Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@12:56:19 GMT

اعتراف سعد ابن ابی وقاص به حقانیت امیرالمومنین (ع)

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۶۴۸۷

اعتراف سعد ابن ابی وقاص به حقانیت امیرالمومنین (ع)

حجت الاسلام و المسلمین محسن تاج لنگرودی گفت: سعد ابن ابی وقاص گفت آیه مباهله از علی ابن ابطالب به عنوان نفس پیامبر یاد کرد و این قوی ترین دلیل برای فضیلت علی ابن ابیطالب است لذا من نمی توانم به او سب و دشنام بگویم.

 

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، روز مباهله به عنوان رخدادی تاریخی و مهم در اسلام و تاریخ تشیع قلمداد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت روز مباهله از یک سو پرده برداشتن و کنار رفتن نقاب تظاهر به حقیقت در پرتو حقیقت است و از طرفی مباهله سند روشنی در جهت اهمیت جایگاه اهل بیت علیهم السلام است. گفتگوی ما با حجت الاسلام و المسلمین محسن تاج لنگرودی، پژوهشگر تاریخ اسلام به روز مباهله و تحلیل تاریخی و روایی آن پرداخته است.

 

 

 یکی از سفارش هایی که از جانب اولیا و علما به ما شده این است که وقت خود را با مجادله و بحث هدر ندهید چون در حقیقت وقتی ما وارد مجادله های طولانی می شویم عملا حال روحی مان نیز تحت تاثیر آن مجادله قرار می گیرد. در روز مباهله پیامبر (ص) چگونه رفتار کردند که این حالت پیش نیاید؟

اگر به آیه 61 سوره آل عمران دقت کنیم خطاب این آیه و در حقیقت خطاب خداوند به پیامبر (ص) است و  می فرماید: فمن حاجک فیه من بعد ما جاءک من العلم فقل تعالوا ندع ابناء نا و ابناء کم و نساء نا و نساء کم و انفسنا و انفسکم ثم نبتهل فنجعل لعنه الله علی الکاذبین. در واقع این آیه به روشنی نشان می دهد که خداوند روش بحث را به پیامبر خود یاد می دهد که در این مباهله نیازی به جدل و مجادله نداری. وقتی متوجه شدی که طرف مقابل در حال عنادورزی است - یعنی متوجه حقیقت شده اما از سر عناد نمی خواهد با ان کنار بیاید بنابراین دست به سفسطه می زند - نیازی نیست که بحث و جدل را ادامه بدهی.

در آیات دیگری هم خداوند چنین خطاب هایی به پیامبر (ص) دارد.

بله، پیامبر (ص) البته رحمه للعالمین است و از سر دلسوزی دوست دارد که همگان به راه و صراط مستقیم هدایت شوند اما یک جایی هست که افراد نمی خواهند عناورزی خود را کنار بگذارند آن جا طبق بیان قرآن دیگر جای بحث کردن و مجادله نیست. قرآن در همین آیه ای که ذکر شد به پیامبر (ص) می گوید اگر بعد از آن که حرف خود را به صورت کامل زدی و آن ها در جریان حرف و سخن تو قرار گرفتند و آن منطق روشن را نادیده گرفتند به آن ها بگو که شما پسران خود را بیاورید ما هم پسران خود را می آوریم. شما زنان خود را بیاورید ما هم زنان خود را می آوریم. شما خویشان و انفس خود را بیاورید ما هم خویشان و انفس خود را می آوریم و بعد می فرماید: ثم نبتهل فنجعل لعنه الله علی الکاذبین. این جاست که پیامبر (ص) خطاب به طرف مقابل می گوید وقت مباهله و نفرین است. خب این نشان می دهد که اگر انسان نسبت به حقانیت حرف خود اطمینان و ایمان دارد و حرف حق او را نمی پذیرند می تواند مباهله کند یعنی نفرین الهی بر دروغگو.

در آیه مباهله نکته جالبی وجود دارد و آن این جاست که وقتی قرآن می گوید شما زنان تان را بیاورید و ما هم زنان خود را می آوریم در حقیقت این جا فقط حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیهاست که به مباهله می رود یعنی یه جای زنان، یک زن از طرف جبهه اسلام به آن مباهله می رود. خیلی معنادار است و به نوعی انگار که این زن، نماینده همه زنان موحد و مومن است.

بله همین نسبت را درباره فرزندان هم می شود مطرح کرد چون تعداد طرف مقابل بسیار بیشتر بود اما مثلا وقتی که این طرف فرزندان خود را می آورد به امام حسن و امام حسین علیهما السلام اکتفا می شود که معنادار است.

بیانگر بیان نورانی پیامبر (ص) که الحسن و الحسین سیدی شباب اهل الجنه.

بله و به همان نسبت وقتی به امیرالمومنین (ع) هم می رسیم تعبیر انفسنا درباره ایشان بسیار معنادار است یعنی پیامبر (ع) می گویند در روز مباهله من می آیم و نفس خودم که علی ابن ابیطالب است نیز می آورم. در ادامه تصریح می کند: ثم نبتهل، یعنی همدیگر را نفرین می کنیم و در پایان می فرماید: فنجعل لعنه الله علی الکاذبین / لعنت خدا بر انسان های کاذب و این در حقیقت قدرت اولیای الهی و طرف اسلام بود که وقتی طرف مقابل چهره های ملکوتی و نورانی پیامبر (ص) و امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) و حسن و حسین (ع) را دیدند از مباهله منصرف شدند و راضی شدند که امتیازاتی را به پیامبر (ص) و اصحاب حضرت بدهند.

روایت های مربوط به روز مباهله تا چه اندازه در میان راویان شیعه و سنی مطرح بوده است؟

شیعه که الی ماشا الله در اکثر کتاب های خود از جمله بحار الانوار، وسایل، ارشاد مرحوم شیخ مفید و  منابع دیگر به این روز و رخدادهای مهم آن پرداخته است اما نکته جالب توجه این است که برادران اهل سنت، این روایت را مفصل بیان کرده اند از مسلم ابن نیشابوری که در کتاب صحیح مسلم از شش کتاب مورد اعتماد اهل تسنن به این موضوع پرداته است تا احمد ابن حنبل که در کتاب مسند به روز مباهله و رخدادهای آن اشاره کرده است، همچنین طبری در تفسیر خود یا حاکم نیشابوری در کتاب مستدرک، ابونعیم اصفهانی در کتاب دلایل النبوه، واحدی نیشابوری در  اسباب النزول، همچنین فخر رازی در تفسیر معروف خود این قضیه را نقل کرده است. ابن اثیر در کتاب جامع الاصول، قاضی بیضاوی در تفسیر خود انوار التنزیل و اسرار التأویل، سیدمحمود افندی آلوسی بغدادی در تفسیر روح المعانی، طنطاوی در تفسیر الجواهر نقل کرده است. زمخشری در کشاف، حافظ احمد بن علی بن حجر عسقلانی در کتاب الاصابه و قرطبی در کتاب الجامع الاحکام القرآن در این باره نوشته اند.

گاهی در تاریخ اسلام شخصیت های بسیار منفی و در حقیقت تاریک چاره ای جز اعتراف در برابر حقانیت اهل بیت علیهم السلام از جمله امیرالمومنین (ع) نداشته اند. اگر ممکن است به مناسبت روز مباهله به یکی از این موارد اشاره کنید؟

یکی از کسانی که در حقیقت دشمن اهل بیت علیهم السلام بوده به نام سعد ابن ابی وقاص، پدر عمر سعد که در کربلا مقابل امام حسین علیه السلام ظاهر شد و از دشمنان سرسخت علی ابن ابیطالب است در کتاب غایه المرام از او نقل می شود که روزی معاویه نشسته بود و سعد ابن ابی وقاص هم کنار او بود. معاویه به سعد گفت تو چرا به ابوتراب سب و دشنام نمی گویی. آن جا سعد ابن ابی وقاص می گوید من سه چیز از علی می دانم که پیامبر درباره او فرموده است و من باید آرزوی این سه چیز را با خود به گور ببرم.

