Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، سردار حسین علایی در مراسم «سی‌امین سالگرد پیروزی ایران در جنگ تحمیلی  روز بازگشت صدام به قرارداد 1975 را روز بسیار مهمی دانست و گفت: ما باید نامه‌ها و دست خط صدام را در عراق و کشورهای عربی، منتشر کنیم و بدانیم که کارمان با عراق تمام نشده و باید طلب خود را بگیریم.

سردار علایی، از فرماندهان سپاه در دوران دفاع مقدس، با بیان اینکه «چگونه پایان هر جنگی، مسأله بسیار مهمی است»، گفت: جنگ برای پایان، به تصمیم‌گیران بیشتر متکی است تا به رزمندگان؛ رزمندگان با آفریدن پیروزی‌های میدانی شرط لازم پایان جنگ هستند ولی شرط کافی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاتمه جنگ، نیازمند راهبرد عملیاتی است.

وی با اشاره به اینکه «در جنگ ما دو راهبرد مطرح بود»، راهبرد نخست را متعلق به نظامیان یا سپاه دانست که معتقد بودند ما باید تا ساقط کردن صدام بجنگیم و امروز نیز تأکید دارند اگر به ما امکانات می‌دادند می‌توانستیم این کار را بکنیم. علایی گفت: این حرف قشنگی است اما باید دید حتی اگر صدام را ساقط می‌کردیم و به بغداد هم می‌رسیدیم، آیا ادامه این راه از نظر اجرایی برای ما ممکن بود؟

او دومین راهبرد مطرح در جنگ را راهبرد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی خواند و گفت: ایشان معتقد بود ما با دست برتر در میدان و با انجام یک کار بزرگ نظامی، می‌توانیم از طریق دیپلماسی جنگ را تمام کنیم.

وی با اشاره به قطعنامه 598 افزود: اگر ما این سیاست را در ساختار حاکمیت داشتیم که ابزار دیپلماسی را بیشتر استفاده کنیم، اگر در پخت و پز قطعنامه بیشتر حضور داشتیم و کنار نمی‌کشیدیم، اگر زمان مناسب‌تری آن را می‌پذیرفتیم، حتما دستاوردهای بهتری داشتیم. من خاطرات آقای هاشمی را کاملا خوانده‌ام، در این خاطرات هم روشن است که فضا و جوّ اجازه نمی‌داد ما از ظرفیت دیپلماسی به نفع منافع ملی بهتر استفاده کنیم.

سردار علایی با اشاره به حوادث پس از جنگ و تغییر معادلات جهانی، گفت: صدام را علیه انقلاب اسلامی تجهیز کرده بودند و حالا یک ارتش بزرگ روی دست کسی مانده بود که روحیه جنگ‌طلبی و توسعه‌طلبی داشت و بعد از اینکه در جنگ با ایران موفق نشد، به سراغ کویت رفت. آمریکایی‌ها این روحیات او را به خوبی می‌دانستند و سیاست‌شان، مهار دوجانبه بود. آقای هاشمی این تغییرات را به خوبی دریافته بود و می‌دانست که در آن مقطع می‌تواند با استفاده از ظرفیت دیپلماسی صدام را تا بازگشت به 1975 بیاورد.

وی ادامه داد: نظام در برابر نامه صدام نگفت که او دشمن است و نباید به نامه‌اش پاسخ بدهیم، بلکه گفتند شاید خدا خواسته از مسیر دشمن راه را برای ما باز کند.

سردارعلایی تصریح کرد: دیپلماسی مکاتبه‌ای کار خودش را کرد و نکته مهم این بود که آقای هاشمی زمام این کار را شخصا در دست گرفت و البته اختیارات کافی هم داشت. صدام هم همین کار را کرد و برزان برادرش را برای این کار گذاشته بود و به این ترتیب، مذاکرات، مکاتبه‌ای و مع‌الواسطه ولی مستقیم در رأس دو کشور انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: آقای هاشمی، تغییر سیاسی اوضاع را به خوبی درک کرد و با حمایت رهبری تصمیم درستی گرفت. کل این مکاتبات سه ماه و نیم طول کشید و این روز بزرگ رقم خورد.

