Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرخ علیخانی روز پنجشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: اگر تفاوت تولیدی بین ۲ طرف وجود داشته باشد بر اساس مساحت میادین مشترک نفتی در خاک آن کشور است.

وی گفت: برداشت و تولیدی که انجام می‌شود به صورت مستمر از سوی مراجع بین المللی توسط هر ۲ کشور مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد.

این مقام مسئول در شرکت ملی نفت ایران میزان تولید در میادین نفتی مشترک را متعادل و مساوی دانست و افزود: میزان تولید در میادین مشترک غرب کارون نیز نشان دهنده این موضوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تنها تفاوت موجود در برداشت نفت از میادین مشترک توسط ایران را استفاده از ظرفیت‌های داخلی عنوان‌کرد و گفت: درصورتی که ممکن است عراق از امکانات بیشتری برای تولید برخوردار باشد؛ اما این موضوع باعث نشده که ایران از برداشت میزان سهم تعیین شده عقب باشد.

اولویت تولید با استخراج نفت از میادین مشترک است

معاون امور تولید شرکت ملی نفت با اشاره به اینکه نیاز پالایشگاهی و صادرات نفت کشور دارای ظرفیت مشخصی است، گفت: بر همین اساس کار استخراج نفت از میادین مشترک به عنوان یک اولویت تعیین شده و با جدیت دنبال می‌شود.

علیخانی تصریح‌ کرد: اولویت بعدی تولید با چاه‌های نفتی است که از نظر مهندسی دارای مشکل هستند و به همین منظور کار استخراج از آنها با این هدف انجام می‌گیرد که تولید در این چاه‌ها تحت الشعاع قرار نگیرد تا از چالش‌های بعدی در رابطه با بازتولید آنها جلوگیری گردد.

وی تامین خوراک پالایشگاه‌ها را همراه با کمیت و کیفیت عنوان‌کرد و افزود: باید توجه داشت که کیفیت خوراک پالایشگاه‌های کشور با یکدیگر متفاوت است به این معنی که هر تولیدی را نمی‌توان به هر پالایشگاهی اختصاص داد؛ بنابر این نوع تولیدات متناسب با مشخصات طراحی هر پالایشگاه صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول در شرکت ملی نفت ایران یادآورشد: بر همین اساس، تعهدات پایین دستی این شرکت برای تامین نیاز پتروشیمی‌ها، شرکت گاز، صنایع عمده در بخش گاز، بخش‌های تولیدکننده برق در حال انجام است.

علیخانی خاطرنشان‌کرد: مجموع این شرایط و نیازها، میزان تولید نفت در کشور را تنظیم می‌کند.

تمرکز صنعت نفت بر توانمندی سازندگان داخلی کالا

معاون امور تولید شرکت ملی نفت با اشاره به تلاش‌هایی که در بخش توسعه و تولید نفت در شرایط آب و هوایی سخت جنوب کشور انجام می‌شود، گفت: در اطراف کشور، شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا حضور دارند اما در ایران با استفاده از ظرفیت داخلی نتایج به‌وجود آمده در بخش توسعه و تولید نفت رضایت بخش است.

علیخانی تمرکز فعلی صنعت نفت را تقویت و توانمندسازی سازندگان داخلی کالاهای مورد نیاز صنعت نفت عنوان‌کرد و افزود: تا پیش از این کالاهای با تکنولوژی‌های پایین یا متوسط نیز مورد حمایت مجموعه نفت قرار می‌گرفت اما لازم است با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت می‌گیرد این توانمندی در مسیر ساخت و تهیه کالا و خدماتی با تکنولوژی‌های بالا قرار گیرد.

وی یکی از برنامه‌ریزی‌های جدی که در شرکت ملی نفت ایران صورت گرفته را نوسازی و بازسازی تاسیسات این صنعت دانست و گفت: در این رابطه اقدامات خوبی در مناطق نفت‌خیز آغاز شده و در این خصوص از ظرفیت‌های داخلی بسیار مناسبی استفاده شده است.

تحویل و تحول تاسیسات تلمبه خانه غرب کارون به شرکت نفت و گاز اروندان

معاون امور تولید شرکت ملی نفت در بخش دیگری از این گفت‌وگو از تحویل و تحول تاسیسات تلمبه خانه نفتی غرب کارون به شرکت نفت و گاز اروندان خبر داد و گفت: این اقدام امروز در حالی صورت گرفت که حجم قابل توجهی از تولیدات این منطقه به ویژه از میادین مشترک با کشور عراق به مبادی صادراتی انتقال می‌یابد.

وی تصریح‌کرد: تا پیش از این این تاسیسات در اختیار شرکت مهندسی توسعه نفت(متن) بوده که طی فرآیندی به شرکت اروندان به عنوان بهره‌بردار منتقل شده است.

