Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@08:00:49 GMT

آمریکا ضعیف در اجرائی کردن مکانیزم ماشه

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۵۲۰۹۹

آمریکا ضعیف در اجرائی کردن مکانیزم ماشه

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم علی بیگدلی استاد دانشگاه می آورد: شاید هدف آمریکا این بود که با نرم کردن پیشنهاد قطعنامه منع محدودیت فروش اسلحه به ایران بتواند چین و روسیه را متقاعد کند که از قطعنامه‌اش حمایت کنند. البته در شرایطی که ظاهرا در جریان است، به نظر نمی‌رسد چین و روسیه رای موافق دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه آمریکایی‌ها نظر شورای همکاری‌های خلیج‌فارس را هم به‌دست آورده‌اند ولی باز نمی‌توانند رای موافق روسیه و چین را به‌دست آورند. با توجه به اختلافاتی که بین آمریکا و چین وجود دارد، بعید است که آمریکا بتواند چین و روسیه را متقاعد کند تا به پیشنهادش رای مثبت دهند.

 بنابراین مرحله دوم که آمریکایی‌ها بیشتر دنبال می‌کنند این است که چنانچه در پیش‌نویس قطعنامه به نتیجه نرسیدند، سراغ مکانیزم ماشه بروند. از آنجا که آمریکا عضو برجام نیست، به اروپا پیشنهاد کرده ولی هنوز جواب مثبتی نگرفته که بتواند مکانیزم ماشه را فعال کند. منتها متوقف‌کردن قطعنامه ۲۲۳۱ که در بطن برجام است از یک‌طرف و اجرائی کردن مکانیزم ماشه از طرف دیگر، در یک نقطه به هم می‌رسد و فشار را بر ایران زیادتر خواهد کرد. ولی ویژگی مکانیزم ماشه این است که تحریم‌های گذشته باز دوباره برمی‌گردد؛ تحریم‌هایی که در سال ۲۰۱۵ در زمان باراک اوباما اجرائی شد، عبارت بود از تحریم شورای امنیت، تحریم اتحادیه اروپا، تحریم کنگره آمریکا و تحریم کاخ سفید.

 بنابراین آمریکایی‌ها چنانچه ممنوعیت فروش اسلحه به ایران به تصویب نرسید، اروپایی‌ها را برای اجرائی کردن مکانیزم ماشه تحت فشار قرار می‌دهند. با اقدام شورای حکام تا حدودی شانس و اقبال آمریکا که اتحادیه اروپا دست به چنین اقدامی بزند، وجود دارد. موضوع دیگر پیشنهادات رعایت حقوق بشر و کاهش دخالت در منطقه است که از سوی آلمان ارائه شد. این امر ممکن است بهانه‌ای به دست سه کشور اروپایی دهد. هرچند هنوز اظهارنظر قطعی در این‌باره نکرده‌اند. به همین دلیل آمریکا ارائه پیش‌نویس قطعنامه به شورای امنیت را به تاخیر انداخت که نشان از عدم توافقش با اتحادیه اروپا دارد. اما اگر آمریکا در هر دو یا یکی از اهدافش موفق شود، ایران چه خواهد کرد؟

 باید گفت اقدام عملی خروج از برجام است. بیرون رفتن از برجام و به دنبال آن خروج از ان‌پی‌تی چندان کمک شایانی به ما نمی‌کند. با توجه به اینکه آمریکا موقعیت جهانی خود را تا حدود زیادی از دست داده و ترامپ با یک وضعیت متزلزل در آستانه انتخابات قرار دارد و مشکلات حاصل از شیوع کرونا و خیزش‌های اجتماعی وضع آمریکا را با سستی مواجه کرده، باید گفت احتمال موفقیت آمریکایی‌ها خیلی ضعیف به نظر می‌رسد. اتحادیه اروپا اگر اینستکس را هم راه‌اندازی کند، ایران باید تعهداتی را انجام دهد. ما نمی‌توانیم در نقطه صفر باقی بمانیم. پس بهترین موقع است که از قدرت خود در مناطق سیاسی- امنیتی استفاده کند و امتیاز بیشتری از اروپایی‌ها به‌دست آورد. برای فرانسه، اعمال قدرت در لبنان بدون توجه به نفوذ ایران، سخت خواهد بود.

منبع: روزنامه آرمان امروز برچسب‌ها برجام روسیه فرانسه اتحادیه اروپا شورای عالی امنیت ملی علی بیگدلی اينستكس چین ایالات متحده آمریکا کاخ سفید ترامپ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام روسیه فرانسه اتحادیه اروپا شورای عالی امنیت ملی علی بیگدلی اينستكس چین ایالات متحده آمریکا کاخ سفید ترامپ برجام روسیه فرانسه اتحادیه اروپا شورای عالی امنیت ملی علی بیگدلی اينستكس چین ایالات متحده آمریکا کاخ سفید ترامپ اتحادیه اروپا مکانیزم ماشه آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۲۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه خواستار بررسی تحریم اسرائیل در شورای امنیت شد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از تاس، نبنزیا روز چهارشنبه (به وقت محلی) در نشست شورای امنیت درباره تحولات غرب آسیا و فلسطین با بیان اینکه غزه شاهد بروز یک فاجعه بی‌سابقه است، اظهار کرد: اما با این وجود، (رژیم) اسرائیل مانع ورود نیمی از کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه به این منطقه می‌شود.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با تاکید بر اینکه نقش آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) باید به طور کامل احیا شود تا وضعیت فلسطینیان غزه بیش از پیش بحرانی نشود، خاطرنشان کرد: کل منطقه از عواقب و اثرات منفی تضعیف نقش آنروا، متأثر خواهد شد.

نبنزیا در ادامه با اشاره به پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به قطعنامه‌های سازمان ملل، یادآور شد: قطعنامه شماره ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل که خواستار برقراری آتش‌بس در نوار غزه در ماه رمضان بود، اجرایی نشد و به همین دلیل این شورا باید به فوریت موضوع اعمال تحریم‌ها علیه رژیم صهیونیستی را بررسی کند.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

دیگر خبرها

  • نماینده روسیه در شورای امنیت : آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است
  • خبرگزاری تاس: درخواست روسیه از شورای امنیت برای تحریم اسرائیل
  • هشدار خاخام‌های ارشد صهیونیستی درباره حمله به ایران/ سفر امیرعبداللهیان به نیویورک برای حضور در نشست شورای امنیت/ درخواست روسیه از شورای امنیت برای تحریم اسرائیل
  • هشدار خاخام های ارشد صهیونیستی درباره حمله به ایران/ سفر امیرعبداللهیان به نیویورک برای حضور در نشست شورای امنیت/ درخواست روسیه از شورای امنیت برای تحریم اسرائیل
  • این کشور در شورای امنیت خواستار فوری تحریم اسرائیل شد
  • واکنش جدید آمریکا و اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران
  • روسیه خواستار بررسی تحریم اسرائیل در شورای امنیت شد
  • روسیه خواستار رأی گیری درباره تحریم اسرائیل در شورای امنیت شد
  • ادعای رسانه آمریکایی: روسیه قصد دارد آمریکا را ضعیف کند
  • روسیه: آمریکا مقصر افزایش تنش در خاورمیانه است