Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر، آذر مربوط در برنامه «گفتگوی اجتماعی» رادیو گفتگو که با موضوع چالش‌های پرستاری در کرونا برگزار شد با بیان اینکه کرونا از اواخر بهمن ماه گریبان تمام مردم دنیا را گرفت، عنوان کرد: از اواخر آذرماه با آنفلوانزای H۱N۱ در بزرگسالان و کودکان مواجه بودیم که تعداد افراد بستری و آمار مرگ و میر بالایی را شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حقیقت کادر پرستاری ۹ ماه درگیر بیماری‌های عفونی و واگیردار است و در مراکز درمانی اعم از دولتی و خصوصی با این بیماری‌های خطرناک دست و پنجه نرم کرده‌اند.

سوپروایزر بالینی بیمارستان کودکان مفید از سختی‌های کار پرستاری در زمان شیوع کرونا گفت و تشریح کرد: در زمستان که دمای هوا پایین‌تر بود لوازم حفاظت فردی مانند ماسک تا این حد آزار دهنده نبود اما در چند ماه اخیر این وضعیت طاقت فرساست.

بخشنامه | ابلاغ افزایش حقوق پرستاران و نیروهای شرکتی دانشگاه‌های علوم پزشکی | اجرای قانون طبقه‌بندی مشاغل | مبلغ حقوق‌های پرداختی اعلام شد

مربوط با اشاره به دگرگونی‌های دنیا پس از پاندمی اظهار کرد: جامعه پزشکی هم برای مردم و هم برای کادر درمان داغدار شد و افراد فرهیخته و زحمتکش را از دست داد اما نقطه مثبت این ویروس این بود که ما به خود برگشتیم و جهان دچار یک ایستایی شد و سبب شد ما به داشته‌هایمان بیشتر توجه کنیم.

وی از قراردادهای نامناسب بیمارستان‌ها با پرستاران انتقاد کرد و گفت: در اواسط اسفند و در بحبوبه شیوع کرونا استخدام‌هایی در قالب قرارداد ۸۹ روزه با پرستاران غیر شاغل بستند و در زمان پایان قرارداد نه بیمه تعلق گرفت و حتی حقوق سه ماهه آنها بسیار دیر پرداخت شد.

این پرستار در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کدام بیمارستان‌ها از این نوع قراردادها استفاده می‌کنند، گفت: بیمارستان‌های مربوط به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران از این طریق پرستاران را استخدام کردند.

مربوط چگونگی توزیع تجهیزات ایمنی فردی را تشریح و اظهار کرد: پیش از شیوع کرونا وسایل حفاظت فردی به این حد کامل نبود و لباس سرهم، شیلد و… استفاده نمی‌شد اما مشکل ماسک و دستکش نداشتیم. متأسفانه حالا که باید ایمنی قوی‌تر باشد تجهیزات ایمنی فردی در بیمارستان‌های مختلف در پکیج‌های غیر استریل عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: برای یک هفته ۶ عدد دستکش ارائه می‌شود در حالی که یک پرستار برای هر مریض باید دستکش خود را تعویض کند و این موضوع از نظر بهداشت و کنترل عفونی زیر سوال است.

سوپروایزر بالینی بیمارستان کودکان مفید از تأثیر پاندمی کرونا بر خدمات بیمارستان‌ها سخن گفت و اظهار کرد: در حالت عادی تشخیص‌های پزشکی دچار اختلال شده است به عنوان مثال بیماری مراجعه می‌کند و پس از غربال گری مشخص می‌شود که مبتلا به کووید ۱۹ نیست و به بخش عادی منتقل می‌شود اما پس از یک روز با تست PCR کرونا مثبت می‌شود. این در حالی است که با این فرد مانند بیمار عادی برخورد شده و ممکن است چندین نفر را مبتلا کرده باشد.

مربوط در پاسخ به این سوال که بیمارستان‌ها چه مبلغی برای کار پرستاران در بخش بیماران کرونا در نظر گرفته‌اند توضیح داد: اختصاص حق ویژه برای پرستاران کرونا بسیار کم شده است و در حال حاضر حق کووید برای پرستار روزانه ۲۵ هزار تومان و برای پزشک ۸۰ هزار تومان است که بسیاری از کادر درمان این مبلغ را هم دریافت نکرده‌اند.

کد خبر 540487 برچسب‌ها كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران بیمارستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۳۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: کووید ـ ۱۹ و زیرسویه‌های آن حدود ۳ سال جهان را با مخوف‌ترین پاندمی قرن مواجه کرد و جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. اکنون که این بیماری فروکش کرده و آمار ابتلا به آن و تلفاتش کاهش پیدا کرده است، پزشکان و متخصصان در حال پژوهش درباره مسائل مرتبط با آن هستند.

اکنون موضوع مهم درباره کرونا عوارض آن است چراکه محققان براساس مطالعات خود ثابت کرده‌اند این بیماری تبعات و عوارضی دارد که مبتلایان را تا سال‌ها پس از بهبودی هم درگیر خود می‌کند.
عوارض این بیماری برای افراد متفاوت است و فاکتورهایی همچون سابقه بیماری‌ها، ژنتیک، میزان ایمنی بدن و... را دربر می‌گیرد.

کرونا عوارض کوتاه‌مدت و بلندمت دارد و می‌تواند به اندام‌های حیاتی بدن شامل قلب، ریه، مغز، کبد، کلیه و... آسیب بزند و باعث سکته قلبی و مغزی، افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون و آلزایمر، نارسایی کلیه، ریزش مو و بثورات پوستی، مشکلات تنفسی، خستگی مزمن و... شود.

آنچه در این میان به آن کمتر پرداخته شده، عوارض روانی کروناست و حتی شاید فرد بهبودیافته نداند بعضی تغییرات خلقی وی به دلیل کرونا باشد. این در حالی است که پژوهشگران در تحقیقات خود به نشانه‌های متقنی از ارتباط بیماری‌های روانی با کرونا دست یافته‌اند و تاکید می‌کنند افراد درگیر باید از این موضوع آگاه باشند و برای درمان اقدام کنند.

در اینفوگرافیک زیر شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن را مشاهده می‌کنید:

گرافیست: داود سرخوش

کد خبر 846950 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان بیماری روانی روانشناسی

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • مطالبه رهبر انقلاب از نشر کودک و نوجوان نیازمند شتاب بیشتر است / امروز دیگر خریدن کتاب ترسناک نیست
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • ◄ مالیات از درآمدی که مربوط به رانندگان کامیون نیست