اعتیاد به متادون – اعتیاد به مواد مخدر – خودکشی – بی خوابی – اعتیاد به گل – افسردگی فصلی – سادیسم – مازوخیسم – سوگ

4) بیماری های داخلی،گوارش،غدد:

متخصص داخلی در درمان بیماری‌های داخلی علم و تجربه دارد. متخصصین داخلی در تشخیص و درمان بیماری‌هایی که ارگانی از بدن یا همه آن را درگیر می‌کنند تخصص دارند.

5) مامایی و سلامت بارداری:

در گروه مشاوره مامایی و سلامت بارداری می‌توانید از ماما و متخصص زنان مشاوره بگیرید. فارغ التحصیلان مامایی در مراقبت‌های دوران بارداری، زایمان طبیعی، مراقبت های پس از زایمان ، سلامت جنسی و مشکلات باروری دانش و تجربه دارند.

6) پزشک همیشه پاسخگو

7) سلامت پوست و مو:

درماتولوژیست و یا متخصص پوست در درمان بیماری‌های پوست و مو و ناخن تخصص دارد. همچنین انجام روش‌های پیشگیری و مراقبت از پوست و مو نیز از فعالیت‌های متخصیصین پوست و مو است.

8) سلامت کودکان و نوزادان:

متخصص کودکان و نوزادان در ارائه مراقبت‌های پزشکی به کودکان تخصص دارد. سلامتی نوزادان، کودکان و نوجوانان در حیطه تخصصی پزشک اطفال است. رژیم غذایی ، بهداشت و پیشگیری از بیماری در حوزه کاری طب اطفال است.

9) عمومی و سلامتی

10) نورولوژی و مغز و اعصاب:

متخصصان مغز و اعصاب به پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌هایی می‌پردازد که در ارتباط با بخش‌های مغز، نخاع، اعصاب پیرامونی و دستگاه عروق مغزی خارج از جمجمه است.

11) سلامت جنسی

12) دستگاه تناسلی و کلیه و مجاری ادراری:

اورولوژی در پزشکی مربوط می‌شود به جراحی و درمان سیستم دفع ادراری زنان و مردان و همچنین اورگان‌ها تولید مثل مردان. از متخصصین دستگاه تناسلی کلیه و مجاری ادرار

13) قلب و عروق و فشار خون:

کاردیولوژی و یا پزشکی قلب تخصصی تخصصی در پزشکی است که مربوط می‌شود به اختلالات قلب. از جراحان و پزشکان قلب در تشخیص و درمان اختلالات مادرزادی قلب ، نارسایی قلب ، بیماری های دریچه‌ای و بیماری‌های عروق کرونر تخصص دارند.

14) گوش،حلق و بینی،سر و گردن:

در این بخش می‌توانید با پزشکانی در ارتباط باشید که در تشخیص و درمان اختلالات گوش، گلو (حلق)، بینی و سر و گردن تخصص دارند.

15) متخصص زنان و زایمان:

متخصصین زنان و زایمان در تشخیص و درمان مشکلاتی که در سه دوره بلوغ، باروری و یائسگی به وجود می‌آید تخصص دارند.

16) طب فیزیکی،ورزش:

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شاخه فیزیوتراپی و توانبخشی تخصص دارد. متخصصین طب فیزیکی آسیب‌های ارتوپدی، درد و اختلال مربوط به ستون فقرات، آسیب ناشی از فشار مکرر و استفاده بیش از حد از عضوی از بدن، زخم بستر، اسپاسم و درد مزمن را مدیریت می‌کنند. متخصص طب فیزیکی می‌تواند درد یا ناتوانی را بهبود بخشد و کمک کند تا کیفیت زندگی فرد بهتر شود. چه زمانی می‌توانید از متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی در اسنپ دکتر مشاوره بگیرید؟ زمانی که آسیبی دیده‌اید که دچار درد هستید و برایتان مانع فیزیکی ایجاد شده است. بیماری یا ناتوانی را تجربه می‌کنید که عملکرد روزمره‌تان را دچار اختلال کرده است. کمردرد، گردن درد و یا آرتروز را تجربه می‌کنید. آسیب‌های عصبی دیده‌اید که عملکرد فیزیکی شما را محدود می‌کند.

