Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-20@04:08:44 GMT

امکان آموزش حضوری در ۳۵ درصد مدارس

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۱۳۶۲۶

امکان آموزش حضوری در ۳۵ درصد مدارس

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: برای آغاز سال تحصیلی چند اصل را در نظر گرفتیم و تلاش ما این است که این اصول را رعایت کنیم. اصل نخست این است که سلامت از حقوق مسلم افراد است به خصوص برای کودکان و افرادی که نیاز به مراقبت بیشتر دارند و ما نگران سلامتی آن‌ها هستیم بنابراین در هر تصمیمی که می‌گیریم به رعایت سلامت دانش‌آموزان توجه می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: اصل دوم آموزش است، آموزش حق جدی برای مردم است و وقفه در آموزش با اختلال‌های متعددی همراه است، نابرابری ایجاد می‌کند و فرصت‌های آینده افراد را تحت تاثیر قرار خواهد داد حتی ممکن است منجر به ترک تحصیل شود بخش مهمی از مراقبت‌هایی که دانش‌آموزان در دوره مدرسه می‌گیرند و اوقات آن‌ها غنی می‌شود با تعطیلی مدرسه حذف می‌شود و این منجر به آسیب‌های روانی به دانش‌آموزان خواهد شد بنابراین باید آموزش ادامه پیدا کند و آموزش تعطیل بردار نیست.

وزیر آموزش و پرورش گفت: باید بگوییم که چطور می‌توانیم با حفظ سلامت بچه‌ها آموزش آن‌ها را هم در دستور کار قرار دهیم همچنین اصل سوم این است که هیچ چیز به ویژه در دوره ابتدایی جایگزین آموزش حضوری نخواهد شد به جهت اینکه کارکرد مدرسه فقط آموزش نیست. تعاملاتی که دانش‌آموزان با یکدیگر برقرار می‌کنند، ظرفیت‌های فرهنگی و فکری آن‌ها را توسعه می‌دهد، بازی‌هایی که دانش‌آموزان با یکدیگر می‌کنند همگی کارکرد تربیتی دارد.

در سال تحصیلی جدید باید کلاس‌ها تشکیل شود

حاجی میرزایی ادامه داد: سال گذشته که مدارس تعطیل شد دو سوم کار را به صورت حضوری انجام داده بودند و دانش‌آموزان و معلمان همدیگر را می‌شناختند و معلم از دانش‌آموزان ارزیابی داشت که کدام یک ضعیف‌تر هستند، امسال بر آموزش حضوری تکیه می‌کنیم تا شناخت به دست آید و معلم با دانش آموزان آشنا شود.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اگر قرار باشد این سه اصل را با یکدیگر را رعایت کنیم، نیاز است متناسب با وضعیتی که با آن مواجه می‌شویم، تصمیم بگیریم، گفت: یک اصل مهم دیگر داریم اینکه هیچ دانش‌آموزی به دلیل اینکه در فلان منطقه محروم زندگی می‌کند یا به اینترنت، ابزار هوشمند یا حتی تلویزیون دسترسی ندارند از آموزش محروم بماند.

وی افزود: مدیر مدرسه باید برای تک تک دانش آموزان طرح آموزشی داشته باشد به این صورت که در همان ابتدا مشخص کند کسانی که دسترسی به تلویزیون دارند یا به اینترنت و ابزار هوشمند دسترسی ندارند چه کسانی هستند، و بعد طراحی می‌کند که آموزش‌ها به چه طریقی انجام شود.

۳۵ درصد مدارس امکان آموزش حضوری دارند

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در مناطقی که دانش‌آموزان به اینترنت و ابزار هوشمند دسترسی ندارند غالباً مناطقی است که جمعیت دانش‌آموزی کم است، حدود ۳۵ درصد از مدارس در مناطقی هستند که تعداد دانش‌آموزان کمتر از ۵۰ نفر است و بیشتر ابتدایی است در این مناطق امکان آموزش حضوری وجود دارد.

