Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@10:07:33 GMT

کرونا باورهای سیاسی ما را دچار چالش کرد

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۶۳۶۱

کرونا باورهای سیاسی ما را دچار چالش کرد

ایسنا/خراسان رضوی معاون سیاسی دبیرکل مجمع مشورتی اصلاح‌طلبان خراسان رضوی گفت: در دوران شیوع کرونا بسیاری از باورهای سیاسی ما با چالش مواجه شد و بر همگان آشکار شد که طور دیگری هم می‌شود کشور را اداره و به مردم نگاه کرد . 

حمید صابریان در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه کرونا در تمام ابعاد تاثیرات زیادی را از خود به جای گذاشته است، اظهار کرد: در حوزه سیاسی نیز کرونا باعث ایجاد تغییراتی در رفتارهای بین مردم و حاکمیت شده و ثابت کرده است ما باید به سمت ارتقای اعتماد متقابل حاکمیت و مردم پیش برویم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه کشورهایی که دموکراسی‌های پیشرفته‌تری داشتند، موفقیت بیشتری در زمینه مهار کرونا کسب کردند، عنوان کرد: در چنین مواقعی هر چه اعتماد بین حاکمیت و مردم بیشتر باشد، موفقیت‌های بیشتری نیز نصیب کشور می‌شود، من فکر می‌کنم که در کشور ما کرونا باعث شد که هم مردم و هم حاکمیت به این نتیجه برسند که باید گام‌های مهمی در جهت ارتقای سطح اعتماد متقابل بردارند.

وی ادامه داد: اگرچه این اتفاق تازه شروع شده و تا سطح حتی قابل قبول و نه مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد، اما من امیدوارم مردم و حاکمیت هر دو در این مسیر گام‌های بیشتری بردارند، به عنوان مثال در حوزه قضایی، در این ایام ما شاهد این بودیم که قوه قضائیه تعداد زیادی از زندانیان را آزاد کرد و مشکلی هم پیش نیامد که این موضوع نشان داد سیاست‌های قضایی معطوف به افزایش تعداد زندانیان، سیاست‌های درستی نبودند و این زندانی زدایی‌ها بدون اینکه مشکلی پیش آید، قدم مثبتی بود.

صابریان اضافه کرد: همچنین در نظام اداری کشور، شاهد کاهش ساعت کاری اداری بدون افت خدمات با استفاده از دورکاری کارمندان بودیم . البته منظور من این نیست که این اتفاق هیچ زیانی نداشته اما تبعات مثبت این مسئله بیشتر از تبعات منفی‌ آن است، در دوران شیوع کرونا بسیاری از باورهای سیاسی ما با چالش مواجه شد و بر همگان آشکار شد که طور دیگری هم می‌شود کشور را اداره و به مردم نگاه کرد . 

معاون سیاسی دبیر کل مجمع مشورتی اصلاح‌طلبان خراسان رضوی با بیان اینکه در حوزه سیاسی تجربه‌ای که کسب می‌شود به صورت یک خاطره فراموش‌نشدنی در خاطره سیاسی جامعه باقی می‌ماند، تصریح کرد: این تجربیات به تدریج برای تغییر رفتار به صورت دائم، مبنا قرار می‌گیرند . این که حاکمیت در این شرایط بیان می‌کند ما برای مهار کرونا به همکاری مردم نیاز داریم، درس بزرگی است اینکه حاکمیت بدون همکاری مردم در سایر حوزه‌ها نیز موفق نخواهد بود و مردم همواره باید پای کار باشند.

وی افزود: البته آوردن مردم پای کار الزاماتی دارد و این الزامات همانی است که در قانون اساسی آمده است، یعنی حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان، این‌ها مسائلی‌اند که مسئولین باید بیش از گذشته به آن‌ها اهمیت دهند و مردم نیز به این نکته توجه کنند که در صورت عدم حضور در عرصه‌های مختلف، خصوصا عرصه‌ سیاسی، نمی‌توانند آینده‌ای که مدنظر دارند را برای فرزندان خود و نسل آینده بسازند . 

احزاب ، ابزاری قدرتمند برای پر کردن فاصله بین مردم و حاکمیت 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص نقش احزاب در جامعه بیان کرد: در یک جامعه مدنی در روابط دولت-ملت ، احزاب نقش واسطه بین مردم و حاکمیت را ایفا می‌کنند . یعنی از یک سو مطالبات مردم از حاکمیت را به گوش مسئولین می‌رسانند و از سوی دیگر مشکلاتی که حاکمیت با آنها مواجه است را به اطلاع مردم می‌رسانند . یعنی فاصله بین دولت و ملت را با احزاب می‌توان پر کرد . 

صابریان با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور ما اعتماد میان مردم و حاکمیت آسیب جدی دیده است، خاطرنشان کرد : مشکلات معیشتی مردم دلایل متعددی دارند که مهم‌ترین آن‌ها تحریمهاست، پس از خروج آمریکا از برجام، تنگناهای زیادی برای کشور ایجاد شد، همچنین چون ما نتوانستیم در کشورمان صدایی واحد را از حاکمیت بشنویم، آسیب‌هایی به کشور وارد شد که مهم ترین این آسیب‌ها مشکلات معیشتی مردم است . 

وی افزود: فساد اداری هم که وجود داشته و دارد و نتیجه آن اختلاس‌هایی است که هر روز مردم اخبار آن‌ها را می‌شنوند و مسائل این‌چنینی، به مشکلات معیشتی دامن زد، من فکر می‌کنم در این مقطع اولین نکته ای که احزاب باید مدنظر قرار دهند انسجام درونی خودشان است، احزاب باید به حفظ بدنه خود توجه کنند . باید به اقناع افرادی که علاقه‌مند به سرنوشت کشور هستند و در احزاب سیاسی فعالیت می‌کنند توجه شود تا این بدنه مسئولیت پذیر حفظ شده و دچار ناامیدی و سرخوردگی نشوند. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد : نکته بعدی که احزاب باید به آن اهمیت دهند بحث گفت‌وگو است، گفت‌وگو مهم‌ترین بخشی است که می‌تواند بین مردم و حاکمیت اعتمادسازی کند، مرجع این گفت‌وگو باید احزاب باشند، از طرف دیگر حس باورمندی به احزاب ، باید در مسئولین و حاکمیت تقویت شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی احزاب سیاسی کروناویروس بین مردم و حاکمیت گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۶۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاورد‌های اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت

رایزن فرهنگی پاکستان با اشاره به اینکه مردم این کشور، استقامت و مقاومت و شجاعت ملت ایران را ستایش می‌کنند، گفت: همواره به‌رغم سختی‌های فراوانی که استکبار جهانی بر مردم ایران تحمیل کرده با استقامت و شجاعت وصف‌ناپذیری در مقابل همه قدرتمندان عالم ایستاده‌اند.

 رایزن فرهنگی پاکستان با تاکید بر این مطلب، افزود: مردم ایران روی مواضع خودشان محکم و پابرجا هستند و مردم پاکستان این استقامت‌ها و شجاعت‌ها را گرامی می‌دارند و بزرگ می‌دانند. به این خاطر است ملت ایران در چشم ملت پاکستان و مردم این کشور، ملتی بزرگ و قابل تقدیر و ستایش است.

عملیات وعده صادق این علاقه را بیشتر هم کرد

وی درباره خوشحالی مردم از انتقام سخت یا همان وعده صادق، نیز افزود: نماد و نمود این بزرگی و عظمت در روز‌های اخیر همان دفاع شجاعانه و پاسخ مقتدرانه عزیزان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به رژیم صهیونیستی بود. اگر مردم پاکستان به ایران اسلامی و مردم ایران و رهبران ایران تا قبل از این پاسخ دندان‌شکن، علاقه‌مند بودند این علاقه‌مندی ظرفِ چند روز گذشته‌ای که از این پاسخ می‌گذرد ده‌ها برابر بیشتر شد و در ملاقات‌های مردمی که ما با مردم پاکستان و حتی با برخی از دولتمردان پاکستان داریم اولین نکته‌ای را که یادآوری می‌کنند همین است که آنچه آرزوی دیرینه جهان اسلام بود امروز توسط جمهوری اسلامی ایران محقق شد. با این نگاه مردم پاکستان و دولتمردان پاکستان میزبان ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران بودند.

چرا محدودیت استقبال پیش آمد؟

مشکی درباره دلیل محدودیت استقبال و اجازه ندادن به برخی از تجمعات خیابانی برای استقبال از رئیس‌جمهور ایران، تأکید کرد: طبیعی است در چنین فضایی با آن علاقه‌مندی که به زمینه‌هایش اشاره کردم چقدر می‌تواند استقبال از طرف مردم پاکستان، استقبال پرشور و هیجان‌انگیزی باشد. به‌رغم اینکه شرایط امنیتی در پاکستان شرایط به هر حال ویژه‌ای است و دولت عزیز پاکستان برای حفظ امنیت سفر رئیس جمهور کشور ایران و هیئت همراه مجبور بود تدابیری را اتخاذ کنند و نمی‌توانستند تجمعات خیابانی را اجازه بدهند، اما ما شاهد بودیم در مسیر کاروان ریاست محترم جمهور در شهر‌های لاهور و کراچی به ویژه کاروان‌های استقبال مردمی شکل گرفت و برخی از تصاویری که امکان انتشار آنها بود شاهد این مسئله است.

تصاویر شگفت انگیزی که هم در اخبار سراسری ایران و رسانه‌های جمعی ایران منتشر شد

وی ادامه داد: در شهر اسلام‌آباد که مقصد اول سفر رئیس‌جمهور ایران بود ما شاهد تلاش مردم برای استقبال عمومی بودیم که اشاره کردم به دلیل شرایط ویژه، این امکان فراهم نشد، اما در نشست‌های نخبگانی و نشست‌هایی که با شخصیت‌های تراز اول اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ادبی در محل اقامت ریاست محترم جمهور برگزار شد این علاقه، این عشق و ارادت به نمایش گذاشته شد که تصاویر آن در اخبار سراسری جمهوری اسلامی ایران و اخبار رسانه‌های جمعی کشور پاکستان منتشر شد. البته آن چیزی که به نمایش گذاشته شد قطره‌ای از دریایی بود که مردم پاکستان تلاش داشتند به نمایش بگذارند. اما به دلیل شرایط خاص امکان ظهور و بروز آن خیلی فراهم نشد.

استقبال از رئیس‌جمهور در کراچی و لاهور

رایزن فرهنگی پاکستان به شور مردم در لاهور و کراچی اشاره کرد و افزود: در شهر‌های لاهور و کراچی این فضا قدری فراهم‌تر شد، اما آنچه در واقعیت میدان بود شاید رسانه‌ها نتوانند به تصویر بکشند. بازتاب‌هایی که ما الان در حال رصد آنها هستیم در رسانه‌های مکتوب و مجازی و رسانه‌های دیداری و نوشتاری همه مملوء از شور، سپاس و تقدیر از انجام شدن سفر و مواضع بسیار خوب رئیس جمهور ایران در این سفر هستیم و همچنان موج خوشحالی همچنان که قبل از این سفر شروع شده بود همچنان بعد از گذشت یک روز از پایان سفر ادامه دارد و پیش‌بینی این است در روز‌های آینده این موج ادامه داشته باشد و حتماً این سفر یک نقطه عطفی برای گسترش روابط همه جانبه ایران و پاکستان خواهد بود.

این سفر افق‌های بلندتری را پیش‌روی دو کشور گذاشت

مشکی در پایان تاکید: ما در پاکستان شاهد بودیم که برخی از کشور‌های منطقه و برخی از قدرت‌های فرامنطقه‌ای خیلی تلاش داشتند برای این سفر محدودیت‌های فراوانی ایجاد کنند حتی اگر بتوانند اصل سفر را تحت‌الشعاع قرار دهند، اما با لطف خدای متعال سفر به خوبی انجام شد و هم دستاورد‌هایی که این سفر داشت چه دستاورد‌های اجتماعی و چه دستاورد‌های سیاسی و منطقه‌ای در همین مدت کوتاه بازتاب خودش را داشت و حتماً در ادامه و آینده پس از این سفر، شاهد بازتاب‌های بیشتر و گشوده شدن افق‌های بلندتری در روابط دو کشور خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • حمله افراد نقاب‌پوش به یک نشست سیاسی در سوئد
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت/ استقبال پر شور ملت پاکستان
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاورد‌های اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟ | باورهای اشتباه مردم درباره آبلیموهای سنتی
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • اتحاد ایران و پاکستان نقش بسیاری در مبارزه با اسرائیل دارد
  • حجاب و چالش خلاقیت در حکمرانی
  • رئیسی: روابط ایران و پاکستان را در همه سطوح ارتقا می‌دهیم