Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-20@03:17:09 GMT

از یک ریشه‌ایم

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۳۰۳۶۶

از یک ریشه‌ایم

همشهری آنلاین- علی الله سلیمی: کتاب پیشنهادی برای مطالعه در پایان این هفته، رمان «از یک ریشه‌ایم» نوشته لادن صهبایی قدیمی است که انتشارات صدای معاصر آن را چاپ و منتشر کرده است. این رمان درباره آدم‌هایی است که ریشه مشترک اما سرنوشت متفاوتی دارند. به بیان دیگر، شخصیت‌های این رمان به رغم وجوه مشترکی که با هم دارند، در مواردی درست در مقابل همدیگر قرار می‌گیرند و باعث شکل‌گیری چالش‌های اساسی در مسیر زندگی یکدیگر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
قهرمان اصلی این داستان، «هونام» سهم چندانی از خوشی‌های زندگی ندارد، هرچند نقشی هم در ناملایمات زندگی‌اش ندارد. در مقابل او، «هومن» قرار دارد که به عقیده هونام از یک ریشه هستند اما جهان متفاوتی با هم دارند. در بخش‌های اولیه داستان، تصور هونام از خودش و هومن، همان یک ریشه بودن و دو سرنوشت متفاوت داشتن است اما در ادامه اثر، با سلسله حوادثی که اتفاق می‌افتد، ابعاد بیشتری از موضوع برملا می‌شود و قهرمانان داستان مصمم می‌شوند نقش‌های اصلی زندگی‌شان را خودشان رقم بزنند و دیگران را از نقش‌آفرینی در این زمینه به حاشیه برانند. آنها برای رسیدن به این نقطه ایده‌آل، سیر و سلوک درونی را به اشکال مختلف تجربه می‌کنند که مواجهه با نقش‌آفرینی همذات‌ها هم در این دایره تقدیر و قسمت تعریف می‌شود. مفهوم«همذات» در این رمان بیشتر از آن جهت اهمیت پیدا می‌کند که داشتن یک ریشه و دو سرنوشت بین دو شخصیت تقریباً همسان در ابتدا و متفاوت در ادامه مسیر زندگی، ناخودآگاه ذهن و روان افراد را به سمتی می‌برد که آنها نقش‌آفرینی همذات‌ها در تعیین کیفیت زندگی را محتمل می‌پندارند و در محاسبات خود این مسئله را هم همواره لحاظ می‌کنند. در حالی‌که واقعیت‌های زندگی چیز دیگری است و نقش‌آفرینان اصلی کسان دیگری هستند که‌گاه هیچ‌گونه ردپایی از خود بر جا نمی‌گذارند. 

کد خبر 541182 برچسب‌ها همشهری محله کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری کتاب - معرفی و نقد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله کتاب معرفی و نقد یک ریشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۰۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم الهدی: اینکه سن ازدواج بالا رفته، ریشه آن فرهنگی است

احمد علم الهدی اظهار داشت: اینکه سن ازدواج بالا رفته، ریشه آن فرهنگی است که در جامعه شکل گرفته و براساس آن، جوانان تا زمانی که به استطاعت نرسند، ازدواج نمی‌کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی علم الهدی، او گفت: پیوست فرهنگی در خدمات شهری به معنای ترویج فرهنگ دینی در جامعه است و نبود آن مهم‌ترین علت نارضایتی در خدمات شهری به شمار می‌رود.

وی روز پنجشنبه در دیدار با شهرداران کلانشهر‌های کشور افزود: وقتی بنا باشد شهر مدیریت شود، اگر مسائل فرهنگی زیر سؤال برود و مورد توجه نباشد، اداره شهر در سایر شئون هم فایده‌ای نخواهد داشت.

وی ادامه داد: در حقیقت مقدمه اداره فرهنگی شهر به این است که مردم خادمانشان را بشناسند و به این خدمات احترام بگذارند.

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی اظهار کرد: در هر شهر از ایران اسلامی، مردم به قدری که از خدمات شهرداری‌ها برخوردار هستند، از خدمات هیچ اداره و سازمانی استفاده نمی‌کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت بهره گیری از فرصت دهه کرامت برای ترویج فرهنگ دینی در کلانشهر‌ها گفت: در این کشور، چالش‌های بسیاری وجود دارد که ریشه واحد همه آن‌ها در عرصه فرهنگ است.

علم الهدی اضافه کرد: اینکه سن ازدواج بالا رفته، ریشه آن فرهنگی است که در جامعه شکل گرفته و براساس آن، جوانان تا زمانی که به استطاعت نرسند، ازدواج نمی‌کنند.

به گفته وی، اینجاست که بازهم پیوست فرهنگ دینی می‌تواند گره گشا باشد و مدیریت شهری هم در این عرصه‌ها وظایفی برعهده دارد.

امام جمعه مشهد گفت: مشکل عمده ما در مشهد مربوط به آن دسته از زائرانی است که عشق زیارت امام رضا (ع) را در دل دارند و به این شهر می‌آیند، اما توان مالی برای اقامت چندروزه در یک منزلگاه اعم از هتل، مهمانسرا یا مسافرخانه را ندارند.

علم الهدی تصریح کرد: تأکید ما به شهرداری مشهد متمرکز بر ایجاد زائرسرا‌های ارزان قیمت است تا به دلیل مشکل مالی از توفیق زیارت محروم نمانند.

دیگر خبرها

  • آدینه با داستان/ مرد خیلی پیر با بال‌های خیلی بزرگ
  • «رئالیست‌ها» وارد بازار نشر شدند
  • تقدیر استاندار قزوین از افتخار آفرینی سپاه
  • علم الهدی: اینکه سن ازدواج بالا رفته، ریشه آن فرهنگی است
  • ریشه های عشق در زندگی گرایی ایرانیان / بدیو: عشق در آثار کگور در زندگی رخ می دهد
  • سپاه در میدان برای امید آفرینی و رفع مشکلات مردم
  • داستان‌های عامه ما، ریشه در واقعیت دارند/ ردّپای کهن الگوها در روایت‌های زنان/ مضامین متنوع لالایی‌ها و شعرهای زنانه
  • رمان قتل داریوش مهرجویی به کجا رسید؟
  • بهروز افخمی در حال نوشتن رمان قتل داریوش مهرجویی
  • ساره خسروی؛ مترجم: روانشناسان خواندن «سلام زیبا» را به مراجعین خود پیشنهاد می‌کنند