17) بیماری های عفونی،هپاتیت،ایدز،HPV:

بیماری‌های عفونی توسط عفونت منتقل می‌شوند. عفونت‌هایی که توسط ویروس، باکتری، قارچ و یا انگل ایجاد شده‌اند. متخصصین بیماری‌های عفونی به تشخیص، کنترل و درمان عفونت‌ها می‌پردازند. پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیردار، درمان این بیماری‌ها، مقاومت‌های میکروبی و نحوه مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها از تخصص‌های پزشکان این حوزه است.

18) سلامت بینایی و چشم پزشکی

19) مشاوره دارویی

20) سلامت دهان و دندان

21) تغذیه و تناسب اندام:

تغذیه و تناسب اندام به طور کلی شاخه‌ای از پزشکی است که با ارائه ی رژیم‌های غذایی و برنامه‌ی ورزشی متناسب به افراد و اصلاح سبک زندگی آن‌ها، به حفظ و بهبود سلامت عمومی بدن کمک می‌کند. با استفاده از اسنپ دکتر می‌توانید از این متخصصین رژیم غذایی دریافت کنید.

22) ارتوپدی و شکستگی

23) زیبایی و جراحی زیبایی

24) رژیم و جراحی لاغری

25) جراحی عمومی

26) متخصص طب اورژانس

27) بدخیمی سرطان:

متخصص انکولوژی و یا سرطان شناسی در مورد تومورها و سرطان تخصص دارد.

28) بیهوشی، درد و مراقبت ویژه

29) رادیولوژی و تصویربرداری

30) مشاوره ژنتیک:

از متخصص ژنتیک در اسنپ دکتر می‌توانید درباره موضوعات زیر مشاوره بگیرید: مشاوره ژنتیک قبل از بارداری – مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج – غربالگری – بیماری‌های ژنتیک – مشاوره ژنتیک حین بارداری

31) طب کار،معاینات استخدام

32) طب سنتی

 

با اسنپ دکتر سلامتی خود را تضمین کنید:

اسنپ و دکتر و خدمات سلامت

با توجه به مطالب گفته شده در رابطه با اسنپ دکتر می‌توان دریافت که با وارد شدن در سایت اسنپ دکتر و استفاده از خدمات مشاوره آنلاین پزشکی و روانشناسی می‌توان در کنار حفظ سلامتی خود و خانوادمان در هزینه‌های خود و وقت خود صرفه‌جویی کنیم. همچنین در این روزهای حساس و با شیوع بیماری کرونا می توانیم یاری رسان کادر درمان باشیم و از تجمع بی مورد در کلینیک‌های پزشکی جلوگیری کنیم. مشاوره آنلاین پزشکی و سلامت این امکان را می‌دهد تا تمامی افراد در هرنقطه‌ای بتوانند از خدمات درمانی باکیفیت بهره‌مند شوند.

کد خبر 539607 برچسب‌ها سلامت پزشکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت پزشکی درمان بیماری تشخیص و درمان مشاوره آنلاین مشاوره بگیرید تخصص دارند اسنپ دکتر طب فیزیکی پزشک خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۰۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است

به گزارش «تابناک» به نقل از همشهری آنلاین، باید قبول کنیم که ما ایرانی‌ها دارو زیاد مصرف می‌کنیم و حتی اگر به آنها دست نزنیم، باید چند ورق از هر کدام در یخچال و کشوی کابینت ما باشد. ژلوفن، نوافن، استامینوفن کدوئین، دیازپام، لورازپام، دایمیتیکون، شیاف و خیلی از داروهای دیگر که فکر می‌کنیم لازم است برای روز مبادا در خانه باشد.