اما آن سه چیز چه بود؟ ما در این جا فقط به یک مورد آن اشاره می کنیم. سعد ابن ابی وقاص گفت وقتی آیه مباهله نازل و پیامبر (ص) مامور شد که از فرزندان و زنان و ... کسانی را با خود برای این روز همراه کند از علی ابن ابطالب به عنوان نفس خود یاد کرد و این قوی ترین دلیل برای فضیلت علی ابن ابیطالب است لذا من نمی توانم به او سب و دشنام بگویم.

پایان پیام/187

منبع: شبستان

کلیدواژه: آیه مباهله امام علی ع فضیلت علی ابن ابیطالب خود را می آوریم روز مباهله طرف مقابل الله علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۶۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل رویش‌های انقلاب اسرائیل را نابود خواهد کرد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل کاظمی شامگاه سه شنبه چهارم اردیبهشت ماه در مراسم بزرگداشت مقام حضرت حمزه سیدالشهدا علیه‌السلام و حضرت عبدالعظیم حسنی علیه‌السلام در بندرعباس، با اشاره به آیه ۱۱۲ سوره هود اظهار داشت: رسول گرامی اسلام در رابطه با این آیه که پیامبر را دعوت به مقاومت کرده است می‌فرمایند؛ این آیه مرا پیر کرده است؛ مقاومت و ایستادگی کار پیامبر اسلام (ص) است و قطعاً از این موضع مشکلی وجود ندارد اما باید به لحاظ روانشناسی نیز مورد بررسی قرار بگیرد که چرا با وجود اینکه مردم ثمرات انقلاب پیامبر (ص) را دیده بودند طبق این آیه نتوانستند در همراهی پیامبر (ص) استقامت کنند.

وی افزود: عدم همراهی مردم با امام در هر زمانی بار را به دوش امام جامعه می‌اندازد چنانچه شاهدیم وقتی ۳۲ دستگاه فرهنگی در کشور به وظایف خود عمل نکنند رهبری جامعه مجبور است به حوزه امر به معروف و نهی از منکر ورود کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه مساجد و حسینیه‌ها باید به پایگاه اصلی تربیت جوانان و نوجوانان تبدیل شود؛ افزود: این حسینیه‌ها اگر سرباز برای مبارزه با اسرائیل نسازد، حسینیه نیست چرا که خروجی مکتب امام حسین علیه‌السلام تربیت افراد ظلم ستیز است؛ افرادی که برای امر ولیِ زمانشان پروپوزال می‌نویسند چنانچه زمانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید پاسداران انقلاب برنامه ۱۰ ساله برای تحقق این هدف نوشتند.

حجت الاسلام کاظمی عنوان‌کرد: خروجی مکتب سیدالشهدا علیه‌السلام تهرانی‌مقدم‌ها هستند که به امر ولی فقیه راه نابود کردن دشمنان اسلام را ترسیم می‌کنند.

وی با اشاره به رویش‌ها و ریزش‌های انقلاب اسلامی گفت: نسلی که اسرائیل را با خاک یکسان خواهد کرد نسل رویش‌های انقلاب اسلامی است، نسلی که می‌تواند پهپادهای پیشرفته و موشک‌های نسل جدید را بسازد.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اینکه ما در صنعت دفاعی رشد می‌کنیم و به والاترین جایگاه‌ها می‌رسیم نشان از این است که در صنعت دفاعی گفتمان امامین انقلاب سر لوحه‌ی کار قرار گرفته است اما در صنعتی مانند خودروسازی به این مهم توجه نشده است و نتیجه‌اش را امروز همه شاهد هستند.

کد خبر 6087043

دیگر خبرها

  • پشت پرده حضور اورونوف در پرسپولیس؛اوسمار حقیقت را فاش کرد
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • حقیقت در مورد پروتئین: چگونه به اندازه کافی در هر سنی پروتئین دریافت کنیم؟
  • «عمه فائقه» یوسف پیامبر بعد از ۲۰ سال چه شکلی شده است؟ /عکس
  • «عمه فائقه» سریال یوسف پیامبر بعد از ۲۰ سال چه شکلی شده است؟ /عکس
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • جریان فیلمسازی مشکوک در خدمت صهیونیست‌ها
  • پروژه جعل تاریخ شیعه
  • نسل رویش‌های انقلاب اسرائیل را نابود خواهد کرد
  • دعوا بر سر دستمال ارزشمند لیونل مسی!