Web Analytics Made Easy - Statcounter

افتتاحیه‌های نمایشی، عدم توجه به دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا و نبود نظارت بر هزینه‌کرد پروژه‌های شهری در سال‌های اخیر ورود جدی نهادهای نظارتی و بازرسی به عملکرد مدیریت شهری را ضروری می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، برگزاری مراسم افتتاح نخستین کتابخانه عمومی در متروی تهران که چهارشنبه گذشته نه به صورت مجازی بلکه با حضور مردم و مسئولان شهری صورت گرفت نمایشی دیگر از رفتار مدیران شهرداری تهران در ایام کرونایی بود که بیشتر از آنکه رویکرد پیشگیری داشته باشند و از پروتکل‌های مدیریتی و بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا تبعیت کنند همانند 3 سال‌ گذشته از عمر مدیریت شهری، روی به نمایش‌های عوام‌فریبانه در افتتاحیه‌های پروژه‌های شهری آورده تا کارنامه نه‌چندان روشن خود را با چنین نمایش‌‌هایی وزین جلوه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی که به کرات از سوی مدیران ارشد ستاد ملی مقابله با کرونا و مقامات بهداشتی کشور به رعایت آن توصیه می‌شود در حالی در این مراسم افتتاحیه رخ داد که واقعا نیازی به برگزاری این مراسم نبود زیرا زمانی‌که مراسم افتتاحیه پروژه‌های کلان و ملی در کشور در این ایام به صورت مجازی و ویدئوکنفرانسی برگزار می‌شود واقعاً برگزاری چنین نمایشی آن هم در وسط پایتخت و شلوغترین مرکز و میدان مهم تهران چه ضرورتی داشت؟ البته برای چندمین بار است که برگزاری چنین مراسمی از سوی شهرداری تهران بدون رعایت پروتکل‌های ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا صورت می‌گیرد و نشان از بی‌اعتنایی مدیران شهری به انجام دستورات ستاد مقابله با کرونا دارد.

اگرچه وجود چنین طرح‌هایی در میانه تلاش‌ها برای برقراری متوازن امور فرهنگی در مترو قبل از شیوع ویروس کرونا قابل تقدیر بود اما انجام چنین نمایش‌هایی در زمانی که مترو به عنوان یکی از اماکن شیوع‌دهنده ویروس کرونا به چالشی برای مدیران ارشد نظام سلامت در جهت نوع و شیوه برخورد با معضلات بهداشتی مترو تبدیل شده است جای سؤال دارد.

این درحالی است که یکی از خطرناک‌ترین مراکز شهر تهران از نظر شیوع ویروس کرونا در حوزه حمل و نقل عمومی قرار دارد و در این بین متروی تهران یکی از آلوده‌ترین و در عین حال پرترددترین بخش از سیستم حمل و نقلی پایتخت محسوب می‌شود؛ البته که طرح‌های متعددی برای پاکسازی و یا حداقل کم‌خطرسازی این بخش مطرح و ارائه شد که می‌توان به نشانه‌گذاری برای رعایت فاصله اجتماعی در سالن‌ها و صندلی‌های مترو، ضدعفونی‌کردن روزانه واگن‌ها و صندلی‌ها (که نیازمند راستی‌آزمایی است)، برقراری سیستم فروش ماسک در ایستگاه‌های مترو و یا تلاش برای جلوگیری از ورود مسافران بدون داشتن ماسک به ایستگاه‌ها و سکوهای مترو اشاره کرد که  به غیر از سیستم فروش ماسک در ایستگاه‌ها که البته همین موضوع هم از نحوه توزیع بهداشتی آن قابل نقد است در مابقی موارد با شکست مواجه شده است.

با این‌حال وظیفه معاونت فرهنگی مترو در این باب ناظر به توجه به اصل موضوع فرهنگسازی در بین مسافران مترو برای مقابله با ویروس کرونا است که شاید در طول مدت اجرای طرح‌های پیشگیرانه ستاد ملی مقابله با کرونا در مترو حتی به اندازه افتتاحیه اخیر کتابخانه عمومی هم هزینه نشده است و بیشتر به سمت و سوی تذکر از سوی بلندگوهای مترو و یا برچسب «بدون ماسک وارد مترو نشوید» سوق داشته است.

بودجه فرهنگی متروی تهران شفاف نیست

متروی تهران به عنوان یک رسانه سیار زیرزمینی دارای قابلیت‌های بسیاری برای جذب مخاطب و اشتیاق فعالان و سرمایه‌گذاران اقتصادی برای انجام تبلیغات در این بخش است و سالهاست که انواع و مدل‌های مختلف تبلیغات در همه بخش‌ها در تمامی نقاط قابل مشاهده در سیستم حمل و نقل زیززمینی دیده می‌شود اما هیچ‌گاه نحوه مزایده، درآمدزایی، هزینه‌کرد و تئوری‌های تبلیغاتی آن شفاف‌سازی نشده است.

با تمام این گزاره‌ها انجام افتتاحیه‌های نمایشی، عدم توجه به دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا و نبود نظارت بر هزینه‌کرد پروژه‌های شهری در سال‌های اخیر ورود جدی نهادهای نظارتی و بازرسی به عملکرد مدیریت شهری را ضروری می‌کند.

انتهای پیام/4076/

منبع: آنا

کلیدواژه: شورای شهر شهرداری تهران مترو کتابخانه ستاد ملی مقابله با کرونا ویروس کرونا متروی تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۴۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امور شهری کرمانشاه در انتظار تصویب لایحه بودجه!

شهردار کرمانشاه گفت: به دلیل عدم تعیین تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۳ و اصلاحیه بودجه ۱۴۰۲ در شورای کرمانشاه، امور شهری بلاتکلیف مانده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، نادر نوروزی امروز در حاشیه نشست با اعضای شورای شهر در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بودجه شهرداری کرمانشاه در سال گذشته 4550 میلیارد تومان بوده است، اظهار داشت: این بودجه در شورای شهر مصوب شد و همانند سایر شهرها کل بودجه محقق نخواهد شد.

وی با بیان اینکه بخشی از بودجه به صورت نقدی و غیرنقدی محقق شد، عنوان کرد: این بودجه برای فعالیت‌های عمرانی، فرهنگی، خدمات شهری و امور داخلی شهرداری مصرف شده است.

نوروزی با اشاره به اینکه در سال گذشته 130 هزار تن و در سال 1401 حدود 150 هزار تن آسفالت در شهر کرمانشاه اجرا شده است، گفت: برنامه آسفالت کرمانشاه پنج ساله تنظیم شده که هر سال 20 درصد اجرا شود و بیش از 2000 کوچه و 300 خیابان اصلی روکش آسفالت و لکه‌گیری انجام شده است.

وی بیان کرد: برخلاف ادعای برخی از اعضای شورای شهر اعتبار پروژه‌های عمرانی به طور کامل هزینه شده و درخواست افزایش آن را داریم اما بودجه عمرانی با دریافت از سرفصل‌های دیگر افزایش یافته است و این ادعاها ناشی از عدم آگاهی یا داشتن اطلاعات اشتباه است.

بودجه فرهنگی کرمانشاه یک درصد کل بودجه است!

وی افزود: در زمینه برنامه‌های فرهنگی تمام بودجه مصرف نشده و بودجه تعریف شده 22 میلیارد تومان بوده که 13 میلیارد تومان هزینه شده و با توجه به تردد زائران اربعین و شهر خلاق و مراسم مختلف جشنواره‌های مختلفی در سال گذشته اجرا شد.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه برنامه‌های فرهنگی گسترده‌تری برای امسال در نظر گرفته شده و درخواست ما افزایش بودجه فرهنگی است، عنوان کرد: بودجه فرهنگی باید پنج درصد بودجه کل باشد در حالی که بودجه پیشنهادی برای امسال 6800  میلیارد تومان بوده و شورای اسلامی شهر آن را به 6300 میلیارد تومان تقلیل داده است.

وی با بیان اینکه بودجه فرهنگی شهر کرمانشاه بسیار محدود است، گفت: بودجه فرهنگی شهر اصفهان و همدان پنج درصد کل بودجه است و این میزان برای کرمانشاه کمتر از یک درصد است و این در حالی است که به ما ایراد گرفته می‌شود چرا به این میزان هزینه شده است.

شهردار کرمانشاه افزود: بودجه فرهنگی باید نسبت به سرانه یک میلیون نفر جمعیت باشد و بودجه تعریف شده از سوی شورای شهر به این منظور 24 میلیارد تومان است و این در حالی است که برای انجام کار اساسی در حوزه فرهنگی به 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

نوروزی با اشاره به اینکه لایحه بودجه در دی ماه و در موقعیت مقرر به شورا ارائه شده، اما در مهلت مقرر توسط شورا تصویب نشده است، گفت: براساس قانون شهردار در چنین مواردی می‌تواند از استاندار درخواست کند و من نامه را تقدیم استاندار کردم و به فرماندار ارجاع دادند و فرماندار در هفتم اسفند سال گذشته جلسه فوق‌العاده برگزار کردند و کلیات بودجه 1403 مصوب شد.

وی افزود: ریاست شورا مصوبه کلیات بودجه را تا 28 اسفند ماه به فرمانداری ارسال نکرد و سپس رئیس شورا 10 روز بعد از تصویب اولیه رأی‌گیری دیگری انجام داده و دو دوازدهم بودجه را به تصویب رسانده است. بنابراین دو مصوبه برای بودجه وجود داشته که مورد دوم غیرقانونی بوده و در هیئت تطبیق فرمانداری به این مصوبه ایراد گرفته و غیرقانونی دانسته شده اما به جهت ضرورت و پیشبرد امور شهری رد نشده و درعین حال تخلف آن در هیئت حل اختلاف رسیدگی می‌شود.

شهردار کرمانشاه افزود: از دی ماه تاکنون هنوز وضعیت بودجه مشخص نشده و تمام پیمانکاری‌ها و اقدامات انجام شده در حوزه زیباسازی و عمرانی و برگزاری انتخابات و مراسمات پایان سال با مشکلاتی مواجه است و همچنین برای خرید قیر برای آسفالت سال جدید منتظر ابلاغ بودجه هستیم.

نوروزی با بیان اینکه خدمات شهری دو منطقه از کرمانشاه شامل منطقه پنج و هفت با 3000 هکتار به بخش خصوصی واگذار می‌کنیم که نیرویی استخدام نشود عنوان کرد: ماشین‌آلات شهرداری نیز فرسوده هستند و برای همه این موارد یا هر گونه امور مالی در شهرداری نیازمند کد بودجه هستیم و تا بودجه نهایی نشود نمی‌توان از کد بودجه استفاده کرد و همه مناقصه‌ها به تأخیر می‌افتد.

فرمانداری و استانداری به موضوع عدم تصویب لایجه بودجه ورود کنند

وی گفت: مکاتباتی با رئیس شورای شهر و فرماندار انجام شده و استاندار ابلاغ کردند که وضعیت بودجه حداکثر تا 15 اردیبهشت ماه تعیین تکلیف شود و من امروز برای این موضوع در جلسه شورای شهر شرکت کردم. براساس قانون طرح دوفوریتی با حضور شهردار باید به رأی گذاشته شود و چنانچه رأی بیاورد بلافاصله باید در صحن مطرح شود و از ریاست شورا درخواست کردم اما نپذیرفتند و طرح بلاتکلیف باقی ماند و این در حالی است که ما با شورا مشکلی نداریم و در کمیسیون‌ها شرکت کرده‌ایم.

نوروزی در رابطه با ابهامات ایجاد شده در زمینه هزینه‌های شهرداری گفت: ریاست شورای شهر بودجه غیرنقدی را محاسبه نکرده و تحقق بودجه حدود 70 درصد است در حالی که رئیس شورا 50 درصد را عنوان می‌کند.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه به کل بودجه و حتی از تحقق نیز هیچ رقمی اضافه نشده و حتی کمتر از کل بودجه هزینه شده است افزود: سازمان فرهنگی درآمدی ندارد که محقق شود و باید از محل درآمد مناطق برای آن هزینه شود و این نشان می‌دهد بودجه گلوبال است و براساس ردیف‌هایی که شورا اجازه می‌دهد می‌توانیم مصرف کنیم و ما نیز همین کار را انجام دادیم.

استنکاف رئیس شورای شهر از رأی‌گیری اصلاحیه لایحه بودجه

شهردار کرمانشاه با اشاره به اینکه عدم طرح لایحه بودجه از سوی رئیس شورا استنکاف است زیرا من درخواست لایحه دوفوریتی را داشتم گفت: رئیس شورا اصرار دارد لایحه دوفوریتی اصلاحیه بودجه را به کمیسیون ارجاع دهد در حالی که این خلاف قانون است و زمانی که لایحه دوفوریتی رأی بیاورد بلافاصله باید در جلسه به رأی گذاشته شود. در این مرحله مراجع بالاتر باید رسیدگی کنند زیرا دو لایحه دو فوریتی اصلاحیه بودجه 1402 و لایحه بودجه 1403 بلاتکلیف مانده است و این در حالی است که لایحه 1403 باید تا 30 بهمن ماه مصوب می‌شد که ادعا کردند کلیات آن مصوب شده و به ما ابلاغ نشد و بعد هم گفتند دو دوازدهم آن مصوب شده است.

وی با اشاره به اینکه بازی کردن با الفاظ و مانع تراشی کردن مانع حقیقت نمی‌شود گفت: مدعی نیستیم اقدامات انجام شده در شهر کرمانشاه بدون ایراد بوده و کسی که چنین ادعایی داشته باشد اصلاح پذیر نیست.

شهردار کرمانشاه با اشاره به اقدامات انجام شده در 26 شهرک حاشیه‌ای شهر کرمانشاه افزود: ایجاد تقاطع همسطح در هشت ماه و ساخت معابر کمربندی شهر از جمله اقدامات عمرانی انجام شده است و اکنون نیز در حال فعالیت روی پل قره‌سو هستیم که گره ترافیکی جنوب به شمال شهر رفع شود و 50 درصد پیشرفت دارد. قطار شهری که 10 سال متوقف بوده اکنون 1000 میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده و با شتاب پیش خواهد رفت.

ورشکستگی شهرداری کرمانشاه صحت ندارد

وی عنوان کرد: دارایی‌های شهرداری چندین برابر بدهی‌های آن است و طلبی که رئیس شورا عنوان می‌کنند مربوط به بانک ملت است که البته ما خود را بدهکار نمی‌دانیم و طرح دعوا شده و بیش از 2000 میلیارد تومان طلب بانک ملت در تعهدات دولت است. به بدهکاری شهرداری کرمانشاه به بانک ملت در 20 سال گذشته رسیدگی نشده و با سود بدهی به بیش از 2000 میلیارد تومان رسیده اما ما این رقم را جزو تعهدات کرمانشاه نمی‌دانیم. در دو سال گذشته نه تنها  از بانک تسهیلاتی دریافت نکرده‌ایم بلکه بدهی گذشته از جمله بدهی 220 میلیارد تومانی به بانک شهر نیز تسویه شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • مسیر فعلی مونوریل قم توجیه ترافیکی ندارد
  • بی‌توجهی مدیریت شهری گذشته به گرامیداشت آیین‌های مذهبی
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است
  • تصویب ۱۸۹۰ میلیارد تومان بودجه شهرداری بوشهر
  • امور شهری کرمانشاه در انتظار تصویب لایحه بودجه!
  • لایحه دو فوریتی اصلاحیه بودجه شهرداری کرمانشاه همچنان معطل مانده است
  • رضایت شهروندان از خدمات شهرداری تهرانی در روز عید فطر
  • وجود ابهام درباره نحوه صدور تاییدیه‌های فنی قطار ملی مترو توسط ۲ شرکت اروپایی