Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-20@00:31:35 GMT

سه نشانه ساده آلوده بودن گوشی به بدافزار

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۱۲۷۸

سه نشانه ساده آلوده بودن گوشی به بدافزار

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر از کاربران اندروید هستید و مرتبا نگرانید که مبادا نرم افزار‌های مخرب، ویروس یا بدافزار به گوشی شما راه پیدا کرده باشند بهتر است به دنبال سه نشانه ساده در موبایل خود بگردید. بدافزار‌ها می‌توانند پیامد‌های بسیار بدی را برای تلفن‌های همراه به دنبال داشته باشند و یکی از این پیامد‌ها استخراج اطلاعات شخصی شما و انتقال آن به مجرمان سایبری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کُند شدن عملکرد گوشی یا نمایش بی وقفه تبلیغات در اپلیکیشن‌ها یا پنجره مرورگر از دیگر نشانه‌هایی است که از آلوده شدن گوشی‌های موبایل به بدافزار خبر می‌دهند.

طبق هشدار‌هایی که اخیرا از سوی گوگل و محققان دیگر منتشر شده بدافزار‌ها حتی میتوانند به داخل پلی استور گوگل نیز راه پیدا کنند. اما اگر نتوانید به این فروشگاه مجازی اعتماد کنید و اپلیکیشن‌های مورد نیازتان را از آن بگیرید چاره چیست؟ چطور باید فهمید که اپلیکیشنی به بدافزار آلوده شده است؟

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم سه راهکار و نشانه ساده وجود دارند که با کمک آن‌ها میتوانید وجود نرم افزار‌های مخرب در گوشی خود را تشخیص دهید.

به گفته تیم پژوهشگران و کارشناسان امنیتی شرکت Malwarebytes موارد زیر جزو نشانه‌های اصلی وجود بدافزار در گوشی هستند:

تبلیغات را در هر جایی از گوشی خود می‌بینید و فرقی ندارد که مشغول استفاده از چه اپلیکیشنی باشید
اپلیکیشن تازه‌ای نصب کرده اید، اما آیکون آن ناپدید شده و نمی‌توانید پیدایش کنید
باتری گوشی شما ناگهان به مقدار زیاد و با سرعت بالا خالی می‌شود

اگر هر کدام از موارد بالا را تجربه می‌کنید باید بدانید که احتمالا گوشی شما به بدافزار آلوده شده است. در نظر داشته باشید که هدف همه بدافزار‌ها هم کلاهبرداری مالی نیست با این حال اغلب آن‌ها باعث بروز بی نظمی‌هایی در تلفن همراهتان می‌شوند و در فرایند استفاده شما از گوشی موبایلتان اخلال ایجاد می‌کنند.

طبق گزارش Malwarebytes آلودگی تلفن‌های همراه به بدافزار امری بسیار مرسوم و رایج است. این شرکت خبر داده که در ماه می (یعنی دو ماه پیش) بالغ بر ۲۰۰ هزار عدد از گوشی‌ها و تبلت‌های مورد استفاده مشتریانش به بدافزار آلوده بوده و این رقم در ماه ژوئن (یعنی ماه گذشته) نیز تقریبا همین اندازه بوده است.

اگر گوشی به بدافزار آلوده بود چه کنیم؟

کار‌هایی زیادی میتوان برای پاک کردن بدافزار از تلفن‌های هوشمند انجام داد. اولین و شاید مهم‌ترین قدم حصول اطمینان از به روز بودن سیستم عامل گوشی است. در واقع به روز بودن نسخه نرم افزار گوشی مهمترین کاری است که میتوانید برای جلوگیری از آلوده شدن گوشی موبایل خود انجام دهید. اگر هم گوشی شما به بدافزار آلوده شده بهتر است نرم افزار آن را آپدیت کنید تا آسیب پذیری‌ها رفع شوند و رخنه‌های امنیتی موجود در موبایل شما از بین بروند.

در گام دوم باید مجوز‌های اپلیکیشن‌های مورد استفاده خود را بررسی نمایید تا موارد غیرعادی را شناسایی کنید. برای مثال ممکن است مجوز ارسال پیام متنی به یک بازی داده باشید که این نشانه‌ای خطرناک است.

اگر تصمیم گرفتید اپلیکیشنی را حذف کنید ابتدا مجوز‌های آن را باطل نمایید چراکه برخی اپ‌ها برای خود دسترسی‌های مدیریتی ایجاد می‌کنند و در نتیجه بدون انجام مراحل اضافه نمی‌توانید آن‌ها را حذف نمایید.

