Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@07:10:53 GMT

آیا گردشگران به طبیعت آسیب می رسانند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۵۱۱۳۸

آیا گردشگران به طبیعت آسیب می رسانند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حسینعلی ابراهیمی گفت: منطقه شمال کشور، یک ظرفیت برای امر گردشگری در کشور است، اما باید به این نکته دقت کرد که هنگام استفاده از آن باید اصولی را رعایت کرد و زیرساخت‌هایی ایجاد شود.

وی در پاسخ به این سوال که گردشگران به محیط زیست مازندران آسیب می‌زنند؛ افزود: تنها گردشگران نیستند که در برخی مواقع باعث آسیب به محیط زیست و طبیعت استان می‌شوند، متاسفانه در برخی مواقع بومیان منطقه نیز باعث آسیب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول در سازمان محیط زیست گفت: فرقی نمی‌کند گردشگر یا بومی، در طبیعت باید الزامات محیط زیستی رعایت شود تا این میراث برای آیندگان نیز باقی بمانند.

ابراهیمی ادامه داد: متاسفانه عده‌ای از مردم آشغال‌ها را در طبیعت رها می‌کنند، شاخه‌های درختان را می‌شکنند، فاضلاب‌ها را آلوده می‌کنند یا پس از استفاده از آتش، آن را درست خاموش نمی‌کنند و باعث ایجاد خسارات بسیاری می‌شوند.

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان مازندران گفت: گردشگری طبیعی نامسئولانه و ناآگاهانه باعث ایجاد خسارات به طبیعت می‌شود که جبران آن‌ها گاهی بسیار سخت و گاهی امکان پذیر نیست بنابراین باید دستگاه‌های مسئول پای کار بیایند و خیلی زود چاره‌ای اندیشیده شود تا این میراث برای فرزندان ما حفظ شود.

کرونا گردشگری را کم کرد؟

ابراهیمی در پاسخ به این سوال که در زمان شیوع ویروس کرونا، تعداد گردشگران منطقه کاهش یافته است، گفت: تعداد مسافرانی که مقصدشان مانزدارن بود، در این ایام بسیار کاهش یافت.

وی افزود: ویروس کرونا با تمام ویژگی‌های ناخوشایندی که داشت، برای طبیعت شمال خوب بود، زیرا باعث شد این مناطق شامل کوه ها، جنگل‌ها و دریا، کمی از دست انسان‌ها نفس بکشند.

میزان

انتهای پیام/

20 / 20 حسینعلی ابراهیمی گردشگران مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست مازندران آسیب به طبیعت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: گردشگران آسیب به طبیعت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۱۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لطفا طبیعت را جارو نکنید!

به گزارش همشهری آنلاین، بین این آدم‌ها البته هستند کسانی که سبد و چاقو به ‌دست وارد طبیعت می‌شوند تا دست خالی به خانه برنگردند و سبزی خوردن چند روزشان، گیاهان دارویی چند ماهشان و گل‌های سر طاقچه‌شان را هم تهیه کرده باشند؛ بدون اینکه بدانند این کار راه و رسم خودش را دارد.

اصولا آنهایی که به چیدن گیاهان از دل طبیعت علاقه دارند باید بدانند که اولا هر گیاهی را نمی‌توانند بچینند و دوم اینکه آن دسته از گیاهانی که قابل چیدن هستند را هم باید با اصول خاصی بچینند تا به طبیعت خسارتی وارد نشود.

گیاهان بذری باید بعد از بذرپاشی و گیاهان پیازی باید بدون پیاز و ریشه و از ساقه چیده شوند و همه این گیاهان باید به‌ صورت شلخته چیده شوند تا برای سال‌های بعد هم امکان رویش مجدد این نباتات وجود داشته باشد یا اینکه چیدن گیاهانی مثل گل‌های لاله واژگون ممنوع است و گیاهانی مثل سقز، مجاز مشروط و گیاهان فصلی خودرو، مجاز با نظارت هستند.

اما با وجود این اصول که از سوی سازمان محیط‌زیست و منابع طبیعی همواره در حال گوشزد شدن است، خیلی‌ها بدون رعایت کردن این موارد، هر چیزی را که خوششان بیاید از ریشه در می‌آورند و با خودشان به خانه می‌برند.

این برداشت غیراصولی گیاهان توسط مردم باعث شده از دامنه پراکنش و تراکم این گیاهان سال به سال کاسته شود و این افراد با برداشت انبوه، بی‌رویه و غیراصولی موجب خسران به طبیعت و نسل‌های آینده شده‌اند؛ به همین دلیل برخی از رویشگاه‌های طبیعی مثل دشت لاله کوهرنگ که یکی از مشهورترین دشت‌های لاله در کشور و یکی آثار طبیعی ملی به شمار می‌رود، برای ورود گردشگران ممنوع شده است.

بیشتر بخوانید: تاراج آنلاین خاک جزیره هرمز تهران سبزتر می شود | ساخت ۱۰ بوستان روستایی در استان تهران کلید خورد

مساحت این دشت از ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار طی چند سال گذشته به ۴۰۰ هکتار کاهش یافته و کاهش چشمگیر مساحت این دشت و کاهش تعداد گل‌های موجود و خطر انقراض این گل‌ها، مسئولان را ملزم کرد تا ورود گردشگران و مسافران به این دشت را ممنوع اعلام کنند.

خلاصه کلام اینکه حواستان به طبیعت و محیط‌زیست باشد و توصیه ما مثل مجری‌های تلویزیون این است که با گیاهان مهربان باشید و به جای درو کردن، فقط آنهایی را که مجاز هستند، بچینید تا این طبیعت برای فرزندانمان هم باقی بماند.

کد خبر 846747 برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم گیاهان و درختان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند
  • مرغ‌های زنبورخوار قربانی زیاده خواهی برخی از زنبورداران سودجو شدند + تصاویر
  • مرغ‌های زنبورخوار قربانی زیاده خواهی برخی از زنبورداران سودجو + تصاویر
  • افزایش تعداد گوزن زرد ایرانی در ارسنجان + فیلم
  • پاکسازی محیط زیست از زباله در سربیشه
  • بازگشایی پاسگاه محیط بانی دریاچه تار/ ورود گردشگران و طبیعت‌گردان به منطقه ممنوع است
  • هوای زمین را داشته باشیم