Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@17:41:07 GMT

ابداع آجرهایی که می‌توانند جایگزین باتری شوند!

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۲۸۰۶

ابداع آجرهایی که می‌توانند جایگزین باتری شوند!

پژوهشگران آمریکایی، نوعی آجر ابداع کرده‌اند که توانایی ذخیره انرژی دارد و می‌تواند جایگزین باتری شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیت، شاید به زودی، یک دیوار آجری بتواند عملکرد یک باتری را داشته باشد. آجرها به خاطر رنگدانه‌های قرمزی که دارند، می‌توانند به ابزاری کارآمد برای ذخیره انرژی تبدیل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران "دانشگاه واشنگتن در سنت لوییس"(WUSTL)، از یک پلیمر رسانای مخصوص موسوم به "PEDOT" استفاده کردند تا آجرهای ذخیره انرژی خود را بسازند.

 آنها ابتدا آجرهای قرمزی که معمولا در ساخت خانه به کار می‌روند، برداشتند و سپس آنها را با بخار اسید گرم کردند. این کار، ماده معدنی موسوم به "هماتیت"(Hematite) را که در آجرها وجود دارد و دلیل رنگ قرمز آنها است، حل کرد. سپس پژوهشگران، ترکیبات دیگری را به آن افزودند که با هماتیت حل شده، واکنش نشان می‌دهند. نتیجه نهایی این کار، آجری با شبکه‌ای از الیاف کوچک و رسانای PEDOT بود. آجرها پس از طی این روند، به رنگ آبی- قهوه‌ای تیره درآمدند.

پژوهشگران پس از این مرحله، آجرها را با اپوکسی پوشاندند تا ضد آب شوند. این آجرهای پلیمری می‌توانند منبع انرژی نیز باشند و برای مثال، یک لامپ سبز LED را شارژ کنند.

"ژولیو دارسی"(Julio D’Arcy)، از پژوهشگران این پروژه گفت: یک آجر می‌تواند بیش از باتری قلمی انرژی داشته باشد اما باتری قلمی، ارزان‌تر است.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: باتري انرژي آجر ساختمانی پلیمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۲۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین شواهد از تغییرات ساختاری مغز در طول قاعدگی

دانشمندان برای اولین بار به شواهدی از تغییرات ساختاری مغز در طول قاعدگی دست یافتند.

به گزارش ایسنا، تغییرات مداوم هورمون‌هایی که چرخه قاعدگی را هدایت می‌کنند، فقط بر آناتومی تولید مثل تأثیر نمی‌گذارد، بلکه همچنین مغز را تغییر می‌دهند و یک مطالعه جدید به ما بینشی در مورد چگونگی این اتفاق داده است.

به نقل از اس‌ای، گروهی از پژوهشگران به سرپرستی دانشمندان علوم اعصاب الیزابت ریزور و ویکتوریا بابنکو از دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا، ۳۰ زن را در طول دوره‌های قاعدگی ردیابی و تغییرات ساختاری را که در مغز با نوسانات نمایه‌های هورمونی اتفاق می‌افتد با جزئیات ثبت کردند.

نتایج که البته هنوز مورد بررسی همتا قرار نگرفته‌ و در سرور پیش‌چاپ bioRxiv منتشر شده است، نشان می‌دهد که تغییرات ساختاری در مغز در طول قاعدگی ممکن است تنها محدود به مناطق مرتبط با چرخه قاعدگی نباشد.

پژوهشگران می‌گویند: این نتایج اولین نتایجی است که تغییرات همزمان مغز در ریزساختار ماده سفید و ضخامت قشر مغز را گزارش می‌کند که همزمان با ریتم‌های هورمونی مبتنی بر چرخه قاعدگی روی می‌دهد. اثرات متقابل مغزی-هورمونی قوی ممکن است محدود به نواحی متراکم گیرنده محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-گناد(محور HPG) نباشد.

زنان در مجموع حدود ۴۵۰ دوره قاعدگی را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند، بنابراین خوب است که بدانیم قاعدگی واقعاً چه تأثیرات مختلفی می‌تواند بر بدن آنان داشته باشد.

با این حال، اگرچه این چیزی است که برای نیمی از جمعیت جهان در نیمی از طول زندگی آنها اتفاق می‌افتد، اما تاکنون تحقیقات کمی روی آن انجام شده است و کسی نیز دلیل آن را نمی‌داند.

