Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمادگی دانشگاه علوم پزشکی ایران برای برگزاری کنکور سراسری، افتتاح دندانپزشکی تخصصی دولتی در هفته دولت، الزام همه بیمارستانها به پذیرش بیماران کرونا، ایجاد ۱۱۰ تخت نقاهتگاهی کرونا در امین آباد برای ایزوله بیماران روانپزشکی و ... از جمله مباحث مطرح در نشست امروز خبرنگاران با رییس و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر جلیل کوهپایه‌زاده_رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران در نشستی با خبرنگاران، گفت: با همکاری خبرنگاران شاهد همکاری بین بخشی هستیم و امیدواریم بتوانیم خدمات گسترده‌ای ارائه دهیم. ارائه خدمات علی‌رغم تمام محدودیت‌های کشور با راهبری وزیر بهداشت اقدامات ارزنده‌ای صورت گرفته است.

وی با تاکید بر لزوم‌ مشارکت‌های مردمی در کنترل بحران کرونا، تصریح کرد: با کمک همه مردم می‌توانیم از این سختی‌ها گذر کنیم. جایگزین کردن سرمایه‌های انسانی و پزشکان و متخصصان که به دلیل کرونا جان می‌بازند، اصلا کار راحتی نیست.

کوهپایه زاده افزود: آرزو داریم در ماه‌های پیش رو که همزمانی کرونا و آنفلوآنزا را در پیش داریم بتوانیم خدمات مقتضی را ارائه دهیم. تامین ماسک چه به شکل خارجی و چه تولید داخل در دستور کار است و تامین این موضوع در کنار تامین لوازم و تجهیزات حفاظت فردی در دستور کار ما قرار دارد. البته در کنار تمام این موارد همراهی و درک مر م بسیار تاثیرگذار خواهد بود. نباید این موضوت را فراموش کنیم که ما در موج اول به خوبی توانستیم اوضاع را مدیریت کنیم.

وی با اعلام آمادگی این دانشگاه برای برگزاری کنکور، گفت: علاوه بر اینکه سعی می‌کنیم بر محل‌های برگزاری آزمون سراسری نظارت کنیم، به صورت داوطلبانه اعلام کردیم که کنکور را در علوم پزشکی ایران برگزار کنیم. ما تنها دانشگاه علوم پزشکی دولتی برگزاری کنکور در تهران خواهیم بود و ظرفیت حدود ۲ هزار داوطلب را داریم.

وی در ادامه تصریح کرد: تمهیدات لازم مانند استفاده از ماسک و ممانعت از ورود افراد مشکوک دیده شده است، ما نمی‌توانیم ریسک ابتلا را صفر کنیم. با تمهیداتی می توان خطر ابتلا را به حداقل رساند؛ چرا که بیش از کنکور، سلامت داوطلبان مهم است؛ زیرا حتی شاهد آن هستیم یک قهرمان ووشو که از سلامت جسمی خوبی برخوردار بود، به دلیل کرونا فوت کرد و این نشان می‌دهد حتی جوانان هم از بیماری مصون نیستند. تمام تلاشمان را می کنیم که پروتکل های ابلاغی وزارت بهداشت را به بهترین نحو اجرایی کنیم؛ امروز وزارت بهداشت پروتکل های برگزاری کنکور سراسری را ابلاغ کرد و ما هم این پروتکل ها را ابلاغ کردیم.

کوهپایه زاده درباره برگزاری مراسم عزاداری در محرم و صفر، بیان کرد: مشارکت مردم را از طریق هیئت‌ها و مساجد می‌بینیم و امیدواریم بتوانیم بیماری را در این ماه مدیریت کنیم. البته مردم خودشان باید پروتکل ها را رعایت کنند و ما حافظ سلامت مردم خواهیم بود؛ زیرا این موضوع بالاترین اولویت است.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران ضمن تاکید بر اهمیت رسیدگی به سایر بیماری‌های مزمن در بحران کرونا، اظهار کرد: مشکل بیماری‌های مزمن همواره با ما بوده است و نباید در این بحران از آنها غافل شویم. اخیرا در بیمارستان فیروزگر پیوند مغز استخوان صورت گرفته است که خبری خوشحال کننده بود.

وی‌در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم عدم غفلت از خدمات دهان و دندان، گفت: با تمهیدات اندیشیده شده قرار است دندانپزشکی تخصصی دولتی به زودی در هفته دولت افتتاح شود تا کمک کند مردم در بحران کرونا از مشکلات دهان و دندان خود غافل نشوند.

