Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر عباس کلانتری خلیل‌آباد چهارشنبه شب در گفت و گو با ایرنا افزود: همکاری و ارتباطی که این مرکز با دانشگاه علوم پزشکی نیز می‌تواند داشته ‌باشد را هم  نباید نادیده گرفت.

وی انعقاد تفاهم نامه بین مرکز تحقیقات ژنتیک میبد و دانشگاه های میبد و اردکان را یادآور شد و ادامه داد: این تفاهم نامه به توصیه امام جمعه میبد به صورت سه جانبه بین دانشگاه‌های میبد و اردکان و مرکز یاد شده برای استفاده از امکانات به صورت متقابل منعقد شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دانشگاه میبد اضافه کرد : با اجرای تفاهم‌نامه ذکر شده دانشگاه‌های میبد و اردکان می‌توانند از ظرفیت و امکانات و تجهیزات مرکز تحقیقات ژنتیک استفاده کنند و نیز این مرکز از ظرفیت‌های آزمایشگاهی و اساتید دانشگاه‌ها بهره‌مند شود.

وی با اشاره به خریداری تجهیزات و دستگاههای ویژه و مرتبط به نانو حدود ۱۰ میلیارد تومان در سال‌های اخیر توسط دانشگاه میبد گفت: این دانشگاه با داشتن این تجهیزات و همچنین پذیرش دانشجو در رشته مهندسی پزشکی می‌تواند در زمینه ساخت ، تامین و تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی و تولید بعضی از کیت‌ها با مرکز تحقیقات ژنتیک شهرستان همکاری کند.

وی افزود: دانشگاه اردکان نیز با توجه به داشتن امکانات و رشته‌های گیاهی و ژنتیک جانوری می‌تواند همکاری با این مرکز تحقیقاتی داشته‌ باشند.

کلانتری تصریح کرد: این همکاری‌ها مکمل یگدیگر هستند  و با وارد شدن به فاز اجرایی و تشکیل کمیته‌های اجرایی و انعقاد قراردادها و پیگیری و فعالیت نتایج خوبی را به دنبال‌ دارند.

وی متذکر شد: متاسفانه بعضی از تفاهم نامه‌ها وارد مرحله اجرایی نمی‌شوند و به صورت تفاهم نامه فقط امضا شده باقی می‌مانند.

رییس دانشگاه میبد همچنین  گفت : در حال حاضر حدود ۱۷۰ نفر دانشجو در رشته مهندسی پزشکی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه میبد مشغول به تحصیل هستند .

وی افزود: پذیرش دانشجو در این رشته دانشگاهی  با داشتن  ۶ عضو هیات علمی و پیگیری انجام کارهای استخدامی چند عضو هیات علمی دیگر از پنج سال پیش شروع شده و امسال نیز ۳۵ نفر در رشته مذکور از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند.

رییس اداره بهزیستی میبد نیز گفت: مرکز تحقیقات ژنتیک میبد به عنوان مرکزی جامع تحقیقات ژنتیک با سابقه بیش از هشت سال از مهمترین و مجهزترین مراکز خدمات مشاوره و تشخیص ژنتیک سازمان بهزیستی کشور است.

سید محسن فلاح افزود: این مرکز با داشتن مجوزهای لازم تحقیقاتی از سوی بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در فاصله ۱۰ کیلومتری میبد و ۴۰ کیلومتر مرکز استان یزد واقع شده‌است.

وی با یادآور شدن وجود تجهیزات استاندارد و پیشرفته در این مرکز تحقیقاتی افزود: این مجموعه دولتی با بهره‌گیری از پرسنل متخصص و فرهیخته و نرم افزارهای روز دنیا ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی و مشاوره ژنتیک در جنوب شرق کشور است.

رییس اداره بهزیستی میبد در ادامه گفت: مرکز تحقیقات ژنتیک میبد دارای واحدهای مشاوره ژنتیک ، غربالگری جنین ، آزمایشگاه‌های سیتو ژنتیک و سیتو ژنتیک مولکولی و ارائه دهنده خدمات مشاوره ژنتیک ، غربالگری قبل از تولد و بدو تولد و انواع آزمایش‌های تخصصی با حداقل هزینه می‌باشد.

فلاح همچنین به فعالیت انجام شده در جهت کمک به شناخت بهتر و تشخیص بیماری‌های ژنتیکی  ،جلوگیری از ابتلای مجدد به این بیماری‌ها  ، پیشنهاد راهکارهای مناسب درمانی ، انجام پروژه‌های تحقیقاتی مرتبط به خانواده های ۲ معلول به بالا و عقب مانده‌های ذهنی اشاره کرد.

