Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-24@19:29:19 GMT

لباس فضایی جدید ناسا را یک ایرانی ساخت

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۲۵۷۶

لباس فضایی جدید ناسا را یک ایرانی ساخت

"نیکی اشعری" مهندس ایرانی الاصل دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو یک لباس فضایی جدید برای ناسا طراحی کرده است که قادر است فضانوردان را در شرایط ریزگرانش سالم نگه دارد و در واقع این لباس فشار منفی می‌تواند به کاهش اثرات مخرب قرار گرفتن در شرایط بی وزنی کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، ما از تحقیقات گذشته می‌دانیم که قرار گرفتن در معرض شرایط ریزگرانش (گرانش یا جاذبه نزدیک به صفر) می‌تواند به آتروفی یا تضعیف عضلانی و افزایش فشار داخل جمجمه به دلیل مایعات خونی در گردش در مغز منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو به سرپرستی محقق ایرانی این دانشگاه با بودجه ناسا یک لباس فضایی فشار منفی طراحی کرده اند که به فضانوردان در این امر کمک می‌کند.

این "لباس گرانشی سیار" فشار‌های منفی به پا‌های فرد پوشنده وارد می‌کند و خون در آنجا به جریان می‌اندازد. اما ممکن است چرایی این مسئله برای شما سوال باشد و تعجب کنید. در پاسخ باید گفت که روی سیاره زمین، وقتی که ما ایستاده ایم، نیروی جاذبه بر ما اعمال می‌شود و سیستم گردش خون ما خون بیشتری را به سمت پا‌ها می‌کشد و سیستم عروقی ما، چون انتظار این را دارد، تلاش می‌کند آن را کاهش دهد، حال چه نیروی جاذبه باشد چه نباشد.

این در واقع یکی از دلایلی است که وقتی ساعت‌های طولانی می‌خوابیم، سردرد می‌گیریم، زیرا تورم به سبب اجتماع مایعات به راحتی در مغز ما ایجاد می‌شود؛ بنابراین محققان کاری کرده اند که از طریق تولید یک "نیروی واکنش زمینی" مصنوعی، اثرات مضر ناشی از ریزگرانش مانند کاهش تراکم عضلات و استخوان به حداقل برسد.

این لباس انعطاف پذیری لازم را به فضانوردان برای انجام وظایف مورد نظر خود در هنگام مستقر شدن در یک فضاپیما می‌دهد و از آنجا که این لباس می‌تواند در طول فعالیت‌های روزانه پوشیده شود، خدمه آسیب کمتری می‌بینند.

محققان می‌گویند: با این لباس، فضانوردان می‌توانند ضمن انجام وظایف روزمره خود، آزادانه در ایستگاه فضایی معلق شوند.

این لباس فضایی با یک سیستم خلاء سیار کار می‌کند که تحرک کامل و کنترل توسط کاربر را تضمین می‌کند.

محققان همچنین ادعا می‌کنند که به محض تجاری شدن سفر فضایی، این لباس می‌تواند سلامت مسافران و گردشگران فضایی آینده را تضمین کند و این نوآوری می‌تواند برای سفر به مریخ کلیدی باشد.

این تحقیقات در مجله Frontiers in Physiology منتشر شده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: لباس فضانوردی ناسا لباس فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۲۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید بر توجه به معماری اسلامی ایرانی در ساخت و سازهای جدید

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، آیت الله علیرضا اعرافی، در دیدار اعضای شورای اسلامی شهر قم گفت: جا دارد از تلاش‌ها و اقدامات در شهرداری و شورای اسلامی شهر باوجود اختلاف سلایقی که هست، تشکر و قدردانی کنیم، آنچه در مدیریت شهری اهمیت دارد راه و رسم تعامل، همدلی و همراهی برای خدمت هر چه بیشتر به مردم است. البته نقدهایی وجود دارد، لذا باید ارزیابی جامع داشته باشیم.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به اهمیت توجه به معماری اسلامی ایرانی در ساخت و سازهای جدید افزود: شهر قم باید به عنوان الگوی شهرسازی معماری اسلامی و ایرانی در کشور مطرح شود و این در سایه یک کار و همت جمعی و خرد نخبگانی فنی و علمی میسر خواهد شد.

امام جمعه قم گفت: سبک شهرسازی و معماری روی فرهنگ و آداب هر منطقه‌ای اثر می‌گذارد، شهر قم به عنوان ام القرای جهان اسلام باید در این سبک معماری اسلامی در کشور پیشتاز باشد و این در سایه یک مهندسی و معماری قوی همراه با روح سرشار معنوی و اندیشه معرفتی و اسلامی صورت خواهد پذیرفت، اما در حال حاضر این خلاء وجود دارد و چنین اراده قوی در ساخت و سازهای جدید وجود ندارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به فرهنگ و پیوست فرهنگی نهادها و سازمان‌ها اشاره و بیان کرد: هر دستگاه و نهادی که ارتباط و تعامل بیشتری با مردم و آحاد جامعه دارد باید دارای یک پیوست فرهنگی و معرفتی باشد؛ اگر خدمت توأم با فرهنگ و اخلاق همراه باشد، ارزش بیشتری دارد.

آیت الله اعرافی، رودخانه قم را نَفَس شهر توصیف و تصریح کرد: بستر رودخانه را باز بگذارید. هسته مرکزی شهر یعنی حرم، بازار، فیضیه و مسجد اعظم تاریخچه قم و اهالی قم است، مدیریت شهری علی رغم تمام تلاش‌هایی که داشته نسبت به تسهیل رفت وآمد زائران و مجاوران شهر کریمه اهل بیت (ع) در هسته مرکزی شهر، کاری از پیش نبرده و شیوه را اصلاح نکرده است.

مدیر حوزه‌های علمیه عنوان کرد: امروز تردد طلاب و اساتید به مدارس علمیه و به ویژه مدرسه فیضیه در هسته مرکزی شهر سه راه بازار، شیخان، حرم مطهر، مدرسه فیضیه با دشواری‌های همراه است، زائران دسترسی مناسبی به اطراف حرم و محیط پیرامونی آن ندارد که ان شاءالله به این نکته توجه شود.

در ابتدای این نشست، محرری، صابری، ملایی از اعضای شورای شهر قم نکاتی را مطرح کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • فیلم| ساخت بزرگترین سد و نیروگاه در سریلانکا به دست مهندسان ایرانی
  • بودجه و شجاعت بازگشت به ماه وجود ندارد!
  • دلایل فرود نیامدن مجدد انسان روی ماه
  • تاکید بر توجه به معماری اسلامی ایرانی در ساخت و سازهای جدید
  • شام لاکچری فضانوردان آپولو ۸ چه بود؟ (+عکس)