Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@07:48:02 GMT

چرا نباید به حیوانات، مواد استریل کننده بزنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۴۸۶۹

چرا نباید به حیوانات، مواد استریل کننده بزنیم؟

استفاده زیاد از مواد استریل کننده موجب خشکی پوست و آسیب دیدن آن می‌شود؛ حتی در برخی از موارد ابتلا به اگزمای پوستی نیز گزارش شده است. می‌توانیم با استفاده از کرم‌های مخصوص این آسیب وارد شده به پوستمان را جبران کنیم؛ اما آیا می‌دانستید مواد استریل‌کننده برای حیوانات خطر‌های جدی‌تری دارند؟ در ادامه «ایرنا زندگی» به بررسی این آسیب‌ها می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اف‌دی‌ای، اداره غذا و دارو آمریکا اعلام کرده است که از مواد استیریل کننده‌ای که بر پایه الکل هستند برای خود استفاده نکنید. به گزارش ریدرز دایجست، این موادی که برای انسان‌ها مضر هستند و برای حیوانات مضرترند. هیچ موردی تا به حال مبنی بر اینکه سگ‌ها ناقل کرونا هستند گزارش نشده است. ویروس کرونا نمی‌تواند مدت زیادی در بین پشم حیوانات زنده بماند، زیرا راهی برای تغذیه کردن ندارد. ولی متاسفانه برخی افراد مواد استریل‌کننده را روی پشم حیوانات اسپری می‌کنند که منجر به مشکلات جدی و حاد در حیوان و حتی مرگ می‌شود.

چرا مواد استریل‌کننده برای حیوانات خطرناک است؟

در مواد استیریل کننده بر پایه الکل اغلب اتانول وجود دارد که بسیار برای انسان خطر آفرین است. درصد خطر این مواد در حیوانات کوچک جثه، بیشتر می‌شود. اتانول بر روی سطح اسپری شده باقی می‌ماند و برای برخی حیوانات که غریزه‌ی لیس زدن خود را دارند، بسیار خطرناک است. در ابتدا مزه اتانول برای حیوانات کمی عجیب است، ولی بعد از مدت کوتاهی، حس چشایی آن‌ها عادت کرده و به کار خود ادامه می‌دهند. دکتر زاک پیلوسوف، دامپزشک مرکز بیمه دامپزشکی، می‌گوید: «آمار مسمومیت حیوانات به دلیل اتانول، تقریبا برابر با آمار مسمومیت انسان‌ها است». مواد استریل‌کننده اغلب دارای ۶۰ درصد الکل هستند که در حیوانات موجب افت شدید دمای بدن، اختلال‌های تنفسی، افت قند خون، عدم تعادل، افسردگی‌های عصبی، کما، تشنج و نهایتا مرگ می‌شود. الکل همچنین موجب خشکی پوست نیز می‌شود که روی حیوانات می‌تواند انواع حساسیت‌های پوستی را به وجود آورد و حتی موجب ریزش پشم و مو‌های آن‌ها نیز شود.


از نظر دامپزشکان، پشم و موی حیوانات باید به طور مرتب هفته‌ای ۲ بار تمیز شود که بهتر است از دستمال‌های مرطوب مخصوص حیوانات استفاده کنیم. می‌توانید از یک دستمال پارچه‌ای، آب ولرم (داغ نباشد) صابون یا مقداری شامپو نیز استفاده کنید که ویروس کرونا را غیر فعال شود. اگر شما تا به حال از مواد ضد عفونی کننده برای حیوان خود استفاده کردید و آن‌ها مشکلاتی مانند بیرون‌روی، حالت تهوع، اختلال تنفسی، خواب آلودگی و عدم تعادل را دارند، سریعا به مرکز دامپزشکی مراجعه کنید.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: کرونا بیماری ویروسی ضدعفونی بیماری ویروسی پارسی خبر مواد استریل کننده برای حیوانات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۴۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیوانات وحشی در تهران؛ روباه و شغال و گرگ در پایتخت چه می‌کنند؟

انتشار تصاویری از رویت چند گرگ در محله تهرانپارس تهران باعث وحشت بسیاری از ساکنین شرق تهران شده است.

اگرچه بسیاری معتقدند حیوانات رویت شده در فیلم منتشر شده نه گرگ بلکه شغال هستند، اما تفاوتی در اصل قضیه نمی‌کند. آنچه مشخص است این است که حیوانات وحشی در حال نفوذ به محیط شهری هستند.

مدتی است که گزارش‌های مختلفی از حیوان گزیدگی افراد ساکن شهر‌های بزرگ به گوش می‌رسد. در تهران به جز سگ‌های ولگرد که در حال زیاد شدن هستند، شغال، گرگ و روباه‌ها نیز در حال زیاد شدن هستند.

برخی کارشناسان معتقدند زیاد شدن تعداد این حیوانات و افزایش گزیدگی‌ها معلول افزایش تعداد سگ‌های ولگرد، گسترش محیط شهری، افزایش شکار و کاهش غذای حیوانات در مناطق کوهستانی و ... است.

در این گزارش قصد داریم مروری بر سه حیوان سگ سان خطرناکی که در تهران و اطرافش در حال زیاد شدن هستند، داشته باشیم. این سه حیوان شامل گرگ (یا گرگاس)، روباه و شغال هستند.

گرگ یا گرگاس

افزایش تعداد گرگ‌ها در تهران معلول افزایش تعداد سگ‌های ولگرد است. سگ‌های ولگرد تهران به علت عدم توجه شهرداری و شدت گرفتن غذارسانی بی رویه به آنها در حال زیاد شدن است.

