Web Analytics Made Easy - Statcounter

معصومه فرشید مقدم روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی سن بالای ۶۰ سال را سالمند می‌نامند و با توجه به این‌که بسیاری از بیماری‌ها رابطه‌ای مستقیم با افزایش سن دارند، مهم است که سالمندان سلامت و پویا زندگی کنند.

وی با بیان این‌که دوران سالمندی موجب پیدایش تغییراتی در توانایی جسمی، روحی و اجتماعی می‌شود، اضافه کرد: بیماری‌هایی مانند دیابت، اختلال در فشارخون، بیماری‌های قلبی و ریوی در گروه سنی سالمندان شایع است و ۲ عامل سن و بیماری زمینه‌ای باعث می‌شود سالمندان نسبت به بقیه افراد جامعه در مقابل کرونا آسیب‌پذیر باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تعداد زیادی از سالمندان در منزل تنها زندگی می‌کنند و برای انجام خرید و امور منزل نیازمند کمک و همدلی هستند؛ زیرا حضور آن‌ها در تجمعات بیرون منزل مانند صف نانوایی، صف خدمات بانک و صندوق سوپر مارکت باعث افزایش مواجهه آن‌ها با ویروس کرونا و بیماری آن‌ها می‌شود.

فرشید مقدم به سالمندان توصیه کرد: از روبوسی، دست دادن و در آغوش کشیدن فرزندان و دوستان حتی افرادی که به ظاهر سالم هستند خودداری و فاصله خود را با افراد و اعضای خانواده لااقل به میزان ۱.۵ متر رعایت کنند.

وی افزود: فقط از دستمال‌های یک‌بار مصرف برای تماس با چشم، بینی و دهان استفاده شود، پس از هر بار مصرف دستمال آن را در سطل زباله درب دار انداخته شود، دستان خود را مرتب با آب و صابون شست‌وشو دهید و دست‌ها را به ناحیه سر (چشم، گوش، بینی و دهان) نمالید.

وی با اشاره به این‌که باید از فروبردن اشیا در گوش خودداری کنید، خاطرنشان کرد: تسبیح مورد استفاده خود را مرتب ضدعفونی نمایید یا با صابون بشویید؛ تسبیح نباید با اشیا مختلف در ارتباط باشد.

کارشناس مرکز بهداشت قم بیان کرد: در هنگام خواندن نماز از یک سجاده، مهر، جانماز و چادر اختصاصی که تمیز هست استفاده نمایند  و اجازه استفاده از لوازم شخصی خود را به دیگران ندهند.

وی تاکید کرد: سالمندان باید فقط در صورتی‌که کار بسیار ضروری مانند دریافت خدمات پزشکی دارید از منزل خارج شوند و از حضور در مساجد، مجالس، پارک‌ها و هرگونه مکان‌های تجمعی خودداری نمایند و لوازم خواب مانند پتو، بالش، تشک و ملحفه باید فقط به شما اختصاص داشته باشد.

وی گفت: داشتن استراحت کافی، پرهیز از این‌که در معرض تغییرات شدید دما و یا سرما قرار بگیرید، داشتن آرامش و پرهیز از هرگونه استرس، استفاده از مواد غذایی سالم و انواع میوه و سبزی‌ها مانند سیب، پرتقال، سبزی‌ها دارای برگ سبز، هویج و کدوحلوایی از جمله مواردی است که سطح ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.

فرشید مقدم با بیان این‌که سالمندان باید از مصرف قند، خرما و هرگونه مواد غذایی فاقد بسته‌بندی در محیط خارج از منزل خودداری کنند، افزود: اگر سالمندان مشکل دندانی دارند سیب را رنده شده استفاده کنند و سبزی‌ها را با چاقو کاملا خرد کرده و استفاده نمایند.

وی افزود: داشتن تحرک بدنی مانند پیاده‌روی در محیط خانه به سلامت سالمندان کمک می‌نماید؛ در موقع پیاده‌روی روی فرش از کفش یا دمپایی روفرشی استفاده نمایید.

وی اضافه کرد: سالمندان باید مصرف مایعات ولرم حداقل روزی ۶ تا ۸ لیوان را در برنامه خود بگنجانند، این مایعات می‌تواند چای بسیار کم‌رنگ، شیر ولرم، آب جوشیده ولرم و جوشانده چوب دارچین باشد.

فرشید مقدم خطاب به سالمندان تاکید کرد: اگر بیماری خاصی دارید حتما داروهای خود را سر موقع و منظم استفاده نمایید و ویزیت پزشکتان را سر وقت انجام دهید.

وی خطاب به سالمندان تاکید کرد: در صورتی‌که علامت بیماری (تب، سرفه و یا تنگی نفس)  در خود مشاهده نمودید به پزشک مرکز بهداشتی مراجعه فرمایید؛ اگر برایتان درمان سرپایی تجویز نمود مطابق دستور پزشک درمان را دریافت نمایید و اگر احساس کردید شرایط سلامتی شما رو به بهبود نرفته است مجددا به پزشکتان مراجعه نموده و اگر پزشک دستور بستری شدن در بیمارستان را صادر نمود تاخیر ننماید.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم ویروس کرونا قم سالمندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا قم سالمندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا قم سالمندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۲۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان هپاتیت سی رایگان شد

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام این که درمان هپاتیت سی در کشور رایگان شده است؛ از تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا به این ویروس در کشور خبر داد.

به گزارش مشرق، حسین فرشیدی از برنامه وزارت بهداشت برای شناسایی و درمان موارد ابتلا به هپاتیت سی برای حذف این بیماری در کشور خبر داد و اظهار کرد: هپاتیت C نوعی بیماری ویروسی است که علت اصلی بیماری مزمن کبدی بوده و می‌تواند به سیروز، سرطان کبد و مرگ منجر شود.

تشخیص هپاتیت سی با پیگیری مراکز بهداشتی

وی افزود: تصمیم گرفتیم در سال جاری افراد مبتلا به هپاتیت سی را شناسایی کنیم و در همین راستا در مرحله اول مراقبان سلامت به امر پیگیری و شناسایی افراد پرخطر و پزشکان عمومی در مراکز بهداشتی به تشخیص این بیماری خواهند پرداخت.

فرشیدی ادامه داد: پس از انجام تست‌های تشخیصی در صورت ابتلای افراد به هپاتیت C، بیمار به بخش‌های درمانی ارجاع داده می‌شود. درمان بیماران هپاتیت سی به این روش نیز برای بیماران هزینه‌ای ندارد و رایگان شده است.

تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا در ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آمار ابتلا به هپاتیت سی در کشور گفت: تخمین زده می‌شود که حدود ۲۰۰ هزار نفر بیمار مبتلا به هپاتیت سی در کشور داشته باشیم.

درمان همه مبتلایان تا دو سال آینده

فرشیدی با بیان اینکه با استفاده از داروها، درمان این بیماری قطعی خواهد بود؛ ادامه داد: هدفگذاری کرده‌ایم که ظرف دو سال آینده همه افراد مبتلا را درمان کنیم و داروی درمان این بیماری نیز به میزان موردنیاز تأمین شده است.

شایع‌ترین راه انتقال ویروس هپاتیت C

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره راه‌های انتقال ویروس هپاتیت سی بیان کرد: تزریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده و رابطه جنسی از شایع‌ترین راه‌های انتقال این ویروس هستند.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!
  • خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • مصرف کدام کره از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند؟
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟
  • همایش علمی سرطان شناسی در گراش