Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردرگمی دانشجویان در ترمی که گذشت، نگرانی‌ها را برای چگونه برگزار شدن ترم آتی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی را دوچندان کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ارزیابی‌ها و آزمون‌ها، عدم ارائه واحدهای عملی، حذف‌ترم توسط تعدادی از دانشجویان به‌ویژه در تحصیلات تکمیلی، مشکلات خوابگاه‌های غیردولتی و خودگردان، بازگشت دانشجویان خارجی به کشورهایشان و کاهش منابع مالی و درآمدها به‌ویژه در مؤسسات غیردولتی ازجمله مشکلات و چالش‌ها بودند که درترم گذشته آموزش عالی با آن مواجه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رویارویی ناگهانی با این مشکلات منجر به عکس‌العمل بی‌وقفه دانشگاه‌ها و دانشجویان و کسب تجربه برای حل این مسائل و مشکلات شد.

بیشتر بخوانید:

ضعف مدیریتی وزارت علوم در اداره خوابگاه‌ها

دانشگاه‌ها چگونه پروتکل‌های بهداشتی را در خوابگاه‌ها اعمال می‌کنند؟

باز هم بی‌توجهی مسئولان دانشگاهی به کیفیت آموزشی و مشکلات دانشجویان!

با توجه به اینکه زمان پایان ویروس کرونا در کشور مشخص نیست؛ لازم است مسئولان دانشگاهی برای ادامه فعالیت آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، ورزشی و... خود برنامه‌ریزی کنند تا از احتمال افت کیفیت دانشگاه‌ها و مراکز علمی گرفته شود.

تعطیلات تابستانی را می‌توان فرصت طلایی برای تدوین برنامه و سناریوهای مختلف برگزاری ترم آتی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی دانست.

 دانشجویان ترم آینده را چگونه می‌گذرانند؟

شنیده‌شده است که دروس تئوری دانشجویان مقطع کارشناسی درترم آتی غیرحضوری و دروس عملی و آزمایشگاهی آنان طی چند هفته برای چند دسته از دانشجویان و میهمانی برای این واحدها در دانشگاه‌های محل سکونت دانشجو برگزار شود. هم‌چنین برخی از کلاس‌های عملی نیز به‌صورت مجازی برگزار شود!

به گفته مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درترم آتی دانشجویان خارجی به ۲ دسته جدیدالورود و شاغل به تحصیل تقسیم می‌شوند.

درزمینهٔ دانشجویان جدیدالورود، برخی از آن‌ها نیازی به گذراندن دوره آموزش زبان فارسی ندارند، برای آن دسته که به این آموزش نیاز دارند نیز باید با رعایت کلیه مراحل مرسوم، در مراکز منتخب آموزش زبان فارسی، نسبت به آموزش به غیرفارسی‌زبانان به‌وسیله آموزش مجازی اقدام شود.

گفتنی است که دانشجویان خارجی که در دانشگاه‌های کشور تحصیل می‌کنند، نیاز به توجه بیشتر و مستمر از سوی مسئولان دانشگاهی دارند و باید برای آن‌ها هم از 15 شهریورماه آموزش‌های مجازی آموزش زبان فارسی و همچنین سایر دروس برقرار شود

استفاده چرخشی و غیرثابت از 50 درصد ظرفیت خوابگاه

با توجه به برگزاری ترم آتی به‌صورت نیمه‌حضوری و حضور اجتناب‌ناپذیر برخی از دانشجویان در خوابگاه‌های دانشجویی، محدودیت‌های حضور فیزیکی و رعایت موارد بهداشتی و ... ضروری است و باید با آنالیز دقیق ظرفیت‌های قابل‌استفاده خوابگاه‌ها در هر دانشگاه با توجه به معماری هر خوابگاه و فضاهای مشترک آن متناسب با دستورالعمل‌های بهداشتی باید انجام شود.

به گفته مسئولان دانشگاهی حدود ۲۰۰ هزار ظرفیت خوابگاهی به‌جز خوابگاه‌های خودگردان وجود دارد که حداکثر ۵۰ درصد از این تعداد یعنی ۱۰۰ هزار نفر در بهترین شرایط، در این دوره قابل‌استفاده است که می‌تواند به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کارشناسی اختصاص یابد.

استفاده چرخشی و غیرثابت از ظرفیت خوابگاه، و حل مشکلات اتاق‌های خالی نشده با همکاری دانشجویان برای نیمسال تحصیلی آینده لازم است.

 سرنوشت غذای دانشجویی در دوران کرونایی

به گفته مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان تغذیه دانشجویی هم مواردی همچون ارائه سرویس به خوابگاه‌ها در ظروف دربسته و استفاده از رستوران‌های مکمل و سایر رستوران‌ها با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی پیشنهاد می‌شود.

