Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-23@16:37:57 GMT

آیا نوشیدن قهوه خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۹۴۲۹

صراط:

میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان روز خود را با یک فنجان قهوه شروع می‌کنند. نوشیدن دو یا سه فنجان قهوه در روز عادی به نظر می‌رسد، اما آیا این میزان قهوه مناسب است؟

برخی می‌گویند نوشیدن قهوه باعث بروز علائمی مانند اضطراب و درد معده می‌شود، اما به نظر می‌رسد بدن انسان بهترین مقیاس را برای زیاده روی در مصرف قهوه مشخص می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مطالعه در دانشگاه هاروارد که در نوامبر ۲۰۱۵ انجام شد، نشان داد که نوشیدن قهوه با کاهش خطر مرگ و میر مرتبط است. این کار می‌تواند به شما در کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲، بیماری پارکینسون، سرطان رحم و کبد، سیروز و نقرس کمک کند.

مطالعه‌ای از انجمن قلب آمریکا نشان داد که مصرف قهوه کافئین دار با کاهش خطر مرگ و میر همراه است. مهمتر از همه، هیچ ارتباطی بین مصرف قهوه و سرطان وجود ندارد. قهوه همچنین می‌تواند به لطف ویژگی‌های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود، از آسیب رساندن به DNA شما جلوگیری کند.

با همه این‌ها شما نباید روزانه به عدد شش فنجان در روز برسید. تحقیقات جدید دانشگاه استرالیای جنوبی نشان داده است که نوشیدن شش فنجان قهوه یا بیشتر در روز می‌تواند برخی از فواید این نوشیدنی را خنثی کرده و خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا ۲۲ درصد افزایش دهد.

زیاده روی در مصرف قهوه با احساس خفگی، تحریک پذیری یا حتی تهوع همراه است، همیشه سعی کنید از مرز پنج فنجان قهوه در روز عبور نکنید.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: نوشیدن قهوه دانشگاه هاروارد انجمن قلب آمریکا صراط فنجان قهوه مصرف قهوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۹۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوردن هندوانه در چه شرایطی خطرناک است؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرادید، خوردن بیش از حد هندوانه می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، از ضعف عضلانی گرفته تا ضربان قلب نامنظم.

این نتیجه در یک مطالعه موردی روی سه بیمار مبتلا به CKD آزمایش شد. این افراد پس از خوردن مقادیر زیاد هندوانه به شدت بیمار شدند؛ اما چرا آن‌ها به مراقبت پزشکی نیاز پیدا کردند؟

پاسخ در این است که هندوانه فقط آب نیست. این میوه آبدار سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که بیشترین آن‌ها پتاسیم است. یک برش هندوانه (تقریباً ۲۸۶ گرم) حاوی ۳۲۰ میلی‌گرم پتاسیم است؛ حدود ۱۲ درصد مقدار توصیه‌شده‌ی روزانه برای زنان و حدود ۹ درصد برای مردان.

بنابراین برای یک فرد سالم، هندوانه منبع فراوان و خوشمزه پتاسیم است که با توجه به نقش‌های متعدد آن در بدن مفید است. اعصاب ما از پتاسیم برای کمک به انتقال سیگنال‌ها، از جمله سیگنال‌هایی که سبب انقباض عضلانی می‌شوند، حفظ سطوح طبیعی مایع خارج از سلول‌ها و کنترل فشار خون استفاده می‌کند.

در شرایط عادی، پتاسیم اضافی که در این فرآیندها استفاده نمی‌شود توسط کلیه‌ها و از راه ادرار از بدن خارج می‌شود. با این حال، کلیه‌های افراد مبتلا به CKD در فیلتر کردن پتاسیم چندان کارآمد نیستند.

برای سه بیمار مذکور در مطالعه موردی، خوردن بیش از حد هندوانه غنی از پتاسیم منجر به هایپرکالمی شدید آن‌ها شد؛ وضعیتی که در آن پتاسیم زیادی در خون وجود دارد.

بیماران بین ۶.۶ تا ۷.۴ میلی‌مول در لیتر پتاسیم در خون خود داشتند، در حالی که محدوده طبیعی بین ۳.۵ تا ۵.۰ میلی‌مول در لیتر است. هر سه آن‌ها به مدت سه هفته تا دو ماه، هر روز مقادیر زیادی هندوانه به صورت میوه یا آب میوه مصرف کرده بودند.

بهترین میوه‌ها و سبزیجات برای داشتن عمر سالم و طولانی

بیماران توسط متخصصان ویزیت شدند، اما هایپرکالمی همیشه علائم واضح ندارد، همانطور که در مورد یکی از این سه بیمار اینطور بود. با این حال، می‌تواند علائم بسیار جدی هم داشته باشد.

برای مثال، دو بیمار دیگر دچار مشکلات قلبی شدند که به پتاسیم اضافی نسبت داده شد. یکی از آن‌ها ضربان قلبش کندتر از حد طبیعی شده بود و دومی از ایمپلنت دفیبریلاتور که برای بازگرداندن ریتم منظم قلب طراحی شده بود، شوک دریافت کرد.

علائم دیگر می‌تواند شامل ضعف عضلانی، احساس سوزن سوزن شدن، حالت تهوع و در موارد ناگهانی یا شدید، تنگی نفس و درد قفسه سینه شود.

خوشبختانه، هایپرکالمی با وجود خطرناک بودن، قابل‌درمان است. در مورد بیماران مورد مطالعه، درمان فوری آن‌ها دارو بود، اما به همه آن‌ها توصیه شد مصرف هندوانه خود را کاهش دهند. پیگیری چند ماه بعد نشان داد هر سه به این توصیه عمل کردند و در نتیجه سطح پتاسیم آن‌ها به حالت عادی بازگشته بود.

نویسندگان این مطالعه موردی امیدوارند با این تحقیق توانسته باشند خطرات کمتر شناخته‌شده‌ی زیاده‌روی در مصرف هندوانه را برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه روشن کنند.

«هندوانه یک میوه تابستانی محبوب است. اگرچه موز، سیب زمینی و گوجه فرنگی به دلیل ایجاد هایپرکالمی بدنام هستند، اما خطر ابتلا به هایپرکالمی پس از مصرف بیش از حد هندوانه معمولاً نادیده گرفته می‌شود.»

کد خبر 845949 برچسب‌ها سلامت خبر مهم تغذیه

دیگر خبرها

  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید
  • با خیال جمع به چای و قهوه‌تان شکر بزنید
  • آشوب و آتش در فوتبال اروپا؛ آتش نشان ها ناجی تماشاگران (+عکس)
  • رابطه مصرف استامینوفن و حفظ سلامت کبد
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بازی با جان جوانان در کافه‌های تهران با سرو قلیان اکسیژن
  • خوردن هندوانه در چه شرایطی خطرناک است؟
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز یک‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