Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-19@20:19:13 GMT

مصائب برنامه نداشتن در تولید

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۵۳۴۹۸

در شرایطی که مهم‌ترین راهبرد اقتصادی کشور با عنوان جهش تولید معرفی شده و این ضرورت از سوی اساتید اقتصادی و کارشناسان هم مورد تایید قرار گرفته اما متاسفانه شاهد آن هستیم که مهم‌ترین ساختار اجرایی کشورمان در بخش تولید و صنعت و بازرگانی هنوز متولی رسمی خود را نشناخته است. اینکه ساختار اجرایی مهم‌ترین وزارتخانه مرتبط با تولید کشور مان هنوز متولی رسمی خود را نشناخته، هرچند ناراحت‌کننده است؛ اما بدتر از آن این است که هنوز برنامه جامعی برای رشد تولید و زمینه سازی برای جهش تولید در بخش‌های مختلف تدوین نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقع آن است که برای تحقق جهش تولید نیازمند یک برنامه مشخص اجرایی هستیم؛ من که تا به امروز برنامه جامع و همه‌جانبه‌ای در این زمینه ندیده ام؛ دولت حداقل باید یک برنامه کوتاه‌مدت در این زمینه ارایه می‌کرد تا تحلیلگران و کارشناسان بدانند که کشور بر اساس چه نقشه راهی در کدام مختصات و بر اساس چه ظرفیت‌هایی تلاش می‌کند تا اولویت‌های اقتصادی خود را پیش ببرد. نه تنها باید برنامه جامعی در زمینه رشد تولید برای وزارت صمت ارایه می‌شد بلکه باید برنامه جامعی برای تمام ارکان اقتصادی دولت نیز تصویرسازی می‌شد تا بخش‌های مختلف تصمیم ساز همگی در راستای یک هدف بنیادین که جهش تولید است، حرکت کنند و شاهد ناهماهنگی‌های اقتصادی در هر کدام از این بخش‌های اقتصادی نباشیم. ممکن است در وزارتخانه‌ای یا سازمانی موضوعاتی را به عنوان برنامه و نقشه راه در زمینه تولید مطرح کنند اما برنامه‌ای که مبتنی بر واقعیات اقتصادی و با کارکارشناسی درست تدارک دیده شده و هدفمند باشد، هنوز مشاهده نشده است. ممکن است این پرسش برای افکار عمومی ایجاد شود که در این شرایط، اولویت بخش‌های تولید کشور در شرایط فعلی چیست؟ در پاسخ به این پرسش می‌توان به موضوعاتی چون بهبود محیط‌های کسب و کار، رفع مشکلات تامین مالی بنگاه‌ها، احیای بنگاه‌های نیمه تعطیل و تعطیل، رفع انحصارات و رقابت‌پذیر کردن بخش‌های مختلف اقتصادی، توسعه بخش خصوصی، حمایت از فعالیت‌های تولیدی و...اشاره کرد که باید در هر بخش نقشه راه اجرای آن برای سال99 مشخص شده باشد. تا مشخص شود که مثلا در حوزه صادرات چه برنامه‌ای تدارک دیده شده؛ چه ظرفیت‌هایی تخصیص داده شده و قرار است چه نتایجی از دل این برنامه‌ها حاصل شود.در حوزه بهبود فضای کسب و کار از ابتدای سال تا انتهای سال چه اقدامات عاجل صنعتی و جهش گونه‌ای قرار است اتفاق بیفتد یا مشخص شود که برای سرمایه در گردش بنگاه‌ها چه راهکارهایی تدارک دیده شده است. حداقل من هرگز یک چنین برنامه منسجمی را در بخش‌های اقتصادی ندیده‌ام و  هر اندازه که برای دستیابی به این برنامه‌های اقتصادی بیشتر تلاش کرده‌ام کمتر به نتیجه دلخوه رسیده‌ام. مجموعه این گزاره‌های موثر نشان‌دهنده این واقعیت روشن است که اقتصاد ایران نیازمند نقشه راه و الگوی مشخصی است که بر اساس آن بتواند برنامه‌ریزی‌های خود را دنبال کند؛ تا زمانی که این الگوی کلان طراحی و عملیاتی نشود باید شاهد آزمون و خطاهای متعدد در بخش‌های گوناگون باشیم. آزمون و خطاهایی که فشار را روی طبقات محروم افزون‌تر می‌کند و توانایی آنها را برای تحمل کردن مشکلات کاهش می‌دهد. 

