Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-19@10:10:12 GMT

ابهام در آینده تجارت ایران با امارات

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۴۰۹۴

ابهام در آینده تجارت ایران با امارات

ساعت 24 چند روز پیش ضمن بررسی کیفیت تجارت خارجی ایران در 4ماه نخست امسال نوشت : "نظام سیاسی حاکم بر امارات عربی متحده در دهه های اخیر متحد درجه یک عربستان سعودی در مواجهه و رویارویی با ایران بوده است و از این نظر یکی از کشورهای به شدت مخالف نظام سیاسی ایران به حساب می آید.

اماراتی ها از نخستین کشورهایی بودند که در بستن راههای ورود ارزهای ایران به دلیل تحریم آمریکا اقدام کردند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب انتظار می رفت حجم تجارت ایران با این کشور محدود شود اما آمارهای تجارت خارجی 4ماه نخست امسال ایران نشان می دهد سهم امارات از کل واردات ایران به 22.7 در صد رسیده است. این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس در همین حال با سهمی معادل 14 درصد سومین کشور مقصد صادرات ایران بوده است.

 درهمین باره سایت تاجران نیز نوشته است " ایران و امارات با 13.4 میلیارد دلار تجارت طی 12 ماه سال 98 پس از چین مهمترین همکاری تجاری را با یکدیگر داشته­ اند. واردات ایران در سال 1391 از امارات از 17 میلیارد دلار تا کنون با حدود 9 میلیارد دلار روند کاهشی داشته و صادرات به امارات از 3.5  میلیارد دلار در سال 91 تا سال 96 با حدود 6.7  میلیارد دلار روند افزایشی و پس از آن روند کاهشی در سال­های بعد از آن را داشته است که در سال 1398 میزان صادرات طی 12 ماه سال 98، 4.5  میلیارد دلار بوده است.امارات ظرفیت جذب و پتانسیل صادراتی حداقل 11 میلیارد دلار کالا از ایران را دارد.با وجود همه تحریمها، امارات بهترین سکو صادراتی کشور بهویژه در مورد محصولات کشاورزی بوده و با توجه به ادامه تحریم­ها در زمینه­‌های دیگر، مناسب­‌ترین کشور برای فعالیت مذکور است.  میزان صادرات محصولات کشاورزی در طول سالیان، بین 8 تا 15 درصد از کل صادارت به کشور امارات را شامل می­شود."

وضعیت جدید

در حالی که ایران و امارات به لحاظ گرایش های سیاسی  ملی و منطقه ای هرگز در یک مسیر نبوده و بلکه در دوجهت مخالف حرکت می کرده اند اما رسمیت یافتن مناسبات این کشور با اسراییل هرگز با خشنودی نظام سیاسی ایران همراه نشده بلکه موجی از خشم حتی در میان مقامهای میانه رو دولت نیز برانگیخته است. در این روزهای سخت  اقتصاد ایران اما پرسش با اهمیت تر  از داشتن یا نداشتن مناسبات سیاسی با امارات که ممکن است با تنش هایی مواجه شود این است که وضعیت تجارت ایران با این کشور در آینده نزدیک چه خواهد شد؟ آیا  مقامهای سیاسی دراین روزگار سخت که  به هرترتیب گریبان اقتصاد ایران را گرفته است و ایران نیازدارد دست کم محصولات غیر نفتی خود را به کشورهای دیگر صادرکند وبا توجه به اینکه امارات سکوی صادرات برخی ازمهمترین اقلام صادرات کشاورزی ایران به حساب می اید این مناسبات تجاری رانادیده خواهند گرفت؟  واقغیت این است که امارات  دومین شریک تجارت خارجی ایران است و در دهه تازه سپری شده مناسبات و ساختاری تعیین کننده درتجارت دوکشور پدیدار شده است که فقدان آن دردسر ساز خواهد بود. حالا پس از اینکه مقامهای سیاسی رسمی و طیف های گوناگون با رهبری امارات تعیین تکلیف کنند باید منتظر باشیم ببینیم چه بر سر تجارت دوکشور می آید. با توجه به اینکه امارات در مبادلات ارزی ایران نسبت به سایر کشورها کمی آسان گیر تر بود این هم خودش یک داستان است که باید حل شود.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۴۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یارانه فروردین، کالابرگ الکترونیک، صدک‌بندی و چند ابهام دیگر

فرارو- یارانه فروردین دهک چهارم تا نهم، طبق برنامه آخرین روز ماه به‌حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود، یعنی دقیقا پنج روز بعد اینکه خانوار دهک اول تا سوم، اولین یارانه سال ۱۴۰۳ خودشان را دریافت کردند.

به‌گزارش فرارو؛ زمان‌بندی پرداخت یارانه نقدی در بهمن ۱۴۰۲ دستخوش تغییر شد. سرپرستان خانوار، قبل این تصمیم فارغ از رتبه و جایگاه خود در دهک‌بندی درآمدی، دقیقا در تاریخ ۲۱ ماه یارانه نقدی را می‌گرفتند و به میل و اختیار خود مجاز بودند را در قالب کالابرگ خرج کنند یا به روش محبوب از عابربانک‌ها پول نقد بگیرند. دولت اواخر پارسال روال همیشگی را به‌هم زد و برای ایجاد انگیزه مضاعف، اعلام کرد یارانه نقدی دهک یک تا سه زودتر واریز خواهد شد تا آن‌ها فرصت بیشتری برای بررسی و تصمیم‌گیری داشته باشند.

یارانه نقدی از دوماه قبل با همین سبک و سیاق پرداخت شده است، ولی گروهی، به‌محض اینکه متوجه شدند روز ۲۱ ماه رسیده و خبری از یارانه نقدی نیست، دلهره گرفتند. خواندن این نوشته را برای دفع انواع و اقسام نگرانی مرتبط با موضوع یارانه نقدی فروردین، تاخیر در پرداخت یارانه نقدی فروردین و دلایل واریز نشدن یارانه نقدی فروردین توصیه می‌کنیم.

یارانه فروردین ماه کی واریز می‌شود؟

یارانه فروردین ماه دهک یک تا سه مطابق وعده اعلام شده روز بیستم ماه به حساب سرپرست خانوار مشمول دریافت کمک‌هزینه دولت واریز شد. یارانه نقدی دهک چهار، پنج، شش، هفت، هشت و ۹ طبق برنامه روز ۳۰ فرودین واریز خواهد شد. پس نگران قطع یارانه نقدی نباشید.

تغییر زمان‌بندی پرداخت یارانه نقدی در بهمن سال گذشته اتفاق افتاد. طبقه‌بندی، دسته‌بندی یا به اصطلاح خود دولتی‌ها، دهک‌بندی خانوار‌ها هم دستخوش تغییر شد، اما سازمان هدفمندی به‌عنوان متولی اصلی پرداخت یارانه نقدی می‌گوید تغییرات جدی و ساختاری نبوده است.

سامانه رفاه ایرانیان اوایل سال ۱۴۰۲ شاخص و ملاک‌های طبقه‌بندی خانوار از جمله میزان درآمد و دارایی را عوض کرد. همچنین گزینه صدک‌بندی را جایگزین دهک‌بندی کرد تا معیار شناسایی مشمولان یارانه نقدی از دقت بیشتری بهره ببرد.

یارانه فروردین ۱۴۰۳ چقدر است؟

یارانه نقدی به‌ازای هر نفر واریز می‌شود. یارانه خانوار دهک اول، دوم و سوم که زیر پوشش کمیته امداد یا بهزیستی هستند، نفری ۴۰۰ هزار تومان محاسبه می‌شود. یارانه تشویقی هم به‌شکل اعتبار خرید برای این گروه منظور می‌شود که اگر از آن استفاده کنند یارانه هر نفر در خانوار دهک یک تا سه، به ۶۲۰ هزار تومان می‌رسد.

یارانه خانوار دهک چهار تا هفت، نفری ۳۰۰ هزار تومان است و، چون آن‌ها هم اجازه استفاده از یارانه تشویقی را دارند می‌توانند در نهایت میزان یارانه دریافتی خود را به رقم ۵۲۰ هزار تومان افزایش دهند. خانوار دهک هشت و ۹ حتی در صورت استفاده از کالابرگ مستحق یارانه تشویقی شناخته نمی‌شود و هنمچنان به ازای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان یارانه نقدی به حسابشان واریز می‌شود.

افزایش ۴۵ درصدی یارانه در قالب طرح یارانه تشویقی قرار بود در بازه زمانی ۱۷ بهمن سال قبل تا ۱۷ اردیبهشت امسال به‌عنوان گزینه موقت صورت بگیرید، اما هنوز به‌شکل رسمی توضیح نداده‌اند پرداخت یارانه تشویقی پس از این تاریخ تمدید می‌شود یا نه. هر خبر و تیتری درباره ادامه پرداخت یارانه تشویقی می‌بینید یا می‌خوانید از حد حدس و گمان فراتر نمی‌رود.

بیشتر بدانید | اجازه ندهید اخبار پراکنده و غیردقیق تمرکزتان را به‌هم بزند. یارانه فروردین را می‌توان همچنان نقدی از عابربانک برداشت کرد. طرح کالابرگ ادامه پیدا می‌کند و یارانه تشویقی، حداقل تا ۱۷ اردیبهشت گزینه‌ای روی میز خواهد بود

معیار جدید پرداخت یارانه نقدی چیست؟

پرداخت یارانه نقدی بر اساس قانون بودجه، با کمک داده‌های آماری و اقتصادی انجام می‌شود. آزمون وسع‌سنجی در نهایت ملاک دهک‌بندی خانوار است که حداقل دو مرتبه در سال صورت می‌گیرد.

دهک‌بندی از نظر آماری یک مفهوم نسبی و جمعیتی است و هر دهک را یک‌دهم جمعیت کل کشور محاسبه می‌کنند. جمعیت افراد حاضر در هر دهک درآمدی، ثابت است و به‌طور متوسط شامل ۸.۵ میلیون نفر از جمعیت کشور می‌شو؛ بنابراین اگر در هر مرحله آزمون وسع‌سنجی، افرادی از دهک دهم خارج شوند و به دهک‌های پایین‌تر بروند، دقیقا معادل تعداد همان افراد از دهک‌های پایین‌تر به دهک ۱۰ افزوده خواهند شد.

دهک‌بندی تا بهمن ۱۴۰۲ اعتبار داشت و از آن به بعد معیار صدک‌بندی را جایگزین کردند تا به‌قول خودشان نتیجه خروجی آزمون وسع‌سنجی دقیق‌تر شود. لازم است بگوییم هر صدم را باید یک‌صدم جمعیت کل کشور فرض کرد؟

بیشتر بدانید | دهک اول تا سوم از نظر آماری کمترین میزان درآمد میان خانوار ایرانی را دارند و زیر پوشش نهاد‌های حمایتی هستند. به ازای هر فرد حاضر در خانوار دهک اول تا سوم، ماهی ۴۰۰ هزار تومان یارانه نقدی پرداخت می‌شود. به‌علاوه اینکه آن‌ها مشمول طرح فجرانه و کالابرگ الکترونیک هستند

استعلام دهک درآمدی خانوار

استعلام دهک درآمدی خانوار را می‌توان با مراجعه به سامانه حمایت در آدرس hemayat.mcls.gov.ir انجام داد. اعتراض به عدم دریافت یارانه، درخواست بررسی دهک‌بندی درآمدی و ثبت‌نام دریافت یارانه را در همین سایت پیگیری کنید.

دهک‌بندی یا صدک‌بندی براساس آزمون وسع‌سنجی، دو بار در سال انجام می‌شود و پس از اتمام هر دوره تا شش‌ماه تغییری صورت نمی‌پذیرد. هر خانوار یک‌بار می‌تواند روی گزینه ثبت درخواست بررسی کلیک کرده و به عدم دریافت یارانه اعتراض کند.

اعتراض به عدم دریافت یارانه یا درخواست بررسی دهک‌بندی درآمدی، دلایل مختلفی دارد. به‌عنوان مثال خانواده‌ای اول سال خودرویشان را فروخته‌اند، اما سامانه حمایت، تا موعد به‌روزرسانی اول یعنی ماه شهریور هنوز آن‌ها را صاحب خودرو در نظر می‌گیرد. برعکس این اتفاق هم صادق است.

آزمون وسع‌سنجی از داده‌های بانکی هم کمک می‌گیرد، چون شبکه شاپرک قادر است براساس حجم تراکنش بانکی و دریافت وام یا سود بانکی، وضعیت اقتصادی خانواده را فاش کند. کد ملی از سامانه آنلاین و به‌روز اداره ثبت احوال استعلام می‌شود تا نکات دقیق دیگری به‌دست بیاید. وضعیت احتمالی سبد سهام، سفر خارجی اعضای خانوار و... را هم به این معیار‌ها اضافه کنید، بعد معدل بگیرید و در فرمول بگذارید. قطعا متوجه هستید؛ بعید است کسی بتواند از این فیلتر سخت و موشکافانه قسر در برود نه؟

بیشتر بدانید | آیتمی مثل معلولیت، وجود بیماری‌های خاص یا قرار داشتن زیر پوشش نهاد‌های حمایتی کمیته امداد و بهزیستی از دیگر ملاک‌های اثرگذار بر رتبه مالی خانوار و صدک‌بندی یارانه است. در این مورد اطلاعات هر شش‌ماه یک‌بار اتوماتیک به سمانه رفاه ایرانیان ارسال می‌شود

صدک‌بندی یارانه بر چه اساسی صورت می‌گیرد؟

صدک‌بندی دقت آزمون وسع‌سنجی را بالا می‌برد، اما خروجی اولین آزمون وسع‌سنجی در سال ۱۴۰۲، به‌گفته مسئولان قرار نبود به حذف مشمولان یارانه نقدی منجر شود. تنها کسانی از روش جدید صدک‌بندی یارانه دلچرکین خواهند بود که به دهک بالاتر رفته‌اند و حالا جزو جمعیت پنج میلیونی دهک ۱۰ یا پردرآمد‌ها به‌حساب می‌آیند.

صدک‌بندی یارانه همچنین باعث جابجایی هفت میلیون نفر از جمعیت حدود ۸۰ میلیونی مشمولان یارانه نقدی، بین دهک‌های مختلف شده است.

صدک‌بندی یارانه معیار‌های مختلف دارد؛ یکی از آن‌ها خودرو است. تعداد و نوع خودرو به نام سرپرست یا سایر اعضای خانوار، شش‌ماه یک‌بار به‌شکل سیستمی توسط پلیس راهور به سامانه رفاه ایرانیان ارسال می‌شود.

ساختار خانوار را جزو معیار‌های تقریبا سخت و پیچیده صدک‌بندی یارانه می‌دانند. چون شاخص درآمد خانوار چهارنفره باید نسبت به خانوار دو نفره متفاوت باشد، مالکیت یک خودرو برای خانوار چهار نفره با مالکیت یک خودرو در خانوار دو‌نفره یک‌جور محاسبه نمی‌شود. اطلاعات این بخش براساس خوداظهاری به‌دست می‌آید و کسی نمی‌تواند در آن دخل و تصرف کند مگر اینکه وجود یکی از بچه‌ها یا مرگ و فقدان را انکار کنید.

صدک‌بندی یارانه براساس تراکنش بانکی هم پیچیده به‌نظر می‌رسد. می‌گویند به طور تقریبی از ۱۰۰ میلیون تراکنش به بعد، به ازای هر ۵۰ میلیون تراکنش، صد‌ک‌بندی خانوار به‌میزان یک‌صدم جابجا خواهد شد. شاید شما قضیه را جدی نگیرید، ولی همین معیار در نیمه دوم سال قبل باعث شد یک‌سری خانوار از دهک اول و دوم و سوم به دهک چهار تا هشت پرتاب شوند.

بیشتر بدانید | اعضای خانوار دهک دهم تنها گروه از جمعیت ایران هستند که مشمول دریافت یارانه نقدی به‌حساب نمی‌آیند. گاهی از آن‌ها به‌عنوان ثروتمند یاد می‌شود، اما این برچسب دقیق نیست؛ درست مثل معیار سنجش میزان درآمد دهک دهم. شاید صدک‌بندی این رویه را اصلاح کند

دیگر خبرها

  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • تاسیس بانک مشترک ایران-پاکستان فعلا معلق مانده است
  • پیش‌بینی یک فعال اقتصادی: دلار به زودی به این عدد می‌رسد
  • دبیرکل اتاق ایران و عراق: دلار می‌ریزد
  • قیمت دلار با همان شدتی که رشد کرد، بزودی سقوط می‌کند
  • آینده غرب آسیا به محور مقاومت بستگی دارد
  • ناهم‌خوانی آمارهای گردشگری سلامت/ امارات و ترکیه رقبایی که همچنان می‌تازند
  • یارانه فروردین، کالابرگ الکترونیک، صدک‌بندی و چند ابهام دیگر
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ / تتر کاهشی شد
  • تجارت خارجی ۶۰.۸ میلیارد دلاری ایران با ۱۵ کشور دنیا