وی حمایت از خانواده‌های درمعرض خطر داشتن اختلالات ژنتیکی با استفاده از یارانه تشخیصی دولتی و تعیین وضعیت ناقلی سایر اعضای خانواده را نیز یادآور شد و اظهار کرد : بخش آزمایشگاهی این مرکز به موسسه‌ تحقیقاتی خیریه اجاره داده‌شده و بخش مشاوره ژنتیک آن نیز به صورت دولتی اداره می‌شود.

این مسوول به تفاهم نامه امضا شده بین مرکز تحقیقات ژنتیک و دانشگاههای میبد و اردکان با هدف توسعه برنامه‌های تحقیقاتی این مرکز و ایجاد زمینه برای همکاری‌های مشترک بین سه نهاد پژوهشی و آموزشی و هم افزایی علمی و پژوهشی و استفاده بهینه از امکانات و تجهیزات طرفین اشاره کرد.

وی پیگیری‌های درحال انجام برای انعقاد قرارداد با دانشگاه‌های دیگر استان ونیز همکاری انجام شده مرکز تحقیقات با مرکزتحقیقات دیابت استان را یادآور شد و به در دستور کار قرار دادن امضای تفاهم‌نامه با دیگر مراکز علمی و بازدید آنها از این مرکز نیز اشاره کرد.

رییس اداره بهزیستی میبد گفت :  مرکز تحقیقات ژنتیک میبد در سال گذشته چهار هزار و ۹۳ مورد مراجعه آزمایشگاه و یک هزار و ۸۰ مورد مراجعه مشاوره ژنتیک از میبد و دیگر شهرهای استان مانند اردکان و یزد و اشکذر و همچنین سایر شهرها مانند کرمان و شهربابک و نایین داشته است.

وی بیشترین مراجعه را در ارتباط با غربالگری جنین عنوان کرد و به نوبت دهی آنلاین از طریق سایت مرکز نیز اشاره کرد.

این مسوول با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات ژنتیک میبد در سالهای گذشته اعتبارات دولتی عمرانی گرفته‌است ، اختصاص ردیف بودجه برای این مرکز در سال جاری را نیز یادآور شد که با توجه به آن ۲ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان برای انجام تحقیقات مشاوره‌ای و تشخیصی به مرکز اختصاص داده شده‌است.

وی در ادامه به هزینه بیش از ۱۵ میلیارد تومان که تا به حال برای این مرکز تحقیقاتی  صرف شده و مشارکت خیرین در خرید تجهیزات و کمک به بیماران بی بضاعت هم اشاره کرد.

مرکز تحقیقات ژنتیک میبد که در حال حاضر ۱۲ پرسنل تخصصی دارد از ۱۵ شهریور سال ۹۱ راه‌اندازی شده ‌است.

دانشگاه میبد ۲ هزار و ۴۰۰ دانشجو و ۸۴ نفر عضو هیات علمی دارد.

مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها میبد بیماری های ژنتیکی سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میبد بیماری های ژنتیکی سازمان بهزیستی کشور میبد بیماری های ژنتیکی سازمان بهزیستی کشور مرکز تحقیقات ژنتیک میبد میبد و اردکان مشاوره ژنتیک دانشگاه میبد دانشگاه ها تفاهم نامه یادآور شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۸۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشخص شدن دلیل کیفیت پایین نان خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمود طبیب غفاری با اشاره به نقش گندم و نان در امنیت غذایی کشور‌ها افزود: سهم استان خوزستان از تولید گندم طی ۱۲ سال گذشته حدود ۱۵ تا ۱۶ درصد کل تولید کشور بوده است.

وی ادامه داد: رکورد خرید یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم در سال ۱۴۰۲ در استان خوزستان به ثبت رسید که با این حجم از تولید، این استان نان ۶۰ روز کشور را تامین کرد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول بیان کرد: میزان پروتئین، سختی دانه و کیفیت نانوایی از جمله مهمترین شاخص‌های سنجش کیفیت ارقام مختلف گندم به شمار می‌روند که درصورت کسب استاندارد‌های تعریف شده و سخت گیرانه بین المللی، ارقام جدید گندم نامگذاری و معرفی می‌شوند.

وی افزود: براساس سنجش‌های دقیق، کیفیت گندم کشت شده در خوزستان بسیار مطلوب و یکی از باکیفیت‌ترین گندم‌های کشور است ولی سوال مهم این است که چرا کیفیت نان نانوایی‌های این استان پایین است که برای پاسخ به این سوال به پیشنهاد مرکز تحقیقات صفی آباد، این موضوع به عنوان اولویت پژوهشی در دستور کار سازمان تحقیقات کشاورزی کشور قرار گرفت.

طبیب غفاری گفت: پژوهش‌های علمی پیرامون چرایی کیفیت پایین نان و استخراج راهکاری عملی برای افزایش بهره وری و کیفیت نان در ۱۵ استان کشور آغاز شده است که خوزستان و خراسان جنوبی دارای استان‌های پیشرو در این زمینه در کشور هستند.

وی با بیان اینکه معرفی ارقام جدید گندم فرآیندی مستمر است، افزود: با توجه به اینکه هر رقم معرفی شده گندم دارای طول عمر محدودی در برابر تغییر اقلیم و بیماری‌ها است به همین دلیل پس از چند سال و با حساس شدن ارقام معرفی شده گندم به بیماری‌ها در عمل آن رقم پایان و معرفی رقم جدید برای جلوگیری از کاهش بهره وری ضروری است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با اشاره به همکاری‌های علمی این مرکز و آزمایشگاه ارزیابی کیفت نانوایی کرج به عنوان تنها آزمایشگاه مرجع کشور برای ارزیابی کیفیت گندم و نان اظهارکرد: سالانه سه هزار نمونه از غلات آبی و دیم و ۲ هزار نمونه گندم از عرصه تولید مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

گندم نانوایی تولیدی خوزستان جرو باکیفیت‌ترین‌ها است

طبیب غفاری با بیان اینکه گندم تولیدی خوزستان، ایلام و کرمان براساس آزمایش‌های انجام شده دقیق علمی حداقل دارای ۱۲ درصد پروتین و دارای ارزش غذایی بالایی است، گفت: گندم‌ها براساس درجه بندی از یک تا چهار دسته بندی می‌شوند که گندم تولیدی خوزستان جزو گندم‌های درجه یک کشور محسوب می‌شود و دلیل آن معرفی ارقام جدید گندم بوده است.

وی افزود: گندم درجه یک تولیدی کشور از ۱۲ درصد در سال ۱۳۸۹ به ۵۷ درصد در سال ۱۳۹۹ افزایش و میزان گندم‌های درجه دوم در این بازه زمانی از ۶۱ به ۲۳ کاهش و در این مدت گندم‌های درجه سه و چهار نیز نسبت به کل تولید گندم در کشور روند کاهش داشته که نشان از ارتقای کیفیت گندم تولید کشور طی یک دهه اخیر است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول بیان کرد: استان‌های خوزستان، تهران، مازندران، گلستان و البرز براساس ارزیابی‌های آزمایشگاه شیمی غلات اصلاح بذر کشور طی سال‌های ۸۸ تا ۹۷ دارای بهترین گندم‌های تولیدی کشور از نظر نانوایی بوده‌اند.

آرد توزیع شده میان نانوایان دزفول دارای کیفیت بسیار خوب است

طبیب غفاری با اشاره به انجام تحقیقات علمی مشترک مرکز تحقیقات صفی آباد و موسسه اصلاح بذر کشور برای بررسی کیفیت نان در دزفول گفت: شهریور سال گذشته تمام فرآیند تولید نان از جمله کیفیت گندم، آراد، خمیر نان و نان پخته شده ارزیابی و مشخص شد که علاوه بر کیفیت بالای گندم، آرد توزیع شده میان نانوایان این شهرستان نیز دارای کیفیت بسیار خوب است.

وی ادامه داد: بررسی‌های میدانی و نمونه‌های انجام شده از نانوایان آزاد پز و دولتی نشان داد نانوایانی که فرآیند تهیه خمیر آنها به استاندارد‌ها نزدیک بود، کیفیت نان خوبی داشتند.

استاندارد نبودن فرآیند پخت مهمترین دلیل کیفیت پایین نان در دزفول و خوزستان است

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول مهمترین دلیل کیفیت پایین پخت نان در خوزستان را طبق بررسی‌های انجام شده استاندارد نبودن فرآیند پخت نان عنوان و تاکید کرد: سه عامل مهم در فرآیند پخت شناسایی شد که این عوامل نقش تعیین کننده در کاهش کیفیت نان دارند.

وی با بیان اینکه با اصلاح این سه عامل می‌توان کیفیت نان در دزفول و خوزستان را متحول کرد، افزود: خلاصه بررسی‌های انجام شده نشان داد که گندم تولیدی خوزستان و آرد توزیع شده میان نانوایی‌ها باکیفیت است و درصورت بهبود و استانداردساری فرآیند پخت امکان تحول در کیفیت نان در دزفول و خوزستان وجود دارد.

سه عامل مهم در کاهش کیفت نان

طبیب غفاری شرایط دمایی نانوایی‌ها را یکی از دلایل اثرگذار بر کیفیت نان دانست و گفت: برخی آنزیم‌های موجود در آرد که نقش کلیدی در کیفیت نان پخته شده دارند بر اثر دمای نگهداری کیسه‌های آرد در نانوایی‌ها از بین می‌روند و همین عامل موجب می‌شود که نان پخت شده در تابستان کیفیت کمتری نسبت به زمستان داشته باشد.

