Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-24@17:10:13 GMT

تحول اقتصاد عشایر با رونق بومگردی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۱۶۸۴۷

تحول اقتصاد عشایر با رونق بومگردی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، روح‌الله بهرامی گفت: بوم‌گردی یا اکوتوریسم در جامعه عشایر به دلیل اینکه عشایر سالیان سال در یک زیست بوم خاص زندگی می‌کنند، موجب رشد و پایداری زیست بوم می‌شود و این فعالان اقتصادی می‌توانند در زمینه بوم‌گردی مشارکت و فعالیت داشته باشند. با توجه به وجود پرتنوع‌ترین جمعیت عشایری کشور در فارس، توسعه این گونه از گردشگری می‌تواند به‌عنوان یکی از مزیت‌های رقابتی در حوزه صنعت گردشگری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به استقبال از فعالیت‌های مرتبط با گردشگری و بومگردی بین عشایر فارس اظهار کرد: اداره کل امور عشایر استان فارس از سال ۱۳۹۴ تاکنون بیش از ۱۰۰  متقاضی گردشگری و بومگردی در مناطق مختلف مستعد گردشگری و بوم‌گردی جامعه عشایر را به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معرفی کرد که در حال اخذ پروانه و مجوز فعالیت بوم‌گردی عشایری هستند.

به گفته بهرامی هم‌اکنون بیش از ۲۰کانون فعال بوم‌گردی عشایری دارای مجوز در قالب اقامتگاه‌های بوم‌گردی عشایری در نقاط مختلف ییلاقی و قشلاقی مشغول به فعالیت هستند که ضمن ایجاد اشتغال در افزایش در آمد خانوارهای عشایری تأثیرگذارند.

عشایر استان فارس با سه ایل بزرگ قشقایی، خمسه، لر( ممسنی وبویراحمد) و ۸ طایفه مستقل، یکی از جوامع مهم و تاثیرگذار در اقتصاد کشور و رونق گردشگری استان محسوب می‌شوند. این جامعه با  ۱۹ زیست بوم و ۲۷ هزار و ۲۷۹  خانوار و  ۱۴۷ هزار و ۷۹۰ نفر جمعیت، ۱۲.۵ درصد از عشایر کشور را تشکیل می‌دهد و  قطب عشایر کشور به‌شمار می‌رود.

همچنین این جامعه سالانه بیش از ۵۷ هزار متر مربع انواع صنایع دست‌بافت نفیس و فرآورده‌های دامی را تولید و به بازار عرصه می‌کند و با در اختیار داشتن ۶۷ درصد مراتع (۵.۷ میلیون هکتار) یکی از  جوامع تاثیرگذار در جذب گردشگر است.

کد خبر 541739 برچسب‌ها استان‌ فارس سفر - گردشگری عشایر سفر - اکو توریسم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان فارس سفر گردشگری عشایر بوم گردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۶۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت ورود عشایر به شهرستان فریدونشهر تا پایان اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیرکل امورعشایری استان در جلسه شورای عشایری شهرستان فریدونشهر گفت: هر ساله در فصل کوچ، بیش از چهارهزارخانوارعشایری با بیش از ۲۳۰ هزار راس دام از مناطق قشلاقی به شهرستان فریدونشهر کوچ می‌کنند.


مختار اسفندیاری افزود: به منظور کمک به معیشت عشایر ۴۵۰ هکتار از اراضی دیم منطقه گاوخفت و گوکان با احداث سد گاوخفت تبدیل به اراضی آبی شده و آماده کشت محصولات کشاورزی از سوی عشایر است.


وی با بیان اینکه جمعیت عشایری استان اصفهان ۲ دهم درصد کل جمعیت استان را تشکیل می‌دهند گفت: عشایربا تولید سالیانه ۲۴۰ تن گوشت قرمز، بیش از ۳۰ درصد گوشت قرمزاستان را تامین می‌کنند.


مدیرکل امور عشایری استان شاخص توسعه زیرساخت‌های حوزه عشایری را حدود ۷۰ درصد بیان کرد و افزود: شاخص توسعه عشایر قبل از انقلاب کمتر از ۱۰ درصد بود.


فرماندار شهرستان فریدونشهر هم با اشاره به توزیع سالیانه بیش از ۷ هزار سیلندر گاز بین خانوار‌های عشایری این شهرستان گفت: به منظور تردد آسان عشایر هر ساله بیش از ۳۵۰ کیلومتر از ایل راه‌ها و جاده‌های عشایری شهرستان فریدونشهر مناسب سازی و تیغ زنی می‌شود.


محمد جواد صفا افزود: عشایر شهرستان فریدونشهر ۵۰ درصد تولیدات دامی شامل گوشت وپروتئین؛ شیر ولبنیات؛ پشم و صنایع دستی تولید می‌کنند.


عشایر شهرستان فریدونشهر در ۳۵ سامانه عرفی در چهار دهستان پیشکوه و پشتکوه موگویی، چشمه لنگان و قلعه سرخ در ۱۸۰ هزارهکتاراز مراتع و اراضی ملی مستقر می‌شوند..

دیگر خبرها

  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا
  • ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است
  • بهسازی ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایر استان مرکزی آغاز شد
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • کوچ بهاره بیش از ۱۱ هزار خانوار عشایری به مناطق ییلاقی لرستان
  • ممنوعیت ورود عشایر به شهرستان فریدونشهر تا پایان اردیبهشت
  • عشایر نقش پررنگی در تحقق شعار سال دارند
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد
  • آغاز کوچ بهاره عشایر بروجرد
  • نیروگاه خورشیدی برای مناطق عشایری ۵۰ خانواری استان نصب می شود