Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- یک دموکرات ارشد با اختیار نظارت بر وزارت خارجه آمریکا گفت، گزارش یک بازرس نشان می‌دهد که مایک پامپئو از اختیار خود برای پیشبرد میلیاردها دلار فروش تسلیحاتی به متحدان آمریکا در خاورمیانه بدون نیاز به تایید کنگره سوءاستفاده کرده است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از پایگاه خبری هیل، الیوت انگل، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد گزارش دفتر بازرس کل که سه‌شنبه منتشر شد، سوالات و ابهاماتی درباره اعلام وضعیت ویژه از سوی مایک پامپئو در مه 2019 ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
پامپئو و مقام‌های وزارت خارجه آمریکا، یافته‌های گزارش دفتر بازرس کل را یک "پیروزی" تلقی کردند که تایید می‌کند وزیر خارجه و این نهاد در حوزه اختیارات خودشان برای فروش بیش از هشت میلیارد دلار تسلیحات به عربستان، امارات و اردن در مه 2019 عمل کرده است.  
در آن زمان، اعلام وضعیت اضطراری به دولت ترامپ اجازه داد تا کنگره را که برای توقف فروش تسلیحات بابت نگرانی از نقض‌های حقوق بشری و تلفات غیرنظامیان از ائتلاف متجاوز سعودی در یمن کار می‌کرد، دور بزند. این اقدام کنگره همچنین تنبیهی بابت قتل جمال خاشقجی به دست ریاض بود.  
در گزارش دفتر بازرس کل آمده است که وزیر خارجه آمریکا در چارچوب اختیاراتش برای پیشبرد این فروش تسلیحاتی عمل کرده است اما از وزارت خارجه بابت عدم انجام اقدامات کافی به منظور تضمین این مساله که از تسلیحات آمریکایی علیه غیرنظامیان استفاده نمی‌شود، انتقاد کرد.
با این حال، الیوت انگل معتقد است که جزئیات این گزارش جنجالی سوالاتی را درباره انگیزه‌های وزیر خارجه برای اعلام وضعیت ویژه ایجاد می‌کند.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه‌ای گفت: هیچکس تردیدی ندارد که این قانون اختیاراتی را برای تسریع فروش تسلیحات در صورت اضطرار فراهم می‌کند. این سوال همواره وجود دارد که آیا دولت از این اختیار به منظور پیشبرد فروش بیش از هشت میلیارد دلار تسلیحات به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس سوءاستفاده کرده است؟
این دموکرات ارشد گفت: دفتر بازرس کل در این خصوص اظهارنظری نکرد. اما جزئیات این گزارش به این نکته اشاره دارد که "بله همین طور است." گمان می‌کنم به همین دلیل است که وزارت خارجه روی سانسور مهمترین اطلاعات تاکید داشت و تلاش می‌کرد به ما بگوید که این گزارش پیش از انتشار قصد داشت چه مطلبی را عنوان کند.
براساس این گزارش جنجالی، تا مارس 2019 کنگره جلوی دست‌کم 16 انتقال تسلیحاتی به عربستان و امارات را گرفت. در نسخه اصلاح نشده این گزارش، بازرس کل اعلام کرد در اوایل آوریل، پامپئو از کارکنانش خواست تا ببینند چطور می‌شود انتقال فروش تسلیحاتی را پیش برد و در نهایت ایده اعلام وضعیت ویژه مطرح شد. بر این اساس، وضعیت ویژه برای 24 مه اعلام شد.
دفتر بازرس کل آمریکا دریافت که مهمات هدایت‌شده دقیق اولین تسلیحاتی بودند که طبق این وضعیت منتقل شدند. در گزارش این دفتر از عملکرد وزارت خارجه آمریکا که اقدامات کافی انجام نداد تا اطمینان حاصل کند که خطر استفاده از این تسلیحات علیه غیرنظامیان وجود ندارد، انتقاد کرد.  
براساس این گزارش، در زمان انجام این بررسی، تنها 20 میلیون دلار از 3.9 میلیارد دلار از فروش نظامی خارجی در این وضعیت ویژه اجرا شده بود. این گزارش همچنین نشان داد که پنج مورد از 22 انتقال تسلیحاتی تا 2020 یا بعد از آن فراهم نخواهد شد.
الیوت انگل در بیانیه خود با تاکید بر اینکه استفاده از این وضعیت ویژه "ساختگی" بود، گفت: کدام وضعیت اضطراری هست که از چند ماه قبل خود را نشان بدهد و بتواند با انتقال تسلیحاتی در چند سال بعد از آن حل شود؟ این گزارش به ما می‌گوید که همه چیز مشکوک است. این اضطرار ساختگی بود. این ساخته و پرداخته شد تا بررسی کنگره درباره انتخاب سیاسی نامناسب را دور بزند. بعد پامپئو و همکارانش با استفاده از عبارت "اضطراری" تلاش کردند تا حقیقت را دفن کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: پامپئو سوءاستفاده خارجه آمریکا فروش تسلیحات وزارت خارجه اعلام وضعیت وضعیت ویژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۵۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها

به گزارش قدس آنلاین، برونو رودریگس وزیر امور خارجه کوبا در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وزیر امور خارجه ایالات متحده (آنتونی بلینکن) نه نگران حقوق بشر است و نه نگران حقوق بشر مردم کوبا که آن‌ها را با اقدامات خفه‌کننده و محاصره شدید نقض می‌کند؛ (او) نگران حقوق بشر مردم قتل عام شده‌ی فلسطین نیز نیست.

رودریگس افزود: (بلینکن) نگران حقوق تولیدکنندگان سلاح و اهداف سلطه و غارت آن‌ها است.

وزارت امور خارجه آمریکا در تازه ترین گزارش سالانه خود موسوم به «حقوق بشر کشورها» با تکرار اتهام‌های قبلی خود، از موارد ادعایی نقض حقوق بشر در کوبا، روسیه، بلاروس، نیکاراگوئه و ونزوئلا، برمه، سودان، چین، سوریه، افغانستان، اوگاندا و ایران انتقاد کرد.

یوهانا تابلادا معاون مدیر کل اداره ایالات متحده در وزارت خارجه کوبا نیز در مورد این گزارش گفت: بی‌صداقتی در گزارش یکجانبه دولت ایالات متحده زمانی که وضعیت حقوق بشر در کوبا را برای توجیه جنگ اقتصادی، سیاسی و ارتباطی خود مخدوش می کند، ظالمانه است.

وی در انتقاد از سیاست واشنگتن افزود: آن‌ها روزانه میلیون‌ها دلار برای جلوگیری از افشای حقیقت هزینه می‌کنند.

کوبا همواره درخواست خود مبنی بر پایان تحریم اقتصادی، تجاری و مالی که از سال ۱۹۶۲ از سوی آمریکا تحمیل شده است را تکرار کرده است؛ تحریم‌هایی که از نگاه هاوانا، نقض آشکار حقوق بشر مردم این جزیره توصیف می‌شود.

به گفته مقام‌های کوبایی، در گزارش ارائه شده به مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳، خسارت‌های انباشته شده طی بیش از شش دهه اعمال سیاست تحریم واشنگتن به بیش از ۱۵۹ میلیارد دلار می‌رسد.

گزارش‌های سالانه حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا در حالی است که این کشور، کارنامه سیاه و تاریکی در عدم رعایت حقوق بشر گروه‌های رنگین پوست و بومی خود، نقش داشتن در کودتاها و تجاوز به حاکمیت و استقلال کشورها دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • واکنش آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استانداردهای دوگانه مبتلاست
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست
  • بلینکن وارد چین شد
  • غرب فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکند
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • وزارت خارجه آمریکا ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد
  • وزارت خارجه آمریکا باز هم ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد