Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- رییس اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی اظهار داشت: صحبت‌های متفاوتی در این باره انجام شده که نشان می‌دهد چیزی بین 6 تا 9 میلیارد دلار پول ایران در کره آزاد نشده است اما آن رقمی که اتاق بر روی آن تاکید دارد، 8.5 میلیارد دلار است.

 براساس شنیده‌ها بانک مرکزی ایران در حال آغاز مقدمات شکایت از کره جنوبی بابت عدم آزادسازی پول‌های کشورمان است در حالی که کره‌ای‌ها بسیار مصر هستند که کار به شکایت نکشد و برای حسن روابط بین دو کشور پیشنهاد ارایه کالاها و اقلام دارویی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گویا چندی پیش با جدیت ایران در مقابل کره جنوبی برای آزادسازی دلارهای حبس شده کشورمان، کره محموله 500 هزار دلاری دارو برای ارسال به ایران آماده کرد اما ایران پذیرش این محموله را منوط بر موافقت وزارت بهداشت کشورمان اعلام کرد و هنوز هم مذاکرات برای دریافت این محموله نتیجه‌ای نداشته است.

هر چند تصور کره این است که با این پیشنهادات می‌تواند سختگیری‌های ایران برای پرداخت پول‌های بلوکه شده را کم کند اما شنیده‌ها حاکی از آن است که بانک مرکزی کشورمان مقدمات شکایت از کره را آغاز کرده است. طبق گفته‌ها آخرین گزینه ما در برابر کره شکایت است و کره هم به شدت مصر است تا برطرف‌سازی مشکل دو کشور از کانال شکایت پیگیری نشود.

حسین تنهایی رییس اتاق ایران و کره جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره روابط بین دو کشور بحث از شکایت ایران از کره اظهار داشت: در حال حاضر بین دو کشور رابطه اقتصادی قابل توجهی وجود ندارد و می‌توان گفت روابط اقتصادی ایران و کره تعطیل شده است. عملا ارتباطی با کره‌ای‌ها نداریم و فقط با چند شرکت بخش خصوصی کوچک و بسیار متوسط کره‌ای در مباحث کالاهای دارویی ارتباطاتی باقی مانده است.

وی ادامه داد: در حالی که قبلا فقط در اتاق بازرگانی با 160 شرکت کره‌ای که تعدادی از آنها از شرکت‌های بسیار بزرگ کره بودند، روابط اقتصادی داشتیم اما امروز تمام شرکت‌های بزرگ، ایران را ترک کرده‌اند و فقط برخی از شرکت‌های کوچک روابط را ادامه می‌دهند که حجم آن هم ناچیز است.

رییس اتاق ایران و کره جنوبی تاکید کرد: با مجموعه این شرایط طبیعی و منطقی است که بخواهیم بحث شکایت را دنبال کنیم.

تنهایی با اشاره به ارسال محموله دارویی وعده داده شده از سوی کره جنوبی گفت: متاسفانه این موضوع هم فقط در حد حرف بود و هنوز هم اقدامی انجام نشده است.

وی درباره میزان پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی اظهار داشت: صحبت‌های متفاوتی در این باره انجام شده که نشان می‌دهد چیزی بین 6 تا 9 میلیارد دلار پول ایران در کره آزاد نشده است اما آن رقمی که اتاق بر روی آن تاکید دارد، 8.5 میلیارد دلار است.

تنهایی با اشاره به ارزش محموله دارویی کره که قرار است به ایران ارسال کند، ادامه داد: کره قول داده بود که حداقل 50 میلیون دلار را در قالب اقلام دارویی به ایران بازگرداند اما این رقم به 2 میلیون دلار هم نرسید.

رییس اتاق ایران و کره با بیان اینکه پیشنهادات متعددی به کره‌ای‌ها برای بازگرداندن پول‌های ایران داشته‌ایم، گفت: یکی از پیشنهادات ما بحث تهاتر این پول با کالاهایی مانند خودرو، مواد اولیه، لوازم خانگی، قطعات خودرو ،پتروشیمی و کاغذ و پزشکی و ...بوده که با این کالاها می‌توان بخشی از این پول‌های ایران را تهاتر کرد.

وی ادامه داد: پیشنهاد دادیم در هر دو کشور بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی موضوع تهاتر را دنبال کنند تا مشمول تحریم‌ها قرار نگیرند اما کره‌ای‌ها موافقت نکردند و گفتند از آنجایی که این پول متعلق به بانک مرکزی ایران است نمی‌توان از این مسیر، این اقدام را انجام داد.

تنهایی تاکید کرد: در دوره‌ای که امریکا از برجام خارج نشده بود تعاملات بین دو کشور انجام می‌شد و در طول دو سال گذشته این مشکل بین دو کشور ایجاد شده است. باید توجه داشته باشیم که کره جنوبی از کشورهایی بود که وقتی تمام اروپا از روابط اقتصادی با ایران کنار رفت، با ایران در حجم بالایی رابطه اقتصادی داشت.

رییس اتاق ایران و کره جنوبی تاکید کرد: با فشار حداکثری امریکا، کره جنوبی می‌ترسد اگر حمایت امریکا را نداشته باشد، مورد حمله کره شمالی قرار بگیرد. به همین دلیل نمی‌تواند حمایت امریکا را از دست بدهد.

وی با بیان اینکه شکایت ایران از کره زمانبر خواهد بود، افزود: پیشنهاد ما این است که تا ماه نوامبر صبر کنیم تا نتیجه انتخابات امریکا مشخص شود چراکه در صورت کاهش فشار تحریم بر ایران روابط بین ایران و کره به حالت عادی بر می‌گردد. باید توجه داشته باشیم که گفته می‌شود احتمال اینکه ترامپ برنده انتخابات نشود زیاد است و اگر بایدن رییس جمهور امریکا شود، می‌توان انتظار داشت فشار تحریم‌ها بر ایران کمتر شود. بنابراین منطقی است که تا نوامبر برای شکایت از کره جنوبی صبر کنیم.

 

 ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رییس اتاق ایران و کره ایران و کره جنوبی میلیارد دلار بین دو کشور کره ای ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۲۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیل‌کردن روزهای پنجشنبه «خودتحریمی» است

رئیس اتاق اصناف ایران در خصوص تعطیلی روزهای «پنجشنبه» گفت: اصناف نیاز به مراودات لحظه به لحظه با دنیا دارند و تعطیلی «پنجشبه‌ها» به‌نوعی خودتحریمی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، مجتبی صفایی، رئیس اتاق اصناف ایران گفت: با توجه به تأمین بخشی از مطالبات اصناف از دولت، زیرساخت‌های لجستیک واحدهای بازرسی و نظارت اتاق‌های اصناف سراسر کشور افزایش یافته است که امروز نیز در مرحله دوم این طرح، پس از تخصیص تعدادی خودرو، 500 دستگاه موتورسیکلت به این واحدها اختصاص یافت تا مقدمه‌ای در بازرسی‌های هدفمند و سامانه‌ای باشد و روند رسیدگی به شکایات مردمی را افزایش دهد.

عضویت نماینده اتاق اصناف ایران در ستاد تنظیم بازار
مجتبی صفایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به تصمیم سال گذشته مبنی بر عدم‌حضور نمایندگان اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق اصناف ایران در ستاد تنظیم با پیگیری‌های انجام‌شده، خوشبختانه نماینده اتاق اصناف ایران در نشست بعدی ستاد تنظیم بازار کشور حضور خواهد داشت و در آن جلسه در خصوص وصول باقی‌مانده مطالبات اصناف از محل اجرای تبصره 7 ماده 72 قانون نظام صنفی پیگیر خواهیم بود.

همدان؛ نمونه‌ای موفق در ایجاد شهرک‌های صنفی

مجتبی صفایی همچنین با اشاره به تفاهمنامه اتاق اصناف ایران و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: اتاق اصناف استان همدان با اقدامات و تفاهم‌نامه‌ای که با شهرداری این استان داشته‌اند، عملکردی موفق را در ایجاد شهرک‌های صنفی به‌منظور ساماندهی صنوف خدماتی در محدوده شهری رقم زدند، این نمونه موفق را مورد تقدیر قرار می‌دهیم و برنامه‌ای برای بازدید هیئت نمایندگان اصناف از این شهرک‌های صنفی خواهیم داشت که جزئیات آن به‌زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

رئیس اتاق اصناف ایران تأکید کرد: در طرح ایجاد شهرک‌های صنفی بسیار مهم است که عبارت «اصناف مزاحم» به‌کار برده نشود و این عبارت به «صنوف فنی» اصلاح شود، چرا که کاسب حبیب‌الله است و پیامبر اکرم(ص)، کسی را که برای تأمین هزینه‌های زندگی از خانه خارج شود و عصر به منزل نیاید، هم‌سطح شهید دانسته‌اند؛ لذا منزلت کسب روزی حلال تا این اندازه بالا است و مزاحم دانستن این مشاغل بسیار مذموم است و باید اصلاح شود.

وی همچنین با تاکید بر ظرفیت همکاری روسای اتاق‌های اصناف در بهبود وضعیت شهرک‌های صنفی، تصریح کرد: در جلسه‌ای که با وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتیم بر این مهم تاکید و پیشنهاد شد که حداقل در 10 شرکت شهرک صنفی یا صنعتی اولویت‌دار، روسای اتاق‌های اصناف آن مرکز استان به عنوان عضو غیرموظف در هیات مدیره همکاری کنند. از سوی دیگر، یکی از اعضای هیات رئیسه اتاق اصناف ایران یا خود بنده نیز عضو هیات مدیره کشوری خواهیم بود تا اگر در یکی از شهرستان‌ها چالشی پیش بیاید، از آن جایگاه بتوان مورد رسیدگی قرار داد. این روش به «جهش تولید با مشارکت مردم» که از سوی مقام معظم رهبری(مدظله) به عنوان شعار سال 1403 مطرح شده است، کمک شایانی خواهد کرد.

توزیع کالای اساسی توسط اصناف

وی بیان کرد: مشکلات عدیده ای امروز در حوزه توزیع کالاهای اساسی وجود دارد نشات گرفته از مافیایی است که در نظام توزیع پیش آورده‌اند و اجازه نمی‌دهند که اصناف به این حوزه ورود پیدا کرده و توزیع را سامان دهند. خوشبختانه طی تفاهم‌نامه‌ای که اتاق اصناف ایران با وزارت جهاد کشاورزی امضا کرده است، قرار شد این تابو شکسته شود. اما اجرای آن با مباشرت اتحادیه، از یک سو هزینه‌‌آور بوده و از سوی دیگر مشکلات مالیاتی برای اتحادیه‌ها پیش می‌آورد. ما نمونه موفقی را در کرمانشاه اجرا کرده‌ایم که می‌تواند به عنوان الگو به سایر اتاق‌ها معرفی شود. اما لازم است تا توزیع کالای اساسی توسط اصناف از سوی ستاد تنظیم بازار کشور تصویب و ابلاغ شود.

پیشنهاد آزادسازی نرخ نان و واریز یارانه به حساب سرپرستان خانوار

رئیس اتاق اصناف ایران همچنین به موضوع نان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بیشترین میزان قاچاق معکوس (قاچاق از کشور به بیرون مرزها) پس از سوخت، متعلق به آرد است و نیز از آنجایی که کیفیت آرد و نان در جای جای کشور متفاوت است، لذا پیشنهاد ما آزادسازی نرخ نان و واریز یارانه به حساب سرپرستان خانوار است. اما با توجه به موضوعات مهم حوزه نان، به تازگی کارگروه آرد و نان در اتاق اصناف ایران تشکیل شده است که اعضای آن متشکل از فعالان همین حوزه از شهرستان های مختلف هستند. همچنین به زودی نشستی با معاون اول رئیس جمهور خواهیم داشت تا به موضوعات تخصصی این صنف رسیدگی شود.

صفایی درخصوص تسهیلات بانکی نیز گفت: طبق سنوات گذشته اگرچه برخی از صنایع، زیان انباشته دارند، اما همواره تسهیلات بانکی به واحدهای صنعتی اختصاص یافته است. اما در حال حاضر، بانک‌ها پیشنهادات جدیدی برای ارائه تسهیلات به اصناف دارند. چراکه بازگشت تسهیلات و پرداخت اقساط توسط اصناف معمولا 100 درصد است؛ مگر مورد خاصی پیش بیاید. بنگاه‌های صنفی تولیدی قابلیت رقابتی دارند لذا امسال حتما باید مورد توجه بانک ها قرار گیرند.

تعطیل کردن روزهای پنجشنبه نوعی «خودتحریمی» است
رئیس اتاق اصناف ایران در خصوص تعطیلی روزهای «پنجشنبه» نیز گفت: اصناف نیاز به مراودات لحظه به لحظه با دنیا داریم و تعطیلی «پنجشبه‌ها»، منجر می شود که چهار روز در ایام هفته این بازار را از دست بدهیم و این طرح، به نوعی به خود تحریمی ها می افزاید؛ لذا پیشنهاد اتاق اصناف ایران، این است که به جای روز «پنجشنبه»، روز «شنبه» تعطیل شود. موضع اتاق اصناف ایران در این باره مشخص است و پس از دسته بندی کردن اطلاعات لازم، این موضوع را به کمیسیون اجتماعی مجلس و ریاست محترم مجلس شورای اسلامی اعلام خواهیم کرد. امیدواریم که در سال پیش رو، مجموعه دولت و مجلس همکاری بیشتری با اصناف داشته باشند تا همه با هم در مسیر تحقق شعار سال تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» حرکت کنیم.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • همایش تجاری ایران و تاجیکستان
  • استفاده از آیفون و اپل واچ در ارتش کره جنوبی ممنوع شد
  • آماده گسترش روابط با ایران و اصفهان هستیم
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • دیپلماسی می‌تواند مشکل کرسنت و شکایت گازی ترکمنستان از ایران را حل کند
  • پیشنهاد ریاضت آبی برای مدیریت ابرچالش آب کشور
  • تعطیل‌کردن روزهای پنجشنبه «خودتحریمی» است
  • پیشنهاد اتاق ایران برای مدیریت ابرچالش آب