Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-16@12:33:24 GMT

تکلیف دولت با خودش هم مشخص نیست!

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۵۰۸۲۴

تکلیف دولت با خودش هم مشخص نیست!

محسن پیرهادی طی یادداشتی نوشت: بزرگ‌ترین اشکال یک سیستم مدیریتی، بلاتکلیفی و ارسال پیام‌های متناقض به جامعه است. اساسا رفتار غیرقابل‌پیش‌بینی جز درصحنه نبرد و موارد معدود و محدود، آزاردهنده است.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محسن پیرهادی طی یادداشتی در رورنامه رسالت نوشت: بزرگ‌ترین اشکال یک سیستم مدیریتی، بلاتکلیفی و ارسال پیام‌های متناقض به جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساسا رفتار غیرقابل‌پیش‌بینی جز درصحنه نبرد و موارد معدود و محدود، آزاردهنده است؛ از حرکت ناگهانی و غیرقابل‌پیش‌بینی راننده یک خودرو در بزرگراه تصور کنید تا تصمیم‌های محیرالعقول سکان‌داران اجرایی کشور که دوام آن به کمتر از بیست‌وچهار ساعت رسیده است.

در عرصه اقتصاد هم این‌گونه است؛ مثلا اگر بازار یک سیر تورمی با شیب مشخص داشته باشد، هم کسبه و هم مردم لااقل تکلیف خود را می‌دانند اما در بازاری که صبح روند صعودی دارد و ظهر روند نزولی و فردا رفتاری دیگر و هفته بعد گونه‌ای جدید، نمی‌شود برنامه‌ریزی و اقدام جدی کرد.

درست یا غلط، کنکور برای نوجوانان این مرزوبوم که در آستانه ورود به جوانی و کار و فعالیت هستند، مرحله بسیار مهمی است؛ سال‌ها به امید موفقیت در آن، تلاش می‌کنند و اوج این تلاش و فشار در سال آخر تحصیلی این عزیزان در دبیرستان است که به‌نوعی سبک زندگی‌شان را نیز دستخوش تغییرات می‌کند.


برای یک کنکوری، روزها و ساعت‌ها که جای خود، دقیقه‌ها هم مهم است برای آنکه یادگیری، رفع اشکال، مرور، حفظ و سایر مواردی که نیاز دارد را برنامه‌ریزی کند؛ در این شرایط به‌یک‌باره زمان کنکور یک ماه به گفته مسئولان به تعویق می‌افتد و مجدد برمی‌گردد و واقعا چه تضمینی هست که باز تغییر نکند؟


آحاد جامعه، خصوصا داوطلبان کنکور و خانواده‌هایشان، معلمان و کادر آموزشی حق‌دارند بپرسند چگونه است که وزرای مسئول، روز دوشنبه خبر از تعویق می‌دهند و این خبر از صداوسیمای ملی پخش می‌شود، اما روز سه‌شنبه بیانیه می‌دهند که کنکور هفته بعد برگزار خواهد شد.

کسی که در خانواده خود یک فرزند کنکوری داشته باشد، این روزها مفهوم سردرگمی، ضعف در مدیریت، عدم مسئولیت‌پذیری و متأسفانه سقوط سرمایه اجتماعی نهادهای متولی را به‌خوبی حس می‌کند.


مسئله از سطح چند وزیر بالاتر است و حتی حس می‌شود برخی مسئولان دلسوز، علی‌رغم نظر کارشناسی خود مجبورند به فشار مسئولان مافوق تن دهند. رئیس‌جمهور محترم لازم است هرچه زودتر نسبت به اصلاح روند موجود و اظهارات متناقض مسئولان واکنش نشان داده و به مسئولیت خود عمل کند.

از سوی دیگر با توجه به وعده تعویق یک‌ماهه که محاسبات بسیاری از خانواده‌ها را به هم زده، مطلوب است رئیس‌جمهور محترم این وعده را عملی کرده و خلف وعده نکند.


بعید است بحث سختگیری‌های وزارت بهداشت و عدم امکان سازمان سنجش در رعایت و نهایتا موافقت با تعویق، صرفا توسعه مکان بوده باشد که حالا با در اختیار قرار دادن مکان‌های آموزشی و ورزشی مجموعه‌های نظامی و انتظامی و دیگر نهادها مسئله حل شود؛ که اگر چنین باشد مشخص است دستورالعمل‌های ناکافی در این حوزه اعمال می‌شود که حال‌وروز آمار مرگ‌ومیر مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ این‌گونه است.


