Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-18@23:32:25 GMT

قدیمی‌ترین نور، سن واقعی جهان را نشان می‌دهد

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۱۴۵۲

قدیمی‌ترین نور، سن واقعی جهان را نشان می‌دهد

ایتنا - نور قدیمی ناشی از مهبانگ، برآورد دقیقی از سن جهان ارائه داده است: ۱۳ میلیارد و ۷۷۰ میلیون سال؛ به‌اضافه یا منهای ۴۰ میلیون سال. برآورد جدید سن کیهان، بر اساس داده‌های تلسکوپ‌ها در صحرای آتاکاما در کشور شیلی صورت گرفته است. این برآورد، یکی از مهمترین اختلافات در اخترفیزیک را هم نشان می‌دهد؛ اینکه سرعت گسترش جهان چقدر است؟

مسأله از این قرار است: فیزیکدانان باید سرعت گسترش جهان را درک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها می‌دانند که هستی مرموزی به‌نام انرژی تاریک باعث می‌شود که جهان در تمام جهات با سرعت روزافزون گسترش یابد. اما وقتی که ستاره‌شناسان تلسکوپ‌های‌شان را به‌سمت فضا نشانه می‌گیرند تا ثابت هابل را اندازه‌گیری کنند، بسته به روش مورد استفاده با اعداد مختلفی روبه‌رو می‌شوند. گفتنی است ثابت هابل عددی است که سرعت گسترش کیهان در نقاط مختلف را توصیف می‌کند.

به گزارش ایتنا و به نقل از Space، یک روش رایج که مبتنی است بر اندازه‌گیری سرعت کهکشان‌های همسایه راه شیری که در حال دور شدن از آن هستند، یک ثابت هابل به‌دست می‌دهد. روش دیگر، بر اساس مطالعه قدیمی‌ترین نور در کیهان یا تابش زمینه کیهانی استوار است که ثابت هابل دیگری به‌دست می‌دهد. این اختلاف در مقادیر، دانشمندان را واداشته است تا فکر کنند که آیا در اندازه‌گیری‌ها یا نظریه‌های آنها نقاط کوری وجود دارد یا نه. اما به‌نظر می‌رسد نتایج جدید نشان می‌دهند که هیچ خطایی در اندازه‌گیری تابش زمینه کیهانی وجود ندارد.

استیو چوی (اخترفیزیکدان در دانشگاه کرنل آمریکا و نویسنده اصلی مقاله جدید) می‌گوید: «ما یک نرخ انبساط پیدا کردیم که براساس تخمین گروه ماهواره‌ای پلانک است. وی می‌افزاید: «این برآورد، به ما در اندازه‌گیری قدیمی‌ترین نور جهان، اطمینان بیشتری می‌دهد».

گفتنی است داده‌های ماهواره پلانک که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، مهمترین مبنای اندازه‌گیری تابش زمینه کیهانی تا قبل از این زمان بود. این داده‌ها با دقت بی‌سابقه‌ای نشان می‌دادند که اندازه‌گیری‌های ثابت هابل از طریق تابش زمینه کیهانی با اندازه‌گیری‌های مبتنی بر حرکت کهکشان‌های اطراف به‌شدت اختلاف دارند.
نتایج جدید با استفاده از مجموعه کاملاً متفاوتی از داده‌ها و محاسبات تلسکوپی، اندازه‌گیری تابش زمینه کیهانی را از ابتدا محاسبه کرده و به نتایج بسیار مشابهی رسیده است. این نتایج ثابت نمی‌کنند که اندازه‌گیری ثابت هابل از طریق تابش زمینه کیهانی صحیح است (هنوز هم در نظریه‌های فیزیکی مورد استفاده برای محاسبه مشکلات جدی وجود دارد) اما نشان می‌دهند که هیچ خطایی در اندازه‌گیری وجود ندارد.

محققان با تکیه بر داده‌های تلسکوپ کیهان‌شناسی آتاکاما در صحرای آتاکامای شیلی، اختلافات کوچک بین قسمت‌های مختلف تابش زمینه کیهانی را ردیابی کردند – که به‌نظر می‌رسد در نقاط مختلف آسمان از سطوح انرژی مختلفی برخوردار است. تابش زمینه کیهانی با خنک شدن جهان پس از مهبانگ ایجاد شد و در تمام جهات فضا به‌عنوان یک درخشش ریزموج قابل تشخیص است. فاصله آن بیش از ۱۳ میلیارد سال نوری است و یادآور زمانی پیش از تشکیل ستاره‌ها و کهکشان‌هاست.

فیزیکدانان با ترکیب نظریه‌هایی در مورد چگونگی شکل‌گیری تابش زمینه کیهانی و اندازه‌گیری دقیق نوسانات آن، می‌توانند تعیین کنند که جهان در هر لحظه با چه سرعتی گسترش می‌یابد. از این داده‌ها می‌توان برای محاسبه ثابت هابل هم استفاده کرد.

 

گفته می‌شود که این پژوهش، طرح نقشه جدیدی برای سنجش فاصله بین زمین و تابش زمینه کیهانی ارائه می‌دهد. این فاصله همراه با اندازه‌گیری جدید سرعت گسترش جهان در طی زمان، امکان محاسبه دقیق سن جهان را فراهم کرده است.
البته هنوز هم امکان دارد که برخی خطاها باعث اشتباهات محاسباتی گردند؛ هرچند که هنوز مشخص نیست که این خطا چه ماهیتی دارد.