حاجی میرزایی افزود: برخی مدارس در مناطقی هستند که دانش‌آموزان آن‌ها می‌توانند با فاصله حضور یافته و آموزش را به شیوه حضوری دریافت کنند. ۱۱۰ هزار مدرسه در تمام نقاط کشور داریم طبیعی است که شرایط متفاوتی دارند و هیچ دو مدرسه‌ای به لحاظ مساحت، دانش‌آموزان و تعداد آن‌ها شبیه نیستند بنابراین ما اصولی تعیین کردیم و اختیاراتی به مدرسه تفویض شد براین اساس شورای مدرسه متناسب با این اصول در باره وضعیت آموزشی دانش‌آموزان تصمیم می‌گیرد.

نحوه حضور یک روز در میان دانش آموزان در مدرسه

وزیر آموزش و پرورش درباره حضور یک روز در میان دانش آموزان در مدارس متذکر شد: اگر اجازه داشته باشیم که دانش‌آموزان به مدرسه بیایند، اما تعداد محدودی باید در کلاس درس باشند مثلاً ۱۰ دانش آموز البته مساحت کلاس‌ها متفاوت است و یک کلاس با ۵ و کلاس دیگر با ۱۵ دانش‌آموز می‌تواند تشکیل شود، در این شرایط برای رعایت فاصله‌گذاری آن‌ها را در روز‌های هفته توزیع می‌کنیم.

وی درباره حمایت از معلمان برای آموزش مجازی گفت: باید از آن‌ها قدردانی کنم و یکی از برگ‌های درخشان آموزش و پرورش در دوره کرونا شکل گرفت. در این وزارتخانه نمی‌توانیم اغراق کنیم، چون به وسیله خانواده‌ها قضاوت می‌شویم باید بگویم برخی معلمان کار‌های درخور تقدیر و فداکارانه‌ای انجام دادند و وقت زیادی برای آموزش مجازی گذاشتند، معلمان وارد شرایطی شدند که تجربه‌ای نداشتند برای مثال معلمی با ۴۷ سال سابقه کار چقدر برای تدریس آنلاین تلاش می‌کرد یا معلمی که روی دیوار یخچال تدریس داشت. حتی یکی از مسئولان به من گفت، همسرم از صبح که بیدار می‌شود تا دیروقت درگیر آموزش مجازی دانش آموزان است در صورتی که اگر به مدرسه می‌رفت فقط در ساعات مدرسه آموزش را ارائه می‌کرد.

حقوق فرهنگیان از سال ۹۲ تاکنون ۵ برابر شده است

وی بیان کرد: یکی از سیاست‌های دولت این بود شرایط کار معلمان را بهتر کند و در چند زمینه اقدام کردیم. نخست وضعیت اجرای رتبه‌بندی است، رتبه بندی به این معناست که همه معلمان تجربه، صلاحیت حرفه‌ای و تخصص یکسان ندارند و حکم قانون این بود به تناسب صلاحیت و تخصص حرفه‌ای در رتبه‌های مختلف قرار بگیرند که این کار انجام شد و الان معلمان در ۵ رتبه توزیع شده‌اند و فردی که در رتبه ۵ است نسبت به معلمی که در رتبه ۳ است، حقوق بیشتری دریافت می‌کند. وقتی معلمان رتبه‌بندی شدند برای افزایش صلاحیت‌ها انگیزه پیدا می‌کنند و امتیازات مالی آن‌ها بیشتر می‌شود همچنین در فاصله سال ۹۲ تا به امروز حقوق فرهنگیان به طور متوسط نزدیک به ۵ برابر شده است.

حاجی میرزایی ادامه داد: نمی‌خواهم رقم بگویم، چون برخی فرهنگیان گلایه می‌کنند که چرا می‌گویید، اما در مورد آموزش و پرورش علاوه بر افزایش هر ساله کارکنان دولت حدود ۲۳۰ درصد علاوه بر کارکنان دیگر افزایش حقوق داشتند و این به آن معنا نیست حقوق آن‌ها از بقیه کارمندان بالا زده است بلکه در آن حد متوسط هستند، اما یک عقب افتادگی حقوق که سال‌ها در مقایسه با سایر کارکنان دولت داشتند جبران شد.

