Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهقانی گفت: در رتبه بندی شانگهای در سال ۲۰۲۰ دانشگاه شیراز با ارتقای ۲۰۰ پله ای نسبت به سال قبل در این جایگاه حضور یافته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از شیراز، «محمدجواد دهقانی» از اعلام نتایج  رتبه بندی شانگهای در سال 2020 خبر داد و  گفت: رتبه­بندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبه­بندی های جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ منتشر می­شود و این رتبه‌بندی برای اولین بار در سال ۲۰۰۳، در سطح بین‌المللی منتشر شد و از آن سال به بعد به‌طور سالانه به روز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: در رتبه بندی منتشر شده در سال 2020 شانگهای، یک هزار دانشگاه برتر جهان            رتبه بندی شده اند که دانشگاه­های هاروارد و استنفورد از ایالات متحده  و دانشگاه کمبریج از انگلستان به ترتیب رتبه­های اول تا سوم را از آن خود کرده اند.

وی اضافه کرد: در این بین تعداد 12 دانشگاه نیز از ایران حضور یافته اند و لازم به ذکر است حضور دانشگاه های ایران در این نظام رتبه بندی اولین بار با یک دانشگاه ( دانشگاه تهران) درسال 2014 بوده است.

سرپرست ISC عنوان کرد: نتایج منتشر شده در این نظام رتبه بندی نشان می دهد که دانشگاه گیلان برای اولین بار در این رتبه بندی حضور یافته و نیز دانشگاه­های شیراز و تبریز نسبت به سال 2019 ارتقای رتبه نیز داشته اند.­

وی افزود: در رتبه بندی سال 2020 دانشگاه تهران مشابه رتبه بندی سال 2019 توانست با کسب رتبه در بازه ۴۰۰ تا۳۰۱ در جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گیرد و رتبه اول دانشگاه های ایران را از آن خود کند.

دهقانی اعلام کرد: دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تربیت مدرس و علوم پزشکی تهران در بازه رتبه­ای 600 تا 501 قرار گرفته اند و به صورت مشترک رتبه­های 2 تا پنج را در میان دانشگاه های کشور داشته اند.

دهقانی اظهار کرد: دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه شیراز در بازه رتبه­ای 800 تا 701 قرار دارند و به صورت مشترک رتبه 6 تا هفت ایران را از آن خود کرده­اند که در واقع دانشگاه شیراز با ارتقای 200 پله ای نسبت به سال قبل در این جایگاه حضور یافته است.

وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه تبریز در بازه رتبه­­ای 900 تا801  قرار دارند و به صورت مشترک رتبه 9-8 ایران را از آن خود کرده­اند.

سرپرست ISC گفت: دانشگاه های علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان و گیلان در بازه رتبه­ای هزار تا 901 قرار دارند و به صورت مشترک رتبه  12-10 ایران را از آن خود کرده اند.

بررسی ها نشان می دهد که در سال 2020 به لحاظ کیفی دانشگاه­های شیراز و تبریز ارتقا رتبه داشته اند­ به طوری که دانشگاه شیراز با  200 پله ارتقا از بازه  هزار تا 901 به بازه 800 تا 701 رسیده است. دانشگاه تبریز نیز  با 100 پله از بازه هزار تا 901  به بازه  900 تا 801 رسیده است. در این بین، دانشگاه گیلان نیز برای اولین بار در این رتبه­بندی حضور پیدا کرده است.

جایگاه دانشگاه های ایران در نظام رتبه بندی شانگهای در سال های مختلف

نام دانشگاه

2020

2019

2018

۲۰۱۷

۲۰۱۶

۲۰۱۵

تهران

۴۰۰-۳۰۱

۴۰۰-۳۰۱

۴۰۰-۳۰۱

۴۰۰-۳۰۱

۴۰۰-۳۰۱

۳۰۰-۲۰۱

صنعتی امیرکبیر

600-501

600-501

۵۰۰-۴۰۱

۵۰۰-۴۰۱

۵۰۰-۴۰۱

-

صنعتی شریف

600-501

500-401

۶۰۰-۵۰۱

۶۰۰-۵۰۱

-

۵۰۰-۴۰۱

تربیت مدرس

600-501

600-501

۷۰۰-۶۰۱

۷۰۰-۶۰۱

-

-

علوم پزشکی تهران

600-501

500-401

۶۰۰-۵۰۱

۶۰۰-۵۰۱

-

-

علوم پزشکی شهید بهشتی

800-701

800-701

۸۰۰-۷۰۱

-

-

-

شیراز

800-701

1000-901

900-801

-

-

-

فردوسی مشهد

900-801

700-601

900-801

۸۰۰-۷۰۱

-

-

تبریز

900-801

1000-901

900-801

۸۰۰-۷۰۱

-

-

علم و صنعت ایران

1000-901

900-801

۷۰۰-۶۰۱

-

-

-

صنعتی اصفهان

1000-901

900-801

۸۰۰-۷۰۱

۸۰۰-۷۰۱

-

-

گیلان *

1000-901

-

-

-

-

-

 

 

وضعیت دانشگاه های کشورهای اسلامی  در رتبه بندی شانگهای

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: در رتبه بندی جهانی شانگهای سال 2020، ایران با 12 دانشگاه، ترکیه با 11 دانشگاه،  مالزی  و مصر با 5 دانشگاه، عربستان و پاکستان با چهار دانشگاه وکشورهای  تونس، لبنان، قطر با یک دانشگاه در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا حضور داشتند. بر اساس تعداد حضور، ایران رتبه اول را در میان کشورهای اسلامی دارد.

به لحاظ بهترین رتبه دانشگاهی، عربستان با بازه رتبه­ای 150-101 در رتبه اول و ایران و مالزی با بازه رتبه­ای 400-301 به صورت مشترک در رتبه دوم قرار دارند. 

جدول زیر عملکرد دانشگاه­های کشورهای اسلامی در رتبه بندی شانگهای 2020 را نشان می­دهد.

 

نام کشور

بهترین رتبه دانشگاهی

تعداد دانشگاه

نام دانشگاه

ایران

301-400

12

 University of Tehran

ترکیه

401-500

11

Istanbul University

مصر

401-500

5

Cairo University

مالزی

301-400

5

University of Malaya

پاکستان

501-600

4

COMSATS University Islamabad

عربستان سعودی

101-150

4

King Abdulaziz University

لبنان

601-700

1

American University of Beirut

قطر

601-700

1

Qatar University

تونس

901-1000

1

Universite de Tunis El Manar

دهقانی تاکید کرد: شانگهای یکی از سه نظام  معتبر رتبه­بندی در سطح بین المللی است و کیفیت آموزش، کیفیت اعضای هیئت علمی، برونداد پژوهشی و عملکرد سرانه، چهار معیار به کار برده شده در نظام رتبه بندی شانگهای است که توسط شش شاخص زیر ارزیابی می­شوند.

وی افزود: این نظام رتبه‌بندی از 6شاخص در قالب چهار معیار جهت رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بهره می­گیرد که عبارتند از تعداد فارغ التحصیلان برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد اعضای هیئت علمی برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد محققان پراستناد در 21 حیطه موضوعی، تعداد مقالات منتشر شده در دو مجله Nature و Science، تعداد مقالات نمایه شده در نمایه‌نامه‌های توسعه یافته علوم و علوم اجتماعی و عملکرد دانشگاهی با توجه به اندازه سازمان است.

 

وزن

شاخص ها

معیار

۱۰%

فارغ­التحصیلان برنده جایزه نوبل و مدال فیلدز

کیفیت آموزش

۲۰%

اعضای هیأت علمی برنده جایزه نوبل و مدال فیلدز

کیفیت اعضای هیأت علمی

۲۰%

پژوهشگران پراستناد در ۲۱ حوزه موضوعی

۲۰%

مقالات منتشر شده در مجلات ساینس و نیچر

برونداد پژوهشی

۲۰%

مقالات نمایه شده در نمایه استنادی علوم و نمایه استنادی علوم اجتماعی

۱۰%

سرانه عملکرد علمی هر دانشگاه

عملکرد سرانه

 

 

منابع گردآوری داده در این رتبه ­بندی شامل وب سایت­های جوایز نوبل، مدال فیلدز، پایگاه­ های اطلاعاتی و اطلاعات آماری دولتی است. اطلاعات پژوهشی دانشگاه ها نیز از پایگاه استنادی WoS استخراج می شود.

پایان پیام/130

منبع: شبستان

کلیدواژه: کسب رتبه برتر شانگهای رتبه بندی دانشگاه شیراز شیراز رتبه بندی شانگهای در سال رتبه بندی شانگهای آن خود کرده اند صورت مشترک رتبه ایران را از آن خود برنده جایزه نوبل نظام رتبه بندی دانشگاه شیراز استنادی علوم منتشر شده بازه رتبه ای بازه رتبه حضور یافته قرار دارند دانشگاه ها علوم پزشکی اولین بار ۶۰۰ ۵۰۱ سال 2020

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۳۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ نانوایی در شیراز نان کامل توزیع می‌کند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه نان، قوت اصلی بیشتر مردم جامعه است، سلامت آن را بسیار با اهمیت دانست و از عرضه نان کامل در ۲۵ نانوایی شهر شیراز خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، عباس رضاییان‌زاده ضمن بیان تعریف نان کامل، اظهار داشت: نان کامل یا نان سبوس‌دار، به دلیل وجود پوسته و جوانه، منبع غنی فیبر، ویتامین E، ویتامین‌های گروه B، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدان، یکی از بهترین گزینه‌ها برای امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه محسوب می‌شود.

وی افزود: نان تهیه شده از آرد سفید، به دلیل درصد سبوس‌گیری بالا و حذف سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی، منیزیم و فسفر در جریان آسیاب کردن، ارزش چندانی ندارد و نان‌هایی که از آرد کامل تهیه می‌شود، از کامل‌ترین نان‌ها به شمار می‌رود.

معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه نان کامل در دمای کمتر و زمان طولانی‌تری نسبت به نان سفید پخت می‌شود، ادامه داد: وجود فیبر بیشتر در نان کامل باعث ایجاد سیری زودرس و کاهش جذب قند و کلسترول در دستگاه گوارش و پیشگیری از چاقی می‌شود و از ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌های گوارش به‌ویژه سرطان کولون پیشگیری می‌کند.

رضاییان‌زاده با اشاره به افزایش کیفیت و توسعه دسترسی به نان کامل و ارتقای آگاهی جامعه در این خصوص، گفت: با توجه به افزایش نانوایی‌های عرضه کننده نان کامل در شهر شیراز، شهروندان با توجه به فراهم شدن این ظرفیت تلاش کنند نان سفره خود را از نان‌های کامل تهیه کنند.

وی عنوان کرد: 25 نانوایی در شیراز نان کامل توزیع می‌کند.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • ۱۰ امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی
  • اختصاص ۱۰ امتیاز رتبه‌بندی به ۵۷۰۹ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴
  • برنامه دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی
  • جزئیات برنامه های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی 
  • جزئیات برنامه های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی
  • ۲۵ نانوایی در شیراز نان کامل توزیع می‌کند
  • اجرای قانون نظام رتبه بندی معلمان در نهضت سوادآموزی
  • رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی در «اس‌اندپی»کاهش یافت