Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از اعلام توافق صلح امارات با رژیم صهیونیستی، این کشور بعد از مصر و اردن سومین کشور عربی است که با این رژیم توافق صلح امضا کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، توافق‌ها و طرح‌های صلح با رژیم صهیونیستی که از چند دهه پیش به رغم جنگ‌های منطقه پابرجا بوده، شامل این توافق‌هاست:

مصر:کمپ دیوید

مصر و رژیم صهیونیستی ۲۶ مارس ۱۹۷۹ معاهده صلح امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این توافق در مراسمی با حضور انور سادات، رئیس‌جمهور فقید مصر و مناحیم بیگن، نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی و با نظارت جیمی کارتر، رئیس‌جمهور وقت آمریکا امضا شد.

این توافق‌نامه از یک مقدمه و ۹ ماده با پیوست‌ها و اسناد ویژه تدابیر امنیتی و عادی سازی روابط و عقب‌نشینی اسرائیل از سینا تشکیل می‌شد.

این معاهده خشم گسترده مردمی را در کشورهای عربی در پی داشت. برخی کشورها شاهد تظاهرات در محکومیت این توافق‌نامه بود و آن را خیانت توصیف کردند.

از جمله نتایج معاهده عضویت مصر در اتحادیه عرب و انتقال مقر این اتحادیه از قاهره به تونس بود.

اما انور سادات بهای این توافق‌نامه را با جانش داد. گروه وابسته به جنبش جهاد اسلامی فلسطین در مراسمی به مناسبت "جنگ تشرین" که ارتش‌های مصر و سوریه در آن شرکت داشتند و اولین جنگی بود که اعراب به دستاورد نظامی در برابر اسرائیل دست یافتند ترور شد.

اردن: وادی عربه

اردن دومین کشور عربی بود که با رژیم صهیونیستی توافق صلح امضا کرد.
نام این توافق‌نامه نام مکانی است که در آنجا امضا شد. وادی عربه در مرزهای اردن و اسرائیل است. این توافق ۲۶ اکتبر ۱۹۹۴ با حضور اسحاق رابین، نخست‌وزیر وقت اسرائیل، عبدالسلام المجالی، نخست‌وزیر وقت اردن امضا شد.

همچنین این توافق در حضور حسین بن طلال، پادشاه وقت اردن درحالی که با عایزر وایزمن، رئیس رژیم صهیونیستی دست می‌داد، و با نظارت بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت آمریکا امضا شد.

در مقدمه این معاهده آمده است: هدف دو طرف تحقق صلح عادلانه و دائم و فراگیر در خاورمیانه براساس قطعنامه‌های ۲۴۲ و ۳۳۸ شورای امنیت است.

این معاهده از یک مقدمه و ۳۰ ماده تشکیل می‌شود که به تمامی جزئیات عادی‌سازی روابط برای برقراری صلح و حسن همجواری و اقدامات امنیتی، قانونگذاری، کشاورزی و محیط زیست و آب و غیره پرداخته شده است.

این توافق‌نامه یک سال بعد از دست دادن تاریخی یاسر عرفات، رئیس فقید تشکیلات خودگردان فلسطین و اسحاق رابین و امضای اصول توافق‌نامه اسلو امضا شد.

اسلو: عرفات و رابین

بعد از اینکه اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) یکدیگر را به رسمیت شناختند و مذاکراتی در شهر اسلو برگزار شد، این توافق‌نامه امضا شد هرچند که مراسم امضای آن در کاخ سفید و با نظارت بیل کلینتون بود اما به اسلو نامگذاری شد.

۱۳ سپتامبر ۱۹۹۳ توافق بیانیه اصول فلسطین و اسرائیل با حضور محمود عباس، رئیس کنونی تشکیلات خودگردان فلسطین و شیمون پرز، وزیر خارجه وقت اسرائیل و با حضور یاسر عرفات، اسحاق رابین و کلینتون امضا شد.

