Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز، دکتر حسن هانی زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه، پیرامون تحولات اخیر لبنان اظهار داشت: انفجار اخیر بندرگاه بیروت نتیجه یک سناریوی از پیش تعیین شده توسط آمریکا، اسرائیل، عربستان سعودی، امارات و فرانسه بوده است.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه از 6 سال پیش حدود 2750 آمونیوم نیترات در انبار شماره 12 بندر بیروت جاسازی شده بود، مقامات محلی مکاتبات زیادی با دولت حریری برای انتقال این مواد خطرناک انجام داده بودند اما دولت های گذشته و به ویژه دولت حریری بدون توجه به وجود این ماده خطرناک، مانع انتقال آن به خارج از بندر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: با توجه به اینکه اسرائیل به خوبی از محل وجود این محموله اطلاع داشته با استفاده از جنگ الکترونیک و لیزرهای همراه با حرارت بالا آنها را منفجر کرده است.

 

وی اظهار داشت: بعد از این فاجعه دردناک، مکرون وارد بیروت شد و با نگاه طایفه ای رمز عملیات را در خیابان های بیروت آغاز کرد، بدین معنا که از دولت لبنان درخواست کرد دست به اصلاحات اساسی زده و تغییرات ساختاری در پیکره نظام لبنان را آغاز کند.

 

هانی زاده گفت: پس از بازگشت مکرون به فرانسه، عده ای در خیابان های لبنان به خیابان ها ریخته و به جای محکوم کردن عامل انفجار، حزب الله را محکوم کردند. رسانه های صهیونیستی، سعودی و آمریکایی نیز جریان سازی شدیدی علیه حزب الله تهیه کردند.

 

این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: پس از این انفجار، 4 نفر از وزرای کابینه دولت لبنان که دارای تابعیت فرانسه هستند، استغفا دادند که درنتیجه حسان دیاب مجبور شد استعفای کابینه خود را تسلیم رئیس جمهور لبنان کند لذا نگاه ها به این صورت است که یک کابینه تکنوکرات و در تقابل با حزب الله و بدون حضور این جنبش در آینده تشکیل و انتخاباتی زودهنگام پارلمانی برگزار شود.

 

وی ادامه داد: در چنین شرایطی اگر یک انتخابات زودهنگام پارلمانی انجام شود، با توجه به جریان سازی های غیرمنصفانه علیه حزب الله، قطعا این جنبش در آینده شانس بالایی برای احراز تعداد زیادی از کرسی های پارلمان نخواهد داشت.

 

هانی زاده تصریح کرد: به نظر می رسد مجموعه رخدادها و سناریوهای طراحی شده بر این است که دولت آینده لبنان به حزب الله فشار آورد تا سلاح خود را بر زمین گذارد و اگر حزب الله ممانعت کرد پرونده این جنبش را به شورای امنیت ارجاع و تحت بند هفت منشور سازمان ملل قرار خواهند داد تا اجماعی جهانی علیه حزب الله صورت گیرد. حضور ناوهای جنگی آمریکا و انگلیس در اطراف بندر بیروت حاکی از این است که مقدمات یک حمله نظامی علیه مقاومت در لبنان فراهم شده و به همین دلیل لبنان به سمت یک چرخه خطرناک حرکت می کند که همان تقابل طوایف و جریان های سیاسی می باشد.

 

وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه کمک های مالی کشورها و بازیگران بحران داخلی لبنان منوت به اجرای اصلاحات سیاسی شده است لذا به نظر می رسد که هیچ حزبی سلاحی خارج از دولت در اختیار نداشته باشه و حزب الله در آینده با فشارهای خارجی شدیدی مواجه خواهد شد.

 

هانی زاده با بیان اینکه "قدرت های منطقه ای و فرا منطقه ای بر روی اسب باخته شرط بندی کرده اند"، در خصوص فضاسازی های صبحی طفیلی، نخستین دبیرکل حزب الله علیه ایران و سیدحسن نصرالله اظهار داشت: صبحی طفیلی که در گذشته سمت دبیرکلی حزب الله را هم بر عهده داشته، به دلیل اینکه به حاشیه رانده شده و شیعیان او را به بازی نمی گیرند، با تحریک عربستان و اماراتبه جریان سازی علیه حزب الله و ایران پرداخته است.

