Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از همدان، علی محبی آزاد و جانباز سرافراز 8 سال دفاع مقدس و عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی همدان، در مراسم گرامیداشت سالروز ورود آزادگان عزیز به میهن اسلامی که در جوار یادمان شهدای گمنام واحد همدان برگزار شد گفت: حضرت امام خمینی (علیه الرحمه) بذر تئوریک انقلاب اسلامی را با بصیرت الهی بنیان نهاد و این نهال نوپا در دستان پرتوان ایثارگران انقلاب اسلامی نما پیدا کرد و به درختی تنومند تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محبی افزود: هیچ تئوری ارزش واقعی خود را به اکمال نمی رساند مگر اینکه به مرحله عمل و اجرا درآید و حضرت امام خمینی (ره) که در حقیقت تئوریسن ارزشهای انقلاب اسلامی هستند با همت و همیت و رشادت ایثارگران دفاع مقدس که اعم از شهدا، آزادگان، جانبازان و رزمندگان بودند، در عرصه دفاع مقدس سنگ تمام گذاشتند و در مقام نظر و عمل از این ارزشها پاسداری کردند.

وی با اشاره به رساله ی دکتری خود با عنوان "حقوق اسرای جنگی در پرتو حقوق بشردوستانه" گفت: حقوق بشر و حقوق بشردوستانه تفاوت دارند، وضعیتی عام و شمول دارد و نسبت به تمام انسانها تعریف می شود، در حالی که حقوق بشردوستانه خاص دوران جنگ مربوط به حقوق اسرای جنگی است.

عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی همدان اضافه کرد: علی رغم وجود قوانین کافی در مورد حقوق اسرای جنگی، در کمپهای عراقی از جمله کمپ 9 عراق به طور آشکار حقوق اسرای ایرانی بارها و بارها نقض شده است.

وی حضور کمیته صلیب سرخ جهانی در اسارتگاهها را فرمایشی توصیف و عنوان کرد: کمیته صلیب سرخ جهانی در حد یک نامه رسان بود و علی رغم ضرب و شتم و آزار و اذیت فراوانی که دژخیمان عراقی به اسرای ایرانی روا می داشتند و گزارشات متعدد آن به ناظران صلیب سرخ ارائه می شد، هیچ اقدام موثری در کاهش این رنج و عذاب دیده نمی شد.

محبی در ادامه به ذکر خاطرات تلخ و شیرین ایام 5ساله اسارت پرداخت و تشریح کرد: در کمپ 9 عراق نزدیک به 5 سال اسیر بودم و خاطرات تلخ و شیرین بسیار را تجربه کردم و نکته ی مهم اینست که فعالیتهای فرهنگی را هیچگاه تعطیل نمی کردیم، که از جمله برگزاری مسابقات نهج البلاغه بود.

وی اضافه کرد: برای آنکه نگهبانان عراقی به فعالیتهای فرهنگی ما پی نبرند، مسابقات صوری برگزار می کردیم که یک مورد مسابقه مچ اندازی میان معلولین و جانبازان بود به این نحو که مسابقه نهج البلاغه را برگزار می کردیم و به محض حضور نیروهای عراقی، دو نفر از اسرا که از ناحیه دست معلول شده بودند سریعا صحنه را عوض می کردند و با یکدیگر مچ می انداختند تا نیروهای بعث عراق به حقیقت ماجرا پی نبرند.

محبی به شرح خاطره ی دیگری پرداخت و اشاره کرد: در ایام محرم یکی از اسرای ایرانی درخواست نوحه خوانی داد و البته فردی بود که اهل آواز بود و از نوحه سررشته ای نداشت، مراسم مداحی به صورت پنهانی از دید عراقیها آغاز شد و نوبت به این فرد که رسید، هنوز چند بیتی نوحه نخوانده بود که به ناگاه نگهبان عراقی سررسید و وی را به شدت مضروب کرد، دوستان بعدها به شوخی می گفتند از این شاخه به آن شاخه پریدنها، عواقب دارد.

این آزاده ی جنگ تحمیلی و جانباز سرافراز ادامه داد: یکبار دژخیمان عراقی یکی از اسرا را به شدت کتک می زدند و آن بنده خدا نیز با صدای بلند یاابالفضل می گفت، عراقیها یکی از اسرای ایرانی که نامش ابوالفضل بود آوردند و به او گفتند که این هموطنت تو را صدا می زند و از تو استمداد می جوید، به او کمک کن وگرنه خودت نیز کتک خواهی خورد و با همین بهانه هر دوی آنها را به شدت مضروب کردند که نشان از اوج بیرحمی و شقاوت ایشان داشت.

محبی در پایان ذکر خاطرات، نام و یاد شهید اسماعیل جعفری را گرامی داشت و تاکید کرد: این شهید والامقام که با خباثت و نامردی و نامردمی عراقی ها شربت شهادت نوشید، چندین ماه بدون هیچ کمک پزشکی و بدون اینکه به او اجازه نظافت و استحمام بدهند مصائب و سختیهای بسیار را تحمل کرد و در نهایت به دیار معبود شتافت.

علی محبی دارای دکتری حقوق و عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی همدان است که در سال 1365 در جبهه مهران در خط پدافندی به اسارت درآمد و قریب به 5 سال در کمپ 9 عراق اسیر بود.

