Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ گلن کری در بلومبرگ نوشت: عربستان سعودی با تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر اینکه اولین مقصد سفرش پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، ریاض باشد، به شدت شادمان شد. حال مقامات ریاض باید به این موضوع بیاندیشند که اگر در ماه نوامبر جو بایدن برنده انتخابات باشد، چقدر از این موضوع استقبال خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازدید ترامپ از عربستان در ماه مه ۲۰۱۷ با امضای قرارداد ۱۰۰ میلیارد دلاری فروش اسلحه به ریاض، اجرای رقص سنتی شمشیر توسط ترامپ و مقامات سعودی و قرار دادن دستانشان بر روی گوی درخشان به معنای همکاری پان عربی با ایالات متحده در مبارزه با تروریسم بود. از آن زمان، روابط ریاض-واشنگتن نزدیک‌تر شده است. خروج ترامپ از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران و چشم پوشی واشنگتن از دخالت ولیعهد سعودی در قتل جمال خاشقچی و فرستادن نیرو توسط پنتاگون در سال ۲۰۱۸ به منظور تقویت ریاض از جمله نمود‌های این روابط است. بایدن یک عامل تغییر است جو بایدن، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا، پادشاهی عربستان را یک عامل منفور توصیف کرده و گفته که فروش اسلحه به عربستان سعودی را متوقف خواهد کرد. وی همچنین ابراز تمایل بیشتری برای همکاری با ایران نسبت به رقیب دیرینه اش یعنی عربستان سعودی کرده است. همچنین، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا احتمالاً برای مذاکره در زمینه‌ی راه حل دو کشور به منظور حل مناقشه اسرائیل و فلسطین تلاش خواهد کرد. ضمن اینکه اساساً تلاش‌های گسترده و برنامه ریزی شده دولت ترامپ را کنار خواهد گذاشت.بیشتر بخوانید: پیشتازی بایدن در مقابل ترامپ در ۵ ایالت کلیدی آمریکاآیهام کامل، رییس بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در موسسه مشاوره ریسک اوراسیا گروپ گفت: تمام این‌ها بدان معنی است که اگر ترامپ در ماه نوامبر انتخاب نشود، محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی باید تصمیم بگیرد که آیا حاضر است برای بایدن فرش قرمز پهن کند و در مورد موضوعاتی که ایالات متحده به لحاظ داخلی یا منطقه‌ای به آن‌ها اهمیت می‌دهد با واشنگتن مصالحه کند یا خیر. همکاری ریاض-واشنگتن به تلاش هر دو طرف برای ایجاد تعادل جدید در روابطشان بستگی دارد.

یک مقام سعودی که نخواست نامش فاش شود نیز گفت که پادشاه سعودی در حال حاضر روابط خوبی با ترامپ دارد، همانطور که پیشینیانش روابط خوبی با کاخ سفید داشتند.

وی ادامه داد: احتمالاً مقامات سعودی به همکاری نزدیک با روسای جمهور آینده آمریکا برای تقویت روابط بین دو ملت ادامه خواهند داد. این مقام گفت: روابط عربستان سعودی با واشنگتن در طول ۷۵ سال گذشته در هر دو دوره‌ی ریاست جمهوری دموکرات‌ها و جمهوری خواهان پایدار باقی مانده است.

بنا به گفته‌ی سه دیپلمات عرب در واشنگتن، بر خلاف برخی متحدان تاریخی واشنگتن در اروپا که با رویکرد معامله گرانه‌ی ترامپ در چارچوب طرح " اول آمریکا " در سیاست خارجی مشکل دارند، عربستان سعودی و بسیاری از دولت‌های عربی دولت ترامپ را با منافع خودشان همسو می‌بینند و نگران هستند که بایدن ممکن است این شرایط را تغییر دهد.

مقامات سعودی که غالبا با باراک اوباما روابط پرتنشی داشتند و به شدت با توافق هسته‌ای ایران مخالفت کردند، پس از اینکه ترامپ به تعهد ایالات متحده به توافق با ایران پایان داد و به تقویت تحریم‌های تهران و کشور‌هایی که با آن تجارت می‌کنند، پرداخت، هیجان زده شدند. این اقدامات رئیس جمهور آمریکا باعث شد که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در سال ۲۰۱۸ بگوید که عاشق کار با رئیس جمهور ترامپ است. شاهزاده همچنین روابط نزدیکی با جرد کوشنر، داماد و مشاور ارشد ترامپ ایجاد کرده است.