در ادامه این مراسم دکتر توکلی_ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به اینکه هنوز سوالات زیادی پیرامون بیماری کرونا وجود دارد، گفت: در روزهای اخیر درگیری و ابتلای خانوادگی کرونا افزایش داشته است. همچنین مرگ و ابتلا در میان جوانان نیز قابل توجه بوده است که این موارد نشان می‌دهد به نظر می‌رسد باید مطالعات ژنتیکی بر بیماری را افزایش داد.

وی با اشاره به خستگی کادر درمان، تاکید کرد: مدیریت بیماری سخت و پیچیده شده است. االبته در هفته‌های اخیر به دنبال اجباری شدن ماسک توانستیم از شکل فاجعه بار و انفجاری ویروس جلوگیری کنیم.

توکلی با اشاره به مراسم‌های سوگواری ماه محرم، آغاز سال تحصیلی و فصل پاییز و شیوع آنفلوآنزا، بر لزوم برنامه ریزی برای کنترل شرایط کرونا تاکید کرد.

وی افزود: در استان تهران ۳۰ هزار و ۷۰۰ تخت فعال هستند که ۶ هزار و ۵۰۰ تخت تک تخصصی و ۲۴ هزار تخت برای کرونا کاربرد دارند. همه بیمارستان ها ملزم به پذیرش بیمار کرونایی شده اند و بیمارستان های تک تخصصی هم اگر بیماری اتفاقی مبتلا به کرونا شناسایی کند ملزم به ارائه خدمات به او است. طی چند ماه گذشته ما حدود ۷۰۰ تخت ویژه برای کرونا در تهران در اضافه کردیم و یک چهارم تخت های بستری تهران به کرونا اختصاص پیدا کرد. در مجموعه امین‌آباد نیز ۱۱۰ تخت به شکل نقاهتگاهی فعال است تا بیماران روانپزشکی تهران که مبتلا به کرونا می‌شوند را ایزوله کند.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که جراحی های درونی و رسیدگی به مصدومان ترافیکی باید ادامه داشته باشد. ما در بخش خصوصی توانستیم ظرفیت‌هایی در بیمارستان های ماژور ایجاد کنیم و حتی در یک بیمارستان خصوصی ۱۶۰ تخت به کرونا اختصاص دادیم و بیمارستان خصوصی داریم که به طور کامل تخت ها به بیماران کرونایی اختصاص داده است.

توکلی گفت: طی هفته گذشته از ۸۶ بیمارستان بازدید کردیم و تمام نکات فنی مورد رصد قرار گرفت تا به استانداردهای لازم برای خدمت رسانی به بیماران کرونایی در همه مراکز درمانی دست پیدا کنیم.

توکلی ادامه داد: به زودی بیمارستان شهر قدس با ۱۶۰ تخت و بیمارستان فیروزآبادی با ۳۲۰ تخت آغاز به کار خواهند کرد. همچنین تخت‌های جدید بیمارستان‌های شهدای تجریش، مهدی کلینیک و شریعتی به چرخه درمان اضافه خواهد شد.

ادامه دارد...

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس من ماسک میزنم دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزاری کنکور بیمارستان ها پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۰۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم پس از کرونا چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند ظرف چند هفته بهبود می‌یابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماری‌شان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کرونا یا کووید طولانی مدت نام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویروسی که موجب بی‌خوابی می‌شود سندرم پس از کووید ۱۹

سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه می‌کنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد؛ به گونه‌ای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی می‌شود که ممکن است ناشی از کووید باشد.

ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری می‌شود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.

دکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا می‌گوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.


آلرژی بعد از کووید

به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعه‌ای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.

این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.

افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی

دکتر نوری زاده می‌گوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.

یکی از مشکلات عمده‌ای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شده‌اند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند می‌توانند مشکلات آسم را تجربه کنند.

یکی از واکنش‌های آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا شوند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا

به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشته‌اند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شده‌اند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیف‌تری را تجربه کرده‌اند ۱۴ درصد است.

تشکیل لخته و ابتلا به سکته

نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنش‌های آلژیک بعد از کووید شود.

احتمال می‌رود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلول‌های تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1227939 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • افتتاح بزرگترین بیمارستان روانپزشکی جنوب‌شرق کشور در کرمان
  • معرفی ۴۸ واحد از املاک دانشگاه علوم پزشکی لرستان برای مولدسازی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • افزایش ۳۰ درصدی خدمات روانپزشکی بیمارستان ابن سینا
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • اعضای بدن بانوی ایثارگر اردبیلی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • سندروم پس از کرونا چیست؟