Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@10:55:54 GMT

وقتی با پول می‌توان خیابان و پیاده‌راه را خرید

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۶۵۵۵

آفتاب‌‌نیوز :

به جهت عرض کم در خیابان نواب تنها ۲ خودرو می‌توانند از آن عبور کنند و معمولاً هم یک‌سوی اتومبیل پارک است؛ از دور نظاره می‌کنم که اتوبوس سازمان اتوبوسرانی به علت وجود خودرو مجبور می‌شود چند متر آن‌ طرف‌تر از ایستگاه توقف کند؛ مسافران عصبانی و غرغرکنان سوار بر اتوبوس می‌شوند.

فاطمی یکی از ساکنان این خیابان به ما می‌گوید: تا چند سال پیش نمایشگاهی در این خیابان وجود نداشت از ۱۰ سال پیش که اولین نمایشگاه راه افتاد یک‌به‌یک نمایشگاه‌ها زیاد شدند تردد در خیابان اغلب دشوار است و علاوه بر اشغال خیابان، بعضاً همین یک متر را هم خودروهای این نمایشگاه‌ها اشغال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب دلالان جلوی این نمایشگاه‌ها حضور دارند و این موضوع حتی رفت‌وآمد زن و بچه مردم را در پیاده‌رو سخت کرده است.

یکی از رانندگان سازمان اتوبوسرانی که در مسیر دروازه رشت به مینودر فعالیت دارد، می‌گوید: یک سالی می‌شود که در مسیر مشغول به فعالیت هستم؛ نمایشگاه‌های خودرو از خیابان نواب ترافیک ایجاد می‌کنند و متأسفانه مأموران راهنمایی و رانندگی به‌جای اینکه به نمایشگاه‌داران خرده بگیرند به ما فشار وارد می‌کنند.

راننده اتوبوس: مجبوریم خارج از ایستگاه توقف کنیم

وی ادامه می‌دهد: نمایشگاه داران، خودروها را در خیابان پارک می‌کنند و ما مجبور می‌شویم خارج از ایستگاه توقف کنیم که افسر راهنمایی و رانندگی از ما مدارک می‌خواهد و ما را جریمه می‌کند؛ افسران به‌جای اینکه ایستگاه را خالی کنند از ما مدرک می‌خواهند؛ از سویی دیگر مسافران نیز به دلیل پیاده و یا سوار شدن در خارج از ایستگاه گله‌مند هستند.

این راننده خاطرنشان می‌کند: اگر یک قدم از ایستگاه خارج‌شده باشیم و اتفاقی برای سرنشینان رخ دهد هیچ ارگانی پاسخگو نیست؛ اگر خدای نکرده تصادف کنیم به دلیل بزرگ بودن خودرو مقصر ۱۰۰ درصد شناخت می‌شویم اگر مسافری از پله بیفتد بیمه به دلیل توقف در خارج از ایستگاه خسارتی پرداخت نمی‌کند و مجبور خواهیم شد از جیب خسارت را بپردازیم هرچند که این اتفاق برای همکاران بنده افتاده است.

وی عنوان می‌کند: هنگامی‌که ایستگاه خالی نیست برای حفظ جان مسافر مجبور هستیم در خارج از ایستگاه توقف کنیم و برای همین باید ناسزا و نفرین مسافر را به جان بخریم.

این راننده می‌گوید: ما نباید با نمایشگاه‌داران و یا صاحب خودرویی که در ایستگاه قرار دارد درگیر شویم سال قبل در بازار قزوین خودرویی در ایستگاه توقف کرده بود که در پی درگیری راننده سواری شیشه‌های اتوبوس را شکست و درنهایت این راننده بود که مجبور شد خسارت شیشه را پرداخت و درآمد چند روز خود را برای جبران خسارت هزینه کند.

وی تصریح می‌کند: با نمایشگاه‌های خودرو بسیار مشکل داریم ولی چون آن‌ها پول دارند و راحت خرج می‌کنند حقوق ما تضعیف می‌شود؛ در ضمن طلبکارانه درگیر می‌شوند و ناسزا هم می‌گویند و ما هم به‌ناچار مجبور می‌شویم چیزی نگوییم و عبور کنیم.

یکی دیگر از رانندگان که تازه اتوبوس خود را در ایستگاه مبدأ پارک کرده است، به ایسنا می‌گوید: در مسیر ما تعداد نمایشگاه‌های اتومبیل زیاد شدند و اغلب دلالان، خودروی خود را جلوی نمایشگاه‌ها پارک می‌کنند. بارها سر دوبله پارک کردن با دلالان خودرو درگیر شدیم.

یکی دیگر از رانندگان این مسیر هم تصریح می‌کند: به علت وجود واحدهای نمایشگاه‌های خودرو در خیابان نواب درگیری بسیاری با صاحبان آن‌ها داریم و حتی به کتک‌کاری هم ختم شده است به همین دلیل اگر ناسزا هم بگویند مجبوریم چیزی نگوییم و رد شویم. مردم عادی هم خودروهای خود را دوبله پارک می‌کنند و مجبوریم خارج از ایستگاه اتوبوس توقف کنیم. مسافران از میان سایر خودروها عبور می‌کنند تا سوار اتوبوس شوند و این امنیت جانی آنان را تهدید می‌کند.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران: باید نیمه پر لیوان را ببینیم!

محمد اسلامی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل قزوین در گفت‌وگو با ایسنا بیان می‌کند: باید نیمه پر لیوان را نگاه کنیم. برخی از اهالی خیابان نواب در گذشته بیکار و درگیر کارهای غیرقانونی بودند؛ ولی در چند سال اخیر به‌واسطه نمایشگاه‌های خودرو مشغول به کار شدند؛ اکنون اهالی اغلب از شهرداری برای ملک‌های خود تغییر کاربری گرفتند و آن‌ها را به واحد تجاری تبدیل کردند تا نانی سر سفره خانواده ببرند و دیگر کار غیرقانونی انجام نمی‌دهند.

وی تصریح می‌کند: در شهرستان قزوین ۱۰۰ نمایشگاه خودرو فعال است؛ تا پیش از سال ۹۳ واحدهای صنفی تا شعاع ۱۵۰ متری از هم اجازه فعالیت را نداشتند. مجلس در سال ۹۳ حد و حدود واحدهای صنفی را برداشته است. اکنون با تعدد نمایشگاه اتومبیل در خیابان نواب روبه‌رو هستیم و باید نیمه پر لیوان را ببینیم اینکه با راه‌اندازی نمایشگاه برای چند نفر اشتغال‌زایی انجام شده است.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل قزوین می‌گوید: در خیابان نواب این وانتی‌ها هستند که ترافیک ایجاد کردند. به نمایشگاه‌های اتومبیل اعلام‌ شده است موارد ترافیکی را رعایت کنند و همه هم رعایت می‌کنند؛ نمایشگاه‌داران به اندازه یک خودرو می‌توانند لبه خیابان پارک کنند؛ پیاده‌رو این خیابان قابلیت پارک خودرو ندارد و همه نمایشگاه‌ها حدود ۱۱۰ متری هستند و خودروها را در داخل مغازه پارک می‌کنند.

رئیس اتاق اصناف: شهرداری و راهور متولی هستند

محمد فرج زاده رئیس اتاق اصناف قزوین، به ایسنا می‌گوید: در سال ۹۳ محدوده صنفی صدور پروانه توسط مجلس شورای اسلامی لغو شد، اما برای رعایت مواردی مانند پارک خودرو در خیابان و گذرگاه عابرپیاده، شهرداری و راهور متولی هستند که باید نسبت به برخورد با واحدهای متخلف اقدام کنند ولی ما در صدور پروانه نمی‌توانیم محدودیتی برای واحدهای صنفی قائل شویم.

به گزارش ایسنا، طی تماس‌های مکرر با مسئولین امر در شهرداری درنهایت موفق به گفت‌وگو در این خصوص نشدیم ولی بر اساس شنیده‌ها پرونده‌های بی‌شماری در رابطه با نمایشگاه‌های اتومبیل در شهرداری تشکیل شده است و هر روز نیز بر آن افزوده می‌شود.