علیخانی اضافه‌کرد: پیش از این نیز در زمینه میدان دارخوین و میدان آزادگان جنوبی چنین فرآیند انتقالی صورت گرفته است.

تلمبه خانه غرب کارون به عنوان گلوگاه مهم صادرات نفت میادین غرب کارون، در فاز اول ظرفیت انتقال ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام سبک و سنگین را دارد و این میزان در فاز دوم به بیش از یک میلیون بشکه خواهد رسید.

برچسب‌ها نفت عراق شرکت ملی نفت ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نفت عراق شرکت ملی نفت ایران نفت عراق شرکت ملی نفت ایران نفت از میادین مشترک شرکت ملی نفت ایران تولید نفت غرب کارون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۶۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت

  آشنایی با فرهنگ یک کشور همجوار، درک ما را ازجهانی که در آن زندگی می‌کنیم، بیشتر می‌کند و با وجود چالش‌ها و مسائل‌مان مثل اقتصادی و سیاسی که بیشتر با همسایگان است، راه بحران‌های احتمالی را می‌بندد. بر همین اساس ما نیازمند یک نقشه‌راه جامع برای تاثیر فرهنگی هستیم. سفر اخیررئیس‌جمهور به پاکستان و همراهی وزیر ارشاد برای رایزنی در مسائل فرهنگی و تولیدات محصولات فرهنگی مشترک نشان می‌دهد که پس ازچهار دهه غفلت، حالا در همکاری مشترک فرهنگی با افقی باز در حال رایزنی فرهنگی هستیم. 
   
فرهنگ در کنار اقتصاد

حضور رئیس‌جمهور ایران به همراه هیأتی عالی‌رتبه از مقامات فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نشان داد که رویکرد ایران اسلامی به همکاری مشترک با همسایگان، جنبه‌های فرهنگی و اقتصادی را دوشادوش هم پیش می‌برد و همین مسأله باعث تحکیم وحدت در این زمینه خواهد شد. توجه به موضوع فرهنگ در کنار اقتصاد که حالا در سفر هیأت عالی‌رتبه ایرانی در پاکستان خود را نشان می‌دهد، از سنت‌های کهن ایرانی است که سال‌ها بود به دست فراموشی سپرده شده بود. اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم و به جاده ابریشم و تعاملات فرهنگی و اقتصادی آن نگاه کنیم، به‌خوبی درمی‌یابیم که گسترش فرهنگ ایرانی در منطقه همواره با مسائل اقتصادی همراه بوده و همین موضوع به اعتلای فرهنگ ایرانی نیز کمک کرده است. توجه به ظرفیت پاکستان یکی از همین موارد است که امروز شاهد هستیم می‌تواند بر اساس خصوصیات جاده ابریشم دوباره احیا شود و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.سفر رئیس‌جمهور و هیأت همراه به پاکستان هشت سند همکاری، توافقنامه و تفاهمنامه در پی داشت که یکی از آنها تفاهمنامه سینمایی و همکاری مشترک در تولیدات سینمایی است. حضور رئیس‌جمهور در ایالات پنجاب، ادای احترام و تقدیم تاج گل به آرامگاه اقبال لاهوری نشان می‌دهد که توجه به فرهنگ در این سفر، بیش از پیش اهمیت داشته است.
   
همگرایی جایگرین واگرایی

ایران و پاکستان به‌عنوان دو کشور همسایه از دیرباز دارای روابط گسترده فرهنگی بوده‌اند.بدون شک یکی از مهم‌ترین عواملی که نقشی مهم در روابط دوستانه و همگرایی این دو کشور داشته، اشتراک در فرهنگ و مذهب بوده است. با این حال در قرن اخیر به خاطر اعمال سیاست‌های بیگانگان رابطه بین دو کشور همواره به شکل همگرایی نبوده و به شکل واگرایی درآمده است. در حال حاضر با توجه به سیاست‌های خارجی که نگاه به همسایگان را بیش از نگاه به غرب دنبال می‌کرد، می‌تواند همکاری ایران و پاکستان را از این وضعیت خارج و یک همگرایی براساس مشترکات فرهنگی ایجاد کند. پاکستان همسایه شرقی ایران و زادگاه اقبال لاهوری به‌عنوان میراث مشترک دو کشور به حساب می‌آیدکه با توجه به تاثیرات فرهنگ ایرانی که برفرهنگ، زبان، آداب و سنن پاکستان گذاشته شده؛مشترکات فراوانی بین دوکشور به وجودآورده که یکی ازآنها«نوروز» است.مشترکات فرهنگی در زمینه شعر فارسی،موسیقی، تئاتر و سینما می‌تواند زمینه‌های مختلف همکاری، دوستی و مودت بین ملت ایران و پاکستان را فراهم آورد.
   