وی با بیان اینکه دمای مناسب زمان پخت، انبار و تهیه خمیر نان زیر ۳۰ درجه است، افزود: بررسی‌ها نشان داد، کیفیت نان در نانوایی‌هایی که دمای انبار آرد و مراحل تهیه خمیر در شرایط استاندارد قرار دارد کیفیبت نان بهتری داشتند.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول نحوه تهیه خمیر نان را از دیگر عوامل مهم کیفیت نان در دزفول و خوزستان برشمرد و اظهارکرد: خمیر نان در نانوایی‌هایی که فرآیند تخمیر در آنها به خوبی انجام شده و به اصطلاح خمیر رسیده باشد دارای کیفیت بسیار بیشتری نسبت به خمیر‌های نرسیده دارد.

وی افزود: تنور‌های قدیمی دارای جداره عمودی بود و در چنین تنور‌هایی در صورتی که خمیر نرسیده باشد، نان به جداره داخلی تنور نمی‌چسبد به همین دلیل در تنور‌های قدیمی برای جلوگیری از افتادن نان از بدنه تنور دقت لازم برای رسیدن خمیر انجام می‌شد که در تنور‌های جدید با سطح افقی امکان پخت خمیر‌های نرسیده نیز میسر است و این یکی از عوامل اصلی کیفیت پایین نان به شمار می‌رود.

طبیب غفاری تاکید کرد: رسیدن خمیر نان دلیل اصلی کیفیت و ماندگاری بسیار بیشتر نان‌های خانگی نسبت به نان‌های تولیدی نانوایی‌ها است.

وی نحوه پهن کردن خمیر نان را سومین عامل در کاهش کیفیت نان در نانوایی‌ها دانست و افزود: نانوایی‌های جدید برای پهن کردن خمیر نان از غلطک استفاده می‌کنند که به دلیل فاصله کم فاصله بین ۲ غلتک بخشی از گاز مفید موجود در خمیر خارج و این موضوع در کاهش کیفیت نان تاثیر مستقیم دارد.

توصیه‌های مرکز تحقیقات صفی آباد برای تحول در کیفیت نان دزفول

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول گفت: مناسب بودن شرایط دمایی نگهداری آرد و خمیرگیری در نانوایی‌ها، استفاده از تنور‌ها با جداره شیب دار و همچنین فاصله دادن ۲ غلتک برای پهن کردن خمیر از جمله راهکار‌هایی است که رعایت آنها موجب ارتقای کیفیت نان در دزفول و خوزستان می‌شود.

وی ایجاد اتاقک تهیه خمیر با دمای مناسب را یکی از توصیه‌های این مرکز برای ارتقای کیفیت نان برشمرد و افزود: ایجاد واحد‌های خمیرگیری در محلات و توزیع خمیر نان به جای آرد میان نانوایی‌ها از جمله راهکار‌های توصیه شده مرکز تحقیقات صفی آباد برای بهبود چشمگیر کیفیت نان در این شهرستان است.

مهارت آموزی به نانوایان ضروری است

طبیب غفاری با اشاره به لزوم مهارت آموزی به نانوایان اظهارکرد: باید به تمام کسانی که در فرآیند پخت نان در نانوایی‌ها دخیل هستند آموزش‌های لازم ارایه و برای آنها گواهینامه صادر شود.

وی با اعلام آمادگی مرکز تحقیقات صفی آباد برای برگزاری دوره‌های آموزشی و صدور گواهینامه معتبر برای آموزش نانوایان شهرستان افزود: تامین اعتبار و نوسازی واحد نانوایی مرکز تحقیقات به منطور ترویج و ارتقای استاندارد‌های تهیه نان از جمله مواردی است که در صورت همراهی مسوولان شهرستان می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در بهبود شرایط نانوایی‌های دزفول ایفا کند.

گندم و نان نقش موثری در تامین امنیت غذایی و کاهش سوء تغذیه در کشور دارند به همین دلیل دولت نسبت به توسعه کشت گندم در کشور توجه ویژه دارد.

 

دیگر خبرها

  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان به مرکز تحقیقات فسیل مراغه
  • حضور سه مدیر گیلانی در مرکز پاسخگویی به سوالات مردمی
  • با یک آپارتاید علمی از سوی کشور‌های غربی مواجه هستیم
  • متاسفانه با یک آپارتاید علمی از سوی کشورهای غربی مواجهیم
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا
  • استان همدان صاحب آزمایشگاه تخصصی ژنتیک شد
  • مشخص شدن دلیل کیفیت پایین نان خوزستان
  • تولید انواع بذر در مراکز تحقیقات کشاورزی فارس