Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-16@03:36:57 GMT

نظر وزیر نفت درباره طرح تغییر سهمیه بندی بنزین

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۲۵۵۴

نظر وزیر نفت درباره طرح تغییر سهمیه بندی بنزین

خبرگزاری مهر: بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در مورد اختلاف نظر‌ها در موضوع ETF، اظهار داشت: من تعجب می‌کنم با یک ناپختگی که مسئولی در سازمان خصوصی سازی کرد، موجب نگرانی مردم شد. هیچ اختلافی میان وزارت نفت و وزارت اقتصاد و شخص من با وزیر اقتصاد وجود نداشته و ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اول گفته شد که برای پالایشگاه‌ها ETF تشکیل شود و بعد از آن گفته شد که نیازی به آن نیست و ما به صورت بلوکی عرضه می‌کنیم و ما مسئله را دنبال نکردیم. شب قبل از اظهارات مسئول سازمان خصوصی سازی، یعنی در یک‌شنبه شب در جلسه هیئت دولت با شخص وزیر اقتصاد بودم و به بنده چیزی نگفتند. روز گذشته نیز که بنده گفته شد ETF تشکیل می‌شود، من فوری دستور دادم تا این صندوق تشکیل شود.

وزیر نفت گفت: در این موارد اختلافی میان ما وجود نداشته و نیست و در حال حاضر هم ETF تشکیل می‌شود و در زمان مقرر خود با ترتیباتی که وزارت اقتصاد مسئول آن است، این کار انجام خواهد شد و مردم نیز از این بابت نگرانی نداشته باشند.

زنگنه افزود: ما همیشه موافق خصوصی سازی پالایشگاه‌های نفت بوده‌ایم و و در حال حاضر نیز موافق هستیم و تصمیمی که دولت داشته را اجرا خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری در زمینه اینکه این موضوع مطرح می‌شود که برخی از سهام پالایشگاه‌ها به بازماندگان سهام عدالت تخصیص خواهد یافت، عنوان کرد: بنده از این موضوع اطلاعی ندارم و مربوط به هیئت واگذاری است. طبق قانون سهام در اختیار آن‌ها بوده و به هر ترتیبی که قانون اجازه می‌دهد، واگذاری انجام خواهد گرفت.

وزیر نفت در مورد فروش اوراق نفتی اضافه کرد: در حال حاضر بنده هیچ صحبتی نمی‌توانم انجام دهم و شخص رئیس جمهور هر زمانی که قطعی شد، در این مورد صحبت می‌کنند. هنوز این موضوع قطعی نشده است.

زنگنه در مورد برنامه‌های پیش روی این وزارت برای آنکه در حوزه نفت گام‌های بزرگ‌تری برداشته شود، تصریح کرد: آنچه در شرایط کرونا برای ما مهم است، اگر شما آمار جهانی را نگاه کنید متوجه می‌شوید که در تمامی جهان فعالیت‌های مربوط به صنعت نفت دچار رکود شده و یا با تعطیلی روبرو می‌شود و تداد کارگران و دکل‌ها کاهش پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: ما تلاش کردیم در این شرایط و به رغم آنکه با شدیدترین تحریم‌های تاریخی روبرو هستیم، هیچ فعالیتی از فعالیت‌های نفت دچار نقصان نشود و با همان شدت قبلی انجام شود. ما برای تأمین منابع این کار‌ها به بازار سرمایه رجوع کرده‌ایم و در همین هفته بالای دو هزار میلیارد تومان اوراق فروخته‌ایم و ادامه نیز خواهیم داد تا منابع را برای توسعه طرح‌های صنعت نفت در دریا و خشکی ادامه دهیم.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: دوشنبه هفته آینده هم مراسم امضای ۹ قرارداد نفتی را خواهیم داشت که نشان دهنده تداوم کار است. در پارس جنوبی نیز باید بگویم که سکو‌های ۱۷ فاز ما در دریا تمام شده است، در مورد پالایشگاه‌ها هم ۱۵ فاز جدید تمام شده است و دو فاز نیز که فاز ۱۴ است، ان‌شالله پیش از پایان امسال اولین واحد پالایشگاهی آن به مدار بیاید. در واقع ما از نظر تولید گاز در وضعیت خوبی هستیم.

زنگنه یادآور شد: در پتروشیمی جهش دوم و سوم به موازات هم جلو می‌رود و امسال در جهش دوم ما ۱۷ طرح را با تولید ۲۵ میلیون تن ان‌شالله افتتاح خواهیم کرد و در زمینه گازرسانی روستایی، همانطور که می‌دانید، استان‌های ما به طور مرتب سبز می‌شوند، به این معنی که ظرفیت تحت پوشش شبکه گازرسانی آن استان به بالای ۹۵ درصد می‌رسد.

