Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- اعظم محبی: در بیشتر کشورها، درآمدهای مالیاتی بخش عمده‌ای از منابع درآمدی را تشکیل داده و در کشور ما هم با توجه به تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی و غیرقابل اتکا بودن درآمدهای نفتی در سنوات اخیر توجه به این درآمدها افزایش یافته است.

در همین راستا باید فرهنگ مالیاتی تقویت شده و برای مردم تشریح شود که مالیات اخذ شده از آن‌ها در کجا هزینه شده و فواید و آثار مثبت آن بیان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیت موضوع خبرگزاری مهر با «علی اصغر هزارجریبی» مدیرکل امور مالیاتی گلستان گفتگویی ترتیب داده که در ذیل خواهد آمد:

* چگونه درآمدهای مالیاتی می‌تواند جای درآمدهای دیگر را بگیرد؟

با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تحریم‌ها، درآمد مالیاتی در سنوات اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته و در همین راستا هم باید ساختارهای مالیاتی تغییر کند که یکی از این راه‌ها هوشمندسازی مالیاتی است.

یکی از مشکلات کشور این است که اطلاعات و داده‌های مالیاتی ما قدیمی بوده و اگر هوشمندسازی اتفاق بیفتد دیگر در تعیین مالیات دچار مشکل نخواهیم شد.

باید پرداخت مالیات به فرهنگ تبدیل شده و برای مردم مشخص شود که آن درآمد در کجا هزینه می‌شود، این امر سبب می‌شود مردم راحت تر مالیات خود را پرداخت کنند.

* عدم شفافیت مالیاتی در برخی از بخش‌ها وجود دارد؟

در ساختارهای مالیاتی، هوشمندسازی در اولویت قرار گرفته و این عمل به شفاف سازی کمک می‌کند؛ اتصال پایانه‌های فروشگاهی به سیستم مالیاتی می‌توانند به این امر کمک کند. در گذشته مأمور به درب مغازه‌ها مراجعه کرده ولی اکنون این امر منسوخ شده است لذا اگر پایانه‌های فروشگاهی به سامانه مالیاتی متصل شوند هنگام کشیدن کارت همه تراکنش‌ها در سامانه نشسته و طبق فرمول‌های خاص مالیات تعیین می‌شود.

* این طرح در چه مرحله‌ای است؟

این امر امسال انجام شده و تشخیص علی الراس از بین می‌رود و دیگر مأمور، مالیات را تعیین نمی‌کند و عملکرد فروشنده مبنا قرار می‌گیرد.

به شرکت‌ها، اصناف و مودیان گفته شده که باید در همین چارچوب اظهارنامه خود را تحویل دهند. در این طرح مودیان باید حساب‌ها را بررسی و به صورت واقعی درآمدها و هزینه‌های خود را سنجیده و مالیات را تعیین کنند.

اتصال پایانه‌های فروشگاهی به سامانه امور مالیاتی می‌توانند در شفاف سازی مالیاتی اثرگذار باشد اطلاعاتی که فرد در سامانه ثبت می‌کند توسط امور مالیاتی بررسی و مالیات قطعی می‌شود.

سال گذشته ۵۰ شغل برای اتصال به پایانه فروشگاهی معرفی شدند که این امر به دلیل شیوع کرونا امسال به تعویق افتاده است اما وکلا و پزشکان طبق قانون بودجه باید به سامانه متصل شده در غیر این‌صورت مجرم خواهند بود.

* نحوه گرفتن مالیات از پزشکان باید تغییر کند.

مالیات پزشکان باید قبل از آنکه پول به حساب آنها واریز شود، مانند حقوق کارمندان گرفته شود؛ یعنی باید پزشک توجیه باشد که بخشی از پول دریافتی مالیات بوده لذا راحت تر مالیات خود را پرداخت می‌کند.

* اظهارنامه توافقی الکترونیکی در اجرای تبصره ماده ۱۰۰ از امسال اجرایی شد.

امسال مقرر شده مالیات ۹۸ صاحبان مشاغل و وسایط نقلیه قطعی شود. در این راستا صاحبان مشاغل که مجموع درآمد و خدمات آنها در سال ۹۸ تا ۹۹۰ میلیون تومان بوده، مشمول این توافق نامه می‌شوند.

افراد مشمول این طرح می‌توانند وارد سامانه شده و قبولی خود را نسبت به این دستورالعمل اعلام کنند.

سازمان در اجرای تبصره ماده ۱۰۰ اعلام کرد: کسانی که مالیاتی سال گذشته آنها (۱۳۹۷) تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، مالیات ۹۸ آنها هم بدون افزایش همان مبلغ خواهد بود.

همچنین مالیات قطعی مودیان از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا پنج میلیون تومان با چهار درصد افزایش، از پنج میلیون تا ۱۰ میلیون تومان با هشت درصد افزایش و از ۱۰ میلیون به بالا با ۱۲ درصد افزایش نسبت به مالیات سال ۹۷ محاسبه خواهد شد.

* جایگاه مالیات مشاغل در کشور و در استان چگونه است؟

مالیات مشاغل در کشور ۶ درصد مالیات‌ها را شامل شده اما این رقم در گلستان ۱۲ درصد است چون استان صنعتی نیستیم. عمده مالیات‌های ما در بخش شرکت‌ها و حقوق کارکنان است و معافیت مالیاتی مشاغل هم بسیار داریم و اکثر کاسبان ما هم درآمدهای پایین داشته و معاف از مالیات هستند.

* جایگاه گلستان در درآمدهای مالیاتی کشور کجاست؟

استان گلستان از نظر درآمدهای مالیات در رتبه پایین بوده و ۰.۴ درصد کل درآمدهای مالیاتی کشور را تشکیل می‌دهد لذا درآمدها به اندازه‌ای نیست که پاسخگوی هزینه‌های استان باشد.

گستردگی مالیاتی فراوانی در استان وجود دارد؛ به عنوان مثال در کشاورزی حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان درآمد داریم که معاف از مالیات هستند و به دلیل خام فروشی و نداشتن صنعت درآمد خاصی در این زمینه نداریم.

صادرات هم به دلیل تشیق برای ارزآوری معاف از مالیات است. مالیات صرفاً جانبی درآمدی ندارد بلکه سیاست‌های مالی و ارزآوری هم در آن نقش دارد.

* هنوز راه‌های فرار مالیاتی زیادی وجود دارد.

فرار مالیاتی وجود دارد ولی نمی‌توان میزان آن را پیش‌بینی کرد. این امر در همه اقشار وجود داشته و کتمان درآمد هم فرار مالیاتی است. تا زمانی که ساختارهای مالیاتی اصلاح نشود، راه فرار وجود دارد؛ البته اکنون نسبت به سنوات قبل اوضاع بهتر است. یکپارچه سازی حساب‌ها، اتصال سامانه بانکی به سامانه امور مالیاتی و پایانه‌های فروشگاهی می‌توانند به شفافیت کمک کند.

تا سال گذشته قانون پایانه فروشگاهی نداشتیم و در پاییز سال گذشته این امر قانون شد و طبق آن دستگاه‌های کارتخوان به مرور زمان به سیستم مالیاتی متصل و هرگونه نقل و انتقال و خرید و فروش توسط این دستگاه در سیستم ما می‌نشیند و بر اساس کد ملی طرف وارد پرونده شده و سامانه اعلام می‌کند که این فرد در یک سال چه میزان فروش داشته است و این امر می‌تواند از فرار مالیاتی جلوگیری کند.

* درآمد مالیاتی کشور پراکنده است.

مالیات‌های ما جزیره‌ای است، شهرداری جدا عوارض گرفته و ثبت اسناد موقع نقل و انتقال وجه دریافت می‌کند اما در دیگر کشورها مالیات یکپارچه بوده و شرایط متفاوت است.

اگر بخواهیم کشور از طریق مالیات اداره شود باید ساختارهای مالیاتی درست شده و هم قوانین مالیاتی بازدارنده باشند. در ماده ۲۴۷ بیان شده که هرگونه کتمان مالیات جرم محسوب می‌شود اما در کشور ما تنها جریمه لحاظ می‌شود و زمانی که نیاز مالی ایجاد شد بخشودگی مالیات در اولویت قرار می‌گیرد.

* وضعیت مالیات املاک و خانه‌های خالی چگونه است؟

مجلس به دنبال تغییرات در قانون بوده تا جرایم حالت بازدارنده داشته باشد. در گلستان اطلاعات کافی در خصوص خانه‌های خالی وجود ندارد و این قانون هم هنوز اجرایی نشده است. اگر جرایم افزایش یابد حالت بازدارندگی داشته و مالک دیگر رغبت نمی‌کند که خانه را خالی نگه دارد.

* در مالیات اجاره املاک کدام ارگان نقش دارد؟

قبل از سال ۹۵ اجاره املاک در دفاتر رسمی تنظیم می‌شد و از آنها مالیات مشخص و ما می‌پذیرفتیم اما از سال ۹۵ تعیین اجاره براساس مترمربع تعیین شده و کمیسیون تعیین اجاره داریم که اجاره منطقه مورد نظر را مشخص می‌کند.

اگر اجاره‌ای که فرد می‌دهد ۸۰ درصد اجاره خط باشد آن عدد قبول است اما اگر کمتر باشد اجاره‌ای که ما تعیین کردیم ملاک عمل قرار می‌گیرد.

در برخی از پاساژها اجاره را پایین‌تر آورده ولی ملاک عمل اجاره خط است و در این بخش هم فرار مالیاتی مشاهده می‌شود.

کد خبر 4998494

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان امور مالیاتی استان گلستان مالیات سازمان امور مالیاتی فرار مالیاتی مالیات بر خانه های خالی ویروس کرونا روز خبرنگار بوشهر محرم 99 شیراز آمار کرونا عید غدیر خم شیوع کرونا ماه محرم شهرکرد گرگان قزوین کمک مومنانه کرمانشاه پایانه های فروشگاهی ساختارهای مالیاتی درآمدهای مالیاتی درآمدهای مالیات فرار مالیاتی امور مالیاتی سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۶۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دخانیات در سال چند ایرانی را به کشتن می‌دهد؟

آفتاب‌‌نیوز :

مهندس بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه «مالیات» به‌عنوان مهم‌ترین راهکار کاهش مصرف دخانیات در جهان شناخته می‌شود، اظهار کرد: «نرخ ۷۵ درصدی مالیات بر خرده‌فروشی سیگار به‌عنوان موثرترین نرخ بازدارنده و کاهشی برای مصرف دخانیات معرفی شده است.»

مالیات ۷۵درصدی بر خرده‌فروشی؛ راهکاری موثر برای کنترل مصرف سیگار
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه اگرچه نرخ مالیات ۷۵ درصدی بر خرده‌فروشی به عنوان یک راهکار موثر برای کنترل مصرف دخانیات معرفی شده، اما این نرخ در کشور اجرا نمی‌شود، افزود: میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور ۲۵ درصد قیمت خرده فروشی از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است. آمار و ارقام بیانگر این است میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور با نرم جهانی حدود ۵۰ درصد فاصله دارد.

قیمت پایین دخانیات در ایران
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: قیمت محصولات دخانی کشور بسیار ارزان و مصرف‌کنندگان در هر سطح درآمدی می‌توانند یک محصول دخانی را به راحتی تهیه کنند. صرف نظر از قیمت نازل روی پاکت محصولات دخانی، سیگار در مراکز عرضه محصولات دخانی به صورت نخی فروخته می‌شود که بر توانایی افراد در خرید این محصولات نقش دارد.

جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست
وی با بیان اینکه فروش سیگار به صورت نخی یک اقدام غیرقانونی است، خاطرنشان کرد: جرائمی برای فروش سیگار به صورت نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند. اگرچه قوانینی در حوزه دخانیات وضع شده، اما بازدارنده نیستند و جوانان به راحتی و با کمترین هزینه می‌توانند سیگار تهیه کنند. اگر سیگار به صورت نخی فروخته نشود، مصرف‌کنندگان برای تهیه محصولات دخانی می‌بایست قیمت بیشتری پرداخت کنند. علاوه بر افزایش هزینه مصرف محصولات دخانی به صورت بسته‌ای، این احتمال وجود دارد که جوانان و نوجوان برای پنهان کردن بسته سیگار با محدودیت‌هایی مواجه شوند که باعث منصرف شدن افراد از خرید محصولات دخانی می‌شود.

سود هنگفت شرکت‌های دخانی در شرایط مالیاتی فعلی
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه مالیات بر دخانیات در کشور دارای یک ایراد ساختاری است، افزود: اگرچه علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده که از سال اجرای این قانون هر ساله پنج واحد درصد افزایش یافته است و در حال حاضر برای محصولات تولید داخل با نشان ایرانی به ۴۰ درصد و نشان بین‌المللی به ۵۵ درصد رسیده است، تلاش شد نرخ‌های مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۲ بر محصولات دخانی نیز در برنامه پنج ساله هفتم توسعه در نظر گرفته شود، اما در نهایت میزان این مالیات نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ بسیار کمتر مصوب شد.

لزوم اجرای پوز‌های اختصاصی فروش سیگار و محاسبه مالیات بر خرده‌فروشی
وی ادامه داد: برای اثر بخشی قانون مالیات ارزش افزوده بر محصولات دخانی نیاز است مراکز فروش محصولات دخانی به پوز‌های اختصاصی مجهز شوند؛ به نحوی که نرخ‌های مصوب مالیات محصولات دخانی به صورت خرده‌فروشی محاسبه و اخذ شود. به طور قطع، اجرای پوز‌های اختصاصی مراکز عرضه محصولات دخانی و محاسبه مالیات بر مبنای خرده‌فروشی می‌تواند تا حدودی بر کاهش میزان مصرف اثرگذار باشد. شرایط کنونی مالیاتی سود هنگفتی را نصیب شرکت‌های دخانیات می‌کنند و راه‌های فرار مالیاتی فراهم است.

ولی زاده گفت: همچنین لازم است سازمان امور مالیاتی کشور نیز میزان درآمد وصولی از محل مالیات بر دخانیات را اعلام کند و مشخصا درآمد حاصل از قانون ارزش افزوده مالیات محصولات دخانی که مستقیما به حساب وزارت کشور واریز می‌شود را بصورت ستاره دار مشخص کند تا در اجرای سیاست‌های اعلام شده شورای عالی سلامت کاملا هزینه شود و وزارت کشور، گزارشی درباره هزینه‌کرد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده محصولات دخانی به ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ارائه دهد.

مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات.
ولی زاده با بیان اینکه امیدواریم با اجرای صحیح قوانین مالیاتی و سایر راهکار‌های کاهش عرضه و تقاضای محصولات دخانی بتوانیم معضل مصرف دخانیات را حل کنیم، گفت: آمار و ارقام بیانگر این است که سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان در پی مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. میزان مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در کشور ما نیز معادل ۵۰ هزار نفر در هر سال است.

دیگر خبرها

  • سود بازار 1100 هزار میلیاردی خودرو
  • ۲ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی به سلامت گلستان اختصاص یافت
  • سازوکار تعیین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی مشخص شد
  • رژیم‌ صهیونیستی ضعیف و فاقد راهبرد مشخص است
  • رژیم‌صهیونیستی ضعیف و فاقد یک راهبرد مشخص است
  • افزایش ۷۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال
  • فروش نخی سیگار، ممنوع
  • دخانیات در سال چند ایرانی را به کشتن می‌دهد؟
  • تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی
  • راهکار کنترل اجاره‌بها چیست؟