Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی درباره دانشنامه آزادگان گفت: خوشبختانه با روش‌های پیشرفته علمی اثری ماندگار برای این که به مراجع درس دانشگاه‌ها تبدیل و منبعی برای پژوهش‌های علمی شود، تهیه شده است. امیدوارم با انتشار این کتاب، شاهد غنی‌تر شدن رشته ادبیات پایداری در دانشگاه‌ها باشیم.

به گزارش ایسنا، دکتر حسینعلی قبادی در مراسم رونمایی از دانشنامه آزادگان که امروز شنبه ۲۵ مرداد برگزار شد، گفت: انجام این پژوهش و به ثمر رساندن در آستانه ماه محرم دو پیام دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اول اینکه آنان که رفتند کاری حسینی کردند و آنانی که از اسارت آمدند کاری زینبی کردند. اگر حسین خون خداست، زینب جلوه حق و پیام خدا است و آزادگان ما راه زینب را پوییدند. زینب اسیر عشق حق است و از این رو جز زیبایی چیزی ندید. دانشنامه آزادگان تداوم پیام زینب است.

وی افزود: انجام چنین تحقیقی، نشان دهنده فعالیت‌های ارزشمدار در مجموعه آموزش عالی از جمله پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در کنار پروژه‌هایی در اقتصاد مقاومتی، تدوین الگوهای بومی برای توانمندسازی روستاهای مناطق محروم، پژوهش‌های گوناگون در حوزه تعمیق مطالعات قرآنی، پژوهش‌هایی در حوزه هویت اسلامی ایرانی و کارگروه ویژه ادبیات دفاع مقدس در شورای متون نشان دهنده مسیر انقلابی پژوهشگاه در طول سالیان اخیر است.

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با بیان این که ان شاءالله دانشنامه آزادگان  مقدمه خیری برای این باشد که دانشگاهیان نیز مسئولیت خود را نسبت به ارزش‌های متعالی دفاع مقدس بهتر انجام دهند، گفت: این، آغاز یک راه بزرگ است. خوشبختانه با روش‌های پیشرفته علمی اثری ماندگار برای این که به مراجع درس دانشگاه‌ها تبدیل و منبعی برای پژوهش‌های علمی شود تهیه شده است. امیدوارم با انتشار این کتاب، شاهد غنی‌تر شدن رشته ادبیات پایداری در دانشگاه‌ها باشیم.

در ادامه این مراسم، احمد پاکتچی رییس پژوهشکده دانشنامه‌نگاری گفت: ما وظایفی بر عهده داریم که باید به آن‌ها توجه کنیم، در کشوری که ارزش‌های انقلابی و دینی که برآمده از فرهنگ ایرانی اسلامی کشور عزیزمان است، با جانفشانی‌ها و ادای دین‌های باارزشی روبه رو هستیم که برای پرداختن به آن‌ها راه درازی در پیش داریم. با وجود این که بیش از سه دهه از بازگشت آزادگان به کشور عزیزمان می‌گذرد، ما هنوز کارهای انجام نشده‌ بسیاری در خصوص شهدا، ایثارگران و آزادگان داریم.

وی با بیان این که حفاظت از ارزش‌هایی که توسط آزادگان آفریده شده، وظیفه خطیری است که بر عهده‌ همه‌ ما است، تصریح کرد: اگر از منظر نهاد علم و دانشگاه به ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس و ابعاد مختلف فرهنگ ایرانی اسلامی توجه داشته باشیم، چیزی که می‌تواند به مجموعه‌ای مانند پژوهشگاه علوم انسانی و پژوهشکده دانشنامه‌نگاری موضوعیت دهد، این است که این جا می‌تواند حلقه وصلی برای پیوند نهاد علم و دانشگاه با دیگر نهادهای جامعه باشد.

این دین‌شناس و زبان‌شناس ایرانی گفت: دانشنامه‌ها روابط عمومی دنیای علم هستند و شرایطی را ایجاد می‌کنند که دنیای علم می‌تواند با نهادهای موجود در جامعه تعامل داشته باشد. طبیعتا نهادهای متولی انقلاب یکی از جوامع هدف هستند که برقراری ارتباط دائمی و ثمربخش بین نهاد علم و نهادهای انقلابی می‌تواند بسیار مفید باشد. تدوین دانشنامه آزادگان حاصل تعامل بین نهاد علم با نهادهای انقلابی است. امیدواریم این گام یک گام موثر در مسیری باشد که راه نرفته بسیاری دارد.

وی با بیان این که تدوین این دانشنامه یک پایان نیست، بلکه یک آغاز است و راه‌های نرفته بسیاری در راستای حفظ ارزش‌های انقلاب اسلامی وجود دارد، گفت: آزادگان برای ما ذخایر فرهنگی هستند. آزادگان با بازگشت به میهن اسلامی ارزش‌های فرهنگی را برای ما به ارمغان آوردند.

ساعتچی خاطرنشان کرد: من نمی‌خواهم ابراز تاسف کنم از این که در ایران عادت به حفظ ذخایر فرهنگی نداشتیم، اما ذخایری که با خون دل بسیار و تحمل رنج و آلام بسیاری فراهم شده و توانسته ابعادی را در فرهنگ ایرانی اسلامی به وجود آورد را نمی‌توانیم به آسانی از دست دهیم. نگارش دانشنامه‌ها و آشنا کردن نسل جدید با این فرهنگ وظیفه‌ای است که بر عهده داریم و بتواند یک حرکت مستمر در راستای حفاظت از ارزش‌های دینی کشور باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پژوهشگاه علوم انسانی دانشنامه آزادگان دانشگاه ها نهاد علم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۷۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسوی بجنوردی: «دانشنامه حقوق ایران» به زودی منتشر می شود

به گزارش جماران، به نقل از روابط‌ عمومی مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، جلسۀ شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی با حضور اکثر اعضا برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، «کاظم موسوی بجنوردی»، رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی با اظهار خرسندی از تشکیل این جلسه، از برگزاری جشن چهل‌سالگی این مؤسسۀ پژوهشی در دهم مهر خبر داد و آن را رویدادی بسیار مهم توصیف کرد، و در در ادامه گفت: تلاش می‌کنیم ذخایر دیجیتالی‌مان را توسعه دهیم و یکی از مهم‌ترین برنامه‌های آینده‌مان همین است.

وی سپس گفت: در پایان پاییز سال گذشته، مجلد بیست‌وپنجم دائرةالمعارف بزرگ اسلامی منتشر شد که اثری فخیم و سنگین بود. و همچنین مجلد هفتم دانشنامۀ فرهنگ مردم ایران نشر یافت.

موسوی بجنوردی با این توضیح که جلد چهارم دانشنامۀ تهران بزرگ، جلد هشتم دانشنامۀ فرهنگ مردم ایران و همچنین مجلدات تازۀ «فهرست مقالات فارسی» و «فهرستوارۀ کتابهای فارسی» رو به اتمام است، افزود: جلد نخست دانشنامۀ حقوق ایران به‌زودی و تا کمتر از دو ماه دیگر منتشر خواهد شد.

رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اضافه کرد: ما به فضل الهی خودکفا شده‌ایم و تحمیلی بر بودجۀ جاری کشور نیستیم، هرچند مسائل و مشکلاتی وجود دارد اما می‌کوشیم بر آن‌ها غلبه کنیم.

در بخش دیگری از این جلسه، «فاطمه لاجوردی»، دبیر شورا گزارش سالانۀ مرکز را خواند.

در ادامه، «ژاله آموزگار» خطاب به موسوی بجنوردی گفت: با وجود سوابق سیاسی و انقلابی، برترین صفت شما دلبستگی‌های ملی و وطنی شماست که باعث می‌شود همه از دل و جان در کنارتان باشیم.

این استاد فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تهران افزود: از این دست مراکز بسیار است و همۀ ما به آن‌ها دعوت می‌شویم ولی به جایی می‌رویم که تنها به فرهنگ ایران بیاندیشد و من این دلبستگی را در شما طی سالیان دراز دیدم.

سپس «عباس سعیدی»، سرویراستار دانشنامۀ خلیج فارس، اهمیت احیا و آغازبه‌کار دوبارۀ دانشنامۀ ایران را یادآور شد و گفت: شما همیشه به همۀ ما گفته‌اید و تأکید کرده‌اید که برای ما ایران و تمامیت ارضی و وحدت ملی مهم است. پس باید دانشنامۀ ایران اصل باشد و نباید نگاه منطقه‌ای داشت و به‌سراغ دانشنامه‌های منطقه‌ای رفت.

در ادامه «ژاله آموزگار»، «علی‌اشرف صادقی»، «عنایت‌الله فاتحی‌نژاد» و «مریم صادقی» با توجه به تجربه‌های گرانقدر امروز در کار دانشنامه‌نویسی، از لزوم بازنگری در گزینش برخی عناوین در مجلدات پیشین سخن گفتند.‌

همچنین «یونس کرامتی» و «فاطمه لاجوردی» دربارۀ لزوم توجه به دانشمندان اسلامی در مناطقی همچون آندلس و شمال آفریقا در مجلدات پیش رو سخن به میان‌ آوردند.

سپس «غلامرضا اعوانی» در باب پیشروبودن مرکز دائرة‌المعارف در تأسیس کتابخانه و شناخت و استخدام اشخاص مناسب نکاتی را بیان کرد.

سخنران آخر، «علی‌اکبر صالحی» به‌عنوان عضو جدید این شورا بود که پس از ذکر خاطرۀ حج تمتع همراه کاظم موسوی بجنوردی و عباس انواری در سال ١٣۶٣ که این مرکز در آستانۀ تأسیس بود، گفت: باید توجه ویژه به جمع باشد و همین کار دانشنامه‌نگاری نباید صرفاً در سطح اهل فرهنگ و پژوهش باشد. همین کار وقتی در سازمان انرژی اتمی بودم انجام شد و تلاش کردیم مفاهیم متناسب با انرژی اتمی مانند ذرات بنیادین را به زبان ساده بیان کنیم.

دیگر خبرها

  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • بهبود پایداری شبکه برق فوق توزیع منطقه دشت آزادگان
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • بودجه دانشگاه شاهد ۳۰ درصد افزایش یافته است
  • موسوی بجنوردی: «دانشنامه حقوق ایران» به زودی منتشر می شود
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • دومین کنفرانس مطالعات میان رشته‌ای هنر با حضور اساتید برجسته برگزار می‌شود
  • حضور اساتید برجسته در دومین کنفرانس مطالعات میان رشته‌ای در ادبیات و هنر