در نهایت توصیه می‌شود که از برنامه‌های آنتی ویروس موبایل نظیر نورتون، مک آفی، لوک اوت و … برای این منظور استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید

نحوه جلوگیری از ورود ویروس‌های اندرویدی به موبایل

نحوه به روز رسانی اپلیکیشن‌های اندرویدی

برای به روز رسانی خودکار اپلیکیشن‌های اندروید کافیست مراحل زیر را انجام دهید:

اپلیکیشن پلی استور گوگل را باز کنید
از قسمت منو که با سه خط افقی روی هم نمایش داده شده گزینه Settings را انتخاب کنید
گزینه Auto-update apps را بزنید
یکی از این دو گزینه را انتخاب نمایید: آپدیت از طریق هر شبکه‌ای (over any network) یا آپدیت از طریق وایفای (Over wi-fi only)

برای آپدیت خودکار اپلیکیشن‌ها به صورت تک به تک

اپلیکیشن پلی استور گوگل را باز کنید
از قسمت منو که با سه خط افقی روی هم نمایش داده شده گزینه My apps & games را انتخاب نمایید
اپلیکیشنی که میخواهید آپدیت شود را انتخاب نمایید
گزینه More را انتخاب کنید
گزینه Enable auto update را بزنید

به روز رسانی اپلیکیشن‌ها به صورت دستی

برای آپدیت دستی اپ‌ها مراحل زیر را دنبال کنید:

اپلیکیشن پلی استور گوگل را باز کنید
از قسمت منو که با سه خط افقی روی هم نمایش داده شده گزینه My apps & games را انتخاب نمایید
اپلیکیشن‌هایی که برایشان آپدیت آمده باشد برچسبی با عنوان Update را در مقابل خود نشان می‌دهند.
گزینه Update را بزنید.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بدافزارهای موبایلی بدافزارهای اندرویدی بدافزار آلوده انتخاب نمایید پلی استور گوگل اپلیکیشن ها نرم افزار گوشی شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۱۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلگرام میلیاردی می‌شود

ایتنا - موسس تلگرام اعلام کرد جمعیت کاربران ماهانه فعال این اپلیکیشن پیام‌رسان، ظرف مدت یک سال، از یک میلیارد نفر عبور خواهد کرد.
پاول دوروف در یک مصاحبه نادر، به تاکر کارلسون، خبرنگار آمریکایی گفت که تلگرام مثل «آتش جنگلی»، در حال گسترش است.

به گزارش ایتنا از ایسنا، دوروف که مالک کل تلگرام است، به تاکر گفت: ما احتمالا از هم اکنون تا یک سال دیگر، از مرز یک میلیارد کاربر ماهانه فعال، عبور خواهیم کرد.

موسس تلگرام در این مصاحبه ویدئویی که در حساب تاکر در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر شده است، گفت: هدف این اپلیکیشن که اکنون ۹۰۰ میلیون کاربر فعال دارد، ماندن به عنوان یک پلتفرم بی‌طرف و عدم حضور به عنوان یک بازیگر در مسائل ژئوپلیتیکی است. این کارآفرین متولد روسیه، با اشاره به مداخله دولت روسیه در شرکتی که او تاسیس کرده است، گفت: در سال ۲۰۱۴ از روسیه گریخته است.

واتس‌اپ که متعلق به شرکت آمریکایی متا است، بیش از ۲ میلیارد کاربر ماهانه فعال دارد. روزنامه فایننشیال تایمز در مارس گزارش کرده بود تلگرام احتمالا قصد دارد بمحض سودآور شدن، سهام خود را در بازار آمریکا عرضه کند.

پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، تلگرام به ابزار کاربردی هر دو طرف و محلی برای ارسال و دسترسی به اطلاعات فیلتر نشده درباره جنگ، تبدیل شد.

تقریبا همه رسانه‌های بزرگ، نهادهای دولتی و چهره‌های دولتی روسیه و اوکراین در تلگرام، ‌کانال دارند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، سخنرانی‌های ویدئویی روزانه در تلگرام ارسال می‌کند و نیروهای مسلح او درباره حملات هوایی و تحولات میدان نبرد اطلاع‌رسانی می‌کنند. کرملین، فعالیت‌های پوتین را در تلگرام اعلام می‌کند و مخالفان دولت روسیه در این پلتفرم فعال هستند.

اما منتقدان تلگرام می‌گویند این اپلیکیشن به ابزار انتشار اطلاعات غلط تبدیل شده است. لایحه ای در مارس به پارلمان اوکراین ارائه شد که هدف آن مقررات سخت گیرانه‌تر برای تلگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی است.

بر اساس گزارش رویترز، پس از این که ظاهرا از تلگرام برای کمک به استخدام افراد مسلح برای حمله به سالن کنسرت حومه مسکو در مارس استفاده شد، کرملین به دوروف گوشزد کرد دقت بیشتری داشته باشد.

دیگر خبرها

  • شیائومی آپدیت HyperOS را برای سری ردمی نوت ۱۳، 5G منتشر کرد
  • ضربه کاری چین به واتساپ
  • هوای اصفهان آلوده شد
  • هوای اصفهان آلوده است
  • کشف یک بدافزار روسی توسط شرکت امنیتی در فنلاند
  • قابلیت دانلود تلوبیون نیاز به توسعه زیرساخت دارد
  • امکان خرید آنلاین با احراز هویت بیومتریک گوگل پلی
  • تلگرام میلیاردی می‌شود
  • آپدیت جدید هیجان‌انگیز تلگرام؛ صفر تا صد درست کردن استیکر با عکس + ویدئو
  • آلوده‌ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