وی بیان کرد: در زمینه پالایش و در زمینه تولید بنزین و گازوئیل چه به لحاظ کیفی و چه به لحاظ کمی ما در وضعیت خوبی به سر می‌بریم و ما به همسایگان و جا‌های دور دست صادرات داریم. کیفیت بنزین و گازوئیل ما نیز نسبت به قبل بسیار تفاوت کرده است و در حال حاضر بنزین EURO۴ و EURO۵ داشته و گازوئیل با کیفیت خوب و گوگرد بسیار کم و در حد استاندارد داریم. به‌خصوص در شهر‌های بزرگ این سوخت‌ها توزیع می‌شود.

وزیر نفت در مورد پتروپالایشگاه نیز اظهار داشت: کار ما به اتمام رسید، یعنی تقاضا‌هایی که داده‌اند بررسی شده و آن‌هایی که طبق قاعده بوده و پذیرفته شده‌اند، به آن‌ها اعلام شده است. به آن‌هایی که رسماً رد شده‌اند نیز اعلام شده است. آن‌هایی که رد شده‌اند، شرایط را نداشتند و طرح توجیه اقتصادی کاملی نداشتند و یا آن میزانی که از نظر مالی باید توانایی خود را اثبات می‌کردند، نداشتند.

زنگنه ادامه داد: این موضوعات تمام شده است و ما فقط منتظر تشکیل جلسه هیئت امنای صندوق توسعه برای تنفس خوراک هستیم که از سقف تنفس خوراک را در سال‌های مختلف مشخص کنند تا ما مجوز‌ها را بر اساس آن صادر کرده و با آن‌ها بدهیم تا بر اساس آن، آن‌ها کار خود را پیش ببرند.

وی گفت: به آن‌ها گفته‌ایم که کار شما از نظر ما پذیرفته شده است و از نظر زمانی باید این فرآیند طی شود. در حال حاضر حدود یک و نیم میلیون بشکه پذیرفته شده است که سه عدد سیصد هزار بشکه برای نفت، یک دویست هزار و خورده‌ای بشکه برای نفت و یک ۱۸۰ هزار بشکه میعانات گازی است که پذیرفته است که حدود یک و نیم میلیون بشکه طرح‌هایی است که پذیرفته شده است.

وزیر نفت در مورد طرح مجلس در موضوع تغییر سهمیه بندی بنزین، عنوان کرد: این طرح در دولت بررسی نشده است و هر موقع در دولت بحث شد، تصمیمی در مورد آن گرفته می‌شود.

زنگنه اظهار داشت: تا زمانی که هنوز طرحی پیشنهاد نشده و ظاهراً برخی از نمایندگان این طرح را در حال تنظیم هستند، نمی‌توان نظری دارد. آنچه به من گفته شده است، این بوده که ظاهراً ۲۰ لیتر در ماه به افراد داده شود که بر این اساس، به اندازه همین میزان سهمیه یارانه‌ای است که ما تخصیص می‌دهیم، بنزین توزیع می‌شود.

وی تاکید کرد: برای ما فرق ندارد و ما به یک قیمت می‌دهیم و مابقی باید در حساب یارانه‌ای افراد واریز شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: وزیر نفت سازمان خصوصی سازی وزیر اقتصاد پالایشگاه ها پذیرفته شده وزیر نفت حال حاضر گفته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۲۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت نفت: کارت سوخت جایگاه‌داران فعلا جمع‌آوری نمی‌شود/ سهمیه‌ بنزین مانند قبل است

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: تا زمانی که دولت تصمیم خاصی در زمینه مصارفی که بیشتر از سهمیه کارت وجود دارد؛ اتخاذ نکند، کارت‌های جایگاه‌داران کلا جمع‌آوری نمی‌شود.

علی‌اکبر عرب‌عامری درباره جمع‌آوری کارت‌های جایگاه‌داران اظهار داشت: ما در اسفند به ازای هر دو نازل یک کارت تعبیه کرده بودیم که در جایگاه‌های پرتردد در اختیار جایگاه قرار داده می‌شد و در جایگاه‌های خلوت نیمی از کارت‌ها در اختیار جایگاه‌دار قرار می‌گرفت در ایام تعطیلات باتوجه به اینکه حجم مسافرت‌ها افزایش پیدا می‌کند ما تعداد کارت‌های آزاد جایگاه را اضافه کردیم یعنی مخصوصا در مسیرهای پرتردد تعداد کارت جایگاه را از ۲ برابر تا ۴ برابر افزایش دادیم این شرایط مربوط به شرایط سفر بود و بنا داریم بعد از تعطیلات عید فطر و یا ابتدای اردیبشهت ماه تعداد کارت‌ها را به حالت عادی برگردانیم، یعنی کارت‌های مازاد زمان سفر را جمع‌آوری می‌کنیم.

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی در خصوص تامین کارت سوخت شخصی تصریح کرد : در حال حاضر زیر یک درصد از خودروها کارت سوخت شخصی در اختیار ندارند، ما اوایل سال ۱۴۰۱ به دلیل کرونا و برخی مسائل شرکت‌های تولیدکننده بابت تامین کارت خام مشکل داشتیم اما از اردیبهشت و خرداد همان سال توانستیم کارت خام را تامین کنیم و اکنون حدود ۲ میلیون کارت خام در اختیار داریم و کسی که در خواست بدهد سریعا نسبتا به صدور اقدام خواهد شد.

وی تعداد کل درخواست کارت در نوبت را ۲۶ هزار فقره عنوان کرد و افزود: اطلاعات این کارت‌ها را در اختیار ناجی قرار می‌دهیم و بعد از بازگشت اطلاعات شرکت تولیدکننده ظرف کمتر از یک هفته کارت را صادر می‌کند و با فرایند پاکت‌گذاری و پست یک ماه طول می‌کشد.

عرب‌عامری گفت: ما اکنون کارت خام در اختیار داریم و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به دفاتر پلیس ۱۰+ درخواست داده و کارت را دریافت کنند.

مفقودی‌ها چه کنند؟

وی درباره کارت‌های مفقودی خاطرنشان کرد: کسانی که کارت‌شان مفقود شده می‌توانند به سامانه GTS.IR مراجعه کنند و PAN و یا مشخصات خودرو را وارد کنند و اگر کارت در جایگاه جا مانده باشد مراجعه و کارت را دریافت کند و در غیر این صورت می‌تواند درخواست المثنی کند.

سهمیه‌ها تغییر نمی‌کند

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی درباره تغییر سهمیه بیان داشت: سهمیه‌ها تغییری نمی‌کند و به اندازه همان مقادیری که قبلا بوده شارژ می‌شود.

کارتی خرید و فروش نمی‌شود

وی در خصوص شایعات مربوط به خرید و فروش کارت توضیح داد: خرید کارت با قیمت‌های نجومی ۲۰ میلیون که عنوان می‌شود در مورد تهران و یا دیگر شهرها منطقی نیست و توجیهی برای خریدار ندارد، اگر موضوع قاچاق هم است در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان که شرایط خاص دارند کدینگ است یعنی اگر کسی کارت را خریداری کند؛ نمی‌تواند در این استان‌ها استفاده کند.

وضعیت توزیع بنزین سوپر

عرب‌عامری درباره وضعیت بنزین سوپر گفت: باتوجه به اینکه مصرف بنزین معمولی بیشتر است تمرکز بر تولید این بنزین است و تقاضای بنزین سوپر تاحدی بیشتر از عرضه است اما در کلان‌شهرها و جایگاه‌هایی که زیرساخت بنزین سوپر را دارند ارسال صورت می‌گیرد.

مصرف به شرایط قبل برگشت

وی در خصوص میزان مصرف بنزین تاکید کرد: ما امسال به ۱۵۲ میلیون لیتر مصرف را هم تجربه کردیم و بعد از آن میزان کاهش پیدا کرد و اکنون به شرایط قبل از تعطیلات برگشته‌ایم.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894462

دیگر خبرها

  • خداحافظی با حمل و نقل ارزان و راحت با اسنپ و تپسی
  • دولت با چالش بزرگ مصرف و واردات بنزین چه خواهد کرد؟
  • پاسخ شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی به تاخیر در واریز سهمیه بنزین تاکسی‌های اینترنتی
  • وزارت نفت: کارت سوخت جایگاه‌ داران فعلا جمع‌ آوری نمی‌ شود
  • وزارت نفت: کارت سوخت جایگاه‌داران فعلا جمع‌آوری نمی‌شود/ سهمیه‌ بنزین مانند قبل است
  • خبر مهم وزارت نفت درباره کارت‌های سوخت جایگاهها
  • اخبار جدید درباره کارت سوخت و سهمیه بنزین
  • کارت سوخت جایگاه‌داران کلا جمع‌آوری نمی‌شود/ سهمیه بنزین مانند قبل است
  • هدف دولت از حذف کارت سوخت جایگاه ها چیست؟
  • کبریت شایعه‌ها همیشه برای بنزین روشن است