Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-25@09:11:07 GMT

شماره هفتم دیده‌بان اندیشه منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۵۲۱۳۲

شماره هفتم دیده‌بان اندیشه منتشر شد

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب به نقل از مهر، دیده‌بان اندیشه مجله الکترونیکی رصد و تحلیل انتقادی در حوزه علوم انسانی، مطالعات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است. با مرور صفحات مجازی اندیشه در ماه گذشته، شاهد مباحث مختلف در حوزه اندیشه بوده‌ایم. تیرماه هر سال با یاد و خاطره شهید بهشتی پیوند خورده و هر ساله یادآور آرمان عدالت و عدالت خواهی در ذهن‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین مناسبت، اندیشمندان و نویسندگان بسیاری در حوزه عدالت قلم فرسایی کردند.
در کنار مساله عدالت، رویدادهای مختلفی نیز وجود داشت که آنها را به شکل ذیل صورت بندی کرده‌ایم:
میزگرد این شماره
در این بخش سعی شده مهم‌ترین نشست‌ها و میزگردهای علمی و فکری ارائه و تحلیل شود. در این شماره به گزارشی از همایش «روش‌شناسی علوم انسانی؛ چالش‌ها و راه‌کارها» پرداخته شده که از سوی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به صورت مجازی برگزار شد. همچنین در ادامه گزارش و تحلیلی از میزگرد علمی با حضور میلاد دخانچی ارائه شده است. در این میزگرد به بهانه کتاب جدید او با عنوان «پسااسلامیسم»، به بحث و گفتگو از جریان چپ نو می‌پردازد.
ویژه این شماره
همان گونه که گفته شد یکی از محوری‌ترین مباحث این ماه، شهید بهشتی و مساله کلیدی عدالت بود. لذا ویژه این شماره را به بازنمایی تحلیل‌های اساتید و اندیشمندان در این باب اختصاص دادیم. در این بخش سعی شده بهترین مطالبی که این ماه در صفحات مجازی بود گلچین شده و ارائه شود. مساله عدالت، تحلیل و بررسی جریان عدالت خواهی، مساله فساد، تحولات قوه قضائیه و سیری در اندیشه‌های شهید بهشتی مباحثی است که در این بخش مورد توجه قرار گرفته است. به راستی که بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد، به خاطر این که در دوران زندگی‌اش کسی به عمق و والایی شخصیت این مرد پی نبرد.
بازتاب این شماره
گفتگوها و نقد و نظرهای سران فکری و تئوری‌پرداز جریان اصلاحات، نشان از عمق چند دسته‌شدن و اختلافات روز افزون میان احزاب مختلف این جریان دارد. اصلاح‌طلبانی که در انتخابات گذشته، شکست خوردند به فکر افتاده تا بازاندیشی در گفتمان فکری خود، به احیا این جریان بپردازند. در این ماه نیز بار، گفتگوها و انتقادات درون گفتمانی آنها مورد توجه بود. در بازتاب این شماره به مصاحبه جنجالی علیرضا علوی تبار پرداخته شده که بار دیگر به صراحت به مساله رادیکالیسم در جریان چپ اشاره کرده و بسیاری از اصلاح‌طلبان را به باد انتقاد گرفت. این مصاحبه واکنش‌های بسیاری را در پی داشت که سعی شده به برخی از مهمترین آن‌ها اشاره گردد.
چالش این شماره
در ابتدا تیرماه بود که خبر نامه موسوی خوئینی‌ها، به تیتر اول خبرگزاری‌ها بدل شد. موسوی خوئینی‌ها که سال‌ها نسبت به مسائل و مشکلات عدیده جامعه سکوت را برگزیده بود، با نگارش نامه‌ای دوباره نگاه‌ها را به خود جلب کرد. فارغ از اصل نامه که به وخامت اوضاع جامعه هشدار داده بود، واکنش‌های مختلفی را از سوی جریانات سیاسی و فرهنگی در پی داشت. تا آنجا که بین خود اصلاح‌طلبان در حمایت از این نامه اختلاف افتاد و هر کسی سعی کرد به نوعی به این مساله واکنش نشان بدهد. آرمین و حجاریان و تاجزاده به دفاع از وی پرداختند و مطالبی را در تأیید وی آوردند و از سوی دیگر صادق زیباکلام و تدینی و قوچانی این نامه را نمایشی مضحک برای توجیه کارنامه گذشته خود دانستند! در بخش چالش به این توضیح و تحلیل‌ها این نامه پرداخته‌ایم.
علاقه مندان برای دانلود و مشاهده شماره ششم دیده‌بان اندیشه اینجا کلیک کنند!

منبع: تقریب

کلیدواژه: علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۲۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات تفاهمنامه ۴ جانبه بغداد منتشر شد

منابع عراقی از تفاهم نامه چهارجانبه میان عراق، ترکیه، قطر و امارات در زمینه پروژه جاده توسعه خبر دادند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری عراقی واع، منابع عراقی اعلام کردند که در مراسمی با حضور رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق، امروز دوشنبه تفاهم‌نامه چهارجانبه میان عراق، ترکیه، قطر و امارات برای همکاری در پروژه جاده توسعه امضا شد.

دفتر اطلاع رسانی نخست وزیری عراق اعلام کرد که این تفاهم‌نامه با هدف همکاری مشترک در پروژه راهبردی جاده توسعه تنظیم شده است.

بر اساس این گزارش، این تفاهم‌نامه را وزرای حمل و نقل عراق و ترکیه و وزیر حمل و نقل قطر و نیز وزیر انرژی و زیرساخت امارات امضا کردند.

دفتر اطلاع رسانی نخست وزیری عراق اعلام کرد که به موجب این تفاهم‌نامه این کشور‌ها در تنظیم چارچوب‌های لازم برای اجرای پروژه همکاری می‌کنند.

در بیانیه دفتر اطلاع رسانی نخست وزیری عراق آمده است: جاده توسعه یک پروژه راهبردی است که موجب تقویت رشد اقتصادی و افزایش همکاری‌های منطقه‌ای و تحقق هم‌افزایی اقتصادی میان شرق و غرب می‌شود و به تسهیل مبادلات تجاری و ایجاد مسیر رقابتی منجر می‌شود.

دیگر خبرها

  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • تازه ترین شماره‌ی ماهنامه جرجان بیست شد
  • خط حزب‌الله ۴۴۱؛ بی‌سابقه، تحقیرکننده و تغییردهنده محاسبات
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/ تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد
  • اطلاعیه شماره ۴ فراجا درباره "طرح نور" منتشر شد /جزییات
  • جزییات تفاهمنامه ۴ جانبه بغداد منتشر شد
  • بررسی اندیشه تمدنی امام رضا(ع) در استانبول