امسال ۷۰ نفر در آموزش و پرورش استخدام می‌شوند

وزیر آموزش و پرورش درباره تعیین وضعیت استخدامی معلمان بیان کرد: در فاصله برنامه ششم که یک سال از آن باقی مانده است ۱۸۶ هزار نفر از فرهنگیان تبدیل وضعیت و استخدام شدند و در برنامه پنجم ۵۵ تا ۷۰ هزار نفر استخدام شدند و فقط امسال ۷۰ هزار نفر در آموزش و پرورش استخدام خواهند شد.

وی گفت: ۲۰ هزار نفر از طریق کنکور سراسری در دانشگاه فرهنگیان جذب می‌شوند، ۲۸ هزار نفر از طریق آزمون استخدامی از بین فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها جذب خواهند شد همچنین ۲۵ هزار نفر تبدیل وضعیت از میان آموزشیاران نهضت سوادآموزی، معلمان حق التدریس و خرید خدماتی‌ها که شروع کارشان قبل از سال ۹۱ بود، خواهیم داشت.

حاجی میرزایی بیان کرد: بعد از کنکور، آزمون استخدامی برگزار خواهد شد که توسط سازمان امور اداری و استخدامی فرآیند آن اطلاع رسانی می‌شود.

وی درباره مسکن فرهنگیان عنوان کرد: فراخوانی در سراسر کشور دادیم که هر فرهنگی شاغل و بازنشسته فاقد مسکن ثبت‌نام‌کند که ۳۲۰ هزار نفر ثبت‌نام کردند و تا کنون ۷۵ هزار نفر واجد شرایط اعلام شدند و زوجین فرهنگی و زنان سرپرست خانوار در اولویت هستند. ۱۹۸۰۰ واحدمسکونی و شهر‌های آن معلوم شده است که عملیات احداث بین ۱۰ تا ۹۰ درصد جریان دارد.

حاجی میرزایی گفت: در جا‌هایی که ما زمین داریم آن را برای ساخت مسکن فرهنگیان ارائه می‌دهیم و اگر زمین نداشتیم وزارت مسکن آن را تأمین می‌کند و عملا قیمت زمین صفر محسوب می‌شود همچنین فرهنگیان می‌توانند وام متعارف را از بانک مسکن بگیرند و ما نیز یک وام قرض الحسنه با بهره کم تا سقف ۵۰ میلیون تومان در نظر گرفتیم که به هر فرهنگی از طریق بانک ملی ارائه می‌شود، این وام نیاز به وثیقه ندارد و ما آن را تضمین می‌کنیم از حقوق کسر افراد کسر شده و طلب بانک ملی را بپردازیم.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به اینکه ظرفیت کشور‌ها در بحران‌ها معلوم می‌شود، متذکر شد: جامعه ما در برابر کرونا بسیار خوب ظاهر شد در هفته اول اسفند تعطیلی عمومی را اعلام کردیم و ۱۰ اسفند آموزش‌های تلویزیونی پخش و بیش از ۲۲۰۰ برنامه ارائه شد. یکی از ارکان‌های آموزش و پرورش نزدیکی خانه و مدرسه است و در کرونا توانستیم پیوند خانه و مدرسه را برقرار کنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کنکور 99 مکانیسم ماشه جعفر سرقینی محمدرضا شجریان آیت الله تسخیری وزیر آموزش و پرورش حقوق فرهنگیان آموزش حضوری کنکور 99 مکانیسم ماشه جعفر سرقینی محمدرضا شجریان آیت الله تسخیری وزیر آموزش و پرورش آموزش و پرورش دانش آموزان حاجی میرزایی آموزش حضوری هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۳۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایان پیشرفت در مدارس آذربایجان شرقی راه اندازی شود

به گزارش خبرنگار مهر، مالک رحمتی صبح پنج شنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان افزود: در نظام آموزشی ما آنچه که مورد هدف است، آموزش در مسیر معارف دینی و اسلامی است.

