Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس گلرو رییس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم در گفت و گو با افکارنیوز در خصوص تصویب نشدن قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اظهار داشت: آمریکا چند ماهی بود که کمپینی را علیه ایران به راه انداخته تا قطعنامه تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران را به تصویب برساند و آتش تهیه این قطعنامه در واقع قطعنامه قبلی آژانس بین المللی انرژی اتمی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار سیاسی- وی ادامه داد: آمریکا با استفاده از همه ابزارها از جمله آژانس باعث شد بدنبال تدارک توجیهات لازم و آماده کردن شورای امنیت سازمان ملل بود تا تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران را به تصویب برساند. اما بر خلاف انتظار آمریکایی ها این قطعنامه با یازده رأی ممتنع و دو رای مخالف روسیه و چین و تنها رای موافق دومنیکن از تصویب باز ماند تا شکستی مفتضحانه برای آمریکا و دونالد ترامپ رقم بخورد.

گلرو با تاکید بر اینکه بن بست آمریکا در شورای امنیت و انزوای آنها در طول سالیان اخیر بی سابقه بود با اشاره به دلایل عدم همراهی اروپا با آمریکا بیان داشت: بی منطق بودن خواسته و رویکرد آمریکا یکی از دلایل عدم همراهی اروپایی ها بود زیرا بر اساس توافق برجام و قطعنامه 2231 ، اقدام آمریکایی ها حقوقی نبوده و به همین دلیل اعضای شورای امنیت، آمریکا را همراهی نکردند.

رایزن سابق ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: اینکه اروپایی ها با آمریکا مخالفت کردند بدین معنا نیست که با ایران همسو هستند، بلکه اساسا با رویکرد یکجانبه امریکا در خروج از برجام مخالفند و این اقدام آمریکا را بی منطق می دانستند.

وی افزود: دلیل دوم اینکه اروپا با آمریکا در تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران همراهی نکرد این است که اروپایی ها می خواهند برجام را حفظ کنند لذا اینکه اروپایی ها این قطعنامه را با آمریکا همراهی نکرده اند چون مبنای قانونی ندارد.

نماینده مردم سمنان، مهدی‌شهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی گفت: اقدام اروپایی ها بر مبنای قطعنامه 2231 بود که به دلایل متعدد تحریم تسلیحاتی ایران پس از برجام نمی توانست اعمال شود.در واقع هیچ تحریم جدیدی بعد از برجام نمی تواند علیه ایران در شورای امنیت به تصویب برسد.

گلرو بیان داشت: اقدام اخیر امریکا برای به تصویب رساندن قطعنامه تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران نیز بر خلاف رویکرد دیگر اعضای شورای امنیت بود که می خواهند روابط خود را با ایران حفظ کنند و به همین دلیل می بینیم آمریکا در بن بست گرفتار شد.

این نماینده مجلس یازدهم اظهار داشت: آمریکا اعلام کرده که به دنبال مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم ها علیه ایران است و اروپا و چین به صراحت با این موضوع مخالفت کرده اند و حتی چینی ها گفته اند که آمریکا نمی تواند چنین موضوعی را اعمال کند زیرا دیگر در برجام حضور ندارد و از این توافق خارج شده است.

وی افزود: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز پس از به تصویب نرسیدن قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اعلام کرد این موضوع انزوای بی سابقه آمریکا در شورای امنیت بوده است.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مجلس یازدهم تحریم تسلیحاتی ایران آمریکا شورای امنیت برجام سازمان ملل متحد مجلس شورای اسلامی قطعنامه ایران شورای امنیت سازمان ملل آمریکا مجلس یازدهم تحریم تسلیحاتی ایران تمدید تحریم های تسلیحاتی قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شورای امنیت اروپایی ها علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۲۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به دنبال تشدید تنش در منطقه نیست/ آمریکا باید قدردان اقدام منطقی ایران باشد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری امروز درباره عملیات ایران و همچنین ادعاهای مقامات غربی گفت: آمریکا باید قدردان اقدام منطقی ایران باشد.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی امروز (دوشنبه) ۲۷ فروردین ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره موضع آمریکا در پی حمله تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی گفت: نیروهای مسلح ایران به روشی کاملا حرفه‌ای عمل کردند.

وی افزود: ایران هشدارهای لازم را به روش‌های دیپلماتیک داده بود. بعد از اتمام حجت مقتدرانه عمل کردیم و در ادامه کار هم به همین روش مقتدرانه و مسوولانه و حرفه‌ای عمل خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: ایران به دنبال تشدید تنش در منطقه نیست.

این دیپلمات ارشد ایرانی در خصوص موضع انگلیس درباره حمله تنبیهی ایران عنوان کرد: اقدام ایران کاملا مسؤولانه بود و ایران مواضع انگلیس در طفره رفتن از نقض های آشکار انگلیس به ویژه در حمله به مقر دیپلماتیک ایران در سوریه را مسؤولانه نمی‌داند.

وی افزود: جای تأسف است دولت انگلیس در حالی که چشم خودش را بر جنایات آشکار رژیم غاصب صهیونیستی و اقدامات تنش زای این رژیم می‌بندند اقدام مشروع ایران در دفاع از خودش را غیرقابل پذیرش می‌داند. اقدام ایران کاملا مشروع در چارچوب حق ذاتی دفاع و بعد از مدت‌ها خویشتندارانه بوده است. این نشانگر رفتار حرفه‌ای و مسؤولانه و متعهدانه ایران نسبت به صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است.

کنعانی گفت: توصیه ما به همه حامیان رژیم جنایت پیشه صهیونیستی این است که قدردان ارزش اقدام مسؤولانه و متناسب ایران باشند و به جای انتخاب الفاظ و عبارات نامناسب در ارتباط با ایران رژیم صهیونیستی را از شرارت بیشتر که تبعات و آثار غیرقابل محاسبه آن برای همین رژیم خواهد بود بر حذر بدارند.

وی درباره خبر احضار کاردار ایران در اردن گفت: این خبر را دریافت کردم و اعلام کردند این در واکنش به خبرهایی بود که در برخی منابع رسانه‌ای ایران در ارتباط با اردن انجام شده و احیانا نقش اردن در ارتباط با رهگیری برخی از پرتاب‌های ایران به سمت اراضی اشغالی بوده است. در جایگاهی نیستم که اکنون نقش اردن در رهگیری این پرتاب‌ها را تأیید یا تکذیب کنم این موضوع نظامی است و مراجع نظامی اظهارنظر باید بکنند. آنچه برای ما حتمی و مسلم است این است که ایران نسبت به حفظ ثبات و امنیت منطقه‌ای کاملا متعهدانه عمل کرده و اقدام ایران علیه رژیم صهیونیستی علاوه بر تنبیه متجاوز و پاسخ مشروع به یک اقدام غیرقانونی بود در عین حال اقدامی بازدارنده علیه اقدامات مکرر رژیم صهیونیستی در تهدید امنیت و ثبات منطقه‌ای بوده است.

کنعانی بیان کرد: اردن از جمله کشورهایی است که در منطقه از ناحیه اقدامات جنایات آمیز و توأم با نقض صلح و ثبات منطقه متاثر بوده است. شایسته است اقدام مشروع ایران در توبیخ و تنبیه متجاوز مورد حمایت و تأیید کشورهای جهان از جمله کشورهای منطقه‌ای و اسلامی و عربی قرار بگیرد.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: روابط خوبی بین ایران و اردن برقرار است امیدواریم با نگاه مشترک نسبت به تهدید رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت بین‌المللی این همکاریهای منطقه‌ای ادامه یابد.

وی درباره تصویب دو قطعنامه شورای حقوق بشر در خصوص رژیم صهیونیستی از جمله قطعنامه ممنوعیت صادرات سلاح برای این رژیم و همچنین قطعنامه درخواست آتش بس که هر دو مهم بود، افزود: ایران در راستای نگاه اصولی به مسأله فلسطین از هر دو قطعنامه حمایت کرده و مطالبه بین‌المللی برای اجرای آن را امری ضروری می‌داند.

کنعانی بیان کرد: در خصوص قطعنامه درخواست آتش بس متاسفانه رژیم آپارتاید صهیونیستی به عنوان بازیگری سرکش با حمایت آمریکا تاکنون اهمیتی به قطعنامه‌های شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر نداده و تحت حمایت آمریکا به جنایات جنگی و نسل کشی در سرزمین‌های فلسطینی ادامه می‌دهد.

سخنگوی وزارت خارجه قطعنامه محدودیت صادرات سلاح به این رژیم را مثبت و سازنده ارزیابی کرد و گفت: از هر اقدامی که منجر به فشار به این رژیم برای توقف جنایات این رژیم شود استقبال می‌کنیم.

این دیپلمات ارشد ایرانی با اشاره به ارسال سلاح برای این رژیم گفت: این امر نشانگر نقش دولت آمریکا در نسل کشی جاری در سرزمین فلسطین به دست غاصبان سرزمین فلسطین است. ایران تایید این قطعنامه را تایید بین‌المللی دیگری بر ماهیت ضد بشری این رژیم تلقی و از تصویب این قطعنامه استقبال می‌کند.

وی درباره نشست دیشب شورای امنیت گفت: عدم اقدام شورای امنیت در محکوم کردن حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران در دمشق و به شهادت رساندن مستشاران رسمی نظامی ایران که براساس قوانین بین‌المللی هم مقر دیپلماتیک و هم مستشاران نظامی ما مورد حمایت بین‌المللی بودند شاهدی بر این مدعاست که این شورا تحت تاثیر و نقش آفرینی منفی و غیرسازنده برخی دولت‌های اروپایی نتوانسته به مسؤولیت خود عمل کند.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: تشکیل جلسه دیشب در شورای امنیت موجب روشن شدن ابعاد دیگری از جنایات این رژیم و میزان نقش بی ثبات کننده این رژیم و حامیان آن شد.

کنعانی ادامه داد: این نشست عملا فاقد هر گونه دستاورد سیاسی برای رژیم غاصب صهیونیستی بود.

وی در پاسخ به سوالی درباره اقداماتی که ممکن است برخی طرف‌های اروپایی در پی حمله تنبیهی ایران صورت دهند، افزود: این کشورها باید توجه داشته باشند اقدام ایران کاملا مشروع و منطقی بود و این کشورها باید قدردان خویشتنداری ایران طی ماه‌های گذشته و رفتار مسؤولانه ایران نسبت به امنیت و ثبات منطقه‌ای باشند. این کشورها به جای ایراد اتهام به ایران باید خویشتن را مورد مواخذه قرار دهند و به افکار عمومی دنیا پاسخ دهند در مقابل هفت ماه جنایت جنگی مستمر و نسل کشی آشکار رژیم صهیونیستی چه اقدامی انجام داده‌اند و چرا این مسؤولیت حقوقی و بین‌المللی و انسانی و اخلاقی خود در قبال ملت فلسطین و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را انجام ندادند.

کنعانی اضافه کرد: این کشورها به جای هم سرایی با رژیم جنایتکار صهیونیستی در کنار کشورهای صلح طلب قرار بگیرند. به جای حمایت از رژیم جنگ طلب صهیونیستی از اقدام مسؤولانه و هوشمندانه و معقولانه و خویشتنداری و شکیبایی متعهدانه ایران در طول ماه‌های گذشته قدردانی کنند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در تهران بیان کرد: مقدمات خوبی برای آغاز مجدد فعالیت‌های دیپلماتیک سفارت آذربایجان در تهران فراهم آمده و گفت‌وگوهای خوبی در سطوح مختلف از جمله وزرای خارجه صورت گرفته و هیأت دیپلماتیک آذربایجان در اواخر سال گذشته برای بررسی و فراهم سازی مقدمات آغاز مجدد فعالیت‌های دیپلماتیک این سفارت به تهران آمدند. اتفاق نظر بین طرفین شکل گرفته که همسو با دیگر زمینه‌های رو به رشد روابط دو کشور همسایه و دوست به ویژه اتفاقات خوبی که در حوزه‌های مختلف اقتصادی شاهد بودیم، همکاریهای سیاسی و دیپلماتیک بین دو کشور هم پای حوزه‌های مختلف اقتصادی و سیاسی حرکت کند و شاهد از سرگیری فعالیت دیپلماتیک این سفارتخانه در تهران باشیم.

وی گفت: با اتمام دوره ماموریت سفیر ایران در باکو- البته هنوز در ماموریت حضور دارد - براساس روند جاری امور مرتبط با سفیر جدید انجام خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره توقیف کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی اظهار داشت: ایران در راستای منافع ملی و در چارچوب حاکمیت سرزمینی خود همه ترددها را در تنگه راهبردی هرمز مدنظر دارد و از نقض و خدشه دار شدن حاکمیت آن به هر میزانی که باشد جلوگیری می‌کند. ایران متعهد و پایبند همیشگی به آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز مبتنی بر قوانین و مقررات بین‌المللی بوده و ایران همواره در همین چارچوب عمل کرده و حافظ آزادی کشتیرانی براساس قوانین و مقررات بین‌المللی در این تنگه بوده است.

کنعانی افزود: براساس اطلاعاتی که تا این مرحله دارم تعلق این کشتی به رژیم صهیونیستی محرز است البته در مراجع ذیصلاح این موضوع را تحت بررسی دارند و اطلاعات تکمیلی توسط این مراجع اعلام می‌شود. در چارچوب اعمال مسؤولیت و حاکمیت ایران و تلاش مستمر برای ایجاد زمینه کشتیرانی امن در تنگه هرمز و آب‌های خلیج فارس با توجه به نقض مقررارت بین‌المللی دریانوردی از سوی این کشتی و عدم پاسخ مقتضی به سؤالات مراجع ذیربط ایرانی این کشتی برای انجام بررسی‌های لازم به آب‌های سرزمینی ایران هدایت شده و موضوع آن در مراجع ذیصلاح حقوقی و قضایی ایران انجام می‌شود و تصمیم مقتضی در این خصوص اتخاذ خواهد شد و اطلاعات لازم از سوی مراجع ذیصلاح در اختیار افکار عمومی قرار خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور کلمبیا اسرائیل را به نقض قطعنامه آتش‌بس سازمان ملل متهم کرد
  • اتحادیه اروپا نقض تحریم توسط کشورهای عضو را جرم‌انگاری کرد
  • جلسه شورای امنیت بدون صدور بیانیه یا قطعنامه پایان یافت
  • ایران به دنبال تشدید تنش در منطقه نیست/ آمریکا باید قدردان اقدام منطقی ایران باشد
  • پایان بدون صدور قطعنامه؛ در جلسۀ شورای امنیت چه گذشت؟
  • پایان جلسۀ شورای امنیت بدون صدور قطعنامه
  • پایان نشست شورای امنیت بدون صدور قطعنامه یا بیانیه
  • نماینده آمریکا حمله بی‌سابقه ایران و مقاومت به اسرائیل را محکوم کرد
  • نماینده آمریکا حمله بی سابقه ایران و مقاومت به اسرائیل را محکوم کرد
  • نماینده آمریکا حمله بی‌سابقه ایران به اسرائیل را محکوم کرد