تعدادی از داروها نیازی به نسخه ندارند و شما با مراجعه به داروخانه می‌توانید آنها را تهیه کنید. این داروها، داروهای OTC یا Over the Counter Drug نام دارند. دسته‌ دیگری از داروها نیازمند نسخه پزشک هستند اما بسیاری از داروخانه‌ها معمولا آنها را هم بدون نسخه در اختیار افراد می‌گذارند. داروهایی که مصرف بی‌رویه آنها می‌تواند عوارض متعددی برای سلامت داشته باشد و سلامت شما را در معرض خطر قرار دهد.

آیا مُجازیم داروهای OTC را خودسرانه مصرف کنیم؟

دکتر بابک پورقلیچ، پزشک عمومی در گفتگو با همشهری به نکات جالبی درباره مصرف داروهای OTC اشاره می‌کند که دانستن آنها شاید باعث شود که دست از مصرف بی‌رویه و طولانی‌مدت داروها برداریم و به سلامت خود اهمیت دهیم.

دکتر پورقلیچ می‌گوید: مصرف خودسرانه داروهای OTC بستگی به بیماری ما دارد. اگر بیماری سبک باشد که معمولا دچارش می‌شویم و اولین بار نیست، مثل سردرد همیشگی، سرماخوردگی همیشگی، آلرژی و آبریزش بینی همیشگی، درد قاعدگی همیشگی و از این قبیل که قبلا پزشک اجازه داده که در چنین مواقعی داروهای خاصی را برای تسکین درد استفاده کنیم، می‌توانیم در حد ۴۸ ساعت آنها را مصرف کنیم. اما اگر بعد از ۴۸ ساعت و حداکثر ۷۲ ساعت علائم برطرف نشد، یا تشدید شد یا علائم دیگری به آن اضافه شد که شبیه علائم همیشگی نیست، باید حتما به پزشک مراجعه کنیم و خودسرانه مصرف داروها را ادامه ندهیم. مثلا اگر سردردی داریم که هرچقدر هم قرص می‌خوریم، خوب نمی‌شود، قاعدتا باید مصرف خودسرانه دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنیم.

داروخانه‌ها به فروشگاه تنزل پیدا کرده‌اند

این پزشک عمومی می‌گوید: در کشورهای دیگر هم یک سری داروها هستند که در فروشگاه‌ها ارائه می‌شوند و مردم می‌توانند بدون نسخه، آنها را خریداری کنند اما در ایران، الان مشکل فقط داروهای OTC نیست. مشکل ما داروهایی هستند که در قالب OTC به مردم ارائه می‌شوند. مثل آزیترومایسین، دیازپام، سفکسیم و ... . یا دارویی که همیشه مصرف می‌کنیم را می‌بریم به داروخانه نشان می‌دهیم و می‌گوییم من همیشه این را مصرف می‌کنم و داروخانه هم بدون نسخه آن را به شما می‌دهد. یعنی داروخانه در کشور ما جایگاه و مقام فروشگاه را پیدا کرده است. در حالی که ساختار و کارکرد فارمِسی که تنها تعدادی از داروهای OTC را در اختیار دارد، با دراگ‌استور متفاوت است. اما اینجا داروخانه‌ها شبیه فارمِسی‌ها عمل می‌کنند.

مصرف آنتی‌بیوتیک برای یک ویروس ساده؟

دکتر پورقلیچ به یک نکته خیلی مهم اشاره می‌کند و می‌گوید: خیلی از مواقع گلودرد شما ممکن است به خاطر یک میکروب یا ویروس ساده باشد. بهبود این ویروس ساده یک روندی دارد؛ مثلا ۳ تا ۵ روز طول می‌کشد و بعد علائمش از بین می‌رود. اما وقتی شما برای بهبود آن آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنید، میکروب‌های ساده را هم از بین می‌برید و به میکروب‌های خطرناک‌تر و مقاوم تر فرصت جولان می‌دهید و دوره درمان‌تان هم طولانی‌تر می‌شود.

