Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@07:53:22 GMT

افراد چاق گروه پرخطری برای ابتلا به کرونای شدید هستند

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۲۶۴۸

افراد چاق گروه پرخطری برای ابتلا به کرونای شدید هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات حاکی از آن است که وجود چاقی می‌تواند تا میزان ابتلاء به بیماری‌های حاد را سه‌برابر افزایش دهد، ضمن اینکه مدت زمان اقامت در بیمارستان طولانی‌تر خواهد بود. همچنین بر اساس یافته‌ها، هر یک واحد افزایش در BMI با افزایش ۱۲ درصدی در ریسک ابتلاء به کووید ۱۹ شدید همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر این گزارش چاقی، دومین عامل مهم بستری شدن افراد در بیمارستان پس از فشار خون بالا است. این نگرانی وجود دارد که احتمال بستری شدن افراد مبتلا به چاقی و کووید ۱۹ در بیمارستان و بخش‌های مراقبت ویژه بیشتر است و ۳/۴۸ درصد افرادی که به علت ابتلاء به کرونا در بیمارستان دارای BMI بالای kg/m۲۳۰ بوده‌اند.

علاوه‌بر اینکه چاقی یکی از کوموربیدیتی‌های شایع در بیماران مبتلا به کرونای شدید است، برخی از عوارض شایع مرتبط با چاقی نیز از ریسک فاکتورهای ابتلاء به بیماری‌های حاد هستند؛ بدین معنی که چاقی با سایر عوارض مرتبط با سلامتی همراه است که می‌تواند به بیماری‌های حادی ازجمله فشار خون، دیابت، بیماری قلبی- عروقی و …، منجر شود. چاقی همچنین شایع‌ترین عارضه در بین افراد مبتلا به کرونا سنین زیر ۶۵ سال است.

در حالی که هنوز تحقیقات مربوط به ارتباط بین کووید ۱۹ و چاقی در حال انجام است، جدیدترین مطالعات نشان می‌دهد که شدت بیشتر علائم افراد مبتلا به چاقی ممکن است به دلیل عوارض مرتبط با چاقی و سایر شرایط کوموربید (یا هم‌ابتلایی)، بیشتر در معرض ویروس قرار گرفتن یا کاهش پاسخ‌های سیستم ایمنی بدن و یا کاهش مکانیسم‌های محافظتی دستگاه قلبی- تنفسی باشد.

بدون شک همه‌گیری کرونا باعث شده‌است که افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن یا زمینه‌ای، مراقبت‌های مطلوب و مورد نیاز خود را دریافت نکنند. در چنین شرایط چالش‌های گوناگونی پیش روی افراد مبتلا به چاقی قرار می‌گیرد. اقدامات قرنطینه‌ای باعث کاهش تحرک می‌شود و مصرف غذاهای آماده جای تهیه غذاهای تازه را می‌گیرد. از سویی روش‌های مداخله‌ای مانند جراحی‌های چاقی متوقف می‌شوند و از طرفی دیگر، تعداد ویزیت‌های منظم بیماران غیر حاد رو به کاهش می‌گذارد. برنامه‌های کاهش وزن که اغلب به‌صورت گروهی ارائه می‌شوند نیز خواه‌ناخواه در شرایط قرنطینه قطع می‌شوند.

به‌گفته محققان، بسیار مهم است که در طول این دوران اطمینان حاصل کنیم افراد مبتلا به چاقی به راحتی می‌توانند یک برنامه مدیریت وزن سالم را حفظ کرده یا آن را شروع کنند. همچنان که سازمان‌های حرفه‌ای در سراسر جهان، اطلاعات ارزشمندی فراهم کرده‌اند که کمک می‌کند همواره دانش به روز و تازه‌ای درباره چاقی و کووید ۱۹ در اختیار همگان قرار گیرد.

کد خبر 4996951

منبع: مهر

کلیدواژه: چاقی ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سیما سادات لاری آمار کرونا کووید 19 ماسک طبی روز خبرنگار سعید نمکی تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران اورژانس کشور چاقی محرم 99 طب سنتی افراد مبتلا به چاقی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۲۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد

علی مرعشی،درباره معاینات حجاج گفت: تقریباً معاینات تمام شده است و ما تقریبا بالغ بر ۸۴ هزار نفر از زائران را معاینه کرده‌ایم و تایید استطاعت جسمی و روانی‌شان انجام شده‌است. همانطور که می‌دانید تعدادی از متقاضیان حج به کمیسیون‌ها معرفی می‌شوند و در کمیسیون‌های تخصصی تایید یا رد می‌شوند و یا نیاز به بررسی بیشتر دارند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد مختصری مراجعه به کمیسیون داشته‌ایم که برای تعیین تکلیف این افراد بررسی بیشتری از سوی پزشکان معاین درخواست شده است و این بررسی‌ها در حال انجام است. در مجموع از بیش از هزار و ۵۰۰ نفر که به کمیسیون معرفی شده‌اند، ۱۵۰ نفر استطاعت جسمی‌شان تایید نشده است و این متقاضیان نمی‌توانند به حج مشرف شوند. این افراد یا دارای بیماری اعصاب و روان هستند یا بیماری قلبی و ریوی این افراد به صورتی بوده است که نمی‌توانستند اعمال سنگین حج را انجام دهند. همچنین افرادی در بین این گروه بودند که سرطان پیشرفته داشتند و تحت درمان هستند. زنان باردار هم بین آنها بود یا افرادی که اعمال جراحی در سه ماه گذشته انجام داده‌اند که باعث منع سفر برای این افراد شده است. 

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تصریح کرد: افرادی که استطاعت جسمی آن‌ها تایید نشده است می‌توانند از اعضای درجه یک خانواده‌شان برای نائب معرفی کنند و حج این افراد را انجام دهند و در نتیجه هر کسی نتواند در این سفر حضور داشته باشد فرد جایگزین وی باید حتما معاینات پزشکی را انجام دهد و استطاعت جسمی و روانی فرد تایید شود. تعدادی از عوامل اجرایی هم هنوز معاینات‌شان تکمیل نشده است. در نتیجه از عموم زائران تقریبا تعداد زیادی تعیین تکلیف شده‌اند و معاینات آن‌ها تمام شده است. 

مرعشی درباره بیماری‌های شایع در حج و توصیه به زائران گفت: هر سال اینگونه است که در حج به دلیل اینکه جمعیت بسیار زیادی از کشورهای مختلف و با بیماری‌های عمومی مختلف حضور دارند، شیوع بیماری‌های تنفسی بسیار شایع است و قدرت سرایت زیادی دارند. هر سال بیشترین بیماری که زائران در حج با آن مواجه می‌شوند بیماری تنفسی و بعد از آن بیماری‌های عضلانی و بیماری‌های گوارشی است. چراکه رژیم غذایی افراد تغییر می‌کند. بنابراین سه گروه بیماری اصلی که هرساله در حج فارغ از بیماری‌های فصلی در بین تمام حجاج شایع می‌شود بیماری‌های تنفسی، عضلانی و گوارشی است. 

وی تصریح کرد: بنابراین پیشگیری از این بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های تنفسی به زائران توصیه می‌شود و زائران باید در آنجا حتما از سجاده شخصی استفاده کنند، همچنین نزدیک بودن صفوف زائران کشورهای مختلف به یکدیگر می‌تواند ضریب ابتلا به بیماری‌های تنفسی را افزایش دهد. بنابراین لازم است زائران از ماسک در تجمعات استفاده کرده و حتما بهداشت فردی را رعایت کنند و مایعات زیاد مصرف کرده تا به سلامت به این سفر رفته و بازگردند. 

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره اعزام پزشکان برای حج تمتع گفت: با اولین پروازی که عوامل اجرایی به حج مشرف می‌شوند پیش پروازهای ما نیز مشرف خواهند شد. البته یک گروه همراه با عمره گزاران برای راه اندازی درمانگاه هایمان اعزام خواهیم کرد تا مقدمات راه اندازی دستگاه‌ها را انجام دهند و دستگاه‌ها را آماده خدمات‌رسانی کنند. 

مرعشی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره حضور تیم پزشکی در عمره مفرده گفت: ما دو گروه پزشکی در عمره مفرده داریم که ۱۶ ساعت در مدینه و ۱۶ ساعت در مکه در درمانگاه خدمات را به زائران در مدت زمان حضور در عمره ارائه می‌کنند. در صورتی که زائری نیاز به خدمات تخصصی و فوق تخصصی داشته باشد از خدمات سعودی برای او استفاده می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به همراه اولین گروه عمره کزار یک گروه ۶ نفره پزشکی اعزام شده است و همراه با گروه بعدی که احتمالا امروز یا فردا اعزام می‌شوند نیز یک گروه ۶ نفره پزشکی اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/ منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • افراد مبتلا به آب‌سیاه نقاشی‌های معروف را چه شکلی می‌بینند؟ (+عکس)
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است