334 / 167 دانشگاه آزاد اسلامی همدان سالروز ورود آزاد گان به وطن انقلاب اسلامی علی محبی آزاد

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی همدان انقلاب اسلامی علی محبی آزاد دانشگاه آزاد اسلامی همدان انقلاب اسلامی اسرای ایرانی حقوق اسرای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۶۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منصوری: سپاه و ارتش در عملیات «وعده صادق» هم‌افزایی نشان دادند

به گزارش همشهری آنلاین، رهبری معظم انقلاب آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در دیداری که با فرماندهان نیروهای مسلح داشتتند نکاتی را درباره ارزش قوای نظامی ایران و عملکرد مطلوب آنان بیان کردند. در این راستا با جواد منصوری، اولین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

منصوری در ابتدا گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از مهم‌ترین مسائلی که مطرح شد این بود که نیروهای مسلح کشور باید تحت امر چه کسی یا چه نهادی قرار گیرند؟ برخی عقیده داشتند که باید نیروهای مسلح ذیل دولت فعالیت کنند، برخی آنان را تحت امر رئیس‌جمهوری می‌دانستند و گروه دیگر، عقیده داشتند که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی باید تحت امر و فرامین رهبری و ولایت‌فقیه خدمت کنند. هر سه نظر مذکور دارای دلایلی بودند که دست آخر برای مجلس خبرگان قانون اساسی، دلایل نظر سوم مقبول افتاد و طبق تصویب در قانون اساسی، نیروهای مسلح کشور ذیل رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا قرار گرفتند.

وی افزود:نظریه انتخاب شده قانون اساسی استدلال‌هایی آورده شد که مهم‌ترین آنها عبارت بودند از اینکه: «ولایت‌فقیه برخلاف سایر نهادها، مقطعی نیست و به دلیل ثباتش نیروهای تحت امرش نیز از پیوستگی و انسجام برخوردار خواهند بود»؛ «در صورت قرار گرفتن نیروهای مسلح ذیل رهبری این بخش مهم کشور درگیر سیاست‌زدگی‌های جناحی نمی‌شود و پایداری به ارزش‌های ملی، انقلابی و اسلامی در آنان باقی خواهد ماند» و سوم آنکه «در این صورت امکان نفوذ در ارتش و سپاه به شکل جدی خنثی خواهد شد، چراکه ولی‌فقیه شخصی وارسته و متقی است.» این دلایل برای خبرگان قانون اساسی تا حد زیادی قانع‌کننده بود و در نهایت، نیروهای مسلح ذیل مقام رهبری واقع شدند.

او ادامه داد: در طول دوران زعامت حضرت امام خمینی (رحمت‌الله علیه) و مقام معظم رهبری(حفظه‌الله) به جرأت می‌توان گفت بنا به اثرپذیری از ارزش‌های دینی و اسلامی، ما دارای قوای مسلحه مکتبی و اعتقادی هستیم. نیروهای نظامی ایران وابسته به شخص، قدرت، جناح یا موقعیت نیستند، بلکه آنان حقیقتاً سربازانی هستند که تمام موجودیت خود را در راه خدمت و تلاش برای تحقق اهداف اسلامی و انقلابی تعریف کرده‌اند. کافی است به روحیه شهادت‌طلبی نیروهای نظامی ما بنگرید تا این حقیقت به شکل جدی روشن شود. تمامی این رویکردها و باورهای اعتقادی نتیجه تعلیم‌ها و گفتارهای رهبری به نیروهای مسلح ایران است.

اولین فرمانده سپاه اشاره کرد: مهمتر آنکه وجود انسجام و وحدت بی‌نظیر بین نیروهای نظامی و مسلح کشور از جمله مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که دشمن را در رساندن به اهداف تفرقه‌آمیز خود ناکام گذاشته است. در نظام جمهوری اسلامی آنچه بیش از هرچیز مهم است تحقق اهداف والای انقلاب است، لذا افراد خودشان را در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا ارتش جمهوری اسلامی سربازانی برای نیل به این ارزش‌ها و قله‌ها می‌دانند.

منصوری گفت: امروز دشمنی به نام جبهه استکبار جهانی را روبه‌روی خود می‌بینیم. از این جهت نیروهای مسلح به خوبی اهمیت وحدت و انسجام در برابر این دشمن سرکش را درک کردند. درحال حاضر فارغ از فرماندهی مشترک ارتش و سپاه که مقام معظم رهبری است، سپاه و ارتش در سطح بسیار بالا و قابل توجهی هماهنگی و هم‌افزایی را از خود به نمایش گذاشته اند؛ به نوعی که در عملیات «وعده صادق»، همین هم‌افزایی بین دو نهاد نظامی ارتش و سپاه بود که بدون کمک نیروی خارجی توانست در منطقه عملیاتی مهم را به نمایش بگذارد.

کد خبر 846142 برچسب‌ها دفاع - سپاه پاسداران دفاع - ارتش جمهوری اسلامی

دیگر خبرها

  • حفظ ارزش‌های اسلامی را سرلوحه کار خود قرار دهیم
  • جشن ایران قوی، اقتدار ملی در مدارس همدان
  • اقدام مهم مراجع تصمیم‌ساز برای رفع مشکلات ایثارگران
  • خانواده‌های شهدا پاسداران واقعی ارزش‌های انقلاب اسلامی هستند
  • ۱۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات مسکن روستایی در ایلام پرداخت شد
  • دانشگاه آزاد همدان میزبان ۲۵ شرکت صنعتی و خدماتی در رویداد صدرا
  • منصوری: سپاه و ارتش در عملیات «وعده صادق» هم‌افزایی نشان دادند
  • افزایش حقوق ایثارگران و خانواده شهدا
  • جزئیات افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ + آخرین خبر افزایش حقوق جانبازان
  • جزئیات افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ اعلام شد