انطباق فرهنگی از زبان تا شعر فارسی

ایران و پاکستان از لحاظ جغرافیایی نزدیک‌ترین مردم در منطقه به یکدیگر هستند و از دیرباز ایرانیان روابط خود با شرق را بر اساس پاکستان و جاده ابریشم پی می‌گرفتند. صدور فرهنگ ایرانی به هند و روابط نزدیک ادبی و هنری که در این عرصه رقم خورد، به‌دلیل نزدیکی گفتمان فرهنگی ایران با مردم لاهور و کشمیر است. همان‌گونه که در این منطقه ما شاعران فارسی‌سرای بسیاری داریم که اقبال لاهوری مشهورترین آنهاست اما می‌توانیم از غنی کشمیری، ناطق مکرانی، غالب لاهوری، جویای کشمیری و آفرین لاهوری که از فارسی‌سرایان پاکستانی هستند یاد کنیم که باعث نزدیکی فرهنگ و زبان فارسی در منطقه شدند. حتی بر اساس پژوهش‌های مشترک در حوزه خط نیز بسیاری از پژوهشگران خط اردوی امروزی پاکستان را برگرفته از خط نستعلیق ایرانی می‌دانند.
   
موسیقی و گفتمان مشترک

اشتراکات ایرانی به غیر سنن و زبان مشترک، در سایر هنرهای ایران فرهنگی هم خود را نشان داده است. به‌ویژه در عرصه موسیقی که زبانی جهانی برای رسیدن به تفکر مشترک است.موسیقی ایران و پاکستان دارای اشتراکات تاریخی هستند که ریشه‌یابی آن، به‌خوبی عمق ارتباط معنوی دو ملت با یکدیگر را نمایان می‌کند.به‌طور مثال با آمیزش دستگاه‌های ایرانی و کشمیری، دستگاه جدیدی در موسیقی به نام دُهرپَد ابداع شد. یا آهنگ‌ها از ۲۲ به ۱۲ مجموعه نُت‌ تثبیت شد و ژانرهایی مانند خیال، تهمری و قوالی در فرهنگ مشترک پاکستان و ایران ابداع شد. هنر قوالی در پاکستان که اشتراک بسیاری در منطقه جنوبی ایران هم دارد، یکی از سنت‌های قدیمی است که باعث پیوست فرهنگی در منطقه جنوب ایران شده و اتفاقا در این زمینه چهره‌های جهانی مانند نصرت فتح‌علی‌خان را داریم که به‌عنوان یک چهره فرهنگی در پاکستان و ایران ستایش می‌شود. 

فرهنگ شیعی مشترک 
پاکستان به‌عنوان کشوری مسلمان دارای بخش بزرگی از شیعیان است که با فرهنگ ایرانی پیوندی ناگسستنی دارند. این فرهنگ در سالیان اخیر نیز به‌خوبی خود را نشان داده و پس از فروپاشی دولت بعث عراق و ازسرگیری سنت شیعی پیاده‌روی اربعین، اشتراکات فرهنگی ایران و پاکستان بیش از پیش خود را نشان داده است. هرساله شاهد هستیم که شیعیان پاکستانی از مسیر ایران و هم‌دوش ایرانیان به کربلا می‌روند و این سنت را با یکدیگر گرامی می‌دارند؛ همان‌گونه که سال گذشته ۱۰۰هزار شیعه پاکستانی از ایران برای پیاده‌روی اربعین به کربلا سفر کردند. این موضوع در کنار حضور دائمی شیعیان پاکستانی در حرم رضوی که  بیش از نیم میلیون نفر در سال است، به‌خوبی نشان می‌دهد که ایران و پاکستان نزدیک‌ترین ملت براساس اشتراک فرهنگی در منطقه هستند. این موضوع حتی باعث شده که رواق کوثر حرم مطهر رضوی به برنامه‌های فرهنگی و زیارتی مردم اردوزبان پاکستان اختصاص پیدا کند.
بامرور چنین پیوست فرهنگی، بدون شک نزدیکی دو ملت ایران و پاکستان می‌تواند نتایج درخشانی برای هر دو کشور داشته باشد.

دیگر خبرها

  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • بیانیه مشترک امیر کویت و پادشاه اردن با تاکید بر کاهش تنش‌ها
  • مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت
  • تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقنامه امنیتی دو کشور
  • تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقتنامه امنیتی دو کشور
  • ایجاد منطقه مشترک اقتصادی مالزی و سنگاپور
  • السودانی: امنیت ترکیه و عراق به هم گره خورده است