در مناطق کوهستانی شمالی و شرقی مانند لواسانات و شمیرانات، این سگ‌ها زیاد می‌شوند. با نزدیک شدن به فصل سرما، گرگ‌ها از مناطق کوهستانی به روستا‌های اطراف نزدیک می‌شوند و با این سگ‌های ولگرد جفت گیری می‌کنند. نتیجه این جفت گیری موجودی است به نام «گرگاس». گرگاس حیوانی است که از جفت گیری سگ و گرگ به وجود می‌آید. این حیوان به علت شباهت ژنتیکی اش به سگ، به راحتی به انسان نزدیک می‌شود، اما مثل گرگ وحشی است و به راحتی به دام و انسان حمله می‌کند.

لازم به ذکر است که گرگاس در هر فصلی ممکن است به دام حمله کند. این در حالی است که گرگ در فصل سرد زمستان و در شرایط کمبود طعمه در طبیعت در اطراف مناطق مسکونی و دامداری‌ها پرسه زده و حمله می‌کند. گرگاس جسورتر از گرگ است از این رو بر خلاف گرگ، انسان گریز نیست و البته از سگ باهوش‌تر است و با توجه به اینکه مثل سگ به دنبال یافتن غذا در نزدیکی روستا‌ها و مناطق مسکونی پرسه می‌زند خطری برای انسان و دام محسوب می‌شود. همچنین، گرگاس اشتراک زیادی با سگ دارد از این رو حضورش در اطراف گله، کمتر با واکنش سگ‌های گله روبه رو شده و می‌شود.

شغال

شغال‌ها حیواناتی هستند که بزرگ‌تر از روباه بوده و وحشی‌تر از آنها هستند. در مناطق روستایی، شغال‌ها شب هنگام به باغ‌ها حمله کرده و مرغ و خروس و اردک‌های روستاییان را شکار می‌کنند. حدود صد سال قبل شغال‌های زیادی در تهران حضور داشتند.

تعداد شغال‌ها در برخی مناطق مانند جنت آباد به حدی بود که به آن، «شغال آباد» می‌گفتند. با این حال، با تغییر ساختار شهری تهران و تغییر سبک زندگی روستایی به شهری و عدم حضور پرندگان و احشام در شهر، تعداد شغال‌ها نیز کم شد و بسیاری از آنان به مناطق کوهستانی اطراف شهر پناه بردند.

با این حال، برخی گزارش‌ها حاکی از این است که تعداد شغال‌ها در مناطق شهری مجددا در حال افزایش است. علت این مساله افزایش پسماند‌ها در شهر‌ها و در نتیجه، بیشتر شدن غذای شغال‌ها است. همزمان، افزایش تعداد شکار‌ها و کاهش شدید تعداد سنجاب و خرگوش در مناطق روستایی و کوهستانی باعث شده شغال‌ها آرام آرام به محل زیست انسان‌ها نزدیک شوند.

پرسش بسیاری از شهروندان این است که آیا شغال‌ها برای انسان خطرناکند یا نه؟ طبق نظر تقریبا تمام کارشناسان، شغال‌ها ترسو هستند و به انسان حمله نمی‌کنند. بنابراین، اگر شغالی به انسان حمله کند، صد در صد دچار بیماری هاری است. در نتیجه، فرد مصدوم باید هر چه سریعتر راهی درمانگاه یا بیمارستان شده و واکسن هاری را تزریق کند.

عدم توجه به این مساله تا کنون باعث مرگ چند نفر شده است. چندی پیش بود که فردی بابلی مورد هجوم یک شغال قرار گرفت، اما به زخم خود توجه نکرد و بر اثر عفونت ناشی از ویروس هاری درگذشت.

روباه

تا چندی پیش فقط مناطقی از تهران مانند ولنجک و پارک لاله و ... پر از روباه بود. با این حال، افزایش تعداد پسماند‌ها و غذا دادن بی رویه به روباه‌ها باعث افزایش تعداد این حیوانات و پخش شدنشان در کل تهران شده است. در حال حاضر، در مناطقی مانند اطراف اتوبان امام علی (ع) و بهشت زهرا (س) روباه‌های فراوانی وجود دارد. این روباه‌ها که پیش از این بسیار ترسو بودند، آرام آرام با انسان دوست شده و به او نزدیک شده اند.

روباه به خودی خود خطرناک نیست. وحشی بودن این حیوان به مراتب کمتر از گرگاس و شغال و سگ است. با این حال، اگر روباهی هاری داشته باشد می‌تواند به سرعت انسان را مبتلا کند. افزایش حضور روباه‌ها در مناطق شهری باعث زیاد شدن درگیری و آمیختگی شان با سگ‌ها و گربه‌ها شده و همین مساله می‌تواند درصد هاری آنها را افزایش دهد.

همچنین، روباه‌ها می‌توانند به سرعت مبتلا به بیماری سارکوپتس یا گری شوند و با همان سرعت هم این بیماری را به انسان‌ها منتقل کنند. به همین دلیل، وظیفه شهرداری‌ها این است که جلوی افزایش تماس مردم با این حیوانات را بگیرند.

منبع: خبر فوری

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • درخشش رادیو فرهنگ در جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • قاتل گربه ها به ۱۴ ماه زندان محکوم شد !
  • هوش مصنوعی به داد حیوانات در تصادفات جاده‌ای رسید
  • جدیدترین فیگورهای ورزشی حیوانات (عکس)
  • در تایلند به کجا‌ها سر بزنیم؟
  • کشف شیر وحشی از یک ویلا + جزئیات
  • حیوانات وحشی در تهران؛ روباه و شغال و گرگ در پایتخت چه می‌کنند؟
  • (ویدئو) آزار حیوانات گران می‌شود!