Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@18:20:15 GMT

فیک‌نیوزها هم آدم می‌کشند!

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۰۶۴۸

فیک‌نیوزها هم آدم می‌کشند!

  به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، تا کنون حداقل ۸۰۰ نفر بر اثر اطلاعات نادرست درباره ویروس کرونا جانشان را از دست داده‌اند. بماند که چند هزار نفر بر اثر این روایت‌های خطرناک آسیب‌های جدی دیده‌اند.  بر اساس پژوهشی تازه از زمان شیوع کرونا علاوه بر حداقل ۸۰۰ جان‌باخته، نزدیک به ۶۰۰۰ مورد بستری شدن در بیمارستان به دلیل استفاده از اطلاعات نادرست منتشر شده درباره بیماری «کووید ۱۹» ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در یکی از ساده‌ترین موارد بسیاری به دلیل نوشیدن متانول به خیال از بین بردن ویروس در بدنشان مسموم شده‌اند. ‌آن‌ها به اشتباه تصور می‌کردند که متانول درمان دردشان است! بهای گزاف انتشار اطلاعات نادرست 

دنیای امروز دنیای کوچکی است. شایعات و اخبار و اطلاعات نادرست در چشم بر هم زدنی از این گوشه به آن گوشه دنیا می‌رسند. رخت و لباسی که تن این اخبار نادرست می‌پوشند هم بسیار فریب‌دهنده است و کار تشخیص سره از ناسره را دشوارتر از پیش کرده است. 

اما در ماجرایی مثل شیوع ویروس کرونای جدید؛ که حالا دیگر جدید هم نیست، پای جان انسان‌ها در میان است. به راحتی با انتشار یک باور نادرست سلامت گروهی بزرگ به خطر می‌افتد. 

آنطور که بی‌بی‌سی گزارش کرده است، بسیاری قربانیان این ماجرا با اتکا به توصیه‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی به شکل حقایق پزشکی عرضه می‌شوند، دچار مشکل شده‌اند. مثلا سیر بخورید تا کرونا از شما فراری شود، تا می‌توانید فلان ویتامین را مصرف کنید. بماند که برخی حتی نوشیدن مواد ضدعفونی‌کننده صنعتی یا ادرار را هم توصیه کرده‌اند. 

در یک نظرسنجی در آمریکا حدود ۲۸ درصد شرکت‌کنندگان باور داشتند که بیل گیتس به بهانه واکسن کرونا در پی تزریق میکروچیپ به بدن آن‌ها است!

در پژوهش اشاره شده در ابتدای بحث، این رویداد را «اینفودمیک» نامیده‌اند و وظیفه رسانه‌ها، مالکان شبکه‌های اجتماعی و البته آگاهان امر را مبارزه با انتشار آن‌ها عنوان کرده است. در این میان پیکان انتقاد به سمت غول‌های بزرگ شبکه‌های اجتماعی رفته است که امروز بیش از هر زمان دیگری جای رسانه‌های رسمی را گرفته‌اند. آن‌ها متهم هستند که به اندازه کافی در راستای مبارزه با رواج اطلاعات نادرست در پلتفرم‌های‌شان گام برنمی‌دارند. 

در این هرج و مرج و البته با سوءاستفاده از ترس مردمی که با ویروس مهاجم و ناشناخته روبه‌رو شده‌اند، بسیاری در شبکه‌های اجتماعی به فکر مال اندوختن هستند. یکی از داغ‌ترین بازارها در این روزگار بازار فروش انواع محصولاتی است که با استفاده از رواج همین اطلاعات نادرست و جعلیات تبلیغ شده‌اند. اینجا نقش رسانه‌های مورد اعتماد مردم در شفاف‌سازی برای جلوگیری از این دست سوءاستفاده‌ها پررنگ‌تر از قبل می‌شود. 

خطرات تئوری توطئه و ماجرای واکسن

از روزی که «کووید ۱۹»‌ آمد تا همین حالا همه دنبال شنیدن خبر خوش کشف واکسن هستند. همه منتظرند تا با گرفتن یک واکسن از هراس دائمی ابتلا به این بیماری خلاص شوند. اما حتی واکسن هم از گزند اطلاعات نادرست که در غالب تئوری‌های توطئه جان مردم را به بازی می‌گیرند، در امان نیست. 

کمپین‌های تبلیغاتی علیه استفاده از واکسن عمر درازی دارند و تئوری‌های گوناگونی را تبلیغ می‌کنند. جدای از این‌که حرف آن‌ها چیست در همه‌گیری کرونا خطرناک‌تر از هر زمان دیگری خودشان را نشان خواهند داد. 

جالب این که علیرغم تلاش‌هایی که برای مقابله با انتشار اطلاعات نادرست درباره واکسن‌ انجام گرفته، در نظرسنجی تازه‌ای که در آمریکا انجام شده است، رقم بالای ۲۸ درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی معتقد بودند که بیل گیتس از طریق واکسن‌ می‌خواهد میکروچیپ‌هایی را به بدنشان تزریق کند!

مشخص است که با شیوع اطلاعات نادرست یا همان «اینفودمیک» حتی دستاورد بزرگی مثل کشف واکسن کرونا هم به خطر خواهد افتاد. 

منبع: تابناک

کلیدواژه: حسین مدرس خیابانی کنکور 99 آیت الله فاطمی نیا سنتکام استقلال بحرین خواجه عبدالله انصاری فیک نیوز انتشار اطلاعات نادرست شیوع ویروس کرونا حسین مدرس خیابانی کنکور 99 آیت الله فاطمی نیا سنتکام استقلال بحرین خواجه عبدالله انصاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۰۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم پس از کرونا چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند ظرف چند هفته بهبود می‌یابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماری‌شان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کرونا یا کووید طولانی مدت نام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویروسی که موجب بی‌خوابی می‌شود سندرم پس از کووید ۱۹

سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه می‌کنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد؛ به گونه‌ای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی می‌شود که ممکن است ناشی از کووید باشد.

ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری می‌شود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.

دکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا می‌گوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.


آلرژی بعد از کووید

به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعه‌ای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.

این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.

افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی

دکتر نوری زاده می‌گوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.

یکی از مشکلات عمده‌ای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شده‌اند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند می‌توانند مشکلات آسم را تجربه کنند.

یکی از واکنش‌های آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا شوند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا

به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشته‌اند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شده‌اند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیف‌تری را تجربه کرده‌اند ۱۴ درصد است.

تشکیل لخته و ابتلا به سکته

نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنش‌های آلژیک بعد از کووید شود.

احتمال می‌رود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلول‌های تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1227939 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • ۴۰ شهر استان بوشهر تا پایان سال به شبکه فیبرنوری متصل می‌شود
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • پیشرفت ۴۰ درصدی اجرای فیبر نوری در بوشهر
  • اتصال روستا‌های ۲۰ خانوار اردبیل به شبکه ملی اطلاعات
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات در استان اردبیل
  • ترکیه موشک‌های ایران را رهگیری کرد؟
  • نقض حقوق زنان در افغانستان نادرست و بی‌اساس است
  • رابطه سبک زندگی نادرست و رشد فزاینده بیماری‌های غیرواگیر در کشور