اغلب تحقیقات در مورد تأثیر هورمونی روی مغز، بر روی ارتباطات مغزی در طول وظایف شناختی متمرکز شده است، نه خود ساختارهای واقعی.

پژوهشگران خاطرنشان کردند: نوسانات چرخه‌ای در هورمون‌های محور HPG اثرات رفتاری، ساختاری و عملکردی قدرتمندی را از طریق اعمال بر روی سیستم عصبی مرکزی پستانداران اعمال می‌کند. با این حال، اطلاعات کمی در مورد اینکه این نوسانات چگونه گره‌های ساختاری و بزرگراه‌های اطلاعاتی مغز انسان را تغییر می‌دهند، هویدا شده است.

ریزساختار ماده سفید(شبکه چربی فیبرهای عصبی که اطلاعات را بین مناطق ماده خاکستری منتقل می‌کند) با تغییرات هورمونی از جمله بلوغ، استفاده از داروی خوراکی پیشگیری از بارداری، هورمون درمانی تأیید کننده جنسیت و استروژن درمانی پس از یائسگی تغییر می‌کند.

این تیم برای پرداختن به شکاف درک ما از قاعدگی، از افراد شرکت کننده در این مطالعه در طول سه مرحله قاعدگی شامل قاعدگی، تخمک‌گذاری و اواسط فاز لوتئال(سومین و آخرین مرحله از چرخه تخمدانی) اسکن MRI گرفت.

پژوهشگران در زمان انجام هر یک از این اسکن‌ها سطح هورمون شرکت کنندگان را نیز اندازه‌گیری کردند.

نتایج نشان داد که با نوسان هورمون‌ها، حجم ماده خاکستری و سفید و حجم مایع مغزی نخاعی نیز تغییر می‌کند.

به طور مشخص، درست قبل از تخمک‌گذاری، زمانی که هورمون‌های ۱۷β-estradiol و هورمون لوتئینیزه کننده افزایش می‌یابد و مغز شرکت‌کنندگان تغییرات ماده سفید را نشان می‌دهد که نشان دهنده انتقال سریع‌تر اطلاعات است.

هورمون محرک فولیکول تخمدان که قبل از تخمک‌گذاری افزایش می‌یابد و به تحریک فولیکول‌های تخمدان کمک می‌کند، با ماده خاکستری ضخیم‌تر همراه بود.

پروژسترون که پس از تخمک‌گذاری افزایش می‌یابد، با افزایش بافت و کاهش حجم مایع مغزی نخاعی همراه بود.

معنا و اثر این موضوع بر روی مغز فرد نزد پژوهشگران ناشناخته است، اما این پژوهش زمینه‌ای را برای مطالعات آینده و شاید درک علل مشکلات غیرمعمول اما شدید سلامت روان مرتبط با قاعدگی فراهم می‌کند.

پژوهشگران می‌گویند: اگرچه ما در حال حاضر پیامدهای عملکردی یا تغییرات ساختاری مغز را گزارش نمی‌کنیم، اما یافته‌های ما ممکن است پیامدهایی برای تغییرات هورمونی در رفتار و شناخت داشته باشد. بررسی روابط مغز و هورمون در سراسر شبکه‌ها برای درک عملکرد سیستم عصبی انسان به صورت روزانه، در طول دوره‌های انتقال هورمونی و به طور کلی در طول عمر انسان ضروری است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ابداع باتری سدیمی جدیدی که در چند ثانیه شارژ می‌شود
  • باتری این ریزسیاه‌چاله‌، انرژی هفت نسل شما را تامین می‌کند!
  • تنهایی موجب میل به شیرینی می‌شود
  • آدم فضایی سبز را فراموش کنید؛ حیات فرازمینی ممکن است بنفش باشد
  • اولین شواهد از تغییرات ساختاری مغز در طول قاعدگی
  • ابداع و نوآوری در داده‌ها از الزامات برای پیشرفت هر کشور است
  • شارژ پهپاد‌ها با سلول‌های خورشیدی ۲۰ برابر نازک‌تر از مو
  • ساخت بزرگ‌ترین پروژه ذخیره‌سازی باتری در اروپا
  • باتری که در چند ثانیه شارژ می‌شود
  • باتری که در چند ثانیه ای شارژ می‌شود