Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزارت خارجه آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور شاهد تغییراتی مهم است که نشان دهنده ناکارآمدی این وزارتخانه در دستیابی به اهداف کاخ سفید هستند. تاریخ انتشار: 03:15 - 25 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۶۲۰۴

خبرگزاری میزان – کمتر از ۳ ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا وقت باقیست و «واشنگتن» در محاصره مصائبی چالش برانگیز قرار گرفته که گویا نقطه پایانی برایشان متصور نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، مهم‌ترین رویداد سیاسی این کشور که سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار می‌شود، برخلاف انتظار‌های اولیه مبنی بر رقابت‌های گسترده انتخاباتی و فعالیت‌های پر هزینه کمپین‌های نامزدها، تحت الشعاع مسائلی قرار گرفته که هزینه‌های زیادی برای آمریکا در پی داشتند.

شاید کمتر کسی در زمان آغاز پروسه انتخابات در سال ۲۰۱۹ می‌توانست چنین روز‌هایی را پیش بینی کند؛ روز‌هایی که «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا، چنان درگیر بحران‌ها و مشکلات داخلی باشد که توجهات به کارنامه سیاست خارجی‎اش، هرچند در ظاهر کاهش یابد.

ترامپ، اکنون رییس جمهور کرونا زده‌ترین کشور جهان است که بیش از ۵ میلیون مورد ابتلا و حدود ۱۷۰ هزار مورد تلفات را ثبت کرده است.

وضعی وخیم اقتصادی در ایالت‌های مختلف سبب افزایش نرخ بیکاری، از دست رفتن مشاغل و افزایش شمار افراد نیازمند شده است.

بحران بهداشتی بزرگ همه آمریکا را در نوردیده و فاجعه انسانی در این کشور رقم خورده است.

اعتراض‌ها و ناآرامی‌های سراسری در پی قتل یک شهروند سیاه پوست به دست پلیس آمریکا در اواخر ماه می، مانند آتش زیر خاکستری است که با کوچک‌ترین بهانه‌ای شعله ور می‌شود و امنیت را در این کشور مدعی، زیر سوال می‌برد.

 بیشتر بخوانید:  زلزله در دستگاه دیپلماسی آمریکا  خانه تکانی در وزارت خارجه آمریکا

این چهره آمریکایی است که ترامپ در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ باید آن را بزک کرده و به مردم نشان دهد.

اما نظرسنجی‌ها تاکنون از شکل گیری جبهه مستحکم مخالفت افکار عمومی در برابر رییس جمهور آمریکا حکایت دارند.

در طرف مقابل نیز «جو بایدن»، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری که معاونت «باراک اوباما»، رییس جمهور پیشین آمریکا را در کارنامه دارد، بر موج به را افتاده در سراسر کشور سوار شده و پیش می‌رود.

وعده‌های انتخاباتی بایدن مانند لغو ممنوعیت سفر شهروندان چند کشور مسلمان به آمریکا، انتخاب یک زن رنگین پوست به عنوان معاون، بازگشت به برجام و ... تنها چند نمونه از فرصت طلبی بایدن هستند که نتیجه اش در تغییر آشکار مسیر نظرسنجی‌ها نمایان است.

گذشته از این دغدغه ها، ترامپ به خوبی می‌داند که کارنامه سیاست خارجی‎اش مملو از نمرات مردودی است که شاید در گرد و خاک برخاسته از طوفان حوادث متعدد اخیر، اندکی از نظر‌ها پنهان مانده باشند، اما پاشنه آشیل دولتش قطعا در مناظراتی خواهند بود که به زودی آغاز می‌شوند.

ناکامی در مذاکرات با کره شمالی، جنگ پر هزینه و بی حاصل با پکن، تعمیق اختلاف نظر‌ها با متحدان سنتی در اروپا و شکست رویکرد ضد ایرانی از جمله موارد ضعف دولت ترامپ در سیاست خارجی هستند.

ترامپ محافظه کار که در آستانه انتخابات از تغییرات گسترده در کابینه اش که در سه سال اخیر امری طبیعی بود، اجتناب می‌کند، اکنون دست به تغییرات گسترده‌ای در وزارت خارجه خود زده است؛ با این امید که بتواند در روز‌های باقیمانده دستاوردی را در عرصه سیاست خارجی معرفی کند.