داوطلبان به‌حق می‌پرسند چگونه است که استعلام حضور آقای رئیس‌جمهور در جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت، در میان کمتر از ۳۰۰ نفر آن‌هم نه بیش از ۴ ساعت و البته با رعایت فاصله اجتماعی و امکانات مدیریتی مجلس، منفی می‌شود ولی اجتماع هزاران داوطلب کنکور بلامانع است؛ چه پاسخی برای آنان دارید؟

 

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: دولت کنکور جوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۰۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان به قانون جوانی جمعیت باید در عمل معتقد باشند

مسئولان به قانون جوانی جمعیت باید در عمل معتقد باشند و در این جهاد از عموم مردم عقب نمانند. دولت‌ها موظفند همه‌جانبه از نظر حمایتی اعم از آموزشی، درمانی، تسهیلاتی، ازدواج ، مسکن، تحصیل، خودرو و یارانه‌های رفاهی پای کار بیایند. - اخبار فرهنگی -

حجت‌الاسلام علی اصغر ولایتی دبیرکل مجمع کانون های فرهنگی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره اهمیت خانواده در اسلام گفت: تشکیل خانواده در اسلام از ارزش بالایی برخوردار است. خانواده هر چند از نظر جمعیت، یک جامعه کوچکی است، اما دین ما به منظور سالم‌سازی جوامع بزرگ اهتمام ویژه‌ای به خانواده و سلامت این نهاد مقدس دارد، طوری که پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: «تَنَاکَحُوا تَنَاسَلُوا أُبَاهِی بِکُمُ اَلْأُمَمَ یَوْمَ اَلْقِیَامَةِ»؛ یعنی ازدواج کنید، زاد و ولد کنید تا جمعیت شما افزون شود؛ زیرا من در روز قیامت، به وجود شما بر سایر امّتها می‌بالم.

وی افزود همه می دانیم خانواده مهم‌ترین جایی است که در آن باورها و اعتقادات دینی، ارزش های اخلاقی و هنجارهای اجتماعی از نسلی به نسلی منتقل می شود و از طریق ازدواج و تشکیل خانواده است که نسل‌های بعدی با دنیای بیرونی آشنا می‌شوند و جامعه انسانی شکل می‌گیرد؛ از این رو، اسلام به تشکیل خانواده و فرزندآوری تأکید دارد؛ اما امروزه یکی از مشکلات جوامع و کشور ما عدم رشد فرزندآوری است و این موضوع عادی‌سازی شده، طوری که تک‌فرزندی یا نهایت دو فرزندی رواج جدی پیدا کرده است و می‌شود گفت این مسئله از فرهنگ  غربی «فرزند کمتر زندگی بهتر» الگوگیری می‌شود. رهبر معظم انقلاب در موضوع جمعیت با تأکید فراوان می‌فرماید سیاستی وجود دارد که این نعمت را از ملّت ایران سلب کند.

حجت‌الاسلام ولایتی افزود: امروزه بحران پیری جمعیت در کشور به وضوح دیده می‌شود و در آینده بیشتر خودنمایی خواهد کرد. در این میان انتظار است نخبگان به موضوع جمعیت به صورت جدی و تخصصی ورود کنند، چون این یک پدیده معمولی و یا حتی سیاسی نیست بلکه مسئله حیاتی و تعیین‌کننده برای سرنوشت کشور است.

وی افزود: به نظر من نه تنها ایران بلکه کشورهای زیادی با موضوع افت جمعیت و بحران پیری جمعیت مواجه هستند و این موضوع در آینده نزدیک اگر مدیریت نشود و کشورها همه‌جانبه ورود نکنند، می‌تواند به بحران قرن در جهان تبدیل شود.