با این وجود، همه ابتکارات ترامپ در خاورمیانه مورد استقبال قرار نگرفته اند. تلاش‌های وی برای پایان دادن به درگیری اسرائیل و فلسطین تقریباً در کل خاورمیانه مخالفت‌هایی را برانگیخت. به ویژه پس از اینکه ترامپ سفارت ایالات متحده را به اورشلیم منتقل کرد و حاکمیت اسرائیل را بر ارتفاعات جولان که مدت هاست در مورد آن‌ها اختلاف وجود دارد، به رسمیت شناخت. او تاکنون نتوانسته است به محاصره قطر به عنوان یک متحد اصلی آمریکا که میزبان هزاران سرباز آمریکایی است، پایان دهد. مهم اینکه، این محاصره به رهبری عربستان سعودی اعمال شده است.

جو بایدنِ دموکرات، گفته است که وی در راستای احقاق حقوق فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها برای داشتن دولت خودشان تلاش خواهد کرد. این موضع گیری بایدن در تعارض ببا استقبال گرم ترامپ از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل است. با این حال، بایدن اعلام کرده است که سفارت تل آویو را همچنان در اورشلیم نگه می‌دارد و تصمیم ترامپ را در این زمینه معکوس نخواهد کرد.

برخلاف ترامپ، بایدن تهدید کرده است که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را به اتهام قتل جمال خاشقچی، ستون نویس واشنگتن پست در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول مورد بازخواست قرار خواهد داد. وی همچنین از عربستان به دلیل کشتن مردم بیگناه با سلاح‌های آمریکایی انتقاد کرده است. انتقادات او اشاره‌ای به مناقشه سعودی‌ها در یمن دارد که سازمان ملل آن را بدترین فاجعه بشری در جهان می‌داند.

ایالات متحده و سلطنت آل سعود از زمان پادشاه عبدالعزیز آل سعود، پدر بزرگ شاهزاده محمد به عنوان بنیانگذار عربستان سعودی مدرن، شرکای استراتژیک بوده اند.

پویایی روابط دو کشور با گذشت زمان تغییر کرده است و شاهد تحولاتی از تحریم نفتی اوپک در سال ۱۹۷۳ تا جنگ خلیج در سال ۱۹۹۱ بوده ایم. به طور مثال، پس از اینکه مشخص شد ۱۵ نفر از ۱۹ هواپیماربا در حادثه‌ی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ از شهروندان عربستان سعودی بودند، این کشور به عنوان یک فضای مساعد برای پرورش تروریسم مطرح شد.

اگرچه ایالات متحده وابستگی دیرینه خود به نفت سعودی را کاهش داده است، اما پادشاهی عربستان همچنان یک مشتری بزرگ برای پیمانکاران دفاعی آمریکایی و یک قدرت بزرگ منطقه‌ای علیه ایران در خاورمیانه به شمار می‌رود.

در زمان ریاست جمهوری اوباما و معاونت بایدن، اختلافاتی در مورد حمایت ایالات متحده از اعتراضات بهار عربی در سال ۲۰۱۱ و تصمیم اوباما مبنی بر درگیری نظامی با رژیم بشار اسد، رئیس جمهور سوریه ایجاد شد.

علیرغم ادعای بایدن در مورد بروز فاجعه بشری در یمن، دولت اوباما با پشتیبانی لجستیکی، به اشتراک گذاری اطلاعات و فروش مهمات به جنگ هوایی عربستان سعودی کمک کرد. گفتنی است، بر اساس داده‌های گردآوری شده در سال ۲۰۱۶ توسط ویلیام هارتونگ، در دو دوره‌ی ریاست جمهوری اوباما، دولت در ۴۲ معامله‌ی جداگانه، بیش از هر دولت قبلی در ایالات متحده، سلاح به عربستان سعودی فروخت. مهم اینکه، ارزش این تسلیحات به بیش از ۱۱۵ میلیارد دلار رسید.

بزرگترین نگرانی برای کشور‌های حوزه خلیج فارس رویکرد بایدن به ایران است. او سیگنال را داده که حاضر به آغاز مذاکرات با تهران است، گرچه رهبران ایران گفته اند که هرگز به این سمت و سو نمی‌روند، مگر اینکه تحریم‌های ایالات متحده برداشته شود. تقویت توافق نامه هسته ای در صورت پیروزی بایدن وب سایت کمپین بایدن اعلام کرده است که اگر ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای بازگردد، ایالات متحده توافق را تقویت و تمدید می‌کند.

