Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: پروفسور «هینز گارتنر» کارشناس امور بین‌الملل و استاد علوم سیاسی دانشگاه وین و دانوب است. او مدیریت «انجمن اتریشی امور بین‌المللی» را نیز در کارنامه دارد. حضور در دانشگاه‌های «جان هاپکینز» و «استنفورد» از جمله سوابق این استاد دانشگاه به شمار می‌رود. علاوه بر نگارش مقالات و کتاب‌های متعدد در حوزه سیاست خارجی، گارتنر ریاست «هیئت مشورتی راهبرد و امنیت نیروهای مسلح اتریش» را به عهده دارد و به عنوان تحلیلگر سیاسی در «موسسه بین‌المللی صلح وین» فعالیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس امور بین‌الملل در گفتگوی خود با مهر به بررسی ابعاد ناکامی ایالات‌متحده در سیاست‌های ضد ایرانی خود در سطح جهانی پرداخت. مشروح مصاحبه به شرح زیر است:

*شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران را نپذیرفت و این قطعنامه درنهایت با کسب ۱۱ رأی ممتنع و دو رأی مخالف در برابر تنها دو رأی موافق از تصویب در شورای امنیت بازماند. نظر شما چیست؟

عدم پذیرش قطعنامه پیشنهادی ایالات‌متحده، غافلگیرکننده نبود، بلکه این موضوع جای تعجب داشت که تنها یک کشور همراه با ایالات‌متحده به نفع آن رأی داد. همه کشورهای اروپایی-انگلستان، فرانسه به‌عنوان عضو دائم و آلمان، بلژیک و استونی- رأی ممتنع دادند. این بدان معنی است که این کشورها می‌خواهند تا برجام را زنده نگه دارند. البته اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۳ تحریم تسلیحاتی جداگانه‌ای را دارد.

*آیا می‌توان این شکست را نشانه‌ای از افول قدرت هژمونیک ایالات‌متحده در جهان دانست؟

صحبت در خصوص این موضوع کمی زود است، هرچند ایالات‌متحده اعتبار بین‌المللی‌اش را به خاطر نحوه مواجهه با بحران کرونا از دست داده است. با این حال، این ناکامی نشان می‌دهد که سیاست‌های خاص ایالات‌متحده برای بخش بزرگی از جامعه بین‌المللی بیش از این قابل‌قبول نیست. زمانی که دیروز مایک پمپئو از وین دیدار کرد، اختلافات دیگر بین اتحادیه اروپا و آمریکا نمایان شد. این اختلافات، تحریم‌های ایالات‌متحده علیه خط لوله گاز جریان شمال از روسیه به اتحادیه اروپا، شبکه ۵ جی و خروج آمریکا از توافق اقلیمی پاریس را شامل می‌شود.

*نقش سایر قدرت‌ها، به‌ویژه چین و روسیه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

انتظار می‌رفت که چین و روسیه اجازه ندهند که آمریکا به‌راحتی اقدام مورد نظر خودش را انجام دهد. موضوع جدید این است که سایر قدرت‌های بزرگ نیز بیش ‌از پیش دچار شک و تردید شده‌اند. این بدان معنا نیست که این کشورها به‌طور خودکار در کنار ایران هستند. از بسیاری از جهات، آنها نسبت به سیاست‌های ایران انتقاد دارند. به‌خصوص اینکه اروپایی‌ها نمی‌خواهند که ایران تعهدات خود را نسبت به برجام کاهش دهد.

*آیا کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران موفق عمل کرده است؟

از دیدگاه ایالات‌متحده «فشار حداکثری» تا اندازه ای موفق بوده است؛ چرا که اقتصاد ایران را تحت ‌فشار قرار داده است؛ اما این راهبرد «موفقیت‌آمیز» نبود؛ زیرا منجر به تغییر نظام در ایران نشد. موضوعی که بارها در دولت آمریکا برای آن امیدوار بود و حتی این راهبرد سبب تغییر اساسی در رفتار ایران –که ایالات‌متحده به دنبال دستیابی به آن بود- نشد. در تاریخ، فشارها و تحریم‌ها در بسیاری از موارد منجر به تحولات اقتدارگرایانه و حتی جنگ شده است. این بدان معنی است که ایالات‌ متحده باید رفتار خود را نسبت به ایران تغییر دهد.

کد خبر 4999009

منبع: مهر

کلیدواژه: قطعنامه ضدایرانی ایالات متحده آمریکا ایران شورای امنیت سازمان ملل چین روسیه تحریم تسلیحاتی ایران ایالات متحده آمریکا لبنان انفجار بیروت رژیم صهیونیستی عراق دونالد ترامپ امارات متحده عربی ایران عربستان سعودی ویروس کرونا بیروت تحریم تسلیحاتی ایران انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 ترکیه ایالات متحده بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۳۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد

کره‌شمالی، آمریکا را به دلیل تلاش برای ایجاد مکانیسم جدیدی برای نظارت بر اجرای تحریم‌ها علیه کره‌شمالی محکوم کرد و نسبت به «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا متعهد شده است که با کره جنوبی و سایر کشورها برای ایجاد جایگزینی با دستور هیئت کارشناسان سازمان ملل متحد برای نظارت بر اجرای تحریم ها که در پایان آوریل به دنبال وتوی روسیه برای تمدید آن منقضی می‌شود، همکاری کند.

کیم اون چول، رئیس دفتر امور آمریکای وزارت امور خارجه کره شمالی گفت:  اگر ایالات متحده نسخه جدیدی از تحریم ها را علیه کره شمالی معرفی کند، پیونگ‌یانگ از فرصت جدید برای تنظیم مجدد نیرو که واشنگتن بیش از همه از آن می‌ترسد، استفاده خواهد کرد.

این مقام گفت: تحریم‌های جدید تنها منجر به تقویت بیشتر قدرت نظامی پیونگ یانگ خواهد شد.

او با وعده انجام «اقدامات عملی قدرتمندتر» برای تقویت قدرت فنی نظامی کره شمالی گفت: «هر زمان که ایالات متحده قطعنامه تحریم جدید را در عرصه سازمان ملل تهیه کند آزمایش هسته‌ای قوی‌تر و توسعه‌یافته‌تر کره شمالی آغاز خواهد شد. تحریم‌های ایالات متحده به عنوان یک کاتالیزور و نیروی محرکه عمل کرد که باعث افزایش تدریجی قدرت ملی ما شد.

این مقام افزود: ما از حقوق حاکمیتی و منافع امنیتی خود در برابر تهدیدهای خصمانه و فشار تحریمی فزاینده از سوی ایالات متحده محافظت کرده و اقدامات واقعی قوی‌تری را انجام خواهیم داد.

وی تاکید کرد: ما به تحریم‌های آمریکا عادت کرده‌ایم و توانایی و قدرت زیادی برای ایستادگی در برابر هرگونه تحریم شدید داریم.

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل طی بازدید از منطقه غیرنظامی شده (DMZ) که دو کره را از هم جدا می‌کند، گفت که واشنگتن در حال بررسی گزینه‌های «خارج از چارچوب» است و تهدید کرد که «همه احتمالات» حتی خارج از قواعد سازمان ملل روی میز است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد
  • جایزه ۱۰ میلیون دلاری آمریکا برای معرفی سه «هکر ایرانی»
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • بانک‌های چینی به دردسر افتادند؛ پای تحریم آمریکا در میان است
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد
  • بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد
  • سیاست‌های آمریکا با ادعای طرفداری از صلح فاصله زیادی دارد