مهم‌ترین این تغییرات استعفای «برایان هوک»، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران و «استفان آکارد»، بازرس کل وزارت خارجه هستند.

استعفا‌هایی که همزمان با تشدید فعالیت آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، تلاش برای معرفی چین به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی و تقویت گمانه زنی‌ها در مورد فساد «مایک پمپئو»، وزیر خارجه و همسرش، به زعم تحلیلگران و کارشناسان، تغییراتی استراتژیک محسوب می‌شوند.

در واقع شکست آشکار رویکرد باصطلاح «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران و عدم موفقیت ترامپ در جلب موافقت کشور‌ها برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را باید عامل برکناری «برایان هوک» و جایگزینی «الیوت آبرامز» دانست؛ نه تمایل هوک به شرکت در انتخابات.

براساس پیش بینی‎ها، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تا روز جمعه با شکستی واضح به واشنگتن بازخواهد گشت و این امر شکستی دیگر برای آمریکا محسوب می‌شود که خروج یکجانبه اش از توافق هسته‌ای، دلیل محکمی برای عدم استنادش به «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریم‌های لغو شده ایران است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: برایان هوک آمریکا دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری وزارت خارجه آمریکا سیاست خارجی رییس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۴۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی‌ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال درباره واگذاری سرخابی‌ها به کنسرسیومی از بانک‌ها و پتروشیمی خلیج فارس توضیحاتی را بیان کرد.

به گزارش مشرق، امیر رضا واعظ آشتیانی مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال درباره اینکه مزایده رسمی انتقال مالکیت سرخابی‌ها صورت گرفت و آبی پوشان به پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و سرخپوشان به کنسرسیوم ۶ بانک انتقال یافت، اظهار کرد: من ۲ سال پیش گفتم که بهترین کار این است که این ۲ باشگاه به موسسات و نهادهایی که بودجه از دولت تهیه نمی‌کنند و یا بودجه شان را دولت نمی‌دهد واگذار شوند که حداقل مشکل سرخابی در ای اف سی و فیفا از بابت مشترک بودن مجامع شان حل شود. متاسفانه در این ۲ سال سازمان خصوصی سازی این اولویت را تشخیص نداد که باید سهام فروشی را اولویت قرار بدهد و یا اینکه مشکل این ۲ باشگاه را از لحاظ مجمع مشترک حل کند، اما هم زمان و هم موقعیت‌ها را تضعیف کرد.

اقدام دولت در واگذاری مالکیت سرخابی ها خوب بوده است

او افزود: به اعتقاد من دولت کار خوبی انجام داد و این کار را باید ۲ سال پیش انجام می‌گرفت. امیدوارم حالا که سهام سرخابی‌ها از سوی کنسرسیوم بانک‌ها و پتروشیمی‌ها خریداری شدند، آنها بتوانند به وضعیت ۲ باشگاه پرسپولیس و استقلال سروسامانی بدهند و شرایطی مهیا شود که در آینده در بورس بتوانند سهام این ۲ باشگاه را به فروش برسانند. به هر حال به جز کنسرسیوم بانک‌ها و پتروشیمی‌ها خریداری وجود نداشت، چون ورزش ما توجیه اقتصادی ندارد تا کسی را قانع کند این ۲ باشگاه را خریداری کند.

مشکل مالکیت مشترک از سر فوتبال ایران باز شد

واعظ آشتیانی گفت: اینکه ما بنشینیم و تحلیل کنیم که این ۲ نهادی که ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس را خریداری کردند سود یا زیان می‌کنند، بحث‌های آینده است. مهم این است که این اتفاق افتاده و این مشکل از سر فوتبال ایران و دولتی بودن باز شد. این موضوع داشت به یک سوتعبیر سیاسی تبدیل می‌شد و عده‌ای هم موج سواری می‌کردند که چرا مجمع این ۲ باشگاه از هم تفکیک نمی‌شود. در عین حال اگر مالکیت یکی از باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس واگذار می‌شد، مشکل مرتفع می‌شد چرا که بحث‌ای اف سی و فیفا این است که سهامدار مشترک این ۲ باشگاه، دولت نباشد. ما داریم کشورهایی که یک باشگاه دولتی دارند و منعی هم ندارند.‌ای اف سی و فیفا تاکید می‌کردند که این ۲ باشگاه صاحب مجمع شان دولت نباشد. البته اکنون دولت آمده و این ۲ باشگاه را از طریق فرابورس وگذار کرده و بانک‌ها و پتروشیمی‌ها خریداری کردند.

فوتبال توجیه اقتصادی برای سرمایه گذاری ندارد

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال گفت: امیدوارم وضعیت این ۲ باشگاه با یک مدیریت صحیح بهتر شود، هر چند که فوتبال ما گران است و هم توجیه اقتصادی در ورزش ما وجود ندارد که سرمایه گذاران بیایند و در رشته‌های مختلف ورزشی سرمایه گذاری کنند و این نیازمند این است که بسته‌های حمایتی تعریف شده در حوزه ورزش داشته باشیم که علاقمندان برای سرمایه گذاری در این حوزه ورود پیدا کنند. هر کسی که بخواهد سرمایه گذاری کند توجیه اقتصادی را در نظر می‌گیرد و اگر ببیند این سرمایه گذاری برایش آورده‌ای نمی‌تواند داشته باشد به طور حتم ورود نمی‌کند؛ لذا یکی از پاشنه آشیل‌های فوتبال ما گران بودن فوتبال کشورمان هست و فدراسیون فوتبال عامل اصلی گرانی فوتبال محسوب می‌شود و عدم توانایی اش در مهار قیمت‌ها هست. همچنین فدراسیون فوتبال با پایه گذاری موضوعی تحت عنوان سقف بودجه عامل گران کردن فوتبال در فصل گذشته بوده است. اکنون هم همین رویه می‌خواهد ادامه پیدا کند و به طور حتم شرایط سخت‌تر می‌شود.

کنسرسیوم بانک ها مشکل بنگاهداری را حل کرده است

او بیان کرد: البته ما نباید نگاهمان به این باشد که باشگاه استقلال و پرسپولیس که توسط شخصیت‌های حقوقی خریداری شدند سود می‌دهند یا نه! این مربوط می‌شود به سیاست ها، رفتلرها و رویه‌هایی که آنها می‌خواهند از خودشان بروز بدهند و نوع مدیریتی که می‌خواهند در این ۲ باشگاه داشته باشند. از سویی بعضی‌ها ادعا می‌کنند که بانک‌ها برخلاف سیاستی که وجود دارد، نباید بنگاه داری کنند و چرا آنها به کار بنگاه داری ورود کردند. بانک‌ها بنگاه داری نمی‌کنند، چون کنسرسیوم تشکیل دادند و هر کدام سهامی خریدند لذا این منافاتی با آن ندارد. اگر باشگاه پرسپولیس را یک بانک می‌خرید در آن صورت می‌توانستیم ادعا کنیم که بنگاه داری می‌کند، اما من اعتقادم این است که این کنسرسیوم در درجه اول وظیفه اجتماعی اش را انجام می‌دهد و در عین حال از جنبه‌های فرهنگی و ورزشی به این موضوع نگاه دارد. ضمن اینکه مسائل اقتصادی هم نکته حائز اهمیت هست، اما اینکه گفته شود بانک‌ها در راستای بنگاه داری هست، نمی‌شود این طور ارزیابی کرد چرا کنسرسیومی از بانک‌ها هست و این بانک‌ها هر کدام سهمی را خریدند و لذا حداقلش این است که اتفاق بزرگی را رقم زدند و امیدوارم بانک‌ها بتوانند با مدیریتی که این کنسرسیوم تدوین و تعیین می‌کنند بتوانند از مسائل اقتصادی باشگاه برآیند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی‌ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است
  • وزارت خارجه آمریکا ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد
  • سخنگوی وزارت خارجه: موضوع استفاده از سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین هسته‌ای و دفاعی کشور ندارد
  • سیاست تحریم‌ شکسته خورده است/رژیم صهیونیستی تهدیدی برای تمام منطقه است
  • ارتباط مستمر با سفیر سوئیس برای تبادل پیام با آمریکا
  • آغاز نشست سخنگوی وزارت خارجه
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید
  • آسوشییتدپرس: ایران و اسرائیل از آستانه یک جنگ تمام عیار بازگشتند/ سیاست خارجی، پاشنه آشیل جو بایدن در سال انتخابات شد
  • ضعف قوانین، پاشنه آشیل تعاونی‌ها در اقتصاد ایران