Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، استفاده از کارت‌های بازرگانی از تاریخ ۶ اردیبهشت ۷۳  بر اساس بند ۲ ماده ۱۰ آیین نامه مقررات صادرات و واردات، برای تجار الزامی شد.

با اجرای این قانون جلوی بسیاری از سو استفاده‌هایی که در زمینه تجارت خارجی و داخلی انجام می‌شد گرفته شد، اما فعالان واقعی این حوزه با خیال آسوده تری امور خود را انجام می‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش با حذف درآمد‌های نفتی از بودجه‌ی سالانه‌ی کشور، دولت تصمیم گرفت ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما ثبت و ضبط شود که این تصمیم دولت با اعتراض و شکایت صادرکنندگان مواجه شد.

قیمت دلار در سامانه نیما به مراتب کمتر از قیمت‌ها در بازار آزاد است که همین موضوع باعث می‌شود تا صادرکنندگان سود کمتری عایدشان شود و زیر سلطه بانک مرکزی ارز‌های خود را به کشور بازگردانند.

تا اینکه از سال ۹۷ بانک مرکزی با هدف حمایت و ایجاد مشوق برای صادرکنندگان، تصمیم گرفت دارنده هر کارت بازرگانی از ثبت یک میلیون یورو از حجم کل صادرات خود معاف است به طور مثال فردی که مجموعا ۱۵ میلیون یورو صادر کرده است، ۱۴ میلیون یورو از آن در سامانه نیما ثبت می‌شود و مابقی به نرخ آزاد.

بیشتر بخوانید:

۸۰ درصد تخطی‌ ها متعلق به ۴۰۰ صادر کننده؛ ۸ میلیارد دلار ارز صادراتی وارد سامانه نیما نشده است!

این تصمیم در ابتدا مورد توجه فعالان حوزه تجارت قرار گرفت، اما در ادامه برخی از سودجویان مشکلاتی را برای این صنعت و بانک مرکزی به وجود آورند که هم اکنون این مشکلات بیشتر از قبل شده و زمان آن فرا رسیده که متولیان این امر تصمیم جدیدی در این راستا بگیرند.

مشکل از این قرار است که تعدادی از صادرکنندگانی که حجم زیادی ارز به کشور وارد می‌کنند، به یک میلیون یورو ارز آزاد راضی نیستند و در این راستا از چند کارت بازرگانی استفاده می‌کنند.

تعداد زیادی از فعالان حوزه تجارت که کارت بازرگانی دارند از این کارت‌ها جهت ارز حاصل از صادرات استفاده نمی‌کنند و به اصطلاح کارت‌های خود را به صادرکنندگان بزرگ اجاره می‌دهند.

در همین راستا مهرداد جمال ارونقی پیشتر در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه لیست کارت‌های بازرگانی غیر متعارف به وزارت صمت و بانک مرکزی تحویل داده شده است، گفت: ۱۰ شاخص را برای ارزیابی کارت‌های بازرگانی انتخاب کرده ایم که براساس آن اگر دارنده کارتی فعالیت مشکوکی را انجام داده باشد، نام او در این لیست قرار گرفته است.

او ادامه داد: این آمار به صورت محرمانه در اختیار سازمان توسعه تجارت قرار گرفته و رونوشت آن هم نزد بانک مرکزی است و این آمار‌ها معمولا هر دو ماه یکبار، به نهاد‌های مربوط ارسال می‌شود.

با این وجود دولت و بانک مرکزی باید نسبت به این موضوع سخت گیری‌هایی را اعمال کند و کارت بازرگانی برای هر فردی که کار تجارت انجام می‌دهد، صادر نشود.

همچنین بانک مرکزی در ابتدا با هدف حمایت از صادرکنندگان خرد این طرح مشوق را اعمال کرد، اما فکرش را نمی‌کرد که یک روزی این طرح مشوق به ضرر خود بانک مرکزی تمام شود.

سخت گیری و محدودیت در صدور کارت بازرگانی ضمن جلوگیری از فعالیت غیر قانونی صادرکنندگان به افزایش عرضه ارز در سامانه نیما منجر می‌شود که هردوی این موارد به نفع اقتصاد به خصوص بخش تجارت کشور است.

کارت‌های بازرگانی باید جمع آوری شوند

در همین راستا عباس آرگون عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: در هیچ جای دنیا از کارت‌های بازرگانی یا فرآیند‌های مشابه استفاده نمی‌شود و تصمیم دولت ایران برای استفاده از کارت‌های بازرگانی کنترل ارز‌های حاصل از صادرات بود.
وی افزود: تصمیم گیری دولت در راستای جلوگیری از سواستفاده‌های ارزی بسیار قابل تقدیر است، اما ضرورت استفاده از کارت بازرگانی در تجارت خارجی راه آن نیست.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: کارت بازرگانی به شناخت هویت بازرگانان کمک می‌کند و این بسیار مفید است، اما متاسفانه از زمانی که محدودیت معافیت عرضه ارز به سامانه نیما مشخص شده است، سواستفاده از کارت بازرگانی افزایش یافته است.

آرگون ادامه داد: از نظر من کارت‌های بازرگانی فیزیکی باید جمع آوری شود و دولت با استفاده از هویت تجار و بازرگانان اجازه فعالیت به آن‌ها بدهد.

وی تصریح کرد: در این صورت هویت تجار و بازرگانان در سامانه‌های دولت ثبت می‌شود و هر فرد بدون احراز هویت نمی‌تواند هیچ گونه فعالیت اقتصادی انجام دهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کارت بازرگانی توسعه صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۹۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بانک مرکزی اعلام کرد: در راستای تنوع بخشی به ابزار‌های پرداخت و بروزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت کشور، طرح کهربا را در دستور کار دارد. بر این اساس، مشتریان شبکه بانکی امکان تعریف کارت بانکی فیزیکی خود در برنامک‌های هوشمند مبتنی بر تلفن همراه را دارند.

بانک مرکزی همچنین تاکید کرد: با اجرای طرح «کهربا»، امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی و استفاده از آنها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده، مطابق با آخرین فناوری و استاندارد‌های روز میسر شده است.

بر اساس این گزارش، هم‌اکنون ۶ بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش بوده و تعداد بانک‌های این طرح در حال افزایش است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا از آذربایجان‌غربی
  • همه چیز درباره کارت بانکی کهربا + جزئیات دقیق
  • ثبت برنامه ماهانه واحدهای تولیدی الزامی شد
  • تراکنش بانکی با تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌های بانکی
  • ثبت برنامه ماهانه واحد‌های تولیدی در سامانه جامع تجارت الزامی شد
  • بانک مرکزی: طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • ثبت برنامه ماهانه واحدهای تولیدی در سامانه جامع تجارت الزامی شد
  • سقف تراکنش خرید افزایش یافت
  • ثبت ۱۰۵ هزار درخواست جدید صدور کارت سوخت