Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - یک کارشناس مالی و بانکی با مثبت دانستن ایجاد دالان نرخ سود بین بانکی، گفت: برقراری دالان سود بین بانکی، سیاستی ضد تورمی است که مشوقی برای هدایت نقدینگی موجود در جامعه به سمت سپرده‌های بانکی محسوب می‌شود.
به گزارش خبرگزاری آریا ، کسری بودجه در سال جاری، واقعیت انکار ناپذیریست که همه سیاست گذاران و تحلیلگران اقتصادی کشور به وجود آن اذعان دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد دالان نرخ سود بین بانکی، یکی از تمهیداتی است که بانک مرکزی برای کنترل تورم ناشی از این کسری بودجه در نظر گرفته است.
«تاج محمد قجاوند»، کارشناس ارشد بانکی و مالی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، ضمن مثبت و مبارک توصیف کردن اجرای این سیاست در نظام بانکی ایران، گفت: نرخ سود بین بانکی، در معاملات بین بانکی روشی به شمار می رود که سابقه ای چند دهه ای در سیستم بانکی کشورهای مختلف جهان داشته که خوشبختانه با حضور عبدالناصر همتی در بانک مرکزی، این شیوه متداول در بانکداری بین المللی در بانکداری ایران هم اجرایی شد.
وی افزود: در این شیوه به صورت روزانه یا اصطلاحا شب به شب، پول هایی که بانک ها از سپرده گذاران خود جمع‌آوری کرده اند و اضافه از مراودات مالی روزانه بانک است، نزد بانک مرکزی سپرده گذاری می‌شود و بانک مرکزی هم برای این سپرده‌های این بانک‌ها در نزد خود، در ابتدا اعلام کرد سودی 10 درصدی پرداخت می‌کند که در ادامه و طی دو مرحله این سود را به ارقام 12 و 13 درصد رساند. از سوی دیگر در این روش، بانک مرکزی به سیستم بانکی اعلام کرده است، در صورتی که از سپرده‌های خود در نزد بانک مرکزی اضافه برداشت داشته باشند، به جای جریمه اضافه برداشت که قبلا 34 درصد بود، 22 درصد دریافت خواهد شد.
این مدیر سابق بانکی ادامه داد: اجرای این شیوه از دو جهت برای سیستم بانکی کشور مثبت خواهد بود. آن‌ها هم سود سپرده نزد بانک مرکزی را دریافت می‌کنند و هم جریمه اضافه برداشت از سپرده بانک مرکزی برای آن‌ها کاهش پیدا کرده است.
قجاوند با تاکید بر این که بانک مرکزی به دنبال اجرای سیاست تشویقی برای هدایت نقدینگی به سمت سپرده‌های بانکی و در نتیجه کاهش تورم است، تاکید کرد: با اجرای این شیوه بانک‌ها تشویق می‌شوند تا سپرده‌های بیشتری را از مردم جذب کنند. چرا که از سپرده‌گذاری این نقدینگی جذب شده نزد بانک مرکزی سود 12 یا 13 درصدی دریافت می‌کنند. از سوی دیگر با اجرای این شیوه، بزرگترین مشکل سیستم بانکی کشور که منجر به زیان‌دهی آن‌ها شده بود، یعنی رقم بالای جریمه اضافه برداشت از بانک مرکزی هم تعدیل شده است.
این کارشناس امور بانکی در ادامه افزود: البته برای تکمیل این سیاست بانکی باید اصلاحاتی در آن انجام شود. به عنوان مثال از آنجا که در عقود اسلامی سیستم بانکی کشور، وکیل مردم در سپرده گذاری محسوب می‌شود و به وکالت از طرف مردم، سرمایه‌گذاری می‌کند، پیشنهاد می‌کنم تا برای ایجاد انگیزه بیشتر میان مردم برای سپرده‌گذاری در بانک‌ها، آن‌ ها هم از سود حاصل از دالان سود بین بانکی منفعت ببرند.
وی افزود: با توجه به اینکه در سیستم بانکداری اسلامی، بانک پس از یک بازه زمانی مشخص به مردم سود علی‌الحساب می‌دهد، می‌توان در سررسید پرداخت سود سپره ها، از سود شایان توجه حاصل از این مراوده میان بانک مرکزی و بانکها، مردم را هم شریک کرد و به عبارتی به آنها هم جایزه داد. به این صورت که به فرض اگر برای سپرده یکساله سود علی‌الحساب 18 درصد مشخص شده است، در آخر سال چند درصد اضافه از آن 18 درصد تعیین شده، از محل عایدی کانال سود بین بانکی، به سپرده گذاران پرداخت شود. اجرای این شیوه، نه تنها ربا نخواهد بود و که حق وکالت دقیقا ادا خواهد شد و موکلان بانکی که مردم باشند هم راضی خواهند بود.
قجاوند در پایان تاکید کرد: برقراری دالان سود بین بانکی سیاستی ضد تورمی است که مشوقی برای هدایت نقدینگی موجود در جامعه به سمت سپرده‌های بانکی ایجاد می‌کند. در حال حاضر این مشوق برای بانک‌ها ایجاد شده است، اما این روند باید با تشویق مردم برای سپرده گذاری در نزد سیستم بانکی هم همراه باشد. چون منابع اصلی نقدینگی در اختیار عموم مردم است.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نرخ سود بین بانکی سیستم بانکی کشور نزد بانک مرکزی اجرای این شیوه اضافه برداشت سپرده گذاری بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۴۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ | ابلاغیه جدید بانک مرکزی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، با تصمیم بانک مرکزی و در راستای مصوبات شورای پول و اعتبار، آستانه‌های برداشت مقرر در دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص همزمان با آغاز سال جدید افزایش یافت.

بانک مرکزی همزمان با ابلاغ این تصمیم تأکید کرده بود که این اقدام پس از تمهید اقدامات فنی لازم با هماهنگی شبکه بانکی و شبکه پرداخت کشور، تا انتهای فروردین ماه ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.

برهمین اساس نیز در هفته‌های گذشته، سقف مجموع تراکنش‌های خرید کارتی هر مشتری حقیقی در کل شبکه بانکی از مبلغ یک میلیارد ریال، به دو میلیارد ریال افزایش یافته بود.

همچنین هر مشتری حقیقی مجاز بود از کلیه حساب‌های خود در هر موسسه اعتباری، روزانه مبلغ دو میلیارد ریال را بصورت غیرحضوری برداشت کند. این آستانه پیش تر معادل یک میلیارد ریال تعیین شده بود.

بر همین اساس، مشتریان حقیقی که متقاضی برداشت مبالغ بیش از دو میلیارد ریال از حساب‌های خود هستند، مجاز بود تا سقف چهار میلیارد ریال از حساب را بصورت حضوری از طریق شعب بانکی برداشت کرده و برداشت مبالغ بالاتر از چهار میلیارد ریال نیز صرفاً بصورت حضوری از طریق شعب بانکی و پس از ارائه مدارک مثبته مجاز بود.

افزایش سقف برداشت غیرحضوری از حساب‌های بانکی | برای چه مبالغی باید به بانک برویم؟

باتوجه به اتمام مهلت تعیین شده توسط بانک مرکزی برای افزایش سقف برداشت از حساب‌های بانکی افراد به صورت حضوری و غیرحضوری، از ابتدای اردیبهشت ماه این سقف به حالت قبل بازگشته است.

بنابراین سقف مجموع تراکنش‌های خرید کارتی هر مشتری حقیقی در کل شبکه بانکی مبلغ یک میلیارد ریال خواهد بود. ضمن اینکه هر مشتری حقیقی مجاز خواهد بود از کلیه حساب‌های خود در هر موسسه اعتباری، روزانه مبلغ یک میلیارد ریال برداشت کند.

همچنین سقف برداشت مشتریان حقیقی بصورت حضوری از طریق شعب نیز ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود، این رقم در ماه نخست سال جدید به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته بود. برداشت مبالغ بالاتر از رقم تعیین شده صرفاً بصورت حضوری از طریق شعب بانکی و پس از ارائه مدارک مثبته مجاز خواهد بود.

کد خبر 846576 برچسب‌ها خبر مهم بانک بانک مرکزی شورای پول

دیگر خبرها

  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • سقف تراکنش غیرحضوری بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت
  • سقف تراکنش غیر حضوری بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • سقف برداشت از حساب های بانکی چقدر شد؟
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ | ابلاغیه جدید بانک مرکزی
  • انتشار اوراق سپرده خاص به کنترل انتظارات تورمی منجر شد
  • سه وام قرض الحسنه از ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومن بدون نیاز به سپرده و ضامن!