او می‌گوید: البته آنتی‌بیوتیک‌ها OTC نیستند اما میزان مصرف آنها در کشور بسیار بالا است و خیلی‌ها خبر ندارند که چه عوارض متعددی دارند. بسیاری‌ از افراد برای کوچک‌ترین مشکل مثل گلودرد یا داشتن خلط، آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند! در حالی که آنتی‌بیوتیک اصلا روی عفونت تاثیری ندارد. فقط ممکن است در شما مقاومت دارویی ایجاد کند. یعنی اگر شما بعدها عفونت روده، عفونت گوش یا عفونت سینوس بگیرید، دیگر بدن شما به آن آنتی‌بیوتیک جواب نخواهد داد و دربرابرش مقاومت خواهد کرد و شما مجبور می‌شوید آنتی‌بیوتیک قوی‌تری مصرف کنید که آن هم تبعات و عوارض خاص خود را دارد.

این ۷ دسته دارو را بی‌رویه نخورید

دکتر پورقلیچ در ادامه گفتگو درباره عوارض مصرف بی‌رویه و طولانی‌مدت ۷ داروی OTC و غیر OTC توضیحاتی می‌دهد که دانستن آنها بسیار ضروری است.

استامینوفن کدئین؛ ایرانی‌ها استامینوفن کدئین را زیاد مصرفش می‌کنند و فکر می‌کنند خطری هم ندارد. ما بیمار داشتیم که روزی ۲ بسته استامینوفن کدئین مصرف می‌کرد و دیگر صاحب کبد سالمی نبود. استامینوفن اگر بیش از دوز مجاز مصرف شود، داروی بسیار مضری برای کبد است. کدئین آن هم اگر بیش از ۳ روز مصرف شود، هم وابستگی ایجاد می‌کند و هم باعث از بین رفتن سلول‌های کبدی می‌شود.

ژلوفن و ایبوپروفن؛

این دو دارو جزو مسکن‌های غیر استروئیدی هستند و مهم‌ترین عوارض‌شان عوارض گوارشی است. اگر این ۲ دارو را طولانی مصرف کنید یا اگر زمینه بیماری‌های گوارشی داشته باشید، ممکن است بیماری گوارشی شما تشدید شود. برخی از افراد برای بیماری قلبی‌شان داروهای دیگری مثل آسپرین هم مصرف می‌کنند. این افراد اگر پروفن مصرف کنند، رقت خون‌شان بیشتر می‌شود و ممکن است مستعد خونریزی شوند. به خصوص افرادی که فشارخون دارند و فشارخون آنها کنترل‌نشده است. در خیلی از مواقع یک خونریزی کوچک با مصرف این داروها ممکن است به یک خونریزی وسیع مغزی تبدیل شود.

ژلوفن و پروفن برای تسکین درد قاعدگی؛

ژلوفن و پروفن چون خون را رقیق می‌کنند، ممکن است که مقدار خونریزی را بیشتر کنند. درد را از بین می‌برند اما مقدار خونریزی را افزایش می‌دهند. معمولا پزشکان این ۲ دارو را برای کاهش درد قاعدگی زیاد تجویز نمی‌کنند. ممکن است ترکیبی تجویز کنند. مثلا نوافن تجویز می‌کنند که ترکیبی از دوز پایین پروفن، استامینوفن و کافئین است. نوافن هم اثر تسکینی دارد و هم عوارضش کمتر است.

شیاف؛

شیاف، یک شکل از داروی OTC غیر استروئیدی است مثل دیکلوفناک، ناپروکسن، استامینوفن و ... . خود شیاف ممکن است در برخی افراد در محل ورودش اثر تحریکی بر جا بگذارد. غیر از این، عوارض شیاف دقیقا مثل داروی خوراکی آن است. عوارضی مثل خونریزی معده و روده ، مشکلات کلیوی و بدتر شدن مشکلات قلبی به خصوص در سالمندان.

