Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@15:23:12 GMT

انتخابات ۱۴۰۰ و بلبشو در چپ و راست

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۵۶۰۵۵

انتخابات ۱۴۰۰ و بلبشو در چپ و راست

آفتاب‌‌نیوز :

آرام‌آرام بحث کاندیدا‌های ریاست‌جمهوری انتخابات ۱۴۰۰ داغ می‌شود؛ آن هم در شرایطی که نه اصلاح‌طلبان تشکیلاتی درخور یافته‌اند که خروجی تصمیم‌شان برای انتخابات آتی هماهنگ باشد و نه اصولگرایان در این زمینه به وحدت رویه‌ای رسیده‌اند که به اجماع آن‌ها بر سر یک گزینه امیدوار بود.

با این حال به نظر می‌رسد همان‌قدر که جریان‌ها و احزاب کنش‌های انتخاباتی‌شان را کلید زده‌اند، سیاستمداران هم دیگر نمی‌توانند تمایل‌شان برای حضور در این رقابت بزرگ و مهم را پنهان کنند و تلویحا اعلام آمادگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاندیدای حزبی

«به دنبال کاندیدای حزبی هستیم.» این خبر را حسین نورانی‌نژاد، سخنگوی حزب اتحاد ملت ایران در گفتگو با ایسنا مطرح کرده است. حزب اتحاد ملت از جمله احزاب اصلاح‌طلبی بود که پس از استعفای عبدالجواد موسوی‌لاری و محمدرضا عارف به عنوان نایب رییس و رییس شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تاکید داشت که این شورا کارکرد خود را از دست داده و اصلاح‌طلبان باید به فکر تشکیلاتی دیگر با شکل و فرمی متفاوت باشند. حالا در نبود این تشکیلات منسجم که امیدی نیست تا چندماه آینده هم پا بگیرد، سخنگوی حزب اتحاد گفته که این حزب اصلاح‌طلب احتمالا با کاندیدای حزبی وارد انتخابات خواهد شد.

حسین نورانی‌نژاد در این مصاحبه به خط و نشان جدید عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در مورد احراز صلاحیت‌ها واکنش نشان داده و گفته است: «با کاندیدای خودمان در انتخابات شرکت می‌کنیم؛ فعلا در حزب فقط صحبت شده کاندیدای حزبی خودمان را داشته باشیم و فعلا بنایی بر استفاده از کاندیدای نیابتی نداریم.» پیش از این البته گفته شده بود که محسن صفایی‌فراهانی، محمدرضا خاتمی و مصطفی معین گزینه‌هایی هستند که طیفی از اصلاح‌طلبان تمایل دارند، آن‌ها کاندیدا شوند.

چنگی به دل نمی‌زنند

علاوه بر این گزینه‌ها، نام اسحاق جهانگیری و محسن هاشمی نیز میان گمانه‌زنی‌های انتخاباتی برای طیف دیگری از اصلاح‌طلبان به چشم می‌خورد، اما در اردوگاه اصولگرایی تعداد اسامی و افرادی که سودای «پاستور» در سر دارند، همین اندازه و اندک نیست. با این حال عباس آخوندی، وزیر راه پیشین که نام او نیز به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شنیده می‌شود، معتقد است هیچ کدام از اسامی مطرح شده چنگی به دل نمی‌زنند.

او در گفت‌وگویی با خبرآنلاین تاکید دارد: «این‌ها هیچ کدام چنگی به دل نمی‌زنند؛ چون هیچ ایده‌ای برای اداره حکومت در این شرایط ندارند و قاعدتا اگر بخواهد در ۱۴۰۰ اتفاقی رخ دهد باید اجازه دهند که یک ایده جدید بیاید. سال ۷۶ بزرگ‌ترین اتفاقی که رخ داد این بود که یک ایده جدید آمد و آن ایده گفت که من می‌خواهم جامعه را بر مدل جامعه مدنی اداره کنم.» البته آخوندی در پاسخ به این پرسش که چه ایده‌ای در حال حاضر می‌تواند توجه افکار عمومی را به خود جلب کند، توضیحاتی داده که گمانه‌ها برای احتمال حضورش در انتخابات ریاست‌جمهوری را تقویت می‌کند. آخوندی گفته «بحث «ایده ایران» را که خود من مطرح می‌کنم یک ایده جدید است. این ایده عناصر اقتصادی و سیاسی و امنیتی هم دارد. ایده ایران ایده‌ای است که بنیان‌های معرفتی دارد و هم تجربه تاریخی در ایجاد نظم اجتماعی اعم از نظم سیاسی و امنیتی، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و حتی دفاعی. مهم این است که از آن خوانش معاصر و جدید داشته باشیم.» این اظهارات نشان می‌دهد که احتمالا باید منتظر نام‌نویسی آخوندی برای انتخابات پیش‌رو باشیم؛ شاید از این‌رو است هیچ کدام از اسامی که به عنوان کاندیدا مطرح می‌شوند، چنگی به دل او نمی‌زنند.

مغضوب دوست و دشمن

شرایط در جناح راست هم دست‌کمی از جریان اصلاح‌طلبی ندارد. گزینه‌ها متعدد است و طیف‌ها مختلف و همین هم کار را برای انتخابات بعدی سخت کرده است. به خصوص که برخی تحلیلگران معتقدند مردم دیگر به برچسب‌های اصولگرایی و اصلاح‌طلبی علقه و علاقه‌ای ندارند که صرفا به کاندیدا‌های این جریان‌ها رای دهند. فارغ از این به نظر می‌رسد رقابت در جریان اصولگرا کمی جدی‌تر و تنگاتنگ است؛ چراکه اخیرا پرویز فتاح، رییس بنیاد مستضعفان که از مدت‌ها قبل، از او به عنوان گزینه اصولگرایان برای انتخابات نام برده می‌شد، بعد از یک برنامه تلویزیونی مغضوب دوست و دشمن شده است. او که در اعتراض به تصرف ملک بنیاد از چپ تا راست از سیاستمدار تا نظامی را نشانه گرفت با انتقاد بسیاری از دوستان اصولگرایش مواجه شد که شاید در سرنوشت او تاثیرگذار باشد.