این بیانیه از ۱۷ ماده و چهار پیوست تشکیل می‌شود و هدف از آن این بود که مذاکرات به تشکیل قدرت قدرت انتقالی در کرانه باختری و نوار غزه برای دوره‌ای پنج ساله و حل و فصل دائمی منجر شود.

طرح‌ها

قبل از امضای توافق‌نامه‌ها میان کشورهای عربی و اسرائیل مذاکرات و دیدارهای مستمر و محرمانه‌ای برگزار شد. همچنین طرح‌هایی با هدف تحقق صلح در منطقه وجود داشت که مهم‌ترین آن طرحی است که عربستان بعد از چند سال از طرح کمپ دیوید مطرح کرد.

در نشست سران فاس سال ۱۹۸۱ عربستان طرحی با عنوان "طرح صلح ملک فهد" مطرح کرد که بر حق تمام کشورهای منطقه برای زندگی در صلح تأکید دارد. سوریه، الجزایر، لیبی و عراق با این طرح مخالفت کردند.

در نشست سران بیروت در سال ۲۰۰۲ عبدالله بن عبدالعزیز، ولیعهد آن زمان عربستان طرح صلح را با عنوان طرح صلح عربی مجددا مطرح کرد که بر موافقت با عادی‌سازی کامل روابط با اسرائیل در ازای صلح تأکید داشت. کشورهای عربی همگی با این طرح موافقت کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عادی سازی روابط اسرائیل امارات رژیم صهیونیستی توافق نامه کشورهای عربی امضا شد طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۰۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسن البغدادی در نشست تجلیل تحولات خاورمیانه از طوفان الاقصی تا وعده صادق که سالن همایش‌های شهید احمدی روشن دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره به توقف روند عادی سازی روابط کشور‌های عربی با رژیم صهیونیستی گفت: اگر عملیات طوفان الاقصی نبود، اهداف اسرائیل و حامیانش در زمینه عادی سازی روابط محقق می‌شد.

وی با اشاره به درگیری‌های اخیر حزب الله لبنان با رژیم غاصب صهیونیستی گفت: سران کشور‌های غربی حامی اسرائیل بدانند هنوز حزب الله وارد جنگ نشده و صرفا این تحرکات و اقداماتش یک بازی و (شوخی) است نه جنگ!

عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان با بیان اینکه اصلی‌ترین و بهترین موشک‌های حزب الله در انبار آماده شلیک است و هنوز وارد میدان نشده گفت: در عین حال این را هم باید در نظر گرفت که پاسخ اخیر ایران در عملیات وعده صادق نیز بیشتر جنبه تادیب داشت و شروعی برای جنگ نبود.

وی گفت: گستره حمله پهپادی و موشکی ایران، از نظر سیاسی دارای پیام‌های فراوانی بود که معادلات آمریکا و غرب در حمایت از رژیم صهیونیستی را تغییر داد.

شیخ حسن البغدادی با اشاره به اتفاقات اخیر در اصفهان، به فرافکنی‌های رسانه‌های عربی در این خصوص اشاره کرد و گفت: در حالی رسانه‌های عربی از حمله گسترده موشکی به اصفهان خبر می‌دادند و تیترهایشان را می‌زدند که خود اسرائیل تاکید میکرد من حمله موشکی به ایران نکرده ام!

وی با بیان اینکه محور مقاومت همچنان محکم و استوار، هیچ ترسی از مقابله با رژیم غاصب صهونیستی ندارد گفت: در راه مقابله با اقدامات و فعالیت‌های این رژیم کودک کش بر اساس تکلیف عمل خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • بایدن لایحه کمک به اوکراین و رژیم صهیونیستی را امضا کرد
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح+ تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • حمله موشکی ایران معادلات آمریکا و غرب را تغییر داد
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی
  • رئیسی در پاکستان : رژیم صهیونیستی از اختلافات میان کشورهای اسلامی سوءاستفاده می‌کند
  • هشدار روزنامه جمهوری اسلامی درباره اختلاف میان ایران و کشور‌های عربی
  • گشایش غرفه ایران در ونیز هفته آتی/ اسرائیل از ترس اعتراضات غرفه را افتتاح نکرد