 

وی ادامه داد: طفیلی کاریزما و قدرت لازم برای رهبری و اداره حزب الله را نداشت و به همین دلیل برکنار شد.او کینه حزب الله را به دل گرفته و اظهارات سخیفی علیه ایران و حزب الله داشته که از این سخنان برای جریان سازی علیه حزب الله و ایران و ایجاد شکاف در میان شیعیان لبنان استفاده می شود.

 

هانی زاده گفت: عربستان پول های زیادی به طفیلی داده تا نقش حزب الله را تضعیف و علیه مقاومت اسلامی جریان سازی کند ولی با توجه به هوشمندی بالای سید حسن نصرالله،حزب الله می تواند با تعریف سازوکار جدیدی با فشارها مقابله کند. در گذشته هم این نوع برخورد ها با حزب الله صورت گرفته اما حزب الله توانست از بحران ها خارج شود. این اتفاق با بن بست مواجه خواهد شد و تا زمانی که لبنان از سوی اسرائیل تهدید می شود، حزب الله سلاح خود را تسلیم نخواهد کرد.

 

این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص احتمال بازگشت سعد حریری به پست نخست وزیر لبنان اظهار داشت: سعدحریری در عرضه سیاسی لبنان به عنوان شخصیت وابسته به عربستان شناخته می شود و توان خارج کردن لبنان از این وضعیت را ندارد.حریری در فساد دولت های گذشته نقش داشته، سالها در حاکمیت بوده و لبنان را به سمت بن بست سیاسی سوق داده است.

 

وی افزود: بازیگرانی که در گذشته از او حمایت می کردند دست از حمایت کشیده‌اند اما شخصیتی مشابه حریری به نام نواف سلام، که سفیر لبنان در واشنگتن است، مورد توجه قرار گرفته و ممکن است این شخص که به تفکرات حریری نزدیک است کابینه را تشکیل دهد و تقابلی شدید در حزب الله شکل گیرد.

 

هانی زاده تصریح کرد: بنابراین حریری، سمیر جعجع و مروان حماده شخصیت های بدنامی بوده که مورد توجه آمریکا و غرب نیستند اما رده های پایین تر که به مراتب تفکراتی رادیکال تر از سعدحریری دارند ممکن است در آینده قدرت را در دست بگیرند و کابینه را تشکیل دهند که سیاست و رابرد این کابینه تقابل و خلع سلاح حزب الله است.

 

این کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص نقش رسانه های محور مقاومت در مقابله با فضاسازی ها اظهار داشت :متاسفانه تاکنون محور مقاومت سکوت رسانه ای داشته در حالیکه رسانه های صهیونیستی از یک خط تبلیغاتی منسجمی برخوردار هستند. رسانه های محور مقاومت حالت تدافعی دارند در حالی که بایستی محور تهاجمی بیشتری داشته باشند و چهره پلید دولت های مرتجع عرب مخصوصا عربستان و امارات را برای ملت های عرب روشن کند.

 

وی تصریح کرد: رسانه ها بایست نقش برجسته حزب الله درتقابل با نفوذ اسرائیل و جریان وهابیت را پررنگ کند و حرکت کاملا دقیق و هوشمندانه مورد نیاز است. رسانه های محور مقاومت باید به صورت هماهنگ و یک اتاق فکر منسجم و با برنامه ریزی دقیق با کمک رسانه های وابسته به حزب الله در لبنان یک خط تبلیغاتی برای مقابله با جریان سازی های صهیونیستی سعودی آغاز کند.

 

پایگاه خبری 598

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: انفجار بیروت جام نیوز اسرائیل کارشناس مسائل علیه حزب الله محور مقاومت حزب الله جریان سازی هانی زاده رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۲۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ سایه ایران و اسرائیل علنی شد

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: عوض شدن شکل تهدیدات ایران و اسرائیل علیه یکدیگر یکی از خطوط غالب تحلیل‌های رسانه‌ای غربی درباره آینده تحولات منطقه خاورمیانه و نحوه مواجهات سال‌های اخیر جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی مقابل یکدیگر است.

نیویورک تایمز در گزارشی به شدت گرفتن تهدیدات میان ۲ طرف از سال ۱۳۹۸ پرداخته است و در پس این تحلیل غلیظ شدن غبار تهدیدات نظامی به دنبال خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ قابل مشاهده است.

بخش‌هایی از این گزارش را می‌خوانید:

برای چندین دهه، اسرائیل و ایران با یک جنگ سایه در سراسر خاورمیانه مبارزه کرده‌اند و حملاتی را از طریق زمین، دریا، هوا و در فضای سایبری مبادله می‌کنند. رگبار پهپادها و موشک‌هایی که ایران روز شنبه به سمت اسرائیل پرتاب کرد - اگرچه تقریباً همه آنها رهگیری شدند - نقطه عطفی در درگیری بود. این اولین بار بود که ایران مستقیماً از خاک خود به اسرائیل حمله کرد.
ایران تا حد زیادی از نیروهای نیابتی خارجی مانند شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان برای ضربه زدن به منافع اسرائیل استفاده کرده است، در حالی که ترور هدفمند فرماندهان نظامی ایران و دانشمندان هسته‌ای بخش مهمی از استراتژی اسرائیل بوده است. در اینجا به تاریخچه درگیری‌های اخیر اشاره شده است:

آگوست ۲۰۱۹ (شهریور ۱۳۹۸): اسرائیل شهریور ۱۳۹۸ به کشورهای سوریه و عراق حمله هوایی کرد. در حمله هوایی اسرائیل به سوریه ۲ شبه‌نظامی آموزش دیده توسط ایران از بین رفتند، همچنین یک پهپاد در نزدیکی دفتر حزب‌الله لبنان منفجر شد و یک حمله هوایی در قائم عراق منجر به حذف یک فرمانده شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران شد. اسرائیل در آن زمان ایران را به تلاش برای ایجاد یک خط تدارکات زمینی تسلیحات از طریق عراق و شمال سوریه به لبنان متهم کرد و تحلیلگران گفتند که هدف از این حملات متوقف کردن ایران و نشان دادن سیگنال به نیابت‌هایش بود که اسرائیل ناوگان موشک‌های هوشمند را در نزدیکی مرزهایش تحمل نخواهد کرد.

ژانویه ۲۰۲۰ (دی ۱۳۹۸): اسرائیل از ترور سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده بازوی خارجی سپاه در حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی به بغداد اعلام رضایت کرد. ایران با حمله به دو پایگاه در عراق که سربازان آمریکایی را در خود جای داده بودند، با رگبار موشک، حدود ۱۰۰ پرسنل آمریکایی را مجروح کرد.

نوامبر ۲۰۲۰ (آذر ۱۳۹۹): اسرائیل محسن فخری‌زاده دانشمند ارشد هسته‌ای ایران را ترور کرد.

۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲: مردادماه ۱۴۰۰ یک نفتکش تحت مدیریت یک شرکت کشتیرانی متعلق به اسرائیل در سواحل عمان مورد حمله قرار گرفت و ۲ خدمه آن کشته شدند. شرکت مربوط و ۳ مقام اسرائیلی این حمله را تایید کردند. ۲ نفر از این مقامات گفتند که به نظر می‌رسد این حمله از سوی پهپادهای ایرانی انجام شده است.

ایران صراحتاً مسئولیت این حمله را برعهده نگرفت یا رد نکرد، اما یک شبکه تلویزیونی دولتی ایران این حمله را پاسخی به حمله اسرائیل در سوریه توصیف کرد.

خردادماه ۱۴۰۱ اسرائیل سرهنگ حسن صیاد خدایی را نیز ترور کرد.

دسامبر ۲۰۲۳ (آذر ۱۴۰۲): پس از آغاز بمباران غزه توسط اسرائیل در پاسخ به حمله ۷ اکتبر حماس، شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران حملات خود را افزایش دادند. و اواخر سال گذشته (میلادی) ایران اسرائیل را به ترور یک شخصیت بلندپایه نظامی، سرتیپ رضی موسوی در حمله موشکی به سوریه متهم کرد.

سرتیپ موسوی به‌عنوان یکی از مشاوران ارشد سپاه پاسداران انقلاب از نزدیکان سردار قاسم سلیمانی شناخته می‌شد و گفته می‌شد که در نظارت بر ارسال تسلیحات به حزب‌الله کمک کرده است. اسرائیل با اتخاذ موضوع مرسوم خود از اظهارنظر مستقیم در مورد اینکه آیا پشت سر کشته شدن سرتیپ موسوی بوده است یا خیر، خودداری کرد.

ژانویه ۲۰۲۴ (دی ۱۴۰۲): انفجاری در حومه بیروت لبنان حذف صالح العاروری رهبر حماس و ۲ فرمانده شاخه نظامی حماس را در پی داشت که اولین ترور یک مقام ارشد حماس در خارج از کرانه باختری و غزه طی سال‌های اخیر محسوب می‌شد. مقامات حماس، لبنان و ایالات متحده این حمله را به اسرائیل نسبت دادند که البته خودش به‌طور علنی دخالت در این حمله را تایید نکرد.

حزب‌الله که از حمایت عمده ایران برخوردار است، پس از مرگ صالح العاروری حملات خود را به اسرائیل افزایش داد. ارتش اسرائیل هم به حزب‌الله لبنان حمله کرد و تعدادی از فرماندهان آن را حذف کرد.
مارس و آوریل ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳): حمله یک هواپیمای بدون سرنشین رژیم صهیونیستی به خودرویی از جنوب لبنان منجر به از بین رفتن حداقل یک نفر شد. ارتش اسرائیل اعلام کرد که معاون فرمانده یگان راکتی و موشکی حزب‌الله را حذف کرده است. حزب‌الله مرگ مردی به نام علی عبدالحسن نعیم را تایید کرد، اما جزییات بیشتری ارائه نکرد.

در همان روز، حملات هوایی در نزدیکی حلب، در شمال سوریه، در یکی از سنگین‌ترین حملات اسرائیل در این کشور در سال‌های اخیر، سربازانی را هدف قرار دادند. به گفته دیده بان حقوق بشر سوریه - گروهی مستقر در بریتانیا که جنگ داخلی سوریه را دنبال می کند - در این حملات ۳۶ سرباز سوری، ۷ نیروی حزب‌الله و یک سوری از شبه نظامیان طرفدار ایران کشته شدند.

ارتش اسرائیل مسئولیت آن را برعهده نگرفت، اما یوآو گالانت وزیر دفاع این کشور در شبکه اجتماعی نوشت «ما حزب‌الله را در هر جایی که عمل کند تعقیب خواهیم کرد و فشار و سرعت حملات را افزایش خواهیم داد.»
۳ روز بعد در حمله به ساختمان سفارت ایران در دمشق، ۳ فرمانده ارشد و چهار افسر ایرانی از بین رفتند، حمله‌ای که ایران اسرائیل را مسئول آن دانست.

کد خبر 844386 برچسب‌ها ایران و اسرائیل دفاع - سپر موشکی خبر ویژه دفاع - موشک فلسطین

دیگر خبرها

  • تجهیزات جاسوسی اسرائیل هدف مقاومت لبنان قرار گرفت
  • دراگون فایر؛ آیا این سلاح لیزری به شکار پهپادهای روسیه در آسمان اوکراین می رود؟(+فیلم و عکس)
  • لبنان: اسرائیل منطقه را به جنگ می‌کشاند
  • رزمندگان ما بمب‌هایی در مسیر نظامیان دشمن صهیونیست منفجر کردند
  • عملیات حزب‌الله علیه تیپ «گولانی» ارتش اسرائیل
  • آمریکا و رژیم صهیونیستی جز زبان زور و سلاح زبان دیگری نمی‌فهمند
  • بیانیه حزب‌الله لبنان درباره عملیات نظامی ایران علیه اسرائیل ؛ خیره‌کننده و شجاعانه بود
  • بیانیه حزب‌الله لبنان درباره عملیات «وعده صادق»
  • جنگ سایه ایران و اسرائیل علنی شد
  • بیروت: اسرائیل باید از همه اراضی اشغالی لبنان خارج شود