رویکرد دیگر برای محاسبه ثابت هابل، بر نوعی از ستارگان موسوم به cepheids متکی است که در کهکشان‌های دوردست به‌سر می‌برند و به‌طور منظم پالس تولید می‌کنند. این پالس به‌موقع، به محققان کمک می‌کند تا حرکت و مسافت آنها از زمین را با دقت محاسبه کنند.

با اندازه‌گیری سرعت مستقیم، اندازه‌گیری ثابت هابل کاملاً ساده خواهد شد و هیچ نظریه پیچیده کیهانی‌ای نیز درگیر کار نخواهد بود. اما برخی از دانشمندان اظهار داشته‌اند که ممکن است جایگاه ما در جهان ما به‌طور عجیبی خالی و تهی باشد و از اینرو نماینده کل جهان نباشد. حتی این امکان وجود دارد که در ارتباط با اندازه‌گیری سفیدها هم مشکلاتی وجود داشته باشد و نتوان از آنها به‌عنوان یک معیار اندازه‌گیری کیهانی استفاده کرد.

در حال حاضر، مقدار واقعی ثابت هابل مسأله‌ای اسرارآمیز است و محققان تابش زمینه کیهانی دلایل بیشتری برای عدم توافق در اختیار دارند تا توافق کلی بر سر آن.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فضا کهکشان راه شیری اندازه گیری اندازه گیری سرعت گسترش ثابت هابل داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۱۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش جدید اسپیدتست/ وضعیت سرعت اینترنت ایران در جهان

به گزارش خبرآنلاین، در گزارش اسپیدتست برای ماه مارس 2024، میانگین سرعت اینترنت ثابت و موبایل در دنیا نسبت به گزارش قبلی افزایش یافته. میانگین سرعت اینترنت موبایل جهان از 51.17 مگابیت بر ثانیه، به 52.98 مگابیت بر ثانیه رسیده و میانگین سرعت اینترنت ثابت هم از 92.42 مگابیت بر ثانیه، به 93.28 مگابیت بر ثانیه افزایش یافته است.

میانگین سرعت اینترنت ثابت و موبایل در جهان، مارس 2024

سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران

طبق گزارش اسپیدتست برای مارس 2024، سرعت اینترنت ثابت و موبایل در کشورمان افزایش یافته است. سرعت اینترنت ثابت در ماه مارس در ایران به 13.78 مگابیت بر ثانیه رسیده که نسبت به گزارش قبلی با سرعت 13.53 مگابیت بر ثانیه، کمی افزایش را تجربه کرده است. با وجود این افزایش سرعت، رتبه کشورمان تغییری نکرده و همچنان در رتبه 156ام جهان قرار داریم.

میانگین سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران، مارس 2024

سرعت اینترنت موبایل ایران در جدیدترین گزارش اسپیدتست افزایش داشته و از 34.71 مگابیت بر ثانیه در فوریه 2024، به 36.16 مگابیت بر ثانیه افزایش یافته است. با وجود این، رتبه کشورمان کاهش یافته و حالا در رتبه 75ام جهان قرار داریم.

در سطح جهان، سنگاپور همچنان بالاترین سرعت اینترنت ثابت را ارائه می‌کند. میانگین سرعت اینترنت ثابت در این کشور برابر 284.13 مگابیت بر ثانیه است. در رتبه دوم، امارات متحده عربی با سه رتبه بهبود با میانگین سرعت 276.02 مگابیت بر ثانیه به‌چشم می‌خورد. در رتبه سوم هم هنگ‌کنگ با سرعت 274.26 مگابیت بر ثانیه قرار دارد.

سریع‌ترین اینترنت ثابت و موبایل در جهان، مارس 2024

در بخش اینترنت موبایل، قطر همچنان در رتبه اول قرار دارد. میانگین سرعت اینترنت موبایل در این کشور برابر 313.30 مگابیت بر ثانیه است. در رتبه دوم امارات متحده عربی با میانگین سرعت 296.00 مگابیت بر ثانیه و در رتبه سوم کویت با میانگین سرعت 228.64 مگابیت بر ثانیه به‌چشم می‌خورند.

۵۸۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895797

دیگر خبرها

  • رسالت همه فعالین اجتماعی نشان‌دادن چهره واقعی سیستان و بلوچستان است
  • سردار حاجی‌زاده: با تسلیحات قدیمی و توان حداقلی به اسراییل ضربه زدیم
  • جبلی: عملیات «وعده صادق» پُر از دستاورد بود؛ ضربه‌پذیر بودن اسرائیل ثابت شد
  • عملیات «وعده صادق» مملوء از دستاورد بود
  • عملیات وعده صادق نشان داد مسلمانان در کنار هم هستند
  • کشف برخی از اسرار درخشان‌ترین انفجار کیهانی
  • عملیات ایران ثابت کرد رژیم صهیونیستی در ضعیف‌ترین حالت خود قرار دارد
  • صهیونیست‌ها در صورت ارتکاب هر اشتباهی معنای پاسخ واقعی ایران را خواهند یافت
  • صهیونیست‌ها معنای پاسخ واقعی ایران را درخواهند یافت
  • گزارش جدید اسپیدتست/ وضعیت سرعت اینترنت ایران در جهان