اولویت اصلی‌ترم آینده تغذیه دانشجویان نیست، تغذیه دانشجویی درترم آینده برای دانشجویان محدود ساکنان در خوابگاه‌ها پیش‌بینی خواهد شد. برای دانشجویانی که به‌صورت حضوری در کلاس‌های دانشگاهی حضور می‌یابند، از رستوران‌های مکمل استفاده می‌شود و در صورت عدم امکان ارائه غذا از این طریق، رستوران‌های سنتی دانشگاه‌ها مورداستفاده قرار خواهند گرفت.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری می‌گوید که برای جبران خسارت خوابگاه‌های خودگردان تمهیداتی اندیشیده شده است. اجاره‌بهای خوابگاه‌ها درترم گذشته از طریق صندوق رفاه دانشجویان به آنان بازپرداخت شد.

درترم آینده به دلیل برگزاری کلاس‌ها به‌صورت مجازی، مهمانی دانشجویان برای کل‌ترم معنایی ندارد، درترم آینده دانشجویان می‌توانند برای گذراندن واحدهای عملی، واحدهای پایانی و پایان‌نامه تقاضای مهمانی در دانشگاه‌های محل زندگی خود را ارائه دهند و دراین‌ارتباط تاکنون 2 هزار و 200 موردتقاضا در سامانه نقل‌وانتقال و مهمانی دانشجویان ثبت‌شده است.

سخن پایانی!

با توجه به امکانات محدود دانشگاه‌ها و محدود بودن منابع مالی، دانشجویان نیز باید با مسئولان همراهی کنند و از حضورهای غیرضروری در محیط دانشگاه اجتناب کنند.

هم‌چنین رعایت نکات بهداشتی نه‌تنها در دانشگاه بلکه در جامعه نیز ضروری است و از وظایف هر یک از شهروندان است، اما بیان این نکته نیز از مسئولیت سنگین مسئولان دانشگاهی نمی‌کاهد.

این مسئولان دانشگاهی هستند که ضمن ارائه یک برنامه دقیق و مشخص از سردرگمی دانشجویان جلوگیری کنند.

مسئولان دانشگاهی در برنامه‌ریزی‌های خود باید به رعایت پروتکل‌های بهداشتی دقت بیشتری داشته باشند تا از شیوع این ویروس منحوس در بین دانشجویان پیشگیری کنند.

انتهای پیام/4084/

منبع: آنا

کلیدواژه: وزارت علوم کرونا ویروس کرونا خوابگاه سازمان امور دانشجویان مجتبی صدیقی سرای دانشجو مسئولان دانشگاهی دانشگاه ها رستوران ها خوابگاه ها ترم آینده ترم آتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۱۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یورش پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیا و بازداشت اساتید و دانشجویان

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به گزارش شبکه سی ان ان، دانشجویان دانشگاه کلمبیا ضمن ادامه اردوی اعتراضی خود در محوطه دانشگاه از مسئولان این دانشگاه خواستند که از واگذاری هر گونه پروژه به شرکت های دارای روابط با اسرائیل، اجتناب کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

چند روز پیش مقامات دانشگاه از پلیس نیویورک خواستند تا برای پراکنده کردن این اردوی اعتراضی دانشجویان وارد محوطه دانشگاه شود. ورودی که منجر به بازداشت بیش از ۱۰۰ دانشجو و تعلیق تعدادی از آنان از سوی پلیس شد.

خاخام باکلر که با طرح آموزش یهودیان اتحادیه ارتدوکس دانشگاه کلمبیا همکاری می‌کند، به بیش از ۳۰۰ دانشجوی یهودی توصیه کرد که بهتر است تا زمانی که دانشگاه کلمبیا و پلیس نیویورک امنیت آنها را تامین نکرده، در خانه‌های خود بمانند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 دانشگاه کلمبیا نیز به علت تشدید تنش‌ها کلاس‌های حضوری خود را لغو کرد.

برخی مسئولان دانشگاه کلمبیا هم به نوبه خود بیانیه ای منتشر و اعلام کردند تا زمانی که تظاهرات کنندگان در عملکرد دانشگاه تداخل ایجاد نکرده و سایر دانشجویان را مرعوب نکنند، دانشجویان حق دارند در محوطه دانشگاه دست به اعتراض بزنند.

اعتراضات در دانشگاه ییل، کلمبیا و دیگر دانشگاه‌ها در سراسر آمریکا در واکنش به تشدید منازعه بین اسرائیل و فلسطینی‌ها آغاز شد.

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی
  • آغاز ثبت‌نام ترمیم نمرات و ایجاد سابقه تحصیلی از هفته آینده
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • حجاب و عفاف دغدغه امروز مردم و مسئولان است
  • تأکید بر آگاه سازی دانش آموزان از نحوه برگزاری امتحانات نهایی
  • حضور استاندار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
  • خوابگاه دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرحله تکمیل
  • یورش پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیا و بازداشت اساتید و دانشجویان