پیشبینی برداشت ۲۲۰ تن پسته وحشی در مراوهتپه
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۹۸۰۰
شرایط آب و هوایی شهرستان مراوهتپه که در مجاورت ترکمنستان واقع است با تابستان بسیار گرم و زمستان بسیار سرد سبب شده تا به گفته کارشناسان از ۸۰۰ سال قبل، شرایط برای رویش درخت پسته وحشی در این منطقه مناسب شده و هزاران هکتار از اراضی این دیار به رویشگاه این محصول تبدیل شود.
وسعت رویشگاه پسته وحشی در مراوهتپه به گفته کارشناسان جهادکشاورزی طی ۶۰ سال گذشته از ۵۰ هزار هکتار به سبب برداشت زود هنگام محصول، چرای بی رویه دام و قطع درختان به کمتر از ۱۰ هزار هکتار کاهش یافته که فعلا پنج هزار هکتار آن توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان برای حفظ، احیاء و بهرهبرداری از این نعمت خدادادی جهت معیشت مرزنشینان در اختیار شرکت تعاونی پسته این شهرستان قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
فرماندار مراوهتپه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از شروع برداشت پسته وحشی ارگانیگ از سطح پنج هزار هکتار از درختان جنگلی و کوهی منطقه قازانقایه و هفت روستای دهستان "پالیزان" این شهرستان خبر داد و گفت: مطابق نظر کارشناسان جهادکشاورزی امسال به سب شرایط آب و هوایی خوب، محصول پسته از مرغوبیت خوبی برخوردار است و پیش بینی میشود، ۲۲۰ تن از این محصول برداشت شود.
امانگلدی ضمیر افزود: قیمت خرید هر کیلوگرم پسته وحشی به صورت خوشهای و پوست نشده ۸۵ هزار ریال و قیمت خرید هر کیلوگرم پسته پوست کُنده شده و آماده مصرف ۶۰۰ هزار ریال تعیین شده که توسط شرکت تعاونی پسته منطقه مراوهتپه از اهالی خریداری میشود.
وی اضافه کرد: با اقدامات حفاظتی مانند بذر پاشی و غرس نهال پسته در اراضی مراوهتپه توسط منابع طبیعی با مشارکت مرزنشینان در چند سال گذشته، هم اکنون وسعت رویشگاه این محصول در منطقه قازانقایه و هفت روستای دهستان پالیزان این شهرستان حدود ۱۵ هزار هکتار است که فعلا پنج هکتار آن برای بهرهبرداری در اختیار اهالی منطقه و شرکت تعاونی آن قرار گرفته است.
شهرستان مراوهتپه با سه هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع وسعت، افزون بر ۶۵ هزار نفر جمعیت دارد که در دو نقطه شهری و ۱۰۸ روستا سکونت دارند.
برچسبها وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس گلستان مراوه تپهمنبع: ایرنا
کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس گلستان مراوه تپه وزارت جهاد کشاورزی گنبدکاووس گلستان مراوه تپه هزار هکتار پسته وحشی مراوه تپه
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۹۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
۳۰ هزار تن مرکبات در سیستان و بلوچستان برداشت شد
سعید نارویی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۹۰ هکتار از باغات سیستان و بلوچستان به کشت مرکبات اختصاص دارد که ۲ هزار و ۲۸۰ هکتار آن بارور و بقیه غیرباور است.
وی ادامه داد: پرتقال، گریپ فروت، نارنج و نارنگی عمده مرکبات سیستان و بلوچستان را تشکیل میدهد که برداشت آنها از مهر آغاز و تا بهمن ماه ادامه داشت.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: شهرستانهای دلگان، نیکشهر، سرباز، فنوج، ایرانشهر، قصرقند و کنارک به ترتیب بیشترین سطح کشت مرکبات استان را به خود اختصاص دادهاند.
وی اظهارکرد: کشت مرکبات در سیستان و بلوچستان زمینه اشتغال ۲ هزار نفر را فراهم کرده است.
به گفته کارشناسان، سیستان و بلوچستان از نظر تولید انواع میوههای گرمسیری و سردسیری ایران کوچک محسوب میشود به طوریکه کشاورزان و باغداران این استان از سطح ۸۰ هزار هکتار باغات میوه منطقه سالانه ۵۲۷ هزار تن انواع میوههای گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید میکنند.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمینهای برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند
استانها سیستان و بلوچستان ۰ نفر مطهره جهانی برچسبها سیستان و بلوچستان برداشت محصول مرکبات