Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر گروه استان‌ها: بیست و ششم مردادماه، سالروز بازگشت آزادگان دلاور جنگ تحمیلی به میهن اسلامی است دلاورمردانی که بسیاری از آنها اکنون در گمنامی با خاطرات روزهای اسارت روزگار می‌گذرانند.

در استان یزد تعدادی از آزادگان به کسوت شایسته معلمی و استادی دانشگاه درآمده‌اند که از شاخص‌ترین آنها می‌توان به محمدرضا شایق، مفسر برجسته قرآن کریم و استاد حوزه و دانشگاه اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* از لحظه حضور در عملیات تا زمان اسارت چه اتفاقاتی افتاد؟

شب ۲۰ بهمن ۶۱ عملیات والفجر مقدماتی شروع شد و تا صبح طول کشید. سحرگاهان دستور عقب‌نشینی آمد که این دستور به ما نرسید چون ما ده‌ها کیلومتر در دل دشمن نفوذ کرده بودیم و راه بازگشت هم مسدود بود و مسیر را هم بلد نبودیم و در محاصره دشمن قرار داشتیم. ساعت حدود ۱۰ صبح به اسارت دشمن درآمدم.

حس لحظه اسارت حس مبهمی بود برای مدتی چنان مبهوت شدم که بی‌حسی مطلق داشتم، یعنی برای چند لحظه (شاید یک ساعت) شدت درد را احساس نمی‌کردم و اگر این‌طور نمی‌شد به طور قطع از شدت اندوه می‌مُردم. یک بار چنین احساسی را در لحظه شنیدن خبر ارتحال امام خمینی (ره) نیز داشتم.

* در کدام عملیات و کدام گردان حضور داشتید و کدامیک از همرزمان شما در عملیات شهید یا اسیر شدند؟

عضو گردان امام علی (ع) به فرماندهی سردار شهید حسن انتظاری بودم. شهید مجید برزو، شهید قربانی، شهید شیشه‌بری و شهید گلدانساز را به یاد دارم. از گردان ۳۰۰ نفری شهید انتظاری، همه فرماندهان به غیر از شهید حسن انتظاری و ۷۰ نفر دیگر اسیر شدند. عملیات از قبل توسط حزب توده لو رفته بود و دشمن طراحی دقیقی برای اسارت نیروها انجام داده بود.

* برخورد سربازان دشمن با اسرا چطور بود؟

برخورد دشمن همان تصویری بود که در رسانه‌های ما بیان می‌شد بسیار خشن و بی‌رحم. پنج روزی که در راه اردوگاه بودیم بسیار سخت گذشت به ویژه در بغداد که بزرگترین آرزوی اسرا یک جرعه آب بود اما دریغ می‌کردند و شرایط قابل وصف نیست.

* آیا سعی می‌کردید با سربازان و نگهبانان تعامل برقرار کنید و بر روی آنان تأثیر بگذارید؟

متأسفانه در مواجهه با سربازان و نگهبانان با دشمن ضعف داشتیم و این به خاطر بی‌تجربگی بود تا اینکه خداوند سید آزادگان، مرحوم ابوترابی را رساند. حضور ایشان خیلی شرایط را عوض کرد و باعث تخفیف اذیت‌ها شد.

* در بین اسرا از همه اقشار و اقلیت‌های دینی بودند؟ برخورد آنها چگونه بود؟

اقلیت‌های دینی در بین اسرا به تعداد انگشتان یک دست هم نمی‌رسید. دو نفر از آن‌ها که من خبر دارم به‌خاطر برخورد محبت‌آمیز و انسانی اسرا به اسلام مشرف شدند یکی کلیمی و دیگری زرتشتی بود.

* لحظه‌های سخت و رنج‌آور اسارت چگونه تحمل‌پذیر می‌شد؟

تحمل لحظات تلخ اسارت در روزهای اول در نهایت دشواری بود می‌توانم آن را با فشار قبر و لحظه مردن مقایسه کنم. لکن بعد از مدتی سعی کردیم با محیط سازگار شویم و با برنامه‌های علمی، هنری و دید و بازدید، از فشار روحی اسارت بکاهیم و البته صبر عجیبی که خدا به ما داد تا بتوانیم این فشار سخت را تحمل کنیم.

* کتاب، قرآن، نوشت‌افزار، رادیو و … در اختیار داشتید؟

قرآن، فقط در چهل روز اول در اختیارمان نبود ولی بعد در ازای هر ۱۰ نفری یک قرآن به ما دادند. داشتن نوشت‌افزار تا سال ۶۴ ممنوع بود و جرم سنگینی محسوب می‌شد؛ حتی به‌خاطر آن اسرا را شکنجه می‌کردند. اما از سال ۶۴ تا ۶۷ با وساطت سازمان صلیب سرخ هر دو ماه به هر نفر یک دفتر و یک خودکار می‌دادند و بعد دوباره ممنوع شد. رادیو هم که از اول تا آخر ممنوع و جرمی نابخشودنی بود البته در بعضی از اردوگاه‌ها، تعدادی از اسرا به صورت مخفیانه رادیو داشتند.

* اخبار را چگونه دریافت می‌کردید؟

اخبار را از لابه‌لای خبرهای عراقی‌ها می‌فهمیدیم و شگفت‌آور این است که با نبودن رسانه صادق، همیشه از اخبار مهم کشور مطلع بودیم و هر اسیر تازه‌ای که می‌آمد ما از او مطلع‌تر بودیم. یادم است وقتی ما را به اردوگاه دیگر بردند جایم را که تحویل گرفتم بالای سرم روی دیوار بودجه تمام وزارتخانه‌های کشور در سال ۶۶ را نوشته بودند. در روایت است که یوسف صدیق (ع) بعد از آزادی از حبس دعا کرد: خدایا زندانیان را جزو مطلع‌ترین افراد از اخبار و وقایع قرار ده و ما این را به‌رأی‌العین دیدیم.

* لحظه شنیدن خبر مبادله اسرا و آزادی چه حسی داشتید؟

لحظه شنیدن خبر آزادی، از اردوگاه فریادی از اردوگاه به آسمان رفت که هیچگاه در عمرم چنین فریاد شوقی را نشنیده‌ام، البته من در آن لحظه فقط خوشحال شدم ولی عده‌ای به هوا می‌پریدند و فریاد می‌زدند به گونه‌ای که شادمانی آن‌ها قابل توصیف نیست.

بازگشت ما به ایران، زیباترین حسی است که هیچ هنرمندی با هیچ بیانی نمی‌تواند ذره‌ای از آن حس را به مخاطب منتقل کند فقط همین را بگویم که این حس زیبا از حسِ رسیدن انسان‌های آزاد به بزرگ‌ترین رویاهای زندگی به مراتب بالاتر است. به طوری که اکنون بعد از ۳۰ سال وقتی چشمان خود را بسته، آن روزها را به یاد می‌آورم حالت سرور و انبساط خاطر به من دست می‌دهد.

* اخبار ضد و نقیضی که درباره شهدا و مفقودین و اسرا اعلام می‌شد، بر بسیاری از زندگی‌ها تأثیر گذاشت؛ فکر می‌کنید تأثیر روحی روانی این مسائل بر آزادگان چگونه بوده است؟

البته حسِ اولیه ورود به ایران همان بود که گفتم، اما این شیرینی دیری نپایید که با خبرهای تلخ آمیخته شد. مثل دیدن جای خالی والدین، برادر به شهادت رسیده، فرزند و سایر عزیزان و مصائب دیگری که دوباره قلب عده‌ای از آزادگان را غرق اندوه کرد از جمله خودم وقتی آمدم با چند خبر ناراحت‌کننده مواجه شدم که از همه بدتر این بود که مادرم به علت سقوط از ارتفاع، فلج و زمین‌گیر شده بود و من نمی‌دانستم و این کام مرا به شدت تلخ کرد.

* بسیاری از رزمندگان و آزادگان بر اثر تألّمات روحی ناشی از جنگ، هم اکنون در آسایشگاه‌های روانی هستند. ادای دین مردم و مسئولان نسبت به آن‌ها چگونه باید باشد؟

مردم در مقابل یکدیگر، خاصّه ایثارگران مسئولند. کسانی که به خاطر امنیت این کشور از جوانی و سلامت عزیزان خود گذشتند و تلخ‌ترین سختی‌ها را تحمل کردند و اکنون بعد از حدود سی، چهل سال هنوز با آثار تلخ آن حوادث می‌سوزند. حداقل این وظیفه احترام به ایثارگران و تکریم خانواده آن‌هاست و تکریم ارزش‌های اسلامی و ملی ماست و البته تا حد زیادی این مطلوب حاصل است.

کد خبر 4999221

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد آزادگان جنگ تحمیلی ویروس کرونا روز خبرنگار بوشهر محرم 99 شیراز آمار کرونا شیوع کرونا عید غدیر خم ماه محرم گرگان شهرکرد قزوین کرمانشاه کمک مومنانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۳۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنرانی اخیر ابوعبیده، نویدبخش پیروزی مقاومت بود

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رأی الیوم نوشت سخنرانی اخیر ابوعبیده و اشاره او به حمله ایران و نیز تشکر از کشور‌های حامی ازجمله عراق و لبنان و یمن نشان می‌دهد معادلات جدیدی در حال شکل گیری است.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می‌شود در تازه‌ترین یادداشت خود آورده است: میلیون‌ها نفر بی صبرانه در انتظار سخنان ابوعبیده سخنگوی رسمی گردان‌های قسام هستند، به چند علت: نخست این که سخنرانی‌های او کوتاه و مختصر است. دوم این که درباره دستاورد‌های مقاومت در میادین مقابله با اشغالگران اخبار خوب و جدیدی می‌دهد که روحیه‌ها را تقویت می‌کند. سوم این که به دنبال شهرت و مشهور شدن در رسانه‌ها نیست. چهره خود را می‌پوشاند و فقط صدای پرطنین اوست که روح مقاومت و پایداری را تقویت می‌کند.
او در پیام ویدئویی خود که دیروز سه شنبه به مناسبت گذشت ۲۰۰ روز از آغاز جنگ در غزه و پایداری و پیروزی مقاومت منتشر شد به چند نکته اساسی اشاره کرد: نخست، تشدید مقاومت در همه شکل‌های آن و در همه عرصه‌ها را خواستار شد. این امر نشان می‌دهد روز‌ها و هفته‌های آتی شاهد افزایش تنش در میادین رویارویی خواهیم بود.
دوم، تاکید کرد که دشمن هنوز در شن و ماسه‌های غزه گرفتار است و دستاوردی جز خفت و ننگ و شکست نداشته و هنوز نتوانسته است حاصلی جز کشتار جمعی و ویرانی و قتل درو کند و چه در غزه بماند و چه خارج شود در هر دو صورت هزینه‌های سنگینی به او تحمیل خواهد شد.
سوم، تاکید مجدد بر این امر که فشار نظامی بر گردان‌های مقاومت نتیجه‌ای جز ثبات بر مواضع و حفظ کامل حقوق ملت فلسطین نخواهد داشت و نباید انتظار هیچ نوع عقب نشینی و امتیاز دادن را داشته باشیم.
چهارم، جنبش حماس به هیچ وجه از شروط خود در مورد عقب نشینی کامل نظامیان اسرائیلی از غزه و رفع محاصره آن و بازگشت همه آوارگان به خانه هایشان و آغاز فوری عملیات بازسازی کوتاه نخواهد آمد و این شروط باقی هستند و ریشه دارتر می‌شوند.
پنجم، اشاره به واکنش نظامی ایران (عملیات وعده صادق) که با شلیک ۳۶۰ موشک و پهپاد همراه بود و قواعد جدیدی برای جنگ وضع کرد و محاسبات دشمن را به هم ریخت.
ششم، تقدیر و تشکر فراوان از مقاومت فزاینده مقابل اشغالگران در کرانه باختری و توصیف آن به عنوان واکنش عصبی اشغالگران که نشانگر پیروزی مقاومت و به هم ریختگی و ناامیدی دشمن است.
هفتم، تقدیر و تشکر از همه طرف‌های عربی، از جمله مردم و گروه‌های مختلف و به ویژه عراق و لبنان و یمن که از عملیات طوفان الاقصی حمایت کردند.
این که گردان‌های مقاومت در نوار غزه به مدت ۲۰۰ روز پایداری می‌کنند آن هم در برابر چهارمین ارتش قوی در جهان که مورد حمایت ابرقدرت‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه است؛ در حالی که تانک و گنبد آهنین و ناو جنگی و انواع هواپیما‌های گروه اف و بیش از ۵۶۰ هزار سرباز ندارند، این یک پیروزی بزرگ و بی سابقه در هر مکان دیگری ازجهان و مایه افتخار و سربلندی است.
مقاومت که در نوار غزه تحت محاصره و گرسنه است همان است که فرمانده اطلاعات نظامی اسرائیل را به زانو در آورد و رژیم اشغالگر را به عقب کشیدن همه گردان‌ها ولشکرهایش کرد تا برای جلوگیری از افزایش خسارات فرار کنند و به این ترتیب اسطوره بازدارندگی اسرائیل را نابود کرد وپایه‌های طرح صهیوینستی را به لرزه درآورد و آن را از ریشه درآورد. این مقاومت و میلیون‌ها نفر از یارانش حق دارند گذشت ۲۰۰ روز پایداری و مقاومت و درهم شکستن همه طرح‌های دشمن و ایجاد ترس و وحشت در میان صوف شهرک نشینان و حامیانش را جشن بگیرند.
به لطف گردان‌های مقاومت و پایداری آنها در نوار غزه و یکپارچگی جبهه ها، ایران نیز به یک کشور مقابله کننده تبدیل شد و یمن هم ابرقدرتی شد که بدون ترس و تردید مقابل ناو‌های نظامی و تجاری آمریکا می‌ایستد. مناطق جلیل علیا و سفلی در در شمال فلسطین اشغالی اکنون گلوله‌ای از آتش هستند که باعث گریختن ۲۵۰ هزار شهرک نشین از ترس موشک‌ها و پهپاد‌های حزب الله شده است و این موشک‌ها و پهپاد‌ها یک جنگ فرسایشی طولانی مدت را از جنوب لبنان رقم زده اند. البته موشک‌ها و پهپاد‌های مقاومت اسلامی در عراق نیز با قدرت وارد میدان دشه اند و پایگاه‌های آمریکایی در عراق و سوریه و شهرک ایلات و فرودگاه حیفا و سکو‌های گازی دشمن در میدان کاریش را بمباران می‌کنند.
ابوعبیده که به نامی طغیانگر برای متولدین نسل پیروزی در سراسر جهان عربی و اسلامی تبدیل شده است هرگاه برای سخنرانی جلو دوربین قرار می‌گیرد بشارت پیروزی و بازگشت روح کرامت به امت محمد (ص) و بیدار کردن آن از خواب عمیقش را می‌دهد.
یادداشت خود را با سخنان ابراهیم رئیس رئیس جمهور ایران در نخستین اظهارات او هنگام سفر به کشور همسایه، پاکستان، در روز سه شنبه به پایان می‌بریم که به اسرائیل هشدار داد اگر به خاک ایران حمله کند از صفحه وجود محو خواهد شد و چیزی به نام رژیم صهیونیستی از آن باقی نخواهد ماند.
آیا این اسرائیل جرئت حمله به ایران یا سفارتخانه‌ها و مستشاران این کشور در داخل یا خارج از خاک آن را بعد از عملیات وعده صادق که تکمیل کننده عملیات طوفان الاقصی و ۲۰۰ روز پایداری بود خواهد یافت: جواب خیر است.
تا وقتی یحیی السنوار و مشاوران او جنگ قهرمانانه را از قلب نوار غزه هدایت می‌کنند و تا وقتی ابوعبیده نعمه پیروزی را هراز چندگاه سر می‌دهد این به آن معناست که دوران اسرائیل به سر آمده و زمان رشد و نمو جهان عربی جدیدی با عنوان مقاومت و شهادت بر ویرانه‌های آن است.

دیگر خبرها

  • سخنرانی اخیر ابوعبیده، نویدبخش پیروزی مقاومت بود
  • افشاگری صهیونیست ها از کارشکنی نتانیاهو در مسیر تبادل اسرا
  • فعالیت پنج تشکل ایثارگری در آذربایجان‌غربی
  • ۳۰ژنرال و افسر اسرائیلی در اسارت حماس/حضور سنوار در مناطق عملیاتی
  • 200 روز از جنگ غزه گذشت و اسرائیل به اهدافش نرسید
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب
  • تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو
  • واکنش ایران قواعد جدیدی را پایه گذاری کرد
  • سخنگوی گردان های القسام: دشمن در شن‌های غزه گیر افتاده است
  • خانواده‌های اسرای صهیونیست: بدترین نخست‌وزیر، برو!