سدیم کلراید؛

سدیم کلراید به خودی خود عوارضی ندارد. مگر این که احساس کنید با مصرف آن دچار خشکی زیاد بینی، تحریک‌پذیری بینی، افزایش التهاب بینی، درد در گونه‌ها شده‌اید. در غیر این صورت مشکلی ندارد.

اشک مصنوعی؛

مصرف اشک مصنوعی معمولا منعی ندارد اما بهتر است با تجویز پزشک باشد. چون ممکن است چشم‌های شما مشکلی مثل التهابی داشته باشد و ۵ روز بعد از مصرف اشک مصنوعی با عفونت چشم مواجه شوید. مگر این که پزشک تجویز کرده باشد که ۶ ماه تا یک سال اشک مصنوعی را مصرف کنید. در این صورت می‌تواند اگر داروی شما قبل از این مدت تمام شد، می‌توانید آن را بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید.

آنتی‌بیوتیک‌ها؛

آنتی‌بیوتیک‌ها همان طور که گفتم، در دسته داروهای OTC قرار نمی‌گیرند اما مصرف بالایی در کشور دارند و عوارض زیادی هم ایجاد می‌کنند. مثل آموکسی‌سیلین، سفکسیم، آموکسی‌کلاو و ... . عوارض آنتی‌بیوتیک‌ها شامل اختلالات گوارشی، تداخل دارویی و مقاومت دارویی است.

دست از مصرف خودسرانه و طولانی‌مدت داروها برداریم

داروهای OTC یا بدون نسخه هم مثل هر داروی دیگری اگر طولانی‌مدت و بی‌رویه مصرف شوند، بعد از مدتی اثربخشی خود را از دست می‌دهند. چون خیلی از داروها معمولا در بدن ایجاد مقاومت می‌کنند. این نکته را دکتر پورقلیچ می‌گوید و اضافه می‌کند: اما نکته مهم‌تر از مقاومت دارویی، این است که علائمی مثل درد، سوزش، التهاب و سرفه علامت هستند و بیماری نیستند. پزشک با مشاهده این علائم به وجود یک بیماری پی می‌برد. بنابراین درمانش درمان علامتی خواهد بود. ولی بیمار نمی‌داند که علائمش مربوط به چه بیماری‌ای است و با مصرفِ مثلا مسکن یا آنتی‌بیوتیک، فقط بیماری را سرکوب می‌کند. ممکن است فردی از ۳ ماه قبل، درگیر تومور مغزی باشد و نداند و با مصرف مسکن، فقط موجب سرکوب آن شود. وگرنه تومور در جای خود باقی است.

این پزشک عمومی ادامه می‌دهد: گاهی پزشک، دارویی را برای مدت محدودی تجویز می‌کند اما فرد از آن به بعد هر بار مریض شد، آن دارو را از داروخانه می‌خرد و مصرف می‌کند. در حالی که ممکن است پزشک آن دارو را فقط برای دو هفته یا نهایتا یک ماه دستور داده باشد. اگر پزشک برای شما مثلا اُمپرازول تجویز کرد و بعد از یک ماه همچنان بهبود پیدا نکردید، دیگر نباید یک ماه دیگر هم آن را خودسرانه مصرف کنید. شاید اگر به همان پزشک مراجعه کنید، این بار شما را برای آندوسکوپی بفرستد تا ببیند مشکل دقیقا از کجا است. پس بهتر است دست از مصرف خودسرانه و طولانی‌مدت داروها برداریم تا سلامت‌مان به خطر نیفتد.

دیگر خبرها

  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • اتصال بیرجند و طبس به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع
  • سایت های معتبر تحلیل ارز دیجیتال
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • بیماری فردگرایی و افول جنبش دانشجویی
  • چند نکته برای مدیریت گوشی همراه هنگام سفرهای خارجی
  • تدوین بسته‌های خدمتی در برنامه سلامت خانواده
  • چگونه نظر دیگران را عوض کنیم؟
  • کاهش وزن ناگهانی سبب این بیماری می‌شود
  • ۷ داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است