 حجت‌الاسلام ولایتی در ادامه از دولت خواست با برنامه و با تشکیل کارگروه‌هایی از متخصصین، دلسوزان مردمی و نخبگانی و فعالان عرصه جمعیت ضمن اجرای دقیق، به موقع و همدلانه قانون جوانی جمعیت و بروز کردن آن، یک نهضت ملی جوانی جمعیت را راه اندازی کنند؛ چون می‌توان با صراحت گفت که خیلی از مردم هنوز موضوع فقر و پیری جمعیتی را احساس نکرده و اصلاً با این مقوله به نوعی درگیر نشده و احساس مسئولیت نمی‌کنند که البته ضعف اطلاع‌رسانی است و به اعتقاد من، نقش اساسی مردم، نخبگان و دولت اگر تجمیع شود، قطعاً شاهد موفقیت در این موضوع راهبردی خواهیم بود که با نقش‌آفرینی مردم در کنار حمایت‌های دولت و همراهی نخبگان محقق خواهد شد.

آغاز به کار دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت با شعار «سهم من از جوانی ایران»

وی در ادامه افزود: ما معتقدیم دولت ضمن تشکیل کارگروه‌های تخصصی دولتی و مردمی، فرهنگ سازی، ایجاد فضای گفتمانی برای موضوع جوانی جمعیت با رویکرد اجتماعی و فرهنگی و به دور از مسائل سلیقه‌ای و حتی سیاسی صرف، باید به اجرای قانون جوانی جمعیت نظارت و به توسعه خدمات این قانون تلاش کند و از نخبگان و اندیشمندان برای مردمی کردن موضوع جوانی جمعیت بهره کافی و عملی ببرد.

ولایتی گفت: وزارت بهداشت نیز همان طور که رسالت اجرایی دارد، باید به آسان‌سازی، ارزان‌سازی خدمات آموزشی ازدواج، باروری سالم، ارائه رایگان خدمات زایمان طبیعی، پیشگیری و تشخیص بهنگام و درمان ناباروری، پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین کمک کند.

وی افزود: یکی از نکات مهم این است که مسئولان به قانون جوانی جمعیت باید در عمل معتقد باشند و در این جهاد از عموم مردم عقب نمانند و اقدام به فرزندآوری بیشتری کنند و یقیناً اگر مسئولان، نخبگان و هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر در عمل پرچمدار جوانی جمعیت شوند، کشور طی سالهای اخیر از تهدید بحران پیری جمعیت خلاص می شود.

دبیرکل مجمع کانون های فرهنگی کشور گفت: رهبری در بحث جمعیت می‌فرمایند وقتی انسان به خطرات کمبود و پیری جمعیت کشور فکر می‌کند، تنش می لرزد. خب این هشدار آقا وظیفه آحاد مردم، حاکمیت و فعالان فرهنگی را سنگین می‌کند و باید برای این موضوع تلاش کنیم که از نان شب هم واجب‌تر است.

ولایتی در پایان گفت: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، از نظر سیاست‌های کلی کشور باید به سمت افزایش جمعیت برویم، اما ایشان در ادامه به نکته قابل تأملی اشاره دارند؛ یعنی این افزایش جمعیت باید معقول و معتدل نیز باشد. به عقیده بنده دولت‌ها موظفند همه‌جانبه از نظر حمایتی اعم از آموزشی، درمانی، تسهیلاتی، ازدواج ، مسکن، تحصیل، خودرو و یارانه‌های رفاهی پای کار آمده و زمینه را برای همکاری و اعتماد مردم خصوصاً جوانان فراهم کنند و در کنار مردم باشند.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • مسئولان به قانون جوانی جمعیت باید در عمل معتقد باشند
  • نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت آغاز شد/ تکلیف جذب کادر درمان مشخص شد
  • تکلیف بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ اواسط اردیبهشت مشخص می‌شود
  • زمان برگزاری کنکور سراسری۱۴۰۳ مشخص شد
  • لیگ برتر بسکتبال| صعود مهرام و ذوب آهن به مرحله نیمه نهایی/ تکلیف یک بازی یکشنبه مشخص می شود
  • تکلیف بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ تا اواسط اردیبهشت‌ مشخص می‌شود
  • تکلیف سید حسین حسینی مشخص شد!
  • تأکید فرماندار مهاباد بر آبرسانی به روستا‌های بدون آب آشامیدنی
  • تکلیف ستاره‌های پرسپولیس به مالک جدید گره خورد
  • تأکید فرماندار مهاباد بر آبرسانی به روستاهای بدون آب آشامیدنی