یاسمین فاروق، عضو اندیشکده کارنگی گفت: برای سعودی ها، روی کار بودن ترامپ بهترین وضعیت است. با کنار رفتن ترامپ، سعودی‌ها دیگر توهماتی در مورد سیاست خارجی غیر قابل پیش بینی ترامپ در چارچوب «آمریکا اول» ندارند. با این حال، آن‌ها در دولت بایدن بازگشت به سیاست‌های اوباما را می‌بینند که برای آن‌ها مشکل ساز است و عربستان را با سیاست‌های مصالحه در قبال ایران، اسلام گرایان سیاسی و بازگشت برخی حمایت‌ها از ارتقای دموکراسی روبرو می‌کند. منبع: انتخاب لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بایدن عربستان سعودی ایالات متحده ولیعهد سعودی رئیس جمهور بن سلمان هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۲۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلزدگی مردم آمریکا از رقابت دوباره بایدن و ترامپ

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، حدود ۷ ماه مانده تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همچنان همه چیز حکایت از این دارد که رقابت در انتخابات آبان ماه میان ترامپ و بایدن خواهد بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

الکس لیری تحلیلگر سیاسی آمریکایی معتقد است رقابت دوباره این دو نفر در انتخابات برای مردم آمریکا ناخوشایند است.

او می‌گوید: ما از نظرسنجی‌ها و همینطور صحبت‌هایی که با رای دهندگان داریم می‌فهمیم که مردم آمریکا واقعا از رقابت دوباره بایدن و ترامپ در انتخابات خسته و دلزده هستند، اما خب مردم آمریکا مصرف کننده چیزی هستند که برایشان آماده شده است.

در این شرایط مشکلاتی از جمله ناتوانی جسمی و ذهنی بایدن و همینطور بحران ورود سیل آسا و مدیریت نشده مهاجران مورد انتقاد جدی جامعه آمریکا قرار دارد و به ویژه عملکرد ضعیف اقتصادی و افزایش نرخ تورم باعث ریزش آراء جو بایدن شده است.

آرون زیتنر فعال رسانه‌ای آمریکایی می‌گوید: مردم هنوز از تورم عصبانی هستند و البته موضوع فراتر از یک عصبانیت است و به یک نارضایتی عمومی در کشور تبدیل شده است.

نظرسنجی جدیدی که خبرگزاری رویترز به همراه موسسه اپسوس انجام داده است نشان داد که پایگاه ترامپ در افکار عمومی آمریکا حتی از بایدن هم ضعیف‌تر است. بر این اساس آرای بایدن ۴۱ درصد و آرای ترامپ فقط حدود ۳۷ درصد پیش بینی می‌شود.

آرون زیتنر در این باره می‌گوید: ما می‌دانیم که این دو نامزد یعنی ترامپ و بایدن به طور گسترده‌ای نامحبوب هستند و بیشتر مردم آمریکا این دو انتخاب را دوست ندارند؛ بنابراین هنوز بخش زیادی از مردم آمریکا درباره انتخابات بلاتکلیف هستند.

نظرسنجی جدید موسسه یو گاو نشان داد ۵۷ درصد از آمریکایی‌هایی که در انتخابات قبلی ریاست جمهوری این کشور به جو بایدن رای داده بودند معتقدند که رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب نسل کشی شده و دولت آمریکا نباید از این رژیم حمایت می‌کرد. این وضعیت افکار عمومی آمریکا در حالی که فقط حدود ۷ ماه تا انتخابات ریاست جمهوری بعدی این کشور باقی مانده برای جوبایدن خبر خوبی نیست.

 

اظهارات:
الکس لیری - تحلیلگر سیاسی در آمریکا
آرون زیتنر- فعال رسانه‌ای در آمریکا

دیگر خبرها

  • دلزدگی مردم آمریکا از رقابت دوباره بایدن و ترامپ
  • بایدن: مصمم به جلوگیری از گسترش درگیری در خاورمیانه هستیم
  • جمهوری خواهان، ترامپ را منبع اطلاعاتی معتبرتری نسبت به پنتاگون می‌دانند
  • بایدن بی‌بی را مهار می‌کند؟
  • ترامپ: حمله ایران به اسرائیل نمایانگر ضعف آمریکا بود
  • بایدن خطاب به نتانیاهو: علیه ایران وارد جنگ نمی‌شویم
  • درگوشی آمریکا به اسرائیل
  • کی‌یف به ساخت خندق روی آورد
  • ترامپ: رئیس‌ جمهوری داریم که نمی‌داند که کجاست!
  • پمپئو: ایالات متحده بازدارندگی خود را در برابر ایران از دست داده است