وی با بیان اینکه مسائل تربیتی خیلی زود بازده نبوده و باید برای انجام آن برنامه ریزی کرد، گفت: نظام تربیتی، روندی تدریجی است و برای نتیجه گرفتن در این راستا باید استمرار و استقامت داشت.

رحمتی با اشاره به فرا رسیدن هفته معلم تاکید کرد: فرهنگ تکریم و تجلیل از معلمان و دبیران به افزایش کیفیت آموزش و پرورش کمک خواهد کرد؛ بنابراین برنامه ریزی های لازم برای این منظور در هفته معلم انجام گیرد.

وی تاکید کرد: معلمانی که در مناطق محروم و کم برخوردار فعالیت می‌کنند، فراموش نشوند و مورد توجه ویژه قرار گیرند.

استاندار آذربایجان شرقی به اهمیت نیروی انسانی اشاره و بیان کرد: محور اصلی همه تغییر و تحولاتی که در کشور باید اتفاق بیفتد، نیروی انسانی می‌باشد، زیرا این نیروی انسانی است که تکنولوژی و پیشرفت را به وجود می‌آورد.

وی ادامه داد: تربیت نیروی انسانی کارآمد و اثربخش، بزرگترین کاری است که در آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد و در این زمینه هر چقدر هزینه انجام شود، سرمایه گذاری برای توسعه و پیشرفت کشور است و مفید ترین و اثربخش ترین زمانی که یک فرد مورد تربیت قرار می‌گیرد، در دست آموزش و پرورش است.

رحمتی به اهمیت جایگاه معلم تاکید کرد و افزود: اگر معلم به این دیدگاه برسد دانش آموزان وی تمام پیشرفت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه را رقم خواهند زد، قطعاً نگاهش تغییر خواهد یافت.

استاندار آذربایجان شرقی از معلمان درخواست کرد در ابتدای هر کلاس در کنار مطالب آموزشی، از آموزه‌های دینی و اخلاقی اهل بیت (ع) برای دانش آموزان بازگو کنید.

وی افزود: معلمان در مدارس، استعدادیابی و راهنمایی دانش آموزان برای رسیدن به موفقیت را در اولویت کاری خودشان قرار دهند.

رحمتی با اشاره به حدیث یک ساعت تفکر بهتر از ۷۰ سال عبادت است، گفت: چیزی که در نظام آموزشی به آن نیاز اساسی داریم، مهارت آموزی و در کنار آن نحوه اندیشه کردن است و این معلمان هستند که می‌توانند این آموزش را به دانش آموزان ارائه دهند و آنها را مستعد به بار بیاورند.

استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: اگر کلاس‌های درس دارای استرس باشند، آموزش و یادگیری ممکن نخواهد بود و اگر در کلاسی آرامش حاکم شود، دانش آموز از لحاظ روحی شاداب‌تر و یادگیری برای وی جذاب‌تر خواهد بود.

رحمتی در پایان تاکید کرد: در کنار آموزش‌های انجام یافته در مدارس، بازدید دانش آموزان از پیشرفت حوزه‌های مختلف اقتصادی، صنعتی، فرهنگی کشور در اولویت قرار گیرند تا دانش آموزان در جریان این خدمات و پیشرفت‌ها قرار گیرند.

کد خبر 6081694

دیگر خبرها

  • مدارس ما و مدارس آن‌ها
  • روایان پیشرفت در مدارس آذربایجان شرقی راه اندازی شود
  • اجرای آموزش «حداقل یک رشته ورزشی برای هر دانش آموز» در مدارس
  • بیش از ۵۰ درصد از دانش آموزان شیر دریافت می‌کنند
  • مدارس ابتدایی کیش غیرحضوری است
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان کشور
  • مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد
  • معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش: مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان صادر شد
  • امکان استفاده از تک‌ماده در ۴ امتحان نهایی
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور