Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مشاور بن‌زاید از موافقت ریاض با عبور پروازهای تل‌آویو از حریم عربستان خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، یکی از مشاوران ولی‌عهد ابوظبی به روزنامه‌ای صهیونیستی گفت، پروازهای هوایی از تل‌آویو به دبی و از دبی به تل‌آویو از حریم هوایی عربستان سعودی عبور خواهد کرد.
روزنامه صهیونیستی «اسرائیل الیوم» به نقل از یکی از مشاوران ارشد ولی‌عهد ابوظبی نوشت، بحرین و عُمان دو کشوری هستند که انتظار می‌رود تا قبل از پایان سال جاری میلادی با رژیم صهیونیستی توافق عادی‌سازی روابط امضا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مشاور که نام وی ذکر نشده، به اسرائیل الیوم گفت: طی سه تا پنج ماه آینده دارندگان گذرنامه اسرائیلی می‌توانند به امارات عربی متحده سفر کنند. پروازهای هوایی از تل‌آویو به دبی و از دبی به تل‌آویو از فراز حریم هوایی عربستان سعودی عبور خواهد کرد .
وی در خصوص توافق عادی‌سازی امارات و تل‌آویو به واسطه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا گفت: تماس‌ها پس از انتخاب ترامپ و ارائه طرح معامله قرن آغاز شد. از جمله موضوعات دیگری که منجر به توافق نهایی شد، تهدید ایرانی، ویروس کرونا و قصد اسرائیل برای حاکمیت بر دره اردن و بخش‌هایی از کرانه باختری بود.
مشاور ولی‌عهد ابوظبی ضمن اعلام اینکه طی هفته‌های آینده تیم‌هایی از دو طرف برای ترتیب دادن روابط دو جانبه دور هم جمع خواند شد، گفت، توافق شامل ایجاد سفارت در ابوظبی و تل‌آویو خواهد بود اما در مرحله اول کنسولگری افتتاح خواهد شد یا تیم‌های دیپلماتیک در سطوح پایین‌تر رد و بدل می‌شود.
وی در پایان از آماده بودن مغرب و رژیم صهیونیستی برای توافق در آینده نزدیک نیز خبر داد و گفت، دو طرف با یکدیگر روابط گردشگری، تجاری و اقتصادی گسترده‌ای دارند.

تماس واشنگتن و تل‌آویو با بحرین و عمان در راستای سازش
یک روزنامه عبری‌زبان نوشت آمریکا و رژیم صهیونیستی با بحرین و عمان برای عادی‌سازی روابط به رایزنی پرداخته‌‌اند.
روزنامه عبری زبان «هآرتص» در گزارشی نوشت که رژیم صهیونیستی و آمریکا با مقامات بحرین و عمان تماس گرفته و در خصوص عادی‌سازی روابط با تل آویو رایزنی کرده‌اند.
به نوشته وبگاه العربی الجدید، هآرتص همچنین نوشت که هیأت اسرائیلی در سفر خود به امارات قرار است توافقنامه‌هایی در زمینه کشاورزی، امنیت، تکنولوژی، انرژی، بهداشت، فرهنگ و محیط زیست با مقامات این کشور امضاء کند.
هآرتص تأکید کرد که توافق عادی‌سازی روابط امارات و اسرائیل در حالی اعلام شد که دفاتر محرمانه رژیم صهیونیستی در کشورهای عربی خلیج فارس از مدت‌ها پیش فعال بودند.
امروز همچنین منابع سیاسی در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به شبکه 13 اسرائیل گفتند که امضای توافقنامه میان این رژیم با سعودی‌ها صرفا به مسأله زمان وابسته است و پیش از عادی‌سازی روابط با بحرین و عمان صورت خواهد گرفت.
شامگاه پنج‌شنبه پیش(23 مرداد)، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد تل‌آویو و امارات به توافقی برای «عادی‌سازی کامل روابط» دست پیدا کرده‌اند.
اقدام امارات متحده عربی در علنی کردن توافق با رژیم اشغالگر قدس بر سر عادی‌سازی روابط، به رغم استقبال محور سعودی- آمریکایی، با محکومیت شدید اغلب کشورهای عربی و اسلامی و ملتها همراه است.

توافق میان ریاض و تل آویو حتمی است
شبکه 13 رژیم صیهونیستی مدعی شد که دولت سعودی نیز همچون امارات با تل آویو وارد توافق خواهد شد و صرفا زمان آن مشخص نیست.
هیأت اسرائیلی قرار است امروز (یکشنبه) به سرپرستی «یوسی کوهن» رئیس موساد به امارات سفر کند تا در خصوص جزئیات توافق عادی‌سازی روابط با مقامات ابوظبی به گفت‌و‌گو بنشیند و در این میان، صهیونیست‌ها نیم نگاهی به عربستان سعودی دارند.
به نوشته وبگاه عرب48، منابع سیاسی در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به شبکه 13 اسرائیل گفتند که امضای توافقنامه میان این رژیم با سعودی‌ها صرفا به مسأله زمان وابسته است و پیش از عادی‌سازی روابط با بحرین و عمان صورت خواهد گرفت.
به گفته این منابع، سازش میان امارات و رژیم صهیونیستی، به طور مستقیم به افزایش همکاری‌ها میان ریاض و تل آویو خواهد انجامید و این در حالی است که دولت سعودی در قبال توافق اخیر امارات و اسرائیل سکوت پیشه کرده است.
به گفته این شبکه، تأثیر دیگر توافق ابوظبی و تل آویو بر عربستان سعودی این است که چه بسا اماراتی‌های بیش از سعودی‌ها خود را به واشنگتن نزدیک کنند و بخواهند از این مجری قدرت خود را در منطقه افزایش دهند.
این شبکه صهیونیستی همچنین گفت که عربستان سعودی و اسرائیل هر دو ایران را تهدیدی برای خود می‌دانند و منافع مشترک دو طرف در این خصوص می‌تواند آن‌ها را به توسعه همکاری‌ها سوق دهد.

 کوشنر: عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان حتمی است
مشاور ارشد رئیس جمهور ایالات متحده اعلام کرد که عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی، امری حتمی است.
«جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ جمعه شب اعلام کرد که تحقق مساله عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی، حتمی است.
وی روز پنجشنبه نیز ساعاتی پس از انتشار بیانیه توافق امارات و رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی روابط دوجانبه مدعی شد که با چندین کشور دیگر در خصوص عادی‌سازی روابطشان با این رژیم گفتگوهایی صورت گرفته است.
جرد کوشنر با اشاره به اینکه توافق امارات و رژیم صهیونیستی به‌زودی طی مراسمی در کاخ سفید به امضای طرفین خواهد رسید، اظهار داشت: «چندین کشور [عربی] دیگر هم هستند که ما در این مورد گفتگوهایی با آنها داشته‌ایم، اما امارات اولین کشوری بود که می‌خواست توافقش با اسرائیل را علنی کند.»
از سوی دیگر، کانال 11 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع اسرائیلی گفته که پس از امارات متحده عربی، کشور بحرین عادی سازی روابط خود با تل آویو را اعلام خواهد کرد.

توافق سعودی‌ها با تل آویو بسیار خطرناک خواهد بود
یک نشریه آمریکایی نوشت، توافق سعودی‌ها با تل‌آویو در حال حاضر بسیار خطرناک است اما ممکن است ولی‌عهد سعودی پس از رسیدن به پادشاهی این اقدام را عملی کند.
«دیوید برنان» ستون‌نویس نشریه «نیوزویک» در یادداشتی نوشت، توافق با اسرائیل برای سعودی‌ها بسیار خطرناک خواهد بود اما پس از آنکه «محمد بن‌سلمان» ولی‌عهد سعودی به پادشاهی برسد این مسیر هموارتر خواهد شد.
در این یادداشت آمده است: «عادی‌سازی روابط امارات متحده عربی و اسرائیل دوره جدیدی را در روابط اعراب و اسرائیل ایجاد کرده و همکاری‌های دو طرف را تحکیم بخشیده، مسئله فلسطین را در ازای منافع اقتصادی به حاشیه رانده و تقابل با ایران را دنبال خواهد کرد».
برنان می‌نویسد: «اندکی پس از امارات، کشورهایی مانند بحرین و عمان نیز همین مسیر را دنبال خواهند کرد اما غنیمت نهایی اسرائیل و آمریکا کشور عربستان سعودی خواهد بود که یکی از دو قدرت بزرگ خاورمیانه، از مراکز مهم و ثروتمند اسلامی با ارتشی مجهز محسوب می‌شود. با این‌که محمد بن‌سلمان ولی‌عهد سعودی مشتاق است فلسطین را کنار گذاشته و محور منطقه‌ای علیه ایران را که آرزوی ترامپ است دنبال کند، ویژگی‌های منحصر به فرد عربستان سعودی موجب می‌شود کندتر از امارات حرکت کند».
وی می‌افزاید: «یک تحلیل‌گر مسائل اسرائیل و فلسطین به نیوزویک گفت، اوضاع عربستان سعودی حساس‌تر از امارات است. توافق اماراتی‌ها حق حاکمیت مکان‌های مقدس مسلمانان را در اختیار اسرائیلی‌ها قرار می‌دهد و همچنان جزئیات زیادی از این توافق علنی نشده است. اما پذیرش حاکمیت اسرائیلی‌ها بر اورشلیم ادعای پادشاهی سعودی درخصوص دفاع از حق تمام مسلمانان را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد».
برنان در ادامه می‌نویسد: «محمد بن‌سلمان ملاحظات سیاسی خاص خودش را دارد. او پیش از دستیابی به تاج و تخت، با قتل مخالفانش به منبعی از جنجال تبدیل شده است. از سوی دیگر زندانی کردن فعالان حقوق بشر، مدافعان حقوق زنان، خویشاوندان و افراد ثروتمند عربستان توسط بن‌سلمان، او را به تیتر اخبار جهان تبدیل کرده است. همچنین مداخله گسترده کشور او در جنگ یمن به بدترین فاجعه انسانی جهان تبدیل شده است».
در این یادداشت آمده است: «ویلیام وشلر کارشناس اندیشکده شورای آتلانتیک می‌گوید، بن‌سلمان منتظر است تا پدر پیرش فوت کند و پادشاهی به او برسد. این حالت گذار هنوز کامل نشده است و تا زمانی که بن‌سلمان پادشاه نشود نیز کامل نخواهد شد. بعید به نظر می‌رسد عربستان سعودی درخصوص عادی‌سازی روابط با اسرائیل نقش رهبر را ایفا کند. تنها کاری که سعودی‌ها خواهند کرد این است که با اتخاذ این اقدام از سوی دیگر کشورهای منطقه مخالفت نکنند».
برنان نوشت: «محمد بن سلمان به دنبال آزادی‌های اجتماعی و اقتصادی است و مخالفان سنتی او به‌شدت با این اصلاحات مخالف هستند. در چنین وضعیتی عادی‌سازی روابط با اسرائیل وزنه‌ای اضافه و نامتناسب خواهد بود. بن‌سلمان پس از پادشاه شدن تمایل بیشتری به عادی‌سازی روابط با اسرائیل خواهد داشت».
او در پایان می‌نویسد: «تقابل منطقه‌ای با ایران جنبه مهمی از روابط نزدیک‌تر اعراب و اسرائیل است. دولت ترامپ و مشاور و دامادش جرد کوشنر شدیداً بر ایجاد محور ضد ایرانی پافشاری ‌می‌کنند تا علی‌رغم دشمنی تاریخی اعراب و اسرائیل، آن‌ها را به یک‌دیگر نزدیک کنند. همچنان ترس اعراب از ایران در حال تغییر دادن وضعیت ژئوپولیتیک منطقه است و هنگامی که بن‌سلمان به پادشاهی برسد فرصت برای دنبال کردن جای پای اماراتی‌ها مناسب‌تر خواهد شد».


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: عربستان رژیم صهیونیستی توافق عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی توافق عادی سازی بحرین و عمان عربستان سعودی محمد بن سلمان بسیار خطرناک کشورهای عربی تل آویو تل آویو سعودی ها خواهد شد ولی عهد دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۶۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟

فرارو- لینا الهَذلول؛ فعال حقوق بشر و رئیس ALQST یک سازمان حقوق بشری است که موارد نقض حقوق بشر در عربستان سعودی را مستند می‌سازد. "لجین الهذلول" فعال حقوق بشری خواهر لینا است. لجین در اول دسامبر ۲۰۱۴ میلادی پس از تلاش برای عبور از مرز امارات به عربستان سعودی با خودروی خود به خاطر اتهام نقض قانون ممنوعیت رانندگی زنان در پادشاهی عربستان بازداشت و به مدت ۷۳ روز زندانی شد. در تاریخ ۴ ژوئن ۲۰۱۷ میلادی او در فرودگاه بین‌المللی ملک فهد در شهر دمام برای دومین بار دستگیر و زندانی شد. دلیل دستگیری او مشخص نیست و به او اجازه گرفتن وکیل یا تماس با خانواده اش داده نشد. لجین الهذلول به ۵ سال و هشت ماه زندان محکوم شد. لینا الهذلول خواهر لجین اکنون به دلیل اتهامات وارد شده از سوی دولت عربستان سعودی علیه خود به دلیل فعالیت در رسانه‌های اجتماعی در تبعید به سر می‌برد.

به گزارش فرارو به نقل از گاردین، عربستان سعودی در حال تغییر وجهه خود در عرصه بین المللی است. رژیم سعودی از سال ۲۰۱۶ میلادی زمانی که برای اولین بار برنامه‌های خود را برای تنوع بخشیدن به اقتصاد آن کشور اعلام کرد میلیارد‌ها دلار برای این که آن پادشاهی در چشم خارجی‌ها مترقی‌تر به نظر برسد سرمایه گذاری کرده است. این که مطرح می‌سازد که اکنون زنان سعودی می‌توانند رانندگی کنند و در مشاغلی مشغول به کار شوند که پیش‌تر از حضور در آن منع می‌شدند. مبالغ هنگفتی در پروژه‌های آینده نگر و معماری مانند لاین ابرشهر بیابانی و گسترده سرمایه گذاری می‌شود تا گردشگران خارجی جذب عربستان سعودی شوند. با این وجود، در داخل پادشاهی سعودی وضعیت برای شهروندان آن کشور متفاوت است.

براساس برخی گزارش‌ها در پس زمینه پروژه‌های بزرگ با هدف ارائه تصویری متفاوت از عربستان سعوید به جهان خارج هزاران شهروند سعودی با ممنوعیت‌های خودسرانه و غیر قانونی برای سفر مواجه شده و ممنوع الخروج شده اند. جرم آنان چه بوده است؟ صرفا دفاع از حقوق اولیه بشر.

در میان آن افراد "لجین الهذلول" خواهرم نیز حضور دارد. لجین یک مدافع برجسته حقوق زنان سعودی است که کارزار مخالفت با ممنوعیت رانندگی زنان را رهبری کرد و به طور خستگی ناپذیر برای لغو سیستم قیمومیت مردان مبارزه نمود. فعالیت شجاعانه و صریح لجین با سرکوب از سوی مقام‌های سعودی مواجه شد. در مارس ۲۰۱۸ میلادی او از خیابان‌های امارات متحده عربی ربوده شد و به زور به عربستان سعودی بازگردانده شد. زمانی که او در خاک عربستان بود تحت ممنوعیت سفر غیرقانونی قرار گرفت و از خروج از کشور منع شد، اما چند ماه بعد به طور خودسرانه دستگیر شد. اتهاماتی که علیه او مطرح شده به صراحت به فعالیت‌های حقوق بشری اش اشاره داشته اند.

خواهرم تحت قوانین ضد تروریسم در دادگاه کیفری تخصصی محاکمه شد که معمولا به عنوان ابزاری برای سرکوب جامعه مدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. لجین  در فوریه ۲۰۲۱ تحت شرایط سخت از جمله ممنوعیت خروج از پادشاهی سعودی از زندان آزاد شد. قرار بود ممنوعیت سفر او پس از نزدیک به سه سال در تاریخ ۱۳ نوامبر ۲۰۲۳ پایان یابد. با این وجود، در ماه فوریه سال جاری پس از پایان مدت زمان ممنوعیت به لجین گفته شد که او کماکان تحت ممنوعیت سفر دائمی بدون هیچ گونه موعدی برای منقضی شدن آن حکم قرار دارد. مقام‌های سعودی هیچ گونه توجیهی برای عدم لغو ممنوع الجروجی خواهرم ارائه نکرده اند و هم چنان به پرسش‌های ما بی توجهی نشان داده اند.

این مورد نه صرفا در مورد لجین بلکه برای آن دسته از اعضای دیگر خانواده ما که در عربستان سعودی باقی مانده اند نیز صدق می‌کند. انان در سال ۲۰۱۸ میلادی متوجه شدند که بدون ارجاع به هیچ گونه حکم قضایی ممنوع الخروج شده اند و از آن زمان تاکنون قادر به حل این موضوع نبوده اند. این نقض آشکار حق جابجایی و سفر آزادانه افراد است که در تضاد با قوانین بین المللی و هم چنین در تضاد با چارچوب قانونی عربستان سعودی می‌باشد.

زندگی در عربستان سعودی تحت ممنوعیت سفر به معنای زندگی در حالت ترس دائمی است. رویه معمول در عربستان سعودی آن است که معمولا پادشاهی سعودی پس از آن که یک فرد را ممنوع الخروج کرد او را بازداشت می‌کند.

من در بروکسل زندگی می‌کنم و بیش از شش سال است که اعضای خانواده ام را ندیده ام. هر روز صبح که از خواب بیدار می‌شوم باید پیگیری کنم که آیا اعضای خانواده ام هنوز در امان هستند یا خیر. دلم برای شان تنگ شده و آرزو می‌کنم که همانند بقیه این فرصت را داشته باشم که برای دیدن آنان به عربستان سعودی بازگردم، اما می‌دانم که اگر به کشورم بازگردم من نیز در آنجا گرفتار خواهم شد. داستان خانواده من یکی از داستان‌های بسیار برای فعالان مدنی در عربستان سعودی است.

"مریم العتیبی" یکی از فعالان شجاع حقوق زنان نیز بازداشت و سرکوب را تجربه کرده است. او در سال    ۲۰۱۹ میلادی تحت ممنوعیت سفر غیر قانونی قرار گرفت. هنگامی که او رفتار رژیم سعودی علیه خود را در رسانه‌های اجتماعی محکوم کرد توسط پلیس احضار شد و به دلیل صحبت در مورد آن چه بر او رفته متهم شناخته شد. او به چهار ماه زندان و ۱۰۰۰۰۰ ریال سعودی (۲۱۳۰۰ پوند) جریمه محکوم شد.

این یک مسئله سیستماتیک است که به خودی خود از بین نمی‌رود. علیرغم آن که پادشاهی سعودی تلاش می‌کند نشان دهد که در حال پیشرفته شدن است، اما به طور معمول از ممنوع الخروج کردن خودسرانه به عنوان ابزاری برای سرکوب استفاده می‌کند. در نتیجه، افراد از درگیر شدن در کار‌های حقوق بشری برای حفظ امنیت خود و بستگان شان منصرف می‌شوند. از آنجایی که چنین ممنوعیت‌های مسافرتی‌ای فاقد مبنای حقوقی هستند هیچ راهی برای تجدید نظر رسمی در مورد پرونده‌های مرتبط با آن وجود ندارد. افرادی که تحت تاثیر ممنوع الخروجی قرار می‌گیرند اغلب از پیش مطلع نمی‌شوند و صرفا هنگام تلاش برای خروج از کشور از محدودیت اعمال شده مطلع می‌شوند. آنان نمی‌توانند اهداف شخصی خود را دنبال کنند یا با اعضای خانواده در خارج از کشور ملاقات نمایند.

از آنجایی که عربستان سعودی به شکل فزاینده‌ای به دنبال تغییر وجهه خود به عنوان یک قدرت میانه رو در صحنه جهانی می‌باشد ما نباید ریاکاری آشکار رژیم سعودی را در ترویج گردشگری نادیده بگیریم چرا که همزمان آن رژیم شهروندان خود را از حقوق اساسی شان از جمله حق آزادی سفر محروم کرده است. جامعه بین‌الملل باید عربستان سعودی را به دلیل نقض فاحش حقوق بشر مورد بازخواست قرار دهد و اجازه ندهد رژیم سعودی از طریق اقداماتی، چون نشان دادن وجهه‌ای مثبت از خود از طریق مشارکت در فعالیت‌های ورزشی و جذب ورزشکاران مشهور توجه افکار عمومی از زندگی واقعی و روزانه شهروندان آن کشور را منحرف سازد.

زمان آن فرا رسیده که عربستان سعودی نه تنها به روی گردشگران بلکه به روی صدای مردم خود نیز باز شود. تا آن زمان نمای پیشرفت درخشان عربستان سعودی هم چنان پوششی برای مخفی نگهداشتن واقعیت خشن سرکوب و بی عدالتی در جریان در آن کشور خواهد بود.

دیگر خبرها

  • چرا کشور‌های عربی در زمان حمله ایران به اسرائیل کمک کردند؟
  • پیش بینی چشم انداز منفی اقتصادی تل آویو بدلیل تنش با ایران
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • بعد از عملیات وعده صادق «بی‌حجابی» را عادی سازی کنید/ زیباکلام: تنبیه رژیم صهیونیستی کار اشتباهی است!
  • حمله ایران به اسرائیل بیش از یک میلیارد دلار هزینه روی دست تل آویو گذاشت
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اراضی اشغالی
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اسرائیل