علایی، 23 مرداد را روز بزرگ پیروزی ایران دانست و تأکید کرد: ما باید این روز را در بوق و کرنا کنیم. عراقی‌ها نمی‌دانند چه اتفاقی افتاده است. نامه‌های صدام به آقای هاشمی در عراق پخش نشده است. این دست‌خط‌های شخصی صدام را باید در تمام عراق و در تمام کشورهای عربی پخش کنیم. مسأله ما با عراق تمام نشده است. ما هزار میلیارد دلار از عراقی‌ها طلب داریم. نباید این روزها که ما در تحریم هستیم، اینطور تصور شود که عراق، فضای تنفسی ایران است. باید ایران برود و این طلب را بگیرد، عراق به ایران بدهکار است.

کد خبر 1421643

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حسین علایی دفاع مقدس جنگ تحمیلی آقای هاشمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۲۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه پیش از آنکه به سفر رسمی خود به عراق پایان دهد به شمال این کشور رفت و با مقامات اقلیم کردستان در اربیل دیدار کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از میدل ایست نیوز، دولت محلی اقلیم کردستان عراق با انتشار بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، شامگاه دوشنبه در رأس هیئتی با استقبال نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، و مسرور بارزانی، نخست وزیر و قباد طالبانی، معاون نخست وزیر و شمار دیگری از مقامات ارشد اقلیم وارد اربیل شد.

کدهای سفر اردوغان به عراقرئیس‌جمهور عراق به اردوغان: تعرض به شهرهای عراق را نمی‌پذیریماردوغان با استقبال نخست وزیر عراق وارد بغداد شد

بر اساس این بیانیه، هیئت‌های دو طرف به ریاست سران اقلیم و ترکیه تشکیل جلسه دادند و نتایج سفر اردوغان به بغداد و دیدارهای وی با مقامات دولت عراق و نیز روابط ترکیه با بغداد و اربیل به خصوص در بخش‌های اقتصادی و تجاری و امنیتی را بررسی کردند.

نچیروان بارزانی در این دیدار بر تمایل اقلیم در گسترش روابط با ترکیه در همه زمینه‌ها تأکید کرد و گفت که اقلیم همواره عامل ثبات و صلح در منطقه بوده و از ترکیه به خاطر حمایت از اقلیم کردستان عراق در شرایط دشوار قدردانی کرد.

مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، نیز در این دیدار ضمن تاکید بر آمادگی اقلیم برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری با ترکیه و تشریح فرصت‌های همکاری و سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه‌ای در اقلیم، از حمایت ترکیه از اقتصاد اقلیم با وجود همه دشواری‌ها قدردانی کرد.

بر اساس این بیانیه، اردوغان نیز در این نشست بر حمایت پایدار کشورش از عراق و اقلیم و آمادگی برای همکاری و ادامه روند گسترش روابط در همه عرصه‌ها و نیز بر ضرورت حفظ صلح و ثبات در منطقه و حل مشکلات و تضمین حقوق همگان در منطقه تأکید کرد.

تازه‌ترین تحولات منطقه و امنیت مرزها و مبارزه با تروریسم و دیگر مسائل مورد اهتمام مشترک از مسائل مورد بحث در مذاکرات هیئت‌های اقلیم کردستان عراق و ترکیه بود.

رئیس جمهور ترکیه پس از پایان این مذاکرات، اربیل را به مقصد ترکیه ترک کرد.

رجب طیب اردوغان پیش از ظهر دوشنبه 22 آوریل وارد بغداد شد و در بغداد با رئیس جمهور و نخست وزیر عراق دیدار کرد.

در سفر اردوغان، توافقنامه چارچوب راهبردی عراق و ترکیه در حوزه آب و تفاهم‌نامه چهارجانبه درباره «جاده توسعه» و شماری توافق و یادداشت تفاهم دیگر میان دو کشور امضا شد.
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این پست عجیب اردوغان به زبان عربی جنجال به پا کرده
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق
  • کدهای سفر اردوغان به عراق
  • اردوغان بعد از ۱۲ سال وارد بغداد شد
  • اردوغان با استقبال نخست وزیر عراق وارد بغداد شد
  • رئیس جمهور ترکیه در سفر رسمی وارد بغداد شد
  • اردوغان پس از ۱۳ سال وارد بغداد شد