پلیس برابر قانون با متخلفان برخورد خواهد کرد

سرهنگ مهرداد حسن‌پور، رئیس پلیس راهور استان قزوین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: در حال حاضر ۳۱ واحد نمایشگاه اتومبیل در خیابان نواب وجود دارد و پلیس طرح برخورد با نمایشگاه‌داران متخلف را در دستور کار قرار داده است.

وی ادامه می‌دهد: برخی از نمایشگاه‌داران خیابان نواب صفوی به دلیل قرارگیری در محدوده ترافیکی فاقد مجوز هستند و یا اینکه مجوز فعالیت آنان به اتمام رسیده است که جهت تعیین تکلیف فعالیت یا عدم فعالیت نمایشگاه‌داران و سایر صنوف مشابه که مشکل ترافیکی راهور دارند جلسه‌ای در کمیسیون نظارت استان برگزار و مقرر شد این موضوع مجدداً در کمیسیون فرعی بررسی شود.

رئیس پلیس راهور استان قزوین خاطرنشان می‌کند: با توجه به اینکه مجوز فعالیت نمایشگاه اتومبیل از سوی سازمان صمت، پلیس و صنف مربوطه صادر می‌شود، به دلیل اشباع شغل نمایشگاهی در خیابان نواب و مشکلات ترافیکی، مکاتباتی در خصوص صدور مجوز با مراجع ذی‌ربط انجام شده است.

حسن‌پور می‌گوید: طرح برخورد با نمایشگاه‌داران متخلف در دستور کار پلیس قرار دارد و ضمن پلمب نمایشگاه‌های بدون مجوز، در صورت ایجاد مزاحمت نمایشگاه‌داران برای عابران و شهروندان از قبیل پارک خودرو در پیاده‌رو، روی پل و همچنین ایجاد مزاحمت ترافیکی، پلیس برابر قانون با آنان برخورد خواهد کرد.

 بر اساس مشاهدات میدانی نه‌تنها نمایشگاه‌داران این ضوابط را رعایت نمی‌کنند بلکه اقدام مؤثری از جانب نهادهای مرتبط انجام نشده است و در اغلب ساعات شاهد ترافیک و اشغال پیاده‌رو توسط صاحبان این نمایشگاه‌ها هستیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نمایشگاه های خودرو ایستگاه توقف خارج از ایستگاه نمایشگاه داران خیابان نواب پارک می کنند نمایشگاه ها توقف کنیم پیاده رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۶۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟

فرارو- کاهش قدرت خرید اقلام خوراکی از گوشت قرمز به لبنیات رسیده و بر اساس آمار‌های فائو در سال ۲۰۲۳ تولید شیر و محصولات لبنی در ایران ۲۶۸ هزار تن کاهش پیدا کرده است. این در حالیست که صادرات همین محصولات ۴۲ درصد رشد داشته است.

به گزارش فرارو، محمدرضا بنی طبا، سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران اخیرا گفته است: «متاسفانه افکار عمومی، تغییر قیمت محصولات لبنی را برآمده از طمع تولیدکننده می‌دانند غافل از اینکه این سیاست‌های دولت است که به افزایش هزینه‌های تولید و در ادامه گرانی محصول تمام‌شده می‌انجامد. در پی همین سیاستگذاری‌هاست که تعداد شرکت‌های لبنی ایران از بیش از ۱۰۰۰ شرکت در دهه ۸۰ به حدود ۲۰۰ شرکت افت کرده است. کاهش سرانه مصرف لبنیات به دلیل کاهش قدرت خرید مردم مشکل امروز صنعت لبنیات است و متولی حراست از قدرت خرید مردم هم تولیدکننده نیست بلکه مجلس، دولت و وزارتخانه‌های رفاه و اقتصاد و بانک مرکزی هستند.»

این آمار‌ها در شرایطی منتشر می‌شود که سرانه مصرف لبنیات در سال ۸۹ بالای ۱۸۰ کیلو بوده است، علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی نیز درباره کاهش مصرف لبنیات در کشور، گفت: «بنابر آخرین آمار سرانه مصرف لبنیات بدلیل کاهش قدرت خرید خانوار به ۵۵ تا ۶۰ کیلو رسیده است.»