حسین شریعتمداری، مدیر مسوول روزنامه کیهان اخیرا در سرمقاله این روزنامه، فتاح را به باد نقد گرفته و نوشته بسیاری از اظهاراتش واقعیت نداشته و باعث شده نظام آماج تهمت‌های ناروا قرار گیرد. او همچنین به موضع فتاح در مورد نیرو‌های نظامی ایراد دارد و معتقد است که فتاح طوری صحبت کرده که گویی ارتش و سپاه دشمن هستند. علاوه بر او مهدی نصیری، سردبیر سابق کیهان نیز این اقدام فتاح را مشخصا انتخاباتی می‌داند که به توصیه مشاوران انتخاباتی‌اش تلاشی برای جلب و جذب آرای خاکستری بود، اما به تعبیر نصیری این شیوه به دو دلیل بهای این اقدام برای فتاح سنگین است. اول اینکه این روش دیگر برای جلب مردم کارایی ندارد و دوم آنکه از این پس حضور حداقلی نیز مقبول است. با نگاهی به مخالفان فتاح به نظر می‌رسد که او نه‌تن‌ها با این افشاگری تلویزیونی، شانس خود را برای کاندیداتوری جریان اصولگرا تقویت نکرده که حالا با چالش‌هایی نیز مواجه شده است.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: آفتاب

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان اصولگرایان برای انتخابات کاندیدای حزبی اصلاح طلبان چنگی به دل ایده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۶۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹ کاندیدای سرمربیگری تیم ملی بسکتبال؛ از لیگ‌ برتر تا قلب اروپا

سخنگوی کمیته فنی فدراسیون بسکتبال گفت: چهار گزینه داخلی و پنج مربی خارجی برای هدایت تیم ملی بسکتبال مشخص شده‌اند که در نشست بعدی این کمیته مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سعید تابش‌نیا درباره نشست کمیته فنی فدراسیون بسکتبال با هدف معرفی گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی اظهار کرد: در این نشست چهار گزینه داخلی و پنج مربی خارجی مطرح شدند، رزومه مربیان خارجی دریافت و قرار شد در کمیته فنی مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد، نفرات داخلی نیز سرشناس هستند و همه از آن‌ها شناخت کاملی دارند.

وی افزود: طبق برنامه‌ای که مد نظر داریم در پایان این هفته نشستی دیگر را برگزار خواهیم کرد تا کمیته فنی نظر خود را درباره نفرات مطرح کند. برنامه ما این است که در نهایت به یک گزینه داخلی و خارجی برسیم تا بعد از بررسی در کمیته فنی و هیئت رئیسه، سرمربی جدید انتخاب و معرفی شود.

سخنگوی کمیته فنی فدراسیون بسکتبال در واکنش به اینکه دو مربی سرشناس لیگ برتری در بین این نفرات حضور دارند یا خیر، گفت: با توجه به اینکه لیگ در حال برگزاری است، در این خصوص اظهار نظری نمی‌کنم، اما در مورد گزینه‌های خارجی می‌توانم این را بگویم که آن‌ها از مربیان مطرح بسکتبال و از کشورهای اسپانیا، صربستان و ایتالیا هستند.

تابش‌نیا در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به افزایش هزینه‌های ارزی شانس مربیان داخلی بیشتر از گزینه‌های خارجی است، تاکید کرد: در انتخاب سرمربی تیم ملی باید به همه موارد توجه داشت، در این خصوص هم در نشست کمیته فنی گفت‌وگو و تبادل نظر شد که اگر به گزینه خارجی رسیدیم با چه شرایطی باید اقدام کرد. در این خصوص مشکلی وجود ندارد و صحبت‌های ابتدایی نیز با این نفرات شده است تا در صورت رسیدن به یک نظر مشترک، وارد مرحله جدیدی از مذاکرات شویم.

وی با تاکید بر نقش کمیته فنی فدراسیون بسکتبال در تصمیم‌گیری و ادامه این روند خاطرنشان کرد: تصمیم بر این شد برای سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال ایران وظایف و مسئولیت کمیته فنی بیان شود، چراکه این کمیته موظف است اطلاعات و روند فعالیت تیم ملی را به رئیس فدراسیون ارائه دهد که بر این اساس در تمام پیروزی‌ها و شکست‌های احتمالی این کمیته دخیل خواهد بود و باید پاسخگو باشد.

منبع: ایرنا کد خبر 747102

دیگر خبرها

  • تایید صلاحیت ۶ کاندیدای ریاست فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • وزیر کشور: اساس طرح نور اصلاح با تذکر است / مأموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • اساس طرح نور اصلاح با تذکر است/ ماموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • هنرمندان مازندرانی به عیادت مش فتاح رفتند
  • تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است
  • ۹ کاندیدای سرمربیگری تیم ملی بسکتبال؛ از لیگ‌ برتر تا قلب اروپا
  • ۹ گزینه داخلی و خارجی کاندیدای سرمربیگری بسکتبال ایران
  • اولین فرمانده گردان شهید استان کهگیلویه و بویراحمد را بشناسید
  • بلبشو در ارقام افزایش حقوق رتبه‌بندی معلمان شاغل و بازنشسته!