تعادل

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۳۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۸ ظرفیت جدید سرمایه گذاری در بخش آب استان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان در این نشست گفت: اجرای این طرح‌ها ۲۰۰ مگاوات برق و دست کم ۴۰۰ شغل ایجاد می‌کند.
مصلح افزود: با وجود استعداد بالای استان در زمینه تولید انرژی برق ازآب ولی تاکنون فقط ۵ نیروگاه به ظرفیت تولید ۳۵ مگاوات برق در استان احداث شده است.
در این نشست زمینه سازی برای احداث ۲ نیروگاه بزرگ خورشیدی درگردنگاه لوداب و آبدهگاه باشت تصویب شد.
این نیروگاه‌های بزرگ مقیاس در قالب دو مجتمع صنعتی و در زمینی به مساحت ۳۰۰ هکتار با سرمایه گذاری دولت و بخش خصوصی احداث می‌شود.
استاندار در این نشست گفت: برای شکوفایی ظرفیت‌های استان در زمینه تولید انرژی‌های پاک ردیف بودجه‌ای ویژه‌ای در منابع بودجه کل استان اختصاص می‌یابد.
احمد زاده افزود: سرمایه گزاری در صنایع تبدیلی، سردخانه، کارخانه‌های روغن کشی زیتون و رب گوجه فرنگی همچنان درالویت است.
معاون امور اقتصادی استاندار هم به افزایش ۲ برابری ظرفیت ذخیره سازی محصولات دامی و کشاورزی اشاره کرد و گفت: با توسعه سردخانه‌ها، شرایط انبار نگهداری گوشت از یک روز به ۲ ماه رسیده است.
عسکری افزود: ظرفیت ذخیره سیب هم از ۲ هزار به ۲۰ هزارتن رسیده است. 
در این نشست ۳ میلیارد تومان اعتبار برای بهسازی و بروز رسانی و تجهیز سردخانه دو هزارتنی تعاون روستایی استان اختصاص یافت.
قبادی رئیس اتاق بازرگانی وکشاورزی یاسوج هم به لزوم فرهنگسازی برای افزایش نقش مردم در سرمایه گذاری در طرح‌های بزرگ اقتصادی اشاره کرد و گفت: برای تحقق شعار سال باید مشوق‌هایی برای مشارکت طبقات متوسط و حتی ضعیف مردم در سرمایه گذاری طرح‌ها اقتصادی بزرگ از طریق خرید سهام اعمال شود.
قبادی گفت: آسیب شناسی وحذف گلوگا‌های مشکل ساز در سرمایه گزاری حذف دستورالعمل‌ها و آئین نامه‌های دست و پاگیر از مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بود.

دیگر خبرها

  • منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد
  • رئیس برنامه و بودجه کشور: رشد تولید باید به جهش تبدیل شود
  • شناسایی ۱۸ ظرفیت جدید سرمایه گذاری در بخش آب استان
  • بخش‌نامه تحقق جهش تولید با مشارکت مردم ابلاغ شده است
  • نداشتن رانندگی قابل پیش‌بینی، زمینه‌ساز تصادفات است
  • روابط دوستانه ایران و روسیه زمینه ساز تقویت مناسبات است
  • روابط دوستانه ۲ کشور زمینه ساز تقویت مناسبات است
  • ضعف ایران در کاربرد خودروهای برقی با وجود تولید محصولات با کیفیت و ارزان توسط دانش‌بنیان‌ها
  • تکمیل زنجیره تولید در بخش کشاورزی بوشهر از اولویت‌ها
  • کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی حذف می‌شود