کاهش آمار مصرف لبنیات در کشور را می‌توان دومین آمار کاهشی در خصوص اقلامی دانست که به لحاظ ارزش غذایی اهمیت زیادی دارند. پیش از این کاهش سرانه مصرف گوشت در کشور مورد توجه قرار گرفته بود. افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، در این باره گفته است: «بنابر آمار ۱۰ ماهه سال گذشته سرانه مصرف گوشت قرمز به ۷.۱ کیلو رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ کاهش داشته است.»

همزمان با افزایش قیمت اقلامی مثل گوشت و لبنیات، قدرت خرید اقشاری مثل کارگران نیز روز به روز کاهش پیدا می‌کند. علیرضا میرغفاری، نماینده جامعه کارگری و عضو شورای عالی کار در این خصوص می‌گوید: مصرف گوشت قرمز و سفید کاهش پیدا کرده و افراد برای جبران پروتئین مبادرت به خرید سایر اقلام می‌کنند. اگر میزان مصرف گوشت در جامعه کارگری کاهش پیدا کرده به این معنی نبوده که این کالا برای بدن مضر بوده یا فرد توان خرید داشته، اما خریداری نکرده است. توان خرید پایین وی بر اساس دستمزدی که دارد سبب شده تا آن را از سبد خانوار حذف کند.»

با توجه به این شرایط پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که چرا قدرت خرید اقلام خوراکی روز به روز کاهش پیدا می‌کند و این وضعیت با چه پیامد‌هایی همراه است؟ فرارو در راستای پاسخ دهی به این پرسش‌ها با وحید محمودی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران و اقتصاددان گفتگو کرده است:

تعداد زیادی از خانواده‌ها در طبقه «مسکینی» قرار گرفته‌اند

وحید محمودی به فرارو گفت: «وقتی که کشور در شرایط رکود تورمی قرار داد و همانطور که از اسم آن مشخص است، مزمن و مستمر است و البته با ارقام بالای ۳۰ درصد و ۴۰ درصد پیش می‌رود، طبیعیست که قدرت خرید خانوار، تحت تاثیر قرار می‌گیرد و کاهش پیدا می‌کند. قدرت خرید واقعی یک خانوار، مبنا و اساس تصمیمات یک خانوار است؛ تصمیماتی که بودجه خانوار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. هر خانوار، بر اساس درامد ثابت خود، برنامه ریزی می‌کند تا منابع و درامد خود را برای خرید اقلام خوراکی و غیرخوراکی تقسیم کند. به طور طبیعی وقتی با تورم مزمن و افسار گسیخته مواجه می‌شویم، خانوار‌ها با محدودیت‌های شدید مواجه می‌شوند؛ بنابراین به طور طبیعی باید به شکلی برنامه ریزی کنند که نیاز‌های اساسی و ضروری خود را در اولویت قرار داده و پوشش دهند. اگر بر اساس خط فقر تقسیم بندی انجام دهیم. دو مفهوم «فقیر» و «مسکین» را داریم. مسکین حتی با صرف کردن تمام درآمدی که دارد نمی‌تواند نیاز‌های خوراکی خود را تامین کند چرا که فقر شدید دارد یا اصطلاحا (Ultra Poor) نامیده می‌شود. تعداد زیادی از خانوار‌ها در بخش مسکینی یا فقر شدید طبقه بندی می‌شوند.»

وی افزود: «خانوار‌هایی که در شرایط فقر شدید قرار می‌گیرند، عموما مستاجر هستند و باید هزینه‌ای را نیز صرف اجاره واحد مسکونی کنند، بنابراین برای آن که سرپناهی داشته باشند، ابتدا باید برای اجاره خانه هزینه کنند. وقتی هزینه‌های اجاره خانه در کشور مدام بالا می‌رود، فشاری که روی دوش خانوار‌ها ایجاد می‌شود نیز افزایش پیدا می‌کند، چرا که رشد درآمد‌ها برابر با رشد قیمت مسکن و اجاره بها نیست. هر اندازه خانوار‌ها هزینه‌های بیشتری را صرف مسکن کنند، به تبع آن، قدرت خریدشان کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه همه این شرایط، قدرت انتخاب نیز معنای خود را از دست می‌دهد و افراد مجبورند از تامین نیاز‌های اولیه و پایه‌ای خود شروع کنند.»

