Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاظم راست‌گفتار با اشاره به محدودیت‌های فراوانی که در تلویزیون وجود دارد تأکید کرد صداوسیما اهدافی دارد که بیش از حفظ مخاطب حفظ اصول برایش حائز اهمیت است.

کاظم راست‌گفتار کارگردان سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: آثار سینمایی و تلویزیونی ما شامل قانون کپی رایت نمی‌شوند و از آنجا که امروز فضای مجازی نقش پر رنگی در زندگی مردم دارد بسیاری از این آثار یا در شبکه نمایش خانگی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می‌گیرد یا شبکه‌های ماهواره‌ای این آثار را به راحتی بدون هیچ مشکلی پخش می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخاطبان بسیاری نیز به دیدن این آثار می‌نشینند که در آمار فروش و تماشای فیلم‌ها و سریال‌ها قرار ندارند. در واقع ما بخش اعظمی از مخاطب‌هایمان به دلیل این مشکل پنهان است و آماری از آن‌ها نداریم.

راست‌گفتار خاطرنشان کرد: مخاطبان آثار نمایشی در ایران نسبت به دو سال پیش کمتر نشده بلکه بخش اعظمی از این مخاطبان به دلایل مختلف که مشکلات اقتصادی هم بخشی از آن است مخفی شده‌اند و می‌بینیم که امروز با اکران آنلاین این معضل بیشتر به چشم می‌آید و فیلمی که اگر در شرایط عادی در سینماها اکران می‌شد با اکران آنلاین به زحمت فروش خود را به 2 یا 3 میلیارد می‌فروشد. در واقع مخاطب سینما کم نشده‌ است و همان افراد این فیلم‌ها را دنبال می‌کنند اما از آنجا که آثار به صورت رایگان در اختیار مخاطبان قرار دارند به راحتی فیلم را می‌بینند و هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند.

او افزود: در حوزه ساخت، تولید و واردات برخی محصولات مثل اتومبیل گمرک مدیریتی در تولید و فروش تولیدات داخل ایجاد کرده است. به این معنی که ورود بی رویه خودروهای خارجی به داخل کشور توسط گمرک گرفته شده و اگر خودرویی وارد شود قیمتش به قدری بالا می‌رود که هر کسی قادر به خرید این اتومبیل نیست و مردم مجبور به خرید پراید هستند. در حوزه فرهنگ نمی‌توان و نباید این فیلتر را داشت و باید هنرمندان و مسئولان در رقابت با آثار خارجی کیفیت تولیدات را بالا ببرند. فیلم‌ها و سریال‌های روز دنیا در دسترس مردم هستند و مردم کیفیت این آثار را با فیلم‌ها و سریال‌های خودمان مقایسه می‌کنند و به لحاظ کیفی ما واقعاً فاصله بسیاری را آثار تولید شده در کشورهای دیگر (به خصوص هالیوود) داریم.

کارگردان فیلم سینمایی «نقاب» تصریح کرد: سینمای ایران علاوه بر رشد گلخانه‌ای‌اش به شدت مافیایی و بچه‌گانه رشد کرده است. هر بار که اسامی پروانه ساخت‌های صادر شده را می‌بینیم نام‌هایی مطرح می‌شوند که معلوم نیست از کجا آمده‌اند و می‌خواهند فیلم بسازند. سینمای ما امروز محل ارضای حس شهرت، ژست فیلمسازی و سرمایه‌داری افراد ثروتمندی شده است که هیچ دغدغه‌ای برای سینما ندارند به همین دلیل فیلم‌ها نه تناسبی با سلایق و علایق مخاطبان ایرانی دارند و نه استانداردهای جهانی در ساختار این آثار مورد توجه قرار گرفته‌اند به همین دلیل مخاطب با دیدن این فیلم‌ها سرخورده شده و ترجیح می‌دهد در خانه به دیدن فیلم‌ها و سریال‌های خارجی بنشیند.

این کارگردان اظهار داشت: فیلم‌هایی امروز اکران می‌شوند که واقعاً به لحاظ کیفی هیچ ارزشی ندارند و فقط وقت اکران را پر می‌کنند و به تبع آن افراد باتجربه‌ای مثل مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، بهمن فرمان‌آرا، کیومرث پوراحمد و... که زمانی فیلم‌های فوق‌العاده‌ای می‌ساختند با این موج همراه شده و دیگر انگیزه ندارند، التزامی به ساخت فیلم خوب نمی‌بینند و آثار آن‌ها نیز به لحاظ کیفی افت می‌کنند و از طرفی فیلمسازانی مثل ناصر تقوایی ترجیح می‌دهند دیگر فیلم نسازند.

راست‌گفتار با اشاره به ضعف‌های بسیار در مدیریت فرهنگی کشور، گفت: متأسفانه از فیلم‌هایی حمایت می‌شود که کیفیت ندارند و نظارت درستی بر آثار تولیدی وجود ندارد. تلویزیون هم به دلیل مقررات سخت‌گیرانه‌ای که دارد شرایط بدتری را تجربه می‌کند و از آنجا که قوانین رسانه ملی حدود 40 سال است که تدوین شده مدیران نیز گرفتار آن هستند و نمی‌توانند برای جذب مخاطب برنامه‌ای داشته باشند. در تلویزیون ملاک به هیچ‌وجه جذب حداکثری مخاطب نیست و فقط به حفظ اصول فکر می‌کنند.

او افزود: برای بخش خصوصی دیگر امکان کار و تولید اثر وجود ندارد و تنها راه نجات سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی فعالیت عاشقان این حرفه است. افرادی که عاشق سینما هستند باید اثرات مخرب پولشویی را از بین ببرند و با هزینه‌هایی که خودشان انجام می‌دهند سعی دارند آثار باکیفیتی تولید کنند که مردم به دیدن فیلم‌های ایرانی بیایند. باید در سینمای ایران رقابت ایجاد شود، رانت‌خواری از بین برود و تشکیل کمپانی‌ها یکی از راه‌حل‌های نجات سینمای ما است. ما باید فیلم‌های صادراتی بسازیم که در کشورهای دیگر نیز اکران شوند. اگر امروز سینمای ما بضاعت این کار را ندارد اصلی‌ترین عاملش سنگ‌اندازی جلوی فعالیت افراد کاربلد است. باید برای فراهم کردن شرایط برای افراد باتجربه و کاربلدی مثل ناصر تقوایی شرایط تولید اثر را فراهم کنیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون سینما شبکه نمایش خانگی فیلم ها و سریال ها راست گفتار سینمای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۴۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دومین اکران مردمی «آسمان غرب»/ میلاد کی‌مرام: نمی‌توان جلوی سینمای قهرمان محور را گرفت

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دومین اکران مردمی فیلم سینمایی «آسمان غرب» به نویسندگی و کارگردانی محمد عسگری و تهیه‌کنندگی حبیب والی‌نژاد شب گذشته ۲ اردیبهشت ماه در پردیس سینمایی لوتوس مال برگزار شد.

در این اکران میلاد کی‌مرام، کریم امینی، کیوان آزاد، یوسف فروتن از بازیگران فیلم و حبیب والی‌نژاد تهیه‌کننده حضور داشتند و جشن تولد میلاد کی‌مرام با همراهی سینمادوستان برگزار شد.

پیش از نمایش فیلم، حبیب والی‌نژاد تهیه‌کننده ضمن خوشامدگویی به مخاطبان بیان کرد: امیدوارم فیلم را دوست داشته باشید و از سینمای قهرمان‌محور حمایت کنید.

سپس میلاد کی‌مرام در سخنانی اظهار کرد: سال نو را به شما تبریک می‌گویم و خوشحالم که امشب شما را اینجا می‌بینم. آرزو می‌کنم حالِ دلِ مردمِ کشورم همیشه خوب باشد و هرکس باعث آزار شما می‌شود به سزای اعمالش برسد.

وی ادامه داد: از اینکه در این شرایط سخت به سینما می‌آیید و از فیلم‌های این چنینی که اسم آن را سینمای قهرمان محور گذاشته‌ایم و بسیار کم ساخته می‌شود، حمایت می‌کنید، تشکر می‌کنم.

بازیگر نقش خلبان شیرودی در فیلم «آسمان غرب» در پایان خاطرنشان کرد: نیاز است که این فیلم‌ها توسط نسل امروز دیده شود. شاید تا یک جایی بتوان جلوی آن را گرفت، اما سعی و تلاش برای دیده نشدن به جایی نمی‌رسد. قطع به یقین بدانید که این فیلم‌ها دیده می‌شود و به امید خدا و لطف شما در تاریخ می‌ماند.

فیلم سینمایی «آسمان غرب» روایتی قهرمان‌محور از حماسه‌آفرینی شهید علی‌اکبر شیرودی، خلبان کبرای هوانیروز ارتش و گروه هم‌رزمانش را در روز‌های نخست و غافلگیرانه شروع جنگ در غرب کشور برای حفظ وطن به تصویر می‌کشد.

بازیگران این اثر عبارتند از؛ میلاد کی‌مرام، امیرحسین آرمان، نادر فلاح، آرمین رحیمیان، کریم امینی، روح الله زمانی، راهله لطفی، محمدرضا صولتی، پیام اینالوئی، یوسف فروتن، احسان عباسی، صفرمحمدی، کیوان آزاد، مهران میرزایی، احسان صاحب الزمانی، وحید عبدالمجیدی، رامین قربانی، مجتبی واشیان، پرهام غلاملو، سمیه مهری، نیوشا علیپور، امیرحسین شام بیاتی، توران یاقوتی و باحضور افتخاری تورج الوند و نسیم ادبی.

این اکشن هوایی، محصول بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی سوره با مشارکت ارتش جمهوری اسلامی ایران و پخش این فیلم برعهده موسسه بهمن سبز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پاکستان؛ فرصتی طلایی برای اکران و تولیدات مشترک سینمایی
  • اکران فیلم سینمایی «مست عشق» در ۶ سینمای مشهد از فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شوخی گلزار با مردم
  • طنز نقشی حیاتی در ترویج دموکراسی و عدالت اجتماعی دارد
  • شترسواری گلاره عباسی در جنوب ایران | عکس
  • مرا ببوس برای اولین بار/ بوسه‌ای که سانسور نشد
  • برگزاری دومین اکران مردمی «آسمان غرب»/ میلاد کی‌مرام: نمی‌توان جلوی سینمای قهرمان محور را گرفت
  • مسعود فروتن: فکر می کردم صداهایی که از جعبه رادیو می شنوم صدای آدم کوچک هاست! +فیلم
  • فریب افراد سودجو و فرصت‌طلب را نخورید
  • سوپرایز میلاد کی مرام در اکران عمومی آسمان غرب + عکس و فیلم