استمرار تورم، ساختار عرضه و تقاضا را نابود می‌کند

این اقتصاددان در ادامه گفت: «بر اساس الگوی «انستیتو تغذیه» ۱۳ الی ۱۴ قلم کالای استاندارد برای تغذیه وجود دارد که باید تامین شود (حتی به شکل حداقلی) تا یک فرد بتواند بالای خط فقر قرار گیرد. در این الگو، دقیقا مشخص شده که لازم است یک خانوار در ماه چند گرم گوشت، پنیر، نان، برنج، حبوبات و امثالهم مصرف کند. اما با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، تعداد زیادی از کالا‌هایی که لازم است انرژی و سلامت بدن را تامین کنند، خریداری نمی‌شوند. میزان کالری روزانه مورد نیاز برای بدن یک مرد، ۲۵۰۰ کالری است. اما تامین این میزان کالری باید براساس مصرف همه اقلام ضروری و مغذی برای بدن تامین شود. وقتی میزان درامد فرد به خرید گوشت قرمز و پروتئین حیوانی نمی‌رسد، سعی می‌کند، این نیاز را با حبوبات و لبنیات جایگزین کند و وقتی که تورم پیش می‌رود، الگوی مصرف اقلام خوراکی در خانوار‌ها عقب نشینی بیشتری می‌کند و در نتیجه حتی مصرف لبنیات و حبوبات و حتی سبزیجات کاهش پیدا می‌کند و الگوی مصرفی شکل می‌گیرد که به شدت منتهی به افزایش ضعف و بیماری افراد خانواده می‌شود.»

وی افزود: «کاهش قدرت خرید اقلام خوراکی مورد نیاز بدن، در کنار ایجاد بیماری در افراد می‌تواند با افزایش ترک تحصیل نیز همراه شود و عواقب دیگری نیز در جامعه ایجاد کند. اما علت العلل همه این موارد، تورم است که ناشی از ضعف در حکمرانی است. وقتی دولت ضعیف باشد و نتواند تورم را کنترل کند، پیامد‌های آن روی دوش خانوار خواهد بود بنابراین کلیت ریشه تورم به دولت‌ها باز می‌گردد.»

این استاد دانشگاه در پایان تاکید کرد: «وقتی شرایط تورم اقتصاد به شکل فعلی است و فشار‌های زیادی را نیز به صف عرضه وارد می‌کند، درواقع استمرار تورم و رکود تورم را شاهد خواهیم بود. رکورد تورمی (stagflation) بدترین شرایطی است که در اقتصاد کلان رخ می‌دهد. در این وضعیت، از طرفی خانوار تحت فشار تورم است و از طرفی تولید کننده تحت فشار هزینه‌های تولید قرار می‌گیرد و تغییر شکل بازار و مشکلات کمبود توان خرید مردم نیز تولید کننده را آزار می‌دهد. کاهش حاشیه فروش می‌تواند بنگاه‌های تولید را به سمت زیان دهی و حتی تعطیلی سوق دهد. به همین دلیل است که ما آثار تورم را نه فقط در طرف تقاضا، بلکه در طرف عرضه نیز می‌بینیم.»

دیگر خبرها

  • هوای کلانشهر اصفهان سالم است
  • هوای اصفهان و ۵ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • هوای اصفهان و ۶ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • تا وقتی جت هست چرا ماشین خارجی؟ / وضعیت بازار خودرو عجیب شد
  • وقتی باران خیابان زرند را تبدیل به دریاچه کرد
  • بازگشت بازار خودرو به ساحل آرامش
  • هوای ۴ شهر اصفهان قابل قبول است
  • آغاز عملیات همسطح سازی پیاده روی خیابان شهید رجایی شوش
  • پیشرفت ۸۰ درصدی پیاده‌روسازی